[FOTO] Na Vranskem spet veselo – Prvomajsko srečanje na Čreti

Foto: Nova24tv grb Občine Vransko

Tudi letos so se tradicionalnega prvomajskega srečanja na Čreti  udeležili številni pohodniki in verniki, ki so najprej prisluhnili božji besedi v cerkvi Matere božje, nato pa prisostvovali na krajši slovesnosti pri spomeniku padlim.

Obiskovalci prvomajskega srečanja na Čreti.

Obiskovalcem sta spregovorila predsednica Krajevne skupnosti (KS) Kokarje, Andreja Zupan, in župan Občine Vransko, Franc Sušnik, program pa so oblikovali učenci Osnovne šole Nazarje, z mentorico Manico Hudales, in moška vokalna skupina Lončarji.

Predsednica KO Kokarje Andreja Zupan.

Župan Občine Vransko Franc Sušnik.

Druženje se je nadaljevalo v pozno popoldne pri planinskem domu, kjer je Občina Vransko v sodelovanju s Planinskim društvom (PD) Vransko in oskrbnikom nudila obiskovalcem topli obrok, veselo vzdušje pa so z glasbo poživili Veseli Savinjčani.

Vokalna skupina Lončarji.

Veseli Savinjčani

 • Hribouc

  1.maj, Sv maša v cerkvi in slovesnost pri spomeniku padlim – kje pa je še kak mpartizanski župnik, kaj je to vse skupaj za ena proslava -a tud NSI pa SLS pa rdeče zvezde-kje pa je to zmanjkalo?

 • totex39

  Joj res vse skupaj je čudno tok kritiziranja je bilo proti proslavam za 1. maj.Tu so se pa še poklonili padlim borcem NOV in to še župan Vranskega, ki je v SDS.

  • črnaovca

   Malo kdo ve da je tu bila bitka z Nemci že novembra 41 se pravi pred opevanimi Dražgošami in da so Partizani tu takrat likvidirali podjetnika Čmaka in njegovo ženo. SDS se peni zaradi rdečih zvezd in Partizanov ki so po njihovem največji zločinci a prireja srečanja ob taistih zvezdah in spomenikih Partizanom. Hja tako je to če mi to nardimo je prav če kdo drug je pa hudo narobe. Moralal pa taka

   • totex39

    Ja res je, to bi bilo dobro raziskati, kajti dvoličnosti pa ne maram in to ne pelje nikamor.
    Želim več komentarjev v zvezi s tem ne bi bilo slabo.

   • MEFISTO

    Nobene bitke ni bilo.

    Le Nemci so jih podili, ker so pred tem izvedli partizani roparsko akcijo in mimogrede za strah ter trepet savinjčanom ugrabili graščaka Čmaka ter njegovo ženo ter ju med begom ustrelili.

    Poznal sem udeleženca te akcije in bitke, zapit zmazek.

 • črnaovca

  Po sliki sodeč jih je bilo bolj malo, je bila Šmiglova zidanica bolj obiskana

  • MEFISTO

   Pri Šmiglovi zidanici se pa že po tradiciji zbirajo vsi rdeči narodni izdajalci spodnje Savinjske doline.

 • stajerc5

  Naj mi nekdo razlozi, kaksno sranje od clanka je sedaj to!!? Kaksna proslava, kaksnim “borcem” v cast, mogoce samo v cast zupniku- zupanu- ali ovcam!? Nimam pojma…

 • Janez

  Jaz !
  Imam Savinjčane rad.
  Verjetno so tole – bolj potomci tistih Savinjčanov?
  Ki so bili v partizanih. Bogve.
  Savinjčani so na drugo vojno v glavnem že pozabili. Njih živi? Gozd, les. L.r. JANEZ KOMENDA