fbpx

[Foto] Nerodni posnetki Šarca in viceguvernerja Bošnjaka, ki očitno z državo nima čistih računov

Viceguverner Banke Slovenije Marko Bošnjak, sodeč po ugotovitvah Komisije za preprečevanje korupcije, z državo nima povsem čistih računov, kar se tiče plačevanja obveznih dajatev od oddajanja stanovanja na Grablovičevi ulici v Ljubljani od leta 2014 naprej.

Komisija je v postopku, za katerega ga je zaprosil Bošnjakov delodajalec Banka Slovenije, ki je trajal kar pol leta, ugotovila:  “Senat Komisije za preprečevanje korupcije je na seji dne 21. 11. 2019 sprejel Ugotovitve o konkretnem primeru, v katerih je komisija ugotovila, da je ravnanje funkcionarja BS, ko ob posredovanju pojasnil in dokumentacije dne 22. 5. 2019, 23. 5. 2019 in 30. 5. 2019 ni želel razkriti posameznih listin oziroma omogočiti preverjanja izvirnosti listin ter delodajalcu podati popolnih pojasnil in informacij, s katerimi bi se nesporno in brez vsakega dvoma lahko zavrnili očitki v povezavi z domnevnimi kršitvami iz pristojnosti Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) v povezavi s pravočasnostjo napovedi za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem ter posledično plačila navedenega davka, v nasprotju s pričakovano integriteto funkcionarja, kot jo opredeljuje 3. točka 4. člena ZIntPK.”

Ima pa Bošnjak, sodeč po posnetkih z letošnjega januarskega gostovanja predsednika vlade Marjana Šarca na Škrabčevi domačiji, zelo pristne odnose s Šarcem. Pa tudi afiniteto do Šarca, saj je na dogodek s Šarcem pripeljal kar celo družino.

Kako so v dogodku uživali v drugi vrsti, in kako so bili pripravljeni čakati v vrsti, da so se s Šarcem rokovali in poklepetali, priča posnetek v nadaljevanju. Če vas zanima samo, kako se razumeta Šarec in Bošnjak – Bošnjakovi so svoj tretnutek s predsednikom vlade Šarcem dočakali nekje po 84. minuti dogajanja (1:24:50 po uri s posnetka), ko se je poslovil Mirko Bandelj, nekdanji minister za notranje zadeve in generalnim sekretarjem vlade LDS.

Andrej Žitnik