fbpx

[FOTO] Sramota: S pravosodno varnostno policijo nad vztrajnike

Foto: Twitter

Slovensko pravosodje vedno znova dokazuje, da potrebuje nekoga, ki mu gleda pod prste. “Edini, ki to še počnejo, smo mi.” To je bilo glavno sporočilo Odbora 2014, čigar udeleženci so se ponovno zbrali pred sodiščem. A tokrat le ni bilo vse tako kot ponavadi. Pričakala jih je pravosodna varnostna policija.

Že več kot tri leta Odbor 2014 organizira mirne shode pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani in vztrajati nameravajo še naprej. Tako so se včeraj ponovno zbrali na prvem shodu po počitnicah. A mirnih vztrajnikov so se tokrat, iz zaenkrat še neznanega razloga, očitno ustrašili.

Trak in policista, ki sta budno spremljala dogajanje
Ko so prišli na prizorišče, jih je tam namreč pričakala pravosodna varnostna policija. Trak okoli vhoda sodišča in policista, ki sta ga varovala. Pred kom ali čim udeležencem shoda ni jasno. Številni so se tudi spraševali, ali je njihovo ravnanje sploh pravilno, saj naj bi bili pravosodni policisti zadolženi za notranje varovanje in ne za varovanje na prostem.

Spet drugi so menili, da morda ideja s trakom niti ni tako napačna, saj se z njim označuje kraj zločina.

Foto: Twitter

Kakorkoli obrnemo, udeleženci shoda niso nikogar ogrožali, ampak so, kljub bizarnemu varovanju, ponovno opozarjali na nepravilnosti v slovenskem pravosodju, tokrat pa se jim je pridružil tudi poslanec SDS dr. Vinko Gorenak.

A. P.