[Foto] Šef kriminalistov, kljub vsem pooblastilom manj sposoben od predavatelja Rada Pezdirja, zdolgočaseno namaka piškotke

V četrtek je predavatelj, ekonomist Rado Pezdir, ki je kot strokovni sodelavec preiskovalne komisije pod vodstvom poslanca SDS Anžeta Logarja preiskoval sporne posle terorističnega pranja denarja v takrat še največji državni banki, specializiranemu državnemu tožilstvu naznanil sum storitve kaznivega dejanja zoper kriminaliste Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki so specializiranemu državnemu tožilstvu s poročilom predlagali opustitev pregona zoper bančnike NLB, odgovorne za izpeljavo iranske sheme. Gre za akcijo iranske obveščevalne službe v takrat še državni banki NLB, kjer so pod imeni kot je Miki Miška oprali milijardo evrov.

Danes je šef NPU, ki je predlagala opustitev pregona zoper bančnike NLB Darko Muženič, pred njim je kriminaliste NPU, ki jim ni uspelo z Irancem Irajem Farrokhzadehom, glavnim akterjem spornih poslov, ki prebiva v Veliki Britaniji, opraviti niti informativnega razgovora, usmerjal Darko Majhenič. In to tako nenavadno, čeprav bi bil primernejši izraz najbrž zanič, da je leta 2017 tedanja notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar izvedla interni nadzor nad delom policije v prvi preiskavi iranskega primera. Izkazalo se je, da je tedaj policija delovala v nasprotju z zakoni in standardnimi policijskimi praksami in je posledično nezakonito odprla in zaprla primer, ter ga s tem dejansko prikrila.

Siol je lani avgusta poročal, da je Majhenič, ki se je, kot so zapisali “tik pred odhodom moral braniti pred očitki o pomanjkljivem pregonu bančne kriminalitete ter drugih težjih oblik kriminala in korupcije,” zaposlil v Savi Re, katere največja lastnica je država.

Kje piškotkar Majhenič zdaj namaka piškotke v kavo, razkrivajo fotografije, včeraj ob 13.37 uri posnete v Mariboru. Bralka je zapisala: “Za oknom glej obrazek bled. Majhenič, ki ob vseh pooblastilih kot šef kriminalistov ni zmogel s Farrokhzadehom niti informativnega razgovora opravit, tudi v drugi državi službi očitno ne počne nič drugega, kot namaka piškotke v kavo. Če specializirani tožilci ne zagrizajo v Pezdirjevo naznanilo, bom dobila občutek, da organi organizirane umazane posle v tej državi celo podpirajo.”

Andrej Žitnik

 • rubec

  To državo vodi mafija, sem zinil na kavču in nagnil deci merlota. To državo vodi mafija, so za menoj ponovili stara mati in nagnili liter merlota. Se mi zdi, da ima ona še bolj prav kot jaz. Tako kot vedno.

 • Antonius

  Majhenič namaka piškotke, Pezdir je namočil pa Majheniča.
  Šele nova desna vlada bo lahko z NPU in Sovino piškotkarsko golaznijo počistila.

  • jan Gedli

   In od kod se bo vzela nova desna vlada? Kako bo dobila nad 50% glasov?

   • Antonius

    A vi res verjamete, da se bodo šle vse stranke in liste na levici še enkrat anti-Janša koalicijo?
    Kdor bo hotel po volitvah dejavno sodelovati, da bo politično preživel, bo moral marsikaj požreti in sprejeti pogoje tistega, ki mu bo ponudil sodelovanje v vladi.
    Ljudi, volivce pred volitvami nagovarjaš s tem, kaj pozitivnega si v vladi za Slovence in državo naredil, ne pa, proti čemu si bil.
    Poglejte na minuli mandat. SDS se lahko pohvali, kaj vse so v parlamentu predlagali, Šarčevim pa ostane, da so vse predloge zavrnili. Kaj jim ostane? Zaposlovanje svojih in politikantsko blefiranje. Zato so pa anti-Janša koalicija razpadli in se skregali.
    Po volitvah bo marsikaj drugače. Jelinčiču, Bratuškovi in Desusu zelo slabo kaže. Svoje bosta morala dokazati pa še SLS in DOM.
    Bodiva optimista in se za objektivno in dobronamerno javnost potrudiva.

    • Novakec1

     Pa ja nisi toliko blesav da misliš da bo stranka z 4 člani kaj naredila (DOM)

  • Novakec1

   Na podlagi koga ali česa pa lahko katerakoli vlada naredi red, po sedanji ustavi in zakonodaji sigurno ne, po novi ustavi in zakonodaji mogoče, samo kdo jo bo v tako kratkem času napisu in kakšno?, pol so pa že bolj radikalne zadeve na programu, ane

 • Rožle

  Sem na hitro pomislil, da delate reklamo za koncert Magnifica …

  • rubec

   hehe

 • xtc

  Bebčk je mentalno in drugač retardiran,taki firajo sodstvo,NPU,polcij in tožilstvo–ah ja kot cucek se zganejo na besedi JJ.

  • JANEZ GUS

   Večji pepe ko si,bolj si vodljiv.To ježe stalinova mašinerija dobro vedela in murgle to obvlada.Na vsa ključna mesta nastavljajo totalne nesposobneže.To je sabotaža države.

 • JANEZ GUS

  Samo vlada JJ z ne pokvarjeno ekipo ministrov je sposobna presekat to ogabno stanje v državi.Te barabe to dobro vedo in bodo naredili VSE,PA PRAV VSE,DA JJ NE PRIDE NA OBLAST.Če pa slučajno pride,so si že začeli zidat luxuzne zapore.

  • Novakec1

   Samo ne JJ ne, prej so to javno izjavljal, zdej bo pa to prikrita rabota z istim ciljem

 • Gren

  MAJHEN PEZDE

 • rrrrr

  Majhenič je res en majhen nič, zato ga je ozadje tudi odstavilo. Kako more biti šef slovenskega NPU nekdo, ki se mu zalomi že pri prikrivanju pranja tiste uboge miljardice za iranske teroriste, nato pa se mu sfiži še diletantsko zastavljen in še slabše izpeljan sodno-policijski konstrukt proti dr. Noviču, lepo vas prosim ? Ni čudno, da se še besni Zemljarič z opornico križa, zmedeni Kučan od doma domov kolesari in Ertlov Tomaž se v peklu obrača. Res, sramota, tudi udba ni več ista kot nekdaj!

 • RATATA

  Zakaj pa magnifika kažete?

 • piko8

  Samo vlada g. Janeza Janše je sposobna priti tej golazni rdeči do dna in jim pristriči peruti!!
  Zato pa taka bojazen, samo JJ ne na oblast!!

  • šmentanamuha

   Js tud mislim, da je tko.

  • KAPIBARA

   Žal se spomni, po JJ vladavini, ko je morala odstopiti direktorica Furs-a, ker je obelodanila odlog plačila DDV, v takrat višini 6 milijonov Evrov, koncernu janković, dobila grozilno pismo iz srbije, napram svojim otrokom in skrivnostno zbolele, ter odstopila..

  • DEATH TO COMMUNISM

   Janša je preveč spravljiv. Če pride spet do mesta mandatarja, bo spet poskušal z nekim mirnim tonom ustrežt čim večjemu številu ljudi. S komunajzarji ne moreš bit spravljiv. Da se teh parazitov narod lahko znebi, je treba z njimi samo s trdo roko in nič drugače.

 • šmentanamuha

  Na take funkcije globoka država postavlja vedno najbolj nesposobne in pohlepne ljudi, ki brez težav in moralnih dilem izvršujejo njena navodila. Podobno je tudi na sodiščih in na vseh pomembnih mestih.

 • Miro Jereb

  Podpirajo IN sodelujejo…za KOZLAT.

 • terminalar

  Celo?
  Ne celo, ampak ziher.

 • Andrej

  Tako kot vedno bi lahko večino člankov, ki se tičejo komunistične vlade, strnili v čisto kratko ugotovitev:
  Še vedno kradejo kot srake, stiskajo pridne domorodce, dajejo potuho ilegalcem in obvladujejo krivosodje.