[Foto] Nerodni posnetki Šarca in viceguvernerja Bošnjaka, ki očitno z državo nima čistih računov

Viceguverner Banke Slovenije Marko Bošnjak, sodeč po ugotovitvah Komisije za preprečevanje korupcije, z državo nima povsem čistih računov, kar se tiče plačevanja obveznih dajatev od oddajanja stanovanja na Grablovičevi ulici v Ljubljani od leta 2014 naprej.

Komisija je v postopku, za katerega ga je zaprosil Bošnjakov delodajalec Banka Slovenije, ki je trajal kar pol leta, ugotovila: “Senat Komisije za preprečevanje korupcije je na seji dne 21. 11. 2019 sprejel Ugotovitve o konkretnem primeru, v katerih je komisija ugotovila, da je ravnanje funkcionarja BS, ko ob posredovanju pojasnil in dokumentacije dne 22. 5. 2019, 23. 5. 2019 in 30. 5. 2019 ni želel razkriti posameznih listin oziroma omogočiti preverjanja izvirnosti listin ter delodajalcu podati popolnih pojasnil in informacij, s katerimi bi se nesporno in brez vsakega dvoma lahko zavrnili očitki v povezavi z domnevnimi kršitvami iz pristojnosti Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) v povezavi s pravočasnostjo napovedi za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem ter posledično plačila navedenega davka, v nasprotju s pričakovano integriteto funkcionarja, kot jo opredeljuje 3. točka 4. člena ZIntPK.”

Ima pa Bošnjak, sodeč po posnetkih z letošnjega januarskega gostovanja predsednika vlade Marjana Šarca na Škrabčevi domačiji, zelo pristne odnose s Šarcem. Pa tudi afiniteto do Šarca, saj je na dogodek s Šarcem pripeljal kar celo družino.

Kako so v dogodku uživali v drugi vrsti, in kako so bili pripravljeni čakati v vrsti, da so se s Šarcem rokovali in poklepetali, priča posnetek v nadaljevanju. Če vas zanima samo, kako se razumeta Šarec in Bošnjak – Bošnjakovi so svoj tretnutek s predsednikom vlade Šarcem dočakali nekje po 84. minuti dogajanja (1:24:50 po uri s posnetka), ko se je poslovil Mirko Bandelj, nekdanji minister za notranje zadeve in generalnim sekretarjem vlade LDS.

Andrej Žitnik

 • R7

  V čem je nerodnost posnetka?
  Ne opazim nič čudnega, opazi kdo drug?

  • Janez Mayer

   Ja, nerodnost je serpentinšek. Po difoltu. Ne opaziš, no?

   • R7

    Nerodno bi bilo, če bi jih posneli, recimo, kako snifajo kokain.
    Da pa se premier na uradni zadevi sreča v množici ljudi, med ostalimi, tudi z vice guvernerjem, pa ni nič spornega.

    • Janez Mayer

     Ja na primer, kot so baje posneli podmladek SDS in na katerega fejk posnetek se zdaj tako radi navezujete…
     Ja, nerodno, bi bilo, če bi jih posneli, recimo, kako snifajo kokain.
     Ker pa niso, niti enih niti drugih, se ta tvoj prispevek iz kleti ukradene vile SD lahko samo arhivira pod fejknjuz try, badone no.

     • R7

      Niso?, ene od teh ki si jih sam naštel, so posneli.
      Žal.

  • xtc

   Hja vi z psihiatrije težko kaj opazite,Tunek.

 • xtc

  Ne vem kateri PM bi upal stisniti roko viceuvernerju utajevalcu davka in katera država bi za viceguvernerja tolerirala davčnega utajevalce.
  Kapish Tunnek?

 • anja palme

  Kdo pa je ta gospa od g. Bošnjaka, ko na 1:24:56 tako zgovorno pravi, da sta se že srečala. Ime in priimek?

 • Andrej

  Pol leta so potrebovali za ugotovitev, da je dejanje funkcionarja v nasprotju z integriteto. On pa ves čas služi na tuj, goljufiv račun. Šarec pa: vse je po zakonu. Slovenceljni pa: beeee, še vas bomo volili.