[FOTO] NLB Vita – ponujajo življenjsko zavarovanje in s pretečeno vodo zastrupljajo mimoidoče otroke in odrasle

Foto: Nova24tv

V Živalskem vrtu v Ljubljani poteka akcija zavarovalnice NLB Vita. Po živalskem vrtu so postavljene stojnice na katerih ustrežljivo delijo plastenke vode mimoidočim odraslim in otrokom. A voda, ki jo delijo je že skoraj pol leta čez rok. Ne samo to, za ustreznost je bila preverjena daljnega leta 2012, rok pa ji je potekel aprila letos.

Naš bralec, ki je bil z družino v živalskem vrtu, je opazil rok na plastenki in je vprašal dekle, ki je delila vodo, zakaj ljudem dajejo vodo s pretečenim rokom. Ta ga je potegnila vstran, da je ljudje ne bi slišali in izjavila “brez panike, v redu je, tudi mi pijemo to vodo pa nam nič ni.” Seveda je bil naš bralec šokiran nad tako brezbrižnim odzivom.

Obrnil se je na zaposlene v živalskem vrtu
Plastenke je nesel na vhod živalskega vrta in jih pokazal uslužbencem. Ti so bili, po besedah bralca, malce šokirani. Eden od zaposlenih je izjavil “uff groza, to pa ni v redu.” Kljub reakcijam zaposlenih, so le ti našemu bralcu povedali, da živalski vrt nima nič z razdeljevanjem vode in da so za to odgovorni iz podjetja NLB Vita življenjska zavarovalnica. Glede na to, da panoji NLB Vita visijo po celem živalskem vrtu, je naš bralec sklepal, da gre za sponzorski dogodek.

Življenska zavarovalnica, ki zastruplja svoje potencialne komitente?
Grozno je, da zavarovalnica, ki ponuja življensko zavarovanje in se celo ponaša s sloganom “Zelo življenjska zavarovalnica”, na svojem promocijskem dogodku deli vodo s pretečenim rokom. Predvsem je distribucija problematična, saj gre za vodo, ki je bila za ustreznost preverjena leta 2012, rok pa ji je potekel 3. aprila letos. Torej gre za najmanj štiri leta staro vodo v plastenkah, ki so se najbrž leta valjale v kakšnem skladišču.

Da lahko pri pitju take vode pride do raznih bakterijskih okužb ni treba posebej poudarjati. Nekaj letni otrok našega bralca, ki je vodo pil, je imel cel dan močno diarejo. Velika verjetnost je, da se je zastrupil prav z vodo, ki jo je ponujala NLB Vita.

Na podjetje NLB Vita smo že poslali vprašanja, kako si lahko zavarovalnica, ki ponuja življensko zavarovanje, sploh privošči kaj takega. Odgovore še čakamo.

A. R.