fbpx

[Foto] Radovljiški župan v hudi zagati – na protestnem shodu so se mu uprli najmlajši – otroci

Foto: Facebook/Printscreen

Da Slovenija vre od takšnih ali drugačnih protestov, se zdi več ali manj normalno. Da pa se podobnih metod, ki jih uporabljajo odrasli, poslužujejo tudi najmlajši, pa je nekoliko manj običajno. In prav tovrstna ulica se je zgodila radovljiškemu županu. Uprli so se mu malčki in to v dobesednem pomenu.

Otroci v Radovljici so se uprli – s plakati protestirajo, ker so oblasti posekale njihova drevesa v radovljiškem parku, ob in na katerih so se igrali in preživljali svoj prosti čas. Tako je razvidno s slik na družabnem omrežju, ki so jih objavili njihovi starši. “Ta leska je bila našim otrokom eno veliko igrišče, zavetje, skrivališče, delavnica,” so zapisali razočarani starši.

“Pa ravno zdaj, ko bi tako kot vsako pomlad do letošnje morala zopet zacveteti – pognati zelene lističe, ponuditi senco v vročih poletnih dneh in kakšen lešnik za male gurmane,” je zapisano ob objavi na Facebooku, ki so ji dodane slike razočaranih otrok.

Iz pisarne župana Radovljice Cirila Globočnika so nam sporočili, da je bila posekana leska, in sicer zaradi ureditve grajskega parka pred letošnjim Festivalom čokolade. Dodajajo, da je grajski park javna površina, ki ni namenjena otroškemu igrišču. Javno otroško igrišče z igrali in športni park z različnimi športnimi igrišči sta namreč umeščena v bližini, in sicer ob Gorenjski cesti, so še dodali.

Otroci so včeraj jokali … Ne razumejo, zakaj je bilo tega treba
Starši v svojih zapisih izpostavljajo, da ta del parka otrokom res veliko pomeni. Ob tem pravijo, da je bil to njihov plezalni raj, ki so ga poimenovali “Veličastni grad”. “Včeraj so jokali in bili zelo žalostni. Danes so jezni!!! Ne razumejo, zakaj je bilo tega treba. Občina Radovljica in g. župan, ste sploh pomislili, kaj jim boste vzeli? Ali vam je pač vseeno?” župana sprašujejo zgroženi starši.

Otroci so si na drevesih gradili tobogane in gugalnice – nobena druga igrače in igrala niso bila zanje tako dobra in privlačna. Starši se v svojih zapisih sprašujejo tudi to, zakaj ni njih ali njihovih otrok, preden so jim naenkrat uničili njihov najljubši prostor za igranje, nihče nič vprašal.

 

A. D.