fbpx

[FOTO] Na shodu v Mariboru jasni: ”Domoljubje ni fašizem niti rasizem”

Foto: Facebook

V Kranju je potekal shod radikalnih levičarjev, kjer so z rdečimi transparenti nasprotovali fašizmu in rasizmu, na drugem koncu Slovenije pa je okoli 100 Slovencev s slovenskimi zastavami v rokah jasno izrazilo: ”Domoljubje ni fašizem niti rasizem.” Zbrali so se, da izrazijo svoje nestrinjanje s Cerarjevo migrantsko politiko in župansko politiko Fištravca. 

Ker se ne strinjajo z migrantsko politiko Mira Cerarja, zaradi katere je Slovenijo prečkalo že več kot pol milijona ljudi, se je danes na Trgu svobode zbralo okoli 100 ljudi, ki so mirno izrazili svoje nezadovoljstvo. Osrednji govornik je bil Franc Donko.

Udeleženci so opozorili, da je Cerar ob migrantski krizi zavestno kršil zakonodajo, s tem ko je dovolil, da je v državo nezakonito vstopilo ogromno število beguncev in migrantov. Opozorili so, da to predstavlja grožnjo za Evropo in Slovenijo. Kot so opozorili nekateri izmed protestnikov, gre pri migrantski krizi in odzivu vlade nanjo za načrtno islamizacijo Slovenije. Z znanimi protestnimi napisi ”gotof si” so opremili slike notranje ministrice Györköš Žnidarjeve in njenega sekretarja Šefica.

Cerar in Fištravec na oblast s pomočjo ”kockarjev”
Opozoril je na to, da sta tako Cerar kot mariborski župan Fištravec prišla na oblast s pomočjo ”kockarjev”. Tako je označil protestnike, ki so pred štirimi leti uspeli preko protestov zrušiti tako bivšega mariborskega župana Franca Kanglerja kot tudi takratno vlado Janeza Janše. Cerar je takrat tiste shode močno podpiral, danes pa mirne udeležence shoda zmerja s hujskači.

Krajani pa niso nezadovoljni zgolj z migranti, pač pa predvsem z odnosom vlade Mira Cerarja do Slovencev v primerjavi s tujci. Transparent z napisom: ”Slovenskim migrantom jemlje, tujim daje” so opozorili na nepravičnosti, ki se dogajajo slovenskim čezmejnim delavcem. Ti morajo namreč plačevati visoke davke, saj so si delo našli preko meje, zato so pred dnevi tudi oblikovali svoj sindikat, ki šteje več tisoč ljudi.

M. G.