fbpx

[FOTO] Sprevrženo: Slovenijo zajela epidemija rdečih zvezd

Foto: Facebook

Ob prvem maju, prazniku dela, so Slovenci pokazali svoje prave barve. Žal se je spet izkazalo, da so vrednote, zakaj smo si tako želeli živeti v samostojni državi, pozabljene oziroma bolje rečeno zatirane, praznik dela pa postaja priložnost, ki na površje naplavi miselnost rdeče nesnage.

V ostalih državah, s katerimi smo bili nekoč del skupne Jugoslavije, so nadvse ponosni na svojo samostojnost, neodvisnost in tudi na to, da je obdobje komunizma in socializma le še del njihove pretekle zgodovine, s katero nimajo opraviti ničesar več. Žal pa se ob vsakem prvem maju izkaže, da številni Slovenci še vedno živijo v preteklosti in da namesto, da bi se soočili s trenutnim stanjem, živeli delovno resničnost, kakršno so nam nekoč zavidali vsi nekdanji narodi nekdanje Jugoslavije, raje “romantično” pobegnejo v čase Titove Jugoslavije. Svoje blodnje pa potem delijo še na družbenih omrežjih, kjer opevajo totalitaristične simbole, ne da bi se zavedali, koliko zatiranja in trpljenja je ljudstvo prestalo pod njimi. Da je šlo v Sloveniji nekaj zelo, zelo narobe in da 1. maj v Sloveniji ne častijo kot praznik dela, temveč kot čase nekdanjega socializma, pa priča tudi dejstvo, da so bili predstavniki delavcev nekoč delovni ljudje, danes pa so to večinoma rdeči kravatarji, ki si pod pretvezo, da želijo za delavce pravice, nabirajo zgolj glasove naivnih volivcev.

Foto: Facebook/@EdoBradač

Facebook je bil že pred praznikom dela tako preplavljen s komunističnimi zastavami, tudi s to zastavo Zveze komunistov Slovenije, ki so jo izobesili na Vrhniki in na kateri je napis Proletarci vseh dežel, združite se. Slovenija je tista republika iz nekdanje skupne države, ki so jo komunisti dobesedno ukradli; taisti ljudje, ki so sodelovali z okupatorjem med osamosvojitveno vojno, so se čez noč preoblekli in postali glasniki samostojne države. Zdaj so se preoblekli nazaj in nostalgično častijo svoje stare praznike.

(Foto: Nova24TV)

Le nekaj kilometrov bolj južno, v vasi Breg pri Borovnici, pa je jugofanatik izobesil zastavo z rdečo zvezdo kar na pročelju svoje hiše, seveda v čast praznika dela. V resnici pa gre za čisto provokacijo, ki jo levičarske oblasti dovolijo, preprosto zato, ker je bil komunizem tisti totalitarni sistem, ki je ob koncu 2. svetovne vojne zmagal v tem prostoru, zato je to v skladu z njihovo politično ideologijo. In ker je bil okupator nemški. Gre torej za neke vrste kljubovanje vsem nasprotnikom krvavega komunističnega režima, ki je s povojnimi poboji tudi Josipa Broza Tita uvrstil na lestvico deset največjih množičnih morilcev 20. stoletja.

Foto: Facebook/@Eva W. Baretić

Zastave z napisom OF in rdečo zvezdo so nekateri izobesili že 27. aprila, seveda so se z njimi hvalili na družbenih omrežjih, pod komentar pa so se jim nato s svojimi fotografijami zastav nekdanje Jugoslavije pridružili še drugi s svojimi “dosežki”. Rdeče zvezde so se kot epidemija razširile po spletu, kot da bi Slovenci popolnoma izgubili zdravo pamet. Se res prodamo že za en sam “všeček”?

Foto: Facebook/@Andrej Kos

Ob tem pa je skoraj neverjetno, da so jugofanatiki s komunističnimi parolami preglasili tiste, ki so na svojih domovih izobesili slovenske zastave. Prav tako primitivno žalijo vse, kar je slovenskega, tistega, ki spoštuje slovenske simbole, pa brez milosti nemudoma označijo za nacionalista. Vendar je to le njihova taktika, saj je že zgodovinar Stane Granda pojasnil, da prvi maj v Sloveniji ni praznik dela, temveč praznik nostalgije. “Pri nas gre za nostalgijo po nekdanjem političnem sistemu, to se pokaže v odsotnosti prvomajskih gesel, tako pa tudi ni nobenih ciljev. Za 1. maj bi si morali zadati, da bodo letos vsi delavci dobili neizplačane plače, to bi bil realen prvomajski cilj,” je dejal v lanskem intervjuju za Novo24TV. Vendar se od lani do letos ni nič spremenilo, tako da gre še vedno za aktualno izjavo.

Ravno pri tem, da prvi maj najbolj častijo komunisti in jugofanatiki, ki so pravkar zlezli iz plenic, pa gre še za en absurd: raziskava je pokazala, da kar 92 odstotkov radikalnih levičarjev živi pri svojih starših, kar tretjina pa je brezposelnih, je razkril Bild. Medtem, ko so se nekoč za delavske pravice borili pošteni in delovni ljudje, danes vzklikajo njihove stavke levičarski aktivisti, ki kljub zrelim letom živijo na račun svojih staršev. To pa je očitno bolj kot njihovo lastno prepričanje, da bi verjeli v “dobroto” rdeče zvezde, bolj posledica medijskega pranja možganov levičarskih mainstream medijev.

Marjanca Scheicher