[FOTO] Tarča skrajnežev tokrat še frančiškanska cerkev. To so prvi osumljenci.

Foto: Twitter

Sovražnim izpadom nad katoliško Cerkvijo očitno ni konca. Le dan zatem, ko so se na ljubljanski stolnici pojavili sovražni napisi, so se skrajneži z grafiti lotili tudi frančiškanske cerkve. “Upam, da to ni izraz nekoga, ki se zaveda, kaj dela, saj je to res sovražni govor,” je nad grafiti užaloščen škof Šuštar.

Vandali so se tokrat spravili na frančiškansko cerkev. “RKC, ven iz naših vagin!” so neznanci zapisali na zid Cerkve Marijinega oznanjenja. Medtem ko je Svetu za odziv na sovražni govor potekel prvi mandat in trenutno ne “deluje”, pa je to že drugi primer tovrstnega sovražnega napada v dveh dneh. Nataša Pirc Musar nam je namreč glede mandata Sveta za odziv na sovražni govor pojasnila, da “sploh ne ve, ali se bo projekt še nadaljeval”. 

Očitno so na delu prav levičarske skupine, ki so že na protestih v Ljubljani širile sovraštvo. Skrajna levičarska organizacija Iskra je namreč na svojem Facebook profilu napisala objavo, v kateri podpirajo sovražne napise na cerkvah in drugih objektih. Grafite imenujejo “direktne akcije aktivistk ob dnevu (delavnih) žena”. Napisali so, da njihova dejanja podpirajo in jim ob tem čestitajo.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Škof Šuštar: To je izraz umazanega srca, ki je sovražno do kristjanov
Ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar je z žalostjo opazil grafit na ljubljanski stolnici. “Po precej dolgem času se ta umazana dejanja spet pojavljajo,” je pojasnil za Novo24TV. Sprašuje se, ali je to dejanje izpad umazanije in pobalinstva nekega posameznika, ki išče pozornosti. “Upam, da to ni izraz nekoga, ki se zaveda, kaj dela, saj je to res sovražni govor. Prav gotovo je to tudi izraz osebne stiske in izraz lastnega umazanega srca, ki je sovražno do kristjanov,” je kritičen škof.

Grafite na stolnici in frančiščkanski cerkvi pa obsojajo imami islamske skupnosti v Sloveniji. Obsodili so vsakršno skrunitev verskih objektov, ne glede na to, kateri cerkvi ali verski skupnosti pripadajo. Dejali so, da so takšna dejanja nesprejemljiva, treba jih je obsoditi in preprečiti.

Iskra je objavila več grafitov, na katere so ponosni:

Uporabnik Facebooka je bil nad objavo Iskre ogorčen. “Prokleta banda dvolična, kako si upate pisat po cerkvah!!!!! Potem ko tako vneto branite sovražni govor proti gradnji džamije v Sloveniji. Dvoličneži bedni!!!! Ja res je za dati like takim stvarem!!!! Ma niste normalni. Greste se kvazi revolucijo pa nimate pojma, kaj to pomeni. Banda gadna!!!!!” se je razburil komentator.

 

Sovražni izpad je obsodil tudi Svet katoliških laikov
“Slovenski katoliški laiki menimo, da so v javnosti izraženi pozivi javnih oseb, da je tovrstna žalitev katoličanov v javnosti dopustna, nesprejemljivi. S takšnim javnim odobravanjem širjenja sovraštva do katoličanov in Katoliške Cerkve namreč spodbujajo tudi prepričanje, da katoličani, samo zato, ker so katoličani, nimajo pravice zahtevati enakopravnosti z drugimi. Omenjeni grafiti so tako očitno le posledica izražanja stališč nosilcev oblasti, ki javno spodbujajo in razpihujejo versko sovraštvo in nestrpnost proti katoličanom. Gre za kršitev 63. člena slovenske Ustave, ki je sankcionirana v 297. členu Kazenskega zakonika.
Z zanikanjem individualne in kolektivne verske svobode zanikamo človekovo dostojanstvo, od tu pa ni več daleč do vrnitve časov bridkih izkušenj totalitarizma. Slovenski katoličani pričakujemo, da bo država varovala versko svobodo, svobodo izražanja in svobodo združevanja in da bo vse primere napadov na omenjene pravice obravnavala enako, ne glede na spol, družbeni položaj, versko ali svetovnonazorsko usmeritev kršitelja in žrtve. Spodbujanje nestrpnosti s strani mnenjskih voditeljev, medijev in nosilcev oblasti lahko vodi v še bolj grobe oblike kršitev človekovih pravic in temeljnih svoboščin, kar pa gotovo ne sodi v demokratično in svobodno družbo.”

 

Nina Knapič

 • Beli Maček

  Zgodaj je še, tekom dneva (ko se zbudijo), bi bilo pa smiselno pričakovati obsodbo tega
  zavržnega dejanja s strani nevladnikov, pa tudi onih 571 režimskih pisunov bo kaj reklo!

  • koreninca

   Sanja svinja kukurz, a kukuruza nema!

 • Hulk

  Ce bi se kej takega napisalo na dzamijo bi se takoj muslimani oglasili da gre za zalitev pa se marsikej drugega. Dokler pa se to pise na katoliske cerkve pa je sprejemljivo. Ocitno ni vec nicelne tolerance za take zadeve.

  • Prvi

   Sej so se oglasili:

   Grafite na stolnici in frančiščkanski cerkvi pa obsojajo imami islamske skupnosti v Sloveniji. Obsodili so vsakršno skrunitev verskih objektov, ne glede na to, kateri cerkvi ali verski skupnosti pripadajo. Dejali so, da so takšna dejanja nesprejemljiva, treba jih je obsoditi in preprečiti.

 • Slovenija moja dežela

  Polovit pa roke na mizo pa za začetek 100 udarcev z leskovko,potem pa uporabiti še domišljijo

  • kekec

   Kar v ZL.

 • čips

  Ti napisi in vložki po kipih ne kažejo na revolucionarnost ampak omejenost in zafrustriranost teh osebkov ali osebe. Boj za ženske pravice je eno in ga podpiram feminizem in tole uničevanje pa nima z tem nobene veze.

 • cornusmas

  Ne gre za revolucionarne ženske…gre za primitivke…za strahopetnice,ki svinjarije počnejo v zavetju noči…Le zakaj,če so že tako udarne,ne lepijo vložkov in pišejo grafitov…sredi belega dne…pred množico?Verjetno bi jih lastne družine popljuvale.

  • Ruggedplant

   V Ljubljani vprašanje…

 • Diverzant

  No zdaj pa se ne cudit ,ce bo naval svinjskih glav.

  • Capi

   Svinjske glave so takrat nastavljali kar sami avtorji teh grafitov, da so lahko potem pljuvali po “nasprotnikih”……….ko ni bilo kontra učinka od pričakovanega, so se pa spravili nad kristjane še z grafiti…..

 • Bogdan Binter

  Kdorkoli so v tej organizaciji..,.zagotovo so uboge zafrustrirane strahopetne brezdelne nezaposlene narkomanke, ki jih naše levičarske stranke financirajo in usmerjajo vse njihove akcije. Njihova dejanja so vredne prezira ! Seveda dobijo METADON gratis …na naš račun seveda !

 • Mare Kranjc

  To je pa levičarska ‘strpnost’ v vsem svojem sijaju. Kdaj bodo ljudje dojeli, da so levičarji največji fašisti, rasisti in ksenofobi? Bolj nasilne in ksenofobne skupine kot je samooklicana anti-fa težko najdeš. Spomnite se, nekdo je po 2 svetovni vojni rekel: FAŠISTI PRIHODNOSTI SE BODO IZDAJALI ZA ANTIFAŠISTE. Njegove besede so še kako resnične.

  • Miha

   Ni tako nedolžno.

   Gre za projekt skrajnežev in radikalcev, ki želijo skregati Slovence.

   Zelo načrtno delajo.

   In imajo podporo odgovornih državnih inštitucij, ki gledajo stran, čeprav so plačane s strani slovenskih davkoplačevalcev, da bi ukrepale in zaščitile državljane.

   Ne mi govoriti in se izgovarjati, da niso bili posneti na kateri izmed varnostnih kamer, ki jih je polno v centru mesta Ljubljana.

   • Tanja Bor

    Mogoče pa so se za akcijo dogovorili celo po Facebooku. Policija je že dokazala, da take zločince lahko odkrije.

  • 19Slovenec91

   Te besede nikakor niso resnične, saj ni nobenega dokaza, da je Churchill to kdaj sploh rekel.
   Vkolikor želimo pridobiti podporo ljudstva, moramo prikazati resnico, ne pa širiti laži.

   Resnica je daleč najboljša propaganda.

   • Mare Kranjc

    Zato sem pa napisal ‘nekdo je po 2 svetovni vojni rekel’.

 • centurion

  Frančiškanska cerkev je bila oskrunjena že, ko se je Faila pojavila na stopnišču in v varstvu
  slovenske policije.

  Rdeča pošast dviga skupaj z islamom roke nad
  Slovence!
  Slovenci, uprimo se!

  • Prvi

   ČE bi bili Slovenski islamisti skupaj z rdečimi potem se ne bi oglasili in obsodili dejanja

   • domovina mili dom

    Finta v levo.

 • Prvi

  “Prokleta banda dvolična, kako si upate pisat po cerkvah!!!!! Potem ko tako vneto branite sovražni govor proti gradnji džamije v Sloveniji. Dvoličneži bedni!!!! Ja res je za dati like takim stvarem!!!! Ma niste normalni. Greste se kvazi revolucijo pa nimate pojma, kaj to pomeni. Banda gadna!!!!!”

  Čisto pravilno je napisal, to so ti nesposobneži za kar koli produktivnega ustvarjat.
  Po drugi strani pa največji HINAVCI, ker sem 1000% prepričan da za Veliko noč bodo pa pirhe nosil na žegnanje in potico jedli kot največji verniki

  NAVADNI BEDNIKI SO TI V ISKRI!!!!!

 • JezusSlo

  Sicer vse pohvale Islamski skupnosti… Ampak tole je pa zdaj šlo predaleč! Kje je policija? Kje so prispevki po novicah? Ničesar ni! Ljudje ki ne berejo Nove24 sploh ne vejo o čem se gre. Sramota za slovenski narod, da se takole spravlja nad našo kulturo!

  • Prvi

   točno tako!!!!

 • pravapot

  Nad temi dejanji umazanih pokvarjenih BALKANCEV se pa res ne smemo jeziti. Župan in varuhinja pravic jim dajeta v celoti podporo.

  • Stajerka

   na vlado in sodišča si pozabil….

 • FORT WORTH

  Zacetek za to strasno sovraznost med Slovenci je povojna komunisticna revolucija.
  Modeli kot je pravljicarka Svetlana Makarovic in ostala komunisticna banda so pa zveste naslednice.
  Po njeno je vse kar je katoliskega in tradicionalnega v Slo je treba sovraziti.
  Obnasajo se,kot da Slovencev sploh ni bilo pred drugo vojno…

 • pravapot

  Te osebe so prišle iz Metelkove in so odšle nazaj na Metelkovo.

  • goldhorn

   To Metelkovo bi morali zapret.

   • berendy

    Ne zapret. Podreti jo je treba.

    • koreninca

     Skupaj z udeleženci!!

 • Poštenje velja

  Zlovenija prelepa dežela prijaznih ljudi!

 • Unikatna

  To delajo primitivci, brezdelneži, v srcu nosijo samo sovraštvo. Tile bedniki še sami sebe ne spoštujejo, kaj šele, da bi ostale!

  Še malo pa bodo v naših bolnišnicah tudi takšni, da bodo v operacijsko sobo vstopile z ruto in med operacijo ši moliti…

  http://conservativetribune.com/doctor-muslim-womans/

 • macon

  Ničvredna levičarska sodrga in nič drugega.

 • PIA PlA

  Preusmerjanje pozornosti z dejanskih problemov drugam, da bi ljudje svojo energijo potrošili drugje, ne pri reševanju pekočih problemov z vlado in migranti. To je naš komunistični podmladek. Ali pa so to res dodatne ženske kvote v pomoč cmerarju, bomo pa še videli. Ni vedno vse tako, kot je videti.

 • macon

  Te opice vedo, da jih sistem ščiti, verjetno jih tudi denarno podpira pa si upajo srati po vseh “sovražnikih” njihovega komunajzeraja. Oni so pa ja napredni, udarni, revolucionarni.

 • Kučko pod pručko

  – KP?
  – Komunistična Partija.
  – Ne, Kučanovi Primitivci!!!

 • antimur

  Cerar, v kolikor ne boš ukrepal proti tem barabam, bomo ukrepali sami, toda to tudi zate in tvojo bando ne bo prijetno. V celotni Evropi je največja verska nestrpnost prav v Sloveniji. Kar je pa razumljivo, kajti drhal zbrana okrog Kučana, mora vedno imeti notranjega sovražnika, ker v nasprotnem primeru se sesuje.

  • Steiermark

   Saj bo “ukrepal”, vendar ne proti svojim barabam ampak proti nam, ki se bomo branli njihove zombijevske rdeče agresivnosti – nad nas bo poslal policijo in vojsko!

 • tzt

  Če bi jih hoteli, bi jih lahko že polovili. Treba je samo zaviti k zahojencem in primitivcem ZL. Z žegnom murgelskega pritlikavca iz obupa izlivajo frustracije. Kmalu bodo odstranjeni iz političnega in kasneje še iz družbenega okolja.

 • tarantela

  Po moje je to skupinica nepotešenih potrebnic, ki imajo veliko časa, saj živijo na tuj račun. Če bi delale, ne bi imele časa za take neumnosti, ki žalijo druge.

 • Meho

  V resnici bi moralo pisati:

  “RKC in nerojeni otroci ven iz naših vagin. Ker vas ne maramo.”

 • Stajerka

  A bo koalicija, predvsem Kozlovičeva, sklicala javno razpravo na temo sovražni govor???
  Oni Mirovni institut je tiho, kaj pa pravi Violeta???
  Ma so pljuvali, danes so povsem tiho!!

 • Ježek Teka Teka

  Na udbovskih kurah ne duha ne sluha o komunističnem vandalizmu, pa to … lol …

 • Duhec

  Če so to neke neuravnovešene babe iz xy organizacije, obstaja več načinov. Pač slučajn tam nekje sm slišu, vidu itd, da so se pogovarjali…. to je prijava. RKC pa naj diskretno montira nadzorne kamere … brez obveščanja, objekt pod video nadzorom itd. Pol pa oškodovanje tuje stvari… je lohk 100 evrov al pa 100.000, ker so še duševne stiske. Lohk sta obe, pravna in fizična. Mal zvitosti….

  • Ježek Teka Teka

   Brez veze … itaq ne bo efekta … dokler je ta skorumpirana antislovenska rdeča banda na vladi, pa to …

   • Duhec

    Jah…. ne vem no, lajf jim vseen zakompliciraš.

 • domovina mili dom

  S temi izpadi komunistov je prilika vzpostaviti vzdušje ” SAMO, DA KUČAN NI NA OBLASTI” vse drugo je lahko. So pa neumni, da jim ni para. Takoj veš iz katerega levega legla so ti učenci. Na svoje fetiše pa ne nastavijo svinjarije. Razen Lubeja v Novem mestu.

 • berendy

  Tisočletja je trajalo, da so barbari postali kulturni. Da pa kulturni narod postane spet barbarski pa levičarjem uspe v zelo kratkem času.

 • Duhec

  Ne ukvarjam se s takimi primitivci, če bi se, bi šla na njihovo predavanje o rdeči zvezdi al kaj majo… sej vseen. Sam, da jih slišiš, vidiš…. pa niso edini. Ko si tam, nardiš sranje v sekundi….

 • cornusmas

  Avtorice zmazkov-ste sramota za vagino.

  • viktorh

   Očitno so se aktivirale levičarske “pizdače” / kmet je telico – jalovko imenoval pizdača in je šla v zakol/ in partijske “počepače”, ki so rade pohvaljene od “uglednih” levičarskih funkcionarjev.
   Kaj č’mo, tudi takšni izrodki morajo živeti.
   Včeraj na spomenike, danes na cerkev, jutri na vernike, potem pa na vse, ki niso “z nami”.

   • Duhec

    Drži….. vse se bo stopnjevalo.

 • Peter

  Tov iz Murgel se še ni oglasila in obsodila mazaških akcij?

  • Steiermark

   Saj jih tudi nebo, saj je ravno on tisti, ki odobrava in podpira takšne sovražne akcije proti Katolikom v Sloveniji (kot je takrat “upravičeval” podgano v Madoninem naročju, kot “umetniško izražanje” – samo , da je “pozabil”, da je tista podgana v naročju predstavljala murgelske rdeče podgane, ki še vedno in vedno bolj, sedaj že s pomočjo muslijev, trosijo teror , po Sloveniji, nad avtohtonimi in Kristjani)…..

   • Duhec

    Akcija zahteva reakcijo…. to je cela znanost.

    • Steiermark

     reeakcijo…..ta je pa lahko, kot nam naša civilizacijska kultura veleva, nasprotna od njihove nasilne!

     • Duhec

      LOL… zgleda sm to lekcijo preskočla.

 • Duhec

  To so primitivni strahopetci, ki se bojijo svoje sence….

 • Steiermark

  Tile pobebavljeni satanistični grafitarji, naganjajo RKC iz “njihovih vagin”…. Kako pa vedo, kateri spolni organ jim deluje takrat, glede na njihovo sposobnost spreminjanja spola?

 • sevenx

  Zanimivo. Isti ki so proti RKC so za Islam. Torej hočejo samo nadgraditi cerkve v mošeje.

 • Hajvan

  Poiščite Iskro na facebooku in jo prijavite, jaz sem jo že.

 • Duhec

  So pa to mlade ženske…. pol je jasno, da ne bo nič bolš, ko živih fosilov več ne bo.

 • Prvi

  Te v iskri so v sramoto vsem Slovencem, verjetno se njihovi starši sramujejo njih

  Prave delovne ženske naredijo kaj produktivnega, ker te so daleč od tega, da bi lahko imenovali “delovne” ženske

  SKRATKA ŠKODA ZRAKA IN ENERGIJE ZA TAKE IZM….

 • Prvi

  Država se potaplja kot titanic, one pa kao da je RKC za vse kriv
  člani/ce iskre potaplja se zaradi vaše nesposobnosti razmišljanja z vašo lastno glavo!!!

 • Prvi

  POHVALA SLOVENSKIM IMAM-OM!!! za obsodbo teh dejanj

 • Duhec

  Pred leti sm napisala, da ko bo Janša poražen, do konca diskreditiran…. pridemo na vrsto vsi ostali.

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  sigurno aktivistke z Metelkove

 • Duhec

  Ne vem pa, če so tko nastrojene…. zakaj ne grejo pisat na džamije v Iran, Sirijo, SA??? To bi bla prava sprostitev…. za telo in dušo.

 • Duhec

  Ma bv…. vse skup je bolano. Lepe besede z moje strani ne bo, ker že tko mal govorim, se mi ne zdi več vredno….

  • Ježek Teka Teka

   Men se zdi, da velik preveč, pa to …

   • Duhec

    Tle na netu??? Mogoče…. ker se znerviram.

    • Ježek Teka Teka

     Tle ja … too much, pa to …

     • Duhec

      Hahahaha…. sej vem, da jim grem na živce. Men je to vseen…. ko bom živela za druge, ko se bom bala koga, bom sama nardila piko na i.

     • Ježek Teka Teka

      No pol je kul … pa še sprostiš se, pa to …

     • Duhec

      Bi se, če bi se zravnal parlament…. vse ostalo me ne.

     • Ježek Teka Teka

      To bi blo res prelepo, pa to …

     • Duhec

      Edini problem je financiranje tistih, ki pridejo, nardijo in grejo…. obstajajo pa.

     • Ježek Teka Teka

      A da je … kolkr te poznam ni ovir, če se ti zagre, pa to …

     • Duhec

      Hahaha…. če jst nardim.

     • Osti jarej

      …a sta vidva skregana?…pa to..?

 • Nata

  Ja, pa koga hudirja zanimajo njihove vagine ???
  Packe zoprne !
  Maternice …..pa vagine so intimna zadeva . Kaj ženske delajo z njimi je njihova osebna stvar .Te trole pa …..?
  Pa še o medijih…………..o popackanih kipih skladateljev – nič ???
  Raze Nova ??
  Tiste svinjske glave pa ??

 • Duhec

  Kje je zdej etično-moralna Cmera????

 • Duhec

  V tujini se odpre račun, ko se nardi se plača, če ne leti glava…. kratko, sladko, jedrnato. Po mojem mnenju v levi greznici vredno…. da se prizemljijo. Nekak je bv čakat, da pocrkajo, ker prihaja še večje sranje…. ko bojo pa dobl po tinti, pa ne bo več poguma za sranje.

 • Duhec

  Lohk se pa edn pokne za začetek…. tud ta varianta obstaja. Za otroke se gre….

 • Jefferson Vendski

  Uh, skoraj me srbijo prsti, da bi šel k tistemu grafitu “A woman’s place is in the revoution” – ta kar kliče, da prečrtaš “revolution” in napišeš “kitchen”… :)

 • Duhec

  Ne vem kje živite, s čim se ukvarjate, kako razmišljate…. ampak pot ni prava. Na tak način sam čakate konc agonije.

 • realnost

  Nasilna Revolucija je edino kar preostane nesposobnim levakom na oblasti.

  • Duhec

   Zakaj bi levaki rabl revolucijo, če so na oblasti???

   • realnost

    Ljudje so jih prečital..

    • Duhec

     Nimam tega občutka…. mogoče jih je 20%, še vedno premalo.

     • realnost

      To je “uraden” podatek. Neuradno pa gotovo vedo pravi podatek in zato agresije…

     • Duhec

      Upam, da maš prav….

   • tramal

    Ker oni hočejo sto procentno vse pod kontrolo.Sedaj pa jim manjka nekaj procentov.

 • simplya

  Kako si lahko ženska tja notri stlači nekaj tako velikega kot je RKC ….potem pa tega sama ne more ven vzeti….bedno.Naj gre na UKC – bodo pomagali zahojenkam.

  • Duhec

   Njim pomaga sam, da jim odbiješ bolano glavo….

 • Razocarana

  Grafiti zgoraj niso nič drugega kot otročje uničevanje tipično za objestne najstnike, ki za osveščanje položaja žensk v družbi prispevajo enako kot trmoglavljenje otroka in njegovo metanje ob tla prispeva k konstruktivnemu dialogu.

  Kdor koli je za grafiti dela ne samo sramoto feministkam, ampak celotnemu gibanju daje negativen prizvok in mu škoduje.

  • Duhec

   To ni delo najstnikov….

   • Razocarana

    Vem da niso. Pravim da so podobni grafiti nekaj kar v glavnem najstniki delajo, in da tako obnašanje ne priteče odraslim, še posebno pa ne za osveščanje. Bom popravila da bo bolj jasno.

 • Minovak

  99% vseh grafitov pri nas so načečkali rdeči primitivci in najbolj žalostno je pa to, da ti sploh ne vejo, kaj pišejo oziroma, kakšen pomen je teh grafitov. Določeni krogi rdečih fanatikov najamejo narkomane, klošarje pa tudi druge z izjemno nizkim IQ-jem in jim napišejo, kaj naj prenesejo na zid. Barve jim dajo in večinoma so rdeče-črne, kot jih uporabljajo anarhisti, kar komunisti tudi so. Vedno sem govoril, da je primitivnost levakov brezmejna, to pa so sedaj potrdili kar na zid. IN TO SEDAJ VEMO DOKONČNO, PA NE SAMO MI!

 • Duhec

  Dons mate praznik…. dan mučenikov. Čestitam….

  • fmg9

   Hvala, Duhica, si se spomnila. (Kako primerno imenovanje praznika v današnjih časih :))

   • Duhec

    Jap…. žalostno.

 • Duhec

  Men je mama rekla, da morš v življenju potrpet…. sm jo vprašala, če mi bojo to napisali na nagrobnik?! Da sm bla ful fajn, ker sm trpela…. pa je rekla, da ne. No pa je bil odg, da očitno pol ne rabm. Mučeniki ste, ker ste se tko odločl…. 365 dni v letu.

  • mojadezela

   mučeniki smo zaradi žensk, saj nas dnevno mučijo s svojimi nesmisli in nergajo po nepotrebnem!

   • Duhec

    Težko sodim, ker se ne družim velik z ženskami…. mam pa občutek, da se večina sploh ne zaveda kolk je življenje kratko, kolk smo minljivi in posledično se komplicira zarad bv stvari. Kaj majo od tega?! Nimam pojma….

    • mojadezela

     to je bilo malo za šalo in malo zares

     • Duhec

      Velik je resnice v tvojem zapisu…. velja pa tud obratno.

     • mojadezela

      ja res je velja tudi obratno….

     • Duhec

      Hahahaha…. ko neb vedla, doživela.

    • ney

     ++++

   • Vera

    40 mučencev je danes zato , ker so nekoč že davno nazaj hoteli vojake prepričat, naj odstopijo od krščanske vere , če ne jih bodo vrgli v ledeno vodo . Takih , ki niso hoteli druge vere je bilo 40 , zato se današnjemu dnevu tako reče . Je pa tudi ljudski rek : ” Kakšno vreme bo danes, takšno bo ostalo še 40 dni . Upajmo !
    Glede mučenja iz strani žensk , pa morate postaviti že na samem začetku meje dovoljenega . To velja za oba spola .

    • Duhec

     To z mejami je tvegano, ker se ljudje spreminjamo….

     • mojadezela

      hm, ljudje se korenito ne spreminjamo, razen v primerih, ko se ti zgodi, da si na robu smrti. Na žalost so spremembe preveč neznatne, da bi bilo to omembe vredno in na žalost ostanemo celo življenje bedaki in umremo kot bedaki…..

     • Duhec

      To glede bedakov se strinjam…. da se pa ne spreminjamo, pa niti najmanj.

     • mojadezela

      se spreminjamo, ampak so spremembe tako neznatne, da niso omembe vredne. Spremijamo se na način: izkušnje(da ne ponavljamo istih napak ). Ampak to je premalo, da bi lahko lovili moč. Raje razsipamo s svojo osebno močjo in se počutimo kot da smo brezsmrtni. Namesto, da bi se zavedali, da je vsaka minuta na zemlji lahko poslednja bitka in bi dali vse od sebe v vsakem trenutku….

    • mojadezela

     Vem vera saj pravim, da sem se malce pošalil………….

     • Vera

      Ha, ha :) . Čestitam k prazniku !

     • mojadezela

      hvala

     • fmg9

      No ja, v večini imaš prav, ker to kar počnejo danes te nesramne babe je že višek terorja…

     • mojadezela

      ja to pa je res…..

    • tramal

     Dobro povedano.

     • Vera

      Hvala ! :)

 • Duhec

  Bistvo je, da ni etike-morale, pravičnosti, poštenosti, iskrenosti, spoštovanja…. izrodili smo se. Zakaj??? Mogoče ve Bog.

  • mojadezela

   Boga ne zanimajo problemi nekih neznatnih bakterij kot smo mi.

   • Duhec

    Ma prav…. res smo bakterije. Dokazujemo iz dneva v dan.

    • mojadezela

     ja nekaj bo potrebo narediti oziroma se “spremeniti”….

   • ney

    Še kako ga zanima saj nam podari dar, ki se mu reče življenje…Kdor življenje uničuje(svoje, drugo) je tako, kot da ta dar vrže Bogu nazaj v obraz…

    • mojadezela

     Tisti, ki proizvaja zavesti, jih na koncu tudi požre, s tem nahrani svojo zavest z vsemi izkušnjami, ki so jih doživljale te zavesti. Naše življenje je zanj nezanimivo, ker smo proti njemu manjši kot mikrobi. tudi tebe ne zanimajo želje in prošnje neke mravlje. Je pa to bitje(po tvoje bog), tudi poskrbel za to, da lahko vsak od nas zadrži svojo zavest, če deluje v svojem življenju brezgrajno.

    • mojadezela

     V vesolju nič ni podarjeno in zastonj. Vse kar vidimo okoli sebe so energetska izžarevanja in energetske manifestacije na kratko energija-moč. Celo vesolje je predatorsko in neusmiljeno in vse zavesti se grebejo za moč. Skratka vse čas poteka neusmiljen boj za moč.

 • ney

  Očitno tale Iskra želi svoje veščine (ki naj bi jih med poletji pridobivali) preizkušati na narodu, zato izzivajo z revolucijo na vse načine….(Nekdo bi moral nato odgovarjati v Haagu…)

 • Duhec

  Feministke so zblojene ženske…. ne razumem pa, zakaj je sodna praksa, da otrok praviloma skor vedno pripade materi???

  • Osti jarej

   ..a si ti poročena?!…skrbiš za svojega moža in mu ustrežeš v vsaki mušički?…mu kuhaš,pereš,ga zadovoljuješ duševno in telesno?…ga podpiraš v vsem…tudi,če morda kdaj nima prav?…mu kimaš in si močna ženska,ki stoji za uspešnim moškim?…..če ne,pusti feministke pri miru…….pri moških,ki so komaj sposobni štunfe na prav obrniti,mora ženska biti feministka…..žal….zato,ker so njihove matere podpirale “svoje vilede”…

   • Lord H.

    Na teh primerih vidiš, kakšni bolni stvori se v Sloveniji razglašajo za feministke. Se lahko kakšna normalna ženska identificira z njimi?

    • Osti jarej

     …..samo vesolje in človeški idiotizem nima meja…..velja za oba..tramal /(povečaj dozo)…
     *
     brez feministk,bi vi,viledarji,morali zaslužiti vsaj 3X več,da bi lahko prehranili svojo ženo,ki bi vas s pentljico v laseh in molekom v dlaneh,pričakala na pragu hišice na dark side of the land in dece 5 komadov….

   • tramal

    Ti si pa sigurno dvospolnik?

   • Philosopher

    Taka kot ti ni za nikamr.

 • Mojca pokraculja

  Pri vsem tem kar se dogaja, se sprašujem, kako to, da na takih objektih ni kamer. Dejansko smo nadzorovani na 1000 in 1 način, vendar tam, kjer bi kamere bile koristne zaradi varnosti in služile odkritju morebitnih storilcev kaznivih dejanj, jih preprosto ni. Zakaj ni kamer v Mb pred tistim lokalom ? Zakaj jih ne namesti policija, če se dogajajo čudne stvari ? Ko se je zgodil umor nekega 7 letnega dečka v majhnem mestu na J Italije, so preiskovlaci iz kamer na ulici pred raznimi lokali rekonstruirali kaj je počela mati tisti dan, ko naj bi otroka odpeljala v šolo. Skratka, kamere tja kjer so koristne, ne pa za vohunjenje in špicljanje ! Me zanima, če je tam nasproti nekdanje Modne hiše kakšna kamera !?Bi posnela zelo zanimive osebe !

  • Duhec

   Bravo +++++++ policija na objektu v privat lasti ne more namestit kamer, lastnik jih pa lohk. Če je pa več lastnikov, pa rabš soglasje najmanj 75%.

   • Mojca pokraculja

    Ja kadar se držijo prava kot pijanec plota, takrat seveda ni mogoče dat kamer nikamor, kaj šele nadzorovat publiko pred lokalom, kjer so izginili ti mladi ljudje. če bodo hoteli koga posebej nadzorovati, ker je pač drugačnega mnenja, ne velja več nobeno pravo in zaščita zasebnosti. Bodo že “naumili” razloge za nadzor. Sej pravim tam pred Modno hišo se dogaja, čist bliz frančiškanske cerkve !!

  • mojadezela

   mislim, da je kamer dovolj, problem je v tem, da so vandalizem zganjali pravoverni in se zaradi tega nikomur ne ljubi pogledati posnetkov……….

   • Duhec

    Če nardijo prijavo, izročijo posnetke, jih morajo…. epilog je pa že druga zgodba.

    • mojadezela

     to je res

  • tramal

   Res bo potrebno na vsako cerkev narediti kamero,saj zdaj že skoraj vsak dan vlomijo vanjo in jo pokradejo.Komunistična omladina namreč.

 • piko8

  To delajo plačnaci milana kućana in zorangutana.Križa se bojijo kot VAMPIRJI !!!!

 • Ruggedplant

  Še enkrat bom ponovil – si predstavljate da komunistični zblojenci to naredijo v centru Varšave, recimo na zidovih cerkve Sv. Ane… Najprej bi jih do nezavesti nabili poljski patrioti, potem pa bi se vmešala še policija in dokončala delo.

  Je res prišel čas za mestne straže v kolikor imajo ljubljanski redarji in policija ukaze naj ne ukrepajo?

  • goldhorn

   V nekaterih krajih že obstajajo vaške straže proti migrantskim lopovom

   • Ruggedplant

    Verjamem, tudi drugje po Evropi sem slišal. Mene bolj skrbijo mesta, kjer se prebivalci zaradi manjka zdrave pameti ne zavedajo niti gospodarske, kaj šele simbolne škode, ki nastaja s tovrstnim čečkanjem po zidu. Je velika razlika med tem, ko nek mladostnik v senci noči na razpadajočo ograjo železniške postaje načečka M+S ali pa ko se na osvetljene spomenike in celo svetišča, simboli prestolnice razbohotijo revolucionarna gesla in militanten sovražni govor. Totalitarni prevrati so se tako v Nemčiji, kakor Moskvi in Ljubljani v prvi polovici prejšnjega stoletja začeli dogajati na identičen način.

 • Osti jarej

  …..sam še o počepinki začnete pisat in murkove fotke objavljat,ste pa zmagal…

 • Jim Doe

  Kaj dela policija me zanima?
  VE SE kdo je odgoroven.
  Stroški tega vandalizma(tudi v Mb) znašajo več deset tisoč Evrov in ti ljudje bodo odgovarjali in tudi plačali za storjeno škodo.

 • Jim Doe

  Ti “frajerji” se bodo polulali in zjokali,ko jim bo policija potrkala na vrata,jih vklenili in na koncu dobili visoko kazen,verjetno zapor in družbeno koristno delo + plačilo stroškov,več deset tisoč Evrov.

  • Osti jarej

   …a vedo,kdo je to scumpral?!….kje piše,da so ravno levakarji?!

   • goldhorn

    Ker so ravno prav pokvarjeni. Vsakodnevno se dokazujejo.

    • Osti jarej

     …jp…a kdo ni?!

     • skakalec

      Mnogo nas je poštenih, in se raje živimo od svojega dela, kot da bi živeli na račun drugih.

     • Osti jarej

      …najprej je treba pred svojim pragom pomesti,da bi lahko prvi vrgli kamen…

     • skakalec

      Saj to ti pravim, da je moj prag čist. Kaj torej bluziš?

     • Osti jarej

      …..seveda je to zgolj fikcija….zato,ker mislite,da po dveh zdravih marijah in osmih očenaših nimate nobenega greha več?!

   • tramal

    Seveda boš dejal da je cerkev sama pisala.Če že mrziš cerkev jo saj pri miru pusti saj sem prepričan da nisi kdaj dal niti centa zanjo.

  • Ruggedplant

   Ko? Misliš ko bo Slovenija pokončna članica višegarajske skupine? Če verjameš ali ne – vsi državni prevratniki, ki so neovirano požigali, razbijali, izvajali poskuse umora nad uradnimi osebami in skušali (in bili pri tem celo uspešni) zrušiti demokratični red RS so danes vsi na prostosti – v vsaki resni demokraciji, bi gnili v zaporih po 30 let (državni udar šteje med najhujše zločine), pred tem pa bi jih kolegi ranjenih policistov tako prebunkali, da bi jih nekateri odležali kar v horizontali. Vse bolj je evidentno, da se v Sloveniji pripravljajo razmere za novo rdečo revolucijo.

 • Osti jarej

  ..skregaj in vladaj…..skregani in razdeljeni državljani so oslabljeni,šibki…..zato je z njimi lahko manipulirati in se držati stolčkov,ki prinašajo profit….vzdržuj situacijo…ni pomembno na kakšen način,ker cilj posvečuje sredstva……

 • Vera

  Mene pa najbolj motijo takšni hudobneži , ker bo skoraj 99, 9 % jedla pri mamah ali babicah ” Velikonočno šunko ” , za katero rečejo, da je najboljša v celem letu . Pri blagoslovih jedi v soboto je vsako polno uro polna cerkev žensk, otrok nekaj tudi mladih , ki pa niti Očenaša ne molijo zraven duhovnika , da o petju prelepih Velikonočnih pesmih niti ne pišem , Nekoč se je molilo in pelo vse tri večere pred Veliko nočjo , da je kar donelo po cerkvi , na sam veliki praznik , pa pojejo pevci na koru . Pogrešam tiste čase , tisto vzdušje, ki ga nič drugo ne more pričarati v naša srca . Bo kdaj bolje ?

 • Miha

  Ali bi novinarji nove24TV vprašali za komentar gospo Kučan, gospo Bernardo Jaklin, gospo Manco Košir,
  ki zelo veliko vedo povedati, kaj je prav in kaj ni ?

  • Osti jarej

   ..al pa lenčko,recimo…ona je,napravljena kot črna vdova,letela v vatikan, papežev prstan kuševat….a ni ona rdeča?!

 • Osti jarej

  ….se strinjam,da je takole kracanje po ..recimo…kulturno verskem objektu skrajno podlo dejanje…..a za svojo maternico bo vsaka ženska poskrbela sama….tista,ki se ji zdi prav,da se “cerkev valja po njej”,naj to pač dovoli…..imajo “tacerkveni” toliko masla na glavi,da ga še 2000 let ne bodo odstranili,če začno predvčerajšnjim….

  • tramal

   Cerkev ima svoje temne točke,Toda proti komunizmu ki je pomoril v pedesetih letih skoraj miljardo ljudi ni primerjave.Tudi taki kot si ti brezvernik vsako sekundo pomorijo več ljudi po svetu.

  • skakalec

   Že zadnjič sem te vprašal, pa razen “grmad” in “križarskih vojn” nisi povedal nobenega podatka, ki bi ga lahko potrdil z zgodovinskimi dejstvi.

   V preteklosti so se vojne in zlorabe dogajale še preden je obstajala RKC. Križarske vojne so bile pravljice uspavanke v primerjavi z muslimanskim nasiljem. Zloraba vere za kurjenje nasprotnikov (grmade) je približno tako podla, kot zloraba revnih in divjih ljudi v komunizmu, da so ropali in klali prebivalce.

   Torej, na dan z besedo, kaj točno je v 2000 letih cerkev storila tako krutega, kar pred obstojem RKC niso počeli.

   • Osti jarej

    ….še obilo debelih plohov na “učkah “želim…amen…

    • skakalec

     Resno te sprašujem, ti nespoštljivi nepismeni agitator.

     • Osti jarej

      …mi ni treba nobenih argumentov kle gor kracat….je vse jasno…onim,ki to želijo…..2000 let manipulacij in laži …enough shit…pa to

     • Philosopher

      dej ne bluzi

    • skakalec

     Bo treba kakšne argumente, ne pa samo ponavljati tisto, s čimer te filajo nepošteni mediji. Bo treba malo lastnega znanja, malo vpogleda v zgodovino, malo razumevanja statistike.

     Ok, razumem, od ljudi nižje kulture tega ne morem pričakovati. Od njih lahko pričakujem samo nespoštovanje vsega slovenskega.

 • TTdr

  Avtorice grafitov so se pohvalile http://komunal.org/teksti/300-kje-mas-pivo
  in navedle bistvo svojega delovanja: brain-dead. Se ti kar zasmilijo ti polženski stvori…

  • Osti jarej

   …a,bejž no?!…a lahko nalimaš tvojo fotko?

  • Lord H.

   V pravni državi bi imela policija v tem primeru lahko delo.

  • Ruggedplant

   Dragi preiskovalni organi – nad mano pisaoči je opravil vaše delo in lociral storitelje, ki se s svojim vandalizmom celo hvalijo. Dokazni materiali so prav tako objavljeni, KAJ ŠE ČAKATE??!

   Še pomnite vik in krik na policiji in medijih ob čisto nedolžnem komentarju anonimnega spletnega komentatorja Tomaža Majerja?

  • Prvi

   kao “aktivistke” se pritožujejo, da kao se ne morejo same zase odločat, kaj morm če so brain dead

   skratka če bi se rade same odločale in hkrati podprle “uboge” begunce, kjer je veliko “otrok” starosti cca. 20 let
   zakaj se ne gredo kanon futra, pa s tem svoje ma…. izpostavijo tem “otrokom”, da bomo vsi ostali normalni državljani bili varni pred temi spo… predatorji

 • Lord H.

  Američani imajo termin za opis takšnih možgansko mrtvih zombijev: leftard
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=leftard

 • ostrovrhar

  1. Rezanje in odstranjevanje žice žice na južni meji
  2. Prašičje glave na gradbišču đamije
  3. Zažig reportažnih avtomobilov POP TV
  4. Ovijanje Prešernovega spomenika v bodečo žico
  5. Demonstracija ”moči” rdečih fašistov na Kotnikovi
  6. Skrunitev kipov slovenskih skladateljev
  7. Packanje po fasadah katoliških cerkev

  Za točke 1, 4, 5, 6 in 7 je popolnoma jasno vsakemu, ki ima pet gramov soli v glavi, kdo so storilci. Lahko se jih tudi brez vsakega problema (tako organizacije kot tudi poimensko) identificira. Ali imamo popolnoma nesposobne obveščevalce in policijo (malo verjetno) ali pa gre za dejanja, ki jih režim ščiti oz. celo spodbuja (zelo verjetno). Upam si tudi z verjetnostjo 95% (5% puščam za možnost napake po teoriji verjetnosti), da tudi za dejanji iz točk 2 in 3 stojijo iste organizacije in osebe.

  Policija in SOVA, čakam, da me demantirate!

  • fmg9

   see no evil, hear no evil, speak no evil…

  • Osti jarej

   ..ne,ni!!…ko bodo to potrdili pristojni,bo res…sicer so to samo insinuacije o nečem…..kar je lahko sporno….vsa razpoložljiva pravna sredstva…pa to..!

   • Ruggedplant

    Daj nehaj se že pretvarjati, da živimo v pravni državi z enakimi merili za vse državljane (če bi, bi imele zgoraj naštete točke že sodni epilog), kakor tudi, da si domoljubka s tem vzdevkom ker nisi (sicer ne bi pisala takšnih neumnostim prav v vseh komentarjih). Hvala.

    • Osti jarej

     …..na tej strani izživljate svoje komplekse in hujskate sto na uro…vsakega,ki misli drugače od vas,označite za komunista,kar je še najmanjša zmerljivka….živimo v kastni državi,ki je pravna samo za prvo klaso,kamor spadajo tudi kompletno vsi politiki……očetje brez dela so zaprti,ker so kradli hrano za otroke ali sprejeli 200 evrov tringelta….drugi se pa šetajo po vrtovih arestov brez meja in se vozijo na vikend počitek….dej ne bluzi,bunkelj…

     • Lord H.

      Janša, Magajna in podobni, nad katerimi se brez sankcij izživlja commie represivni režim, so res svoja kasta, kajne?

     • Osti jarej

      …ako bi bila na “oni ” strani,bi jima od srca privoščili…taki ste….pravo resnico tako ali tako vesta samo omenjena…

     • Lord H.
     • Osti jarej

      ….ne klikam na brezvezne linke

     • Lord H.

      Potem mi tudi ni treba odgovarjati. Lep dan želim …

 • Osti jarej

  ..ma,men je dovolj…..na eni strani rdeči extremisti,na drugi beli…a kdo sploh še misli s svojo tikvo?…yebenti…

 • tarantela

  Bog daj norcem pamet, men pa gnar!

  • Osti jarej

   …boga ni…sicer bi naredil drugo sodomo in gomoro,ter vesoljni potop ,naenkrat…čakam pa jezusa….da farizeje spet zmeče iz njihovih, z zlatom in brokatom okrancljanih templjov…..

 • Nicr

  Ok ce je zarodek bolan,če je bila poslijena.ok za tabletko po parih dneh..pa kontracepcija.ok.

  Za STD itak nismo slišal!
  Če se pa fukate brez zascite vsepovprek pa donosite otroka,smrklje nifomanske!

  • Osti jarej

   ..vsaj dve,blazno pobožni punčari,z nezakonskima otrokoma, poznam….zelo blizu mojega doma…..kaj praviš?..sta brezmadežno spočeta?!

   • Ruggedplant

    Vsaj nista ubili otroka zaradi lastne spolne neukročenosti, kot to brez slabe vesti počnete dekadentni ateisti!

    • Osti jarej

     ..so se pa fukale brez zaščite…storile greh….in kakšen ortodoksen fajmošter jima otroka niti krstil ne bo…

     • Osti jarej

      …spolne neukročenosti….kristus se valja od smeha…..kakšni debili…!!

     • Lord H.

      Slovenska RKC je bila ob zadnjem referendumu le proti gay posvojitvam, nisem zasledil, da bi nasprotovala zelo liberalni ureditvi glede kontracepcije (na recept, iz splošnega zdr. zavarovanja) in splavov, ki že dolgo velja v državi, tako da ne vem, kje ti vidiš upravičene razloge zblojenih komunajzark za njihovo patološko ideološko sovraštvo do RKC. P: ateist.

     • Ruggedplant

      Tako katoliška cerkev kakor tudi vse ostale resnejše religije ostro nasprotujejo splavu in to bi moralo veljati tudi za vse posameznike, ki si pravijo civilizirani intelektualci. Legalizacija umora človeka pomeni devolucijski korak nazaj v živalski svet.

     • Lord H.

      Tu se ne strinjava.

     • Osti jarej

      najprej naj s pedofilijo v lastnih vrstah opravijo…tudi ta papež same populizme zganja….no,tudi o njem krožijo,ne glih lepe stvari….ponosna sem,da sem ateistka…

     • Ruggedplant

      O mitu pedofilije v cerkvenih vrstah oziroma njenemu napihovanju sem ti napisal že cel traktat dokazov, ki te postavljajo na laž, pa še kar naprej trobiš dezinformacije na tem portalu. Ti kdo plačuje, da to počneš?

     • Osti jarej

      ..mit je tisto,kar vas vaša cerkev uči….izmišljen za potrebe ovac,ki jih tako lahko drži na vrvicah….

     • Osti jarej

      …tvoji traktati “dokazov” mene ne zanimajo in jih niti ne berem,tebi pa priporočan,da prebereš kaj drugega kot družino in pogledaš kakšen tuj tv program,ki poroča o tem…če hočeš videti vidiš,sicer si slepa ovca…

     • Prvi

      Še en primer, za katerega so delno krivi LGBT ali nekaj podobnega ali karkoli so že tisti stvori

      z vabljenjem “ubogih” migrantov je že prišlo do posredne pedofilije s tem ko so te migranti slikali slovenske otroke, da ne bom iskal link si poišči v medijih.

      kdo bo zato odgovarjal?

     • Osti jarej

      …stotine milijonov je cerkev že plačala ljudem,ki so bili ,kot otroci ,s strani “božjih poslancev” na zemlji pedofilsko ali kako drugače zlorabljeni…..redko kdo je bil za to kaznovan ,večinoma jih zagovarjajo in selijo iz fare v faro…sem in tja pa kakšnega “žrtvujejo”….ne sprenevedaj se in ne obračaj debate v čisto eno drugo smer…slikati otroka ali pa ga spolno zlorabiti je gromozonska razlika,čeprav tudi sli8kanje tujih otrok naj ne bi bilo dovoljeno….če bi bog obstajal,bi moral jokati…neutolažljivo jokati in vse zlorabitelje potolči…

     • Prvi

      Nič ne spreminjam teme, za vsa ta dejanja OBSOJAM vse storilce

      samo da v tvojem primeru so znani storilci, v mojem podanem primeru pa so storilci prišli k nam z vašim povabilom in vedi da je to šele začetek
      kot primer poglej bazene v Nemčiji kaj otroci zadnje čase doživljajo, ker tam je to skupinsko (2+ storilcev) pred očmi vseh tam trenutno prisotnih

     • Osti jarej

      ..z našim dovoljenjem?!…janezova frendica angela,jih je širokogrudno vabila v evropo in jim na stežaj odpirala vrata…zdaj naj bi jih pa razdelili tako,kot bo ona diktirala?!

     • Prvi

      Ker kolikor kriviš ene in tudi ne druge, je to navadna DVOLIČNOST, skratka hinavščina, ki jo pa ne prenesem

     • Osti jarej

      …po vaše,je treba kriviti te ,ki so pisali grafite in hvaliti one,ki so odmetavali svinjske glave…..sprenevedanje je eden vaših naglavnih grehov…..pravi kristjan ima srce na pravem mestu…nikogar ne obsoja,v nikogar se ne vtika,nikomur ne soli pameti,nikomur ne vsiljuje lastne volje in zlasti ne vere …skratka živi in drugim pusti živeti…..

     • Razocarana

      Odmetavanje svinjske glave je bila žalitev, pisanje grafitov je pa žalitev in uničevanje lastnine. Ne odobravam ne prvega, ne drugega, vendar pa je v tem dveh primerih razlika: uničevanje lastnine, kar stane. Tako da, če se ve katera organizacija je to naredila, naj se jih ovadi in naj plačajo novo fasado.

     • Prvi

      Če se mojemu otroku kaj zgodi zaradi vaše vabljenja, boste prvi ki jih bom tožil zaradi malomarnosti do skrbi za varnost prebivalcev države

     • fmg9

      ++++++++++
      (Sicer je pa Ostati jarej provokator, najverjetneje klon…)

     • Osti jarej

      …teslo!

 • Ruggedplant

  Draga slovenska policija, če vam Cmerarjeva izdajalska vlada še enkrat samkrat na pogajanjih obrne hrbet, priporočam, da se zgledujete po svojih nemških kolegih (pravne podlage imate več kot dovolj);
  https://www.youtube.com/watch?v=S2q0Ni-nkcI
  Državljani demokrati vam bomo hvaležni, hlapčevstva rdečemu sistemu pa vam ne bo več nihče mogel očitati.

  • Osti jarej

   …hja….andželina je pa zakuhala priseljevalsko invazijo….

 • xtc

  Lvaki načrtno netijo vojno;Kučanov manifest tega je bil na Ktnikovi;komur ni potegnilo takrat je bedak:

 • zuje

  Sovražni govorr? A dejte no! Oni sovražnega govora sploh ne poznajo. Poznajo samo direkten udarec v “sovražnika”. S kuglo. To so dokazali 1941, ko so namesto okupatorjev pobijali Slovence.

  • Osti jarej

   v kozlarjevi gošči tudi ležijo s krampi in sekirami pobite slovenske matere s po 9.imi ,10.imi otroci…..krogle je bilo zanje škoda…pa mučeniško so morale umreti?…kaj pa na to praviš?…je bila črna roka rdeča?..jp!…od krvi

   • zuje

    Veš, kaj lahko našteješ? Kozlarjevo goščo in Sv. Urha. Potem se pa neha. Zakaj pa nič ne zineš o jami Žiglovica, o Krimski jami (ki je ena od zdajšnjih prioritet za arheloški način izkopavanja medvojnih žrtev), o Jelendolu, o Mozlju, o Mačkovcu in še na stotine samotnih in manj samotnih kmetij, kjer so tardeči med vojno pobili na stotine in stotine nedolžnih žrtev. Z otroci vred. In z nosečimi ženskami vred.!!! Vseh po nedolžnem pobitih je bilo samo v Ljubljanski pokrajini 1500. O izdanem popolnoma frišnem konspiracijskem prebivališču dr. Aleša Stanovnika, ki so ga komunisti izdali Lahom, o Tonetu Tomšiču, ki ga komunisti NISO HOTELI rešiti iz italijanskega zapora, ampak so ga raje prepustili laškim kroglam, da je padel kot talec. In še in še. Samo med vojno! Samo med vojno so komunisti pobili mnogo več Slovencev kot vsi okupatorji skupaj.
    Ne delaj se NEUMNEGA. O tem se v Jugi NI SMELO pisati, marsikaj se sploh ni vedelo in se je zvedelo šele po letu 1990.

    O “osvoboditeljih” je pravljic konec. Med vojno so pobili ogromno ljudi, po vojni pa še več.
    V originalnem zakonu o popravi krivic vojne, komunisti niti slišati niso hoteli, da so med vojno pobijali in da so njihove žrtve. Teh žrtev enostavno niso hoteli priznati. In to že po letu 1990. Nekaj let kasneje so s stisnjenimi zobmi priznali medvojne poboje in potomcem priznali odškodnino.
    Da hočete takole kot ti insinuirati in lagati še naprej, je SRAMOTNO. Komunisti nikoli niso bili borci za pravo svobodo. Nikoli. In priporočam ti, da NEHAŠ IZZIVATI. Nismo več v komunizmu in vso pravico imam povedati, da LAŽEŠ IN ZAVAJAŠ!
    Nisi pošten človek, ker se niti toliko ne potrudiš, da bi pregledal najnovejša dognanja zgodovinske stroke o teh dododkih.In zdi se mi, da imam vso pravico zahtevati od takih kot si ti nekaj človečnosti in poštenosti. Takoimenovana “NOB” sploh ni tisto, kar so nas in so te učili v šoli. “NOB” je daleč, daleč od tega. “NOB” so idealizirali in mitologizirali. To, kar ti misliš in večina ostalih misli o “NOB”, je enostavno “znanstvena fantastika”. “NOB” sploh ni bilo, bila je samo revolucija. In borba za totalno in brezprizivno oblast komunistov. Okupatorji so jim za izvedbo njihovih načrtov bili samo dobrodošlil. Glavni sovražniki so bili domači ljudje, ne pa okupatorji.

    OPRAVIČI SE LJUDEM NA TEM FOTUMU; KI SI JIH PRIZADEL!
    Če tega ne nameravaš storiti, se tule ne oglašaj več.

    • Osti jarej

     ….dovolj,da ničesar ne morete opravičevati…..obsojam pa povojne poboje nedolžnih…..trdite,da k nam prihajajo borci isisa in ste proti,pa tudi strah vas je….ogorčeno ste proti…torej so morda pobijali in masakrirali nedolžne ljudi….tega ne veste,ane ?!…kako ste lahko prepričani,da med likvidiranimi po jamah in breznih ,niso bili tudi tisti,ki so pobijali nedolžne matere in otroke?!…ne morete biti…nikakor…..
     *
     se nimam kaj in komu opravičevati…moji so se s poštenimi nameni borili proti fašistom in nacistom,na strani partizanov in ponosna sem na to..življenja so pustili v gošah l.42/43….moj oče,ki je bil med vojno najstnik,je bil med in tudi po vojni,ko sta oba odrasla ,prijatelj slednjega ,katerega oče je bil domobranec…..celo življenje ga je to bolelo in celo življenje je trpel zaradi tega….

     • Osti jarej

      p.s. je portal tvoja last?…če ni ,me nimaš kaj poditi z njega….

     • Osti jarej

      …naštejem lahko samo kozlarjevo goščo in urha?!…pa še tam so pobijali matere,ki so imele katerega od otrok v partizanih,na urhu pa komuniste in to ni nič takega?!…..niti besede sočustvovanja,s tvoje strani….

     • zuje

      Ne zavajaj s komunistično propagando!!! Nacisti ne smejo več zagovarjati nacizma. Mi pa ne dovolimo, da zagovarjate komuniste! In slednji so na svetu storili mnogo več hufdeha kot nacisti. Zlasti pri nas!

     • Osti jarej

      ….vaši so nacistom prisegli zvestobo….te sramote nikoli ne boste mogli oprati…žal!!….

     • zuje

      Komunisti so prisegli Stalinu! In vso vojno obdobje v Jugi in Sloveniji paktirali z Nemci, sklepali pakte o nenapadanju in pakte o skupnem boju, če bi se Angleži izkrcali v Dalmaciji.
      Glavni sovražnik komunistov je bila JVvD (pod Mihailovićevim poveljstvom) in vsi domači, ki so bili pod orožjem izven privoljenja KPJ/KPS.
      Vsakomur je jasno, da okupator nekoč odide, domači ljudje pa ostanejo. In ti so najnevarnejši, ker so tudi pretendent na oblast. Zato so jih neskropulozno pobijali. Komunistom ljudje nikoli niso pomenili nič. Za dosego oblasti so bili pripravljeni pobiti polovico Slovenecev (Kidričeva izjava med vojno). Obsojaš povojne poboje, medvojnih ne. Med vojno ni bil okupator glavna žrtev, saj jih je padlo komaj kakih 1000 na slovenskih tleh, marveč slovenski ljudje, ki so jih med vojno komunisti pobili mnogo, mnogo več kot okupatorjev.
      Taka so zgodovinska dejstva. In zgodovine ne pišejo zmagovalci, ker napišejo lažno zgodovino. Pravo zgodovino se piše v komunističnih državah po vjni/vojnah.
      Domači arhivi so skorajda povsem uničeni, zato se naše zadeve skrivajo po tujih arhivih. In dokumenti iz teh arhivov prihajajo na dan.
      Tvoja nezdrava pamet ti ne more pomagati, ker ti pač ne bo jasno, da vsak svoja barabinstva zabriše. Komunisti so jih. Nikoli pa se tega ne da narediti popolno. Zločini domobrancev so razjasnjeni, zločini komunistov, ki so mnogo hujši kot domobranski pa z vso silo butajo na dan. Indoktrinirani in slepi ter tisti, ki imate vzrok, da se bojite resnice, se temu upirate. Resnici se nikoli ne da upreti, čeprav so komunisti mislili, da je to možno. Ni možno, kar dokazuje resnica o povojnih pobojih, ki so jo komunisti zanikovali s pretnijo kazni. Lahko vidiš, da se za njih to ni izteklo. In se ne bo izteklo tudi v primerih najhujših izdajstev in paktiranj z okupatorji. Tu so bila veleizdajstva, v primeru domobrancev pa ni šlo ne za izdajo, ne za kolaboracijo. Preštudiraj literarturo, ne pa udrihati na slepo. Dokler tega ne storiš, ne piši o tem na forum in se raje opraviči za vse krivice, ki jih s svojim pisanjem povzročaš nam, drugorazrednim! Nismo drugorazredni! Nimaš pravice, da z indoktriniranosttjo in lažmi povzročaš krivice. Neznanje je krivica. Ne širi krivic s pomočjo neznanja! Nismo drugorazredni!!!!! Imamo pravice. In te pravice se skrivajo v zgodovinopisju. Tam je vse zapisano.

     • zuje

      Lej, čist lepo ti svetujem, da prebereš novejša zgodovinska dognanja. Kakor kaže si do grla in čez napumpan z lažmi in propagando. Prvi so začeli med vojno pobijati komunisti. PRVI!!!! Nedolžne otroke in nedolžne matere z mnogo otrok. V nešteto primerih so komunisti ubili očeta in mater vpričo majhnih otrok. Da bodo o tem pisali komunisti??? Si ti nor!!!! Raje so to zamolčevali ali prenesli umore k domobrancem. O tem se lahko piše šele zdaj. Skoraj vsi pa ostajajo na ravni indoktrinacije jugo šolskega sistema in državnih medijev.
      Nevednost te pa ne opravičuje pred opravičilom vsem prizadetim. Dovolj imamo tistih, ki napišejo, da so bili njihovi starši partizani, ostali moramo biti pa tiho. Ne bomo več tiho! OPRAVIČI SE!!!!

     • Osti jarej

      ..a si na glavo padel?…mi še na misel ne pride…ti boš od mene zahteval ,naj se opravičim?…opraviči se žrtvam kozlarjeve gošče in sv.urha….

 • Tu ne gre samo za napad na Katoliško cerkev, to je napad na Slovence in Slovenke. Vsa naša zgodovina, kultura…… izhaja iz katoliških korenin.

  Kar se ni posrečilo Trubarju in Luthru je zdaj uvozila Merklca – naši odgovorni pa spijo in jih usoda slovenskega naroda ne zanima.

  Prišleki želijo iztrebiti slovenski narod, to je to.

  Zakaj izginjajo celo naši dijaki, študentje, študentke ??????????

  Cerar zamisli se, kaj je tvoje vladanje “doprineslo” Sloveniji in Slovencem !!!

  Pahor ti pa tudi še kar “spiš”, spanje pravičnega. SO WHAT !

 • garfi

  Tudi to je posledica zika virusa- rdeči podtip

 • dob

  Počasi sem se naučil, da nesramnost ni le nesramnost, temveč je krik.

  In napis na fasadi cerkve je krik. Velik napis – velik krik.

  Ta je lahko krik na pomoč, lahko pa je tudi grožnja. Vendar je zame eno in drugo – krik na pomoč. Med dvema že dolgo ne delam razlike.

  Inštitucija je zgradba. Zgradba je narejena iz tvari. Čeprav je Eintstein dokazal, da je materija energija in narobe, da se eno preliva v drugo, in je zato na nek način vse ENO, nam je v vsakdanjem življenju to le malokrat vidno, kaj šele očitno!

  Je pač treba pogledati bolje, globlje, da bi tudi to našli. Težava je, da tega nihče ne išče in potem je ves srečen, da je tvar pač tvar, duh pa duh. Da je ločeno eno od drugega, kot je duša ločena od telesa, ko ga ob smrti zapusti in se izlušči iz njega (v resnici telo spusti dušo, in ne narobe).

  Kakšna zamera tedaj obstaja zaradi izgube in s čigave (katere) strani večjas, to je del našega intimnega pogovora z Bogom, ki se prasvzaprav nikoli ne neha. Tu nekje notri leži njegova obljuba in naša prošnja z vprašanjem, ki se ga celo v trenutku smrti bojimo dotakniti. Kot bi ne bilo naše.

  Inštitucija je torej stavba, narejena iz trdih snovi. Vska inštitucija, najsi gre za religijsko ali ideološko, brani svojo lastno vero oz. ideologijo, iz katere je zrasla. Povzame idejo, da jo brani. O svoji nalogi razmišlja, da jo mora (vero ali idejo) ohraniti pred pozabo.

  To pa ne pomeni, da sledi življenju. Inštitucija praviloma otrdi in je konservativna v svojih pogledih. Okostenela. Življenje je gibko, v dobrem in slabem. Ker je živo.

  Ali drugače povedano: Inštitucija bo v nekem trenutku morala slediti Bogu. Ker je Bog nov, se Bog ne bo prilagajal inštituciji, ne glede na to, kako dobre in slabe namene je imela. Življenje in Bog nista odvisna od kapnikov v inštituciji in ju stalagmiti in stalaktiti ne očarajo.

  Smiselno je, da inštitucija, ki pomeni vero, sledi svojemu Bogu.

  Kaj se bo zgodilo, če inštitucija ne more ini noče slediti Bogu?

  Te možnosti sploh ne predvidevam, ker je ni. Ne obstaja. Ne obstaja niti kot varianta! Dovolj je bilo.

  Zdaj, ko sem podal svoje izhodišče, lahko razmišljam nasprej. Kajti do sedaj, preden sem to povedal, me je pri ocenjevanju napisa na frančiškanski fasadi oviral predsodek.

  Predsodek se nahaja je v tem, ko razmišljamj, da je nekdo uničil del fasade in s tem povročil škodo lastniku, s tem pa povzročil stroške lastniku. Moral bo fasado popraviti. Vmes bo jezen in bo, medtem ko popravlja, razmišljal, madona, kaj če mi jutri spet to napišejo…. pa pol še enkrat, pa še enkrat….

  Ampak, če odmislim praktično stran, pa se povrnem k napisu.

  Moj Bog pravi: Tisto žensko, ki je to napisala na MOJO fasado, objemam! Stisnem jo k srcu in se ji opravičujem, da ji je MJOJA inštitucija prizadejala bolečinjo, posredno in neposredno, in ne samo njej!

  Povzročila ji jo je zaradi mene, zaradi mojega neznanja, zasradi mojega pomanjkanja skrbi za njeno plat zgodbe. To slednjo sem zanemarjal dovolj dolgo. Nisem je razumel. Poslušal sem se je rešiti s predsodkom, in iz podobnih vzrokov, kot vsi vi.

  Ocenjeval sem krik na prvo žogo, razmišljajoč le o tem, koliko škode je povzročene na fasadi….

  Globoko mi je žal. Prosim mojo inštitucijo, da mi pri tem sledi…. (konec citata).

  Velike črke, velik krik.

  Navadili smo se, da razmišljamo, da moramo žrtev drasti v izolaciji. Ker če ne,…. se nam bo maščevala.

  Pučniku so denimo očitali, da je revanšist! Tako so se ga znebili, dušo božjo, ki nikomur nič ni žakega ni naredil, ne nameraval storiti.

  Žrtev se NE maščuje!

  Žrtev prsi, da jo upoštevajo, jo povabijo med človeštvo in razumejo njeno plat zgodbe. Upa, da je tudi sama človek in da je vredna pogleda v dušo, ne da bi vanjo kdo plunil.

  In pričakuje mir, spokojnost, da lčahko preživi ostanek življenja na prijszern način, kot človek. Ne pa kot nekdo, čigar čustva so izobčena in jih ne sme pokazati. Vključno z jezo!

  Kaj pa smo mi dobili, ki smo hoteli takšno družbo?! Dobili smo zagovornike morilcev, ki zmerjajo Navadnost in Normalnost, ki je nsimo deležni, ker sta prezirani s strani Posebnosti! Dobili smo etiketo fašizma in očitek, da se hočejo žrtve maščevati in da jim je samo do političnih točk(?!?). Do zamenjave oblasti. V demokraciji se to celo zgodi, pri nas pa ne, ker demokracije še nimamo.

  Tu nekaj ne štima. Ker alternativa demkoraciji…. no alternativo demokraciji imamo, ni da bi govoril o tem, kaj je alternativa demokraciji. Imamo jo! In vse več smo dolžni tujim posojilodajalcem, kot da sami ne bi zunali delati, kot da nimamo gozda, lesa, znanja, volje za delo.

  Inštitucija, ena in druga, so okostenele tvorbe, ki delajo Življenju škodo.

  Lahko se sicer tolažijos tem, da so v določenih obdobjih vzdrževale stik z minimumom vere in s tem smisla, ki nas povezuje z Bogom. Ali z nekim drugim »višjim ciljem«.

  Toda ves ta čas je Bog postajal nov!

  Vsi naši višji cilji pa so ostajali isti. Enaki in isti.

  Po navadi so nas peljali v nesrečo in končali v oceanu krvi; ogromno zlega je bilo storjenega v božjem imenu ali v imenu ideje o Pravici in enakosti!

  Napis RKC, VEN IZ NAŠIH VAGIN, zato gledam drugače, kot pa pomisli nekdo, ki gre mimo, prebere in si misli kar si pač misli. Kako je lahko napis: RKC ven iz moje vagine – sovražni govor?! Naj mi to nekdo razloži! (pozabimo na fasado!)

  Grožnja preide v nasilje takrat, ko ni razumljena in sprejeta! Ko pa je sprejeta in razumljena, naj se izrazi z vso silovitostjo, s katero je nastajala in nastala. In nastajala je dolgo! Nastajal je z besom iin trmasto maščevalnostjo učiteljev, ki jih je VEDNO postavljala inštitucija!

  Če tej bolečini pustimo izraz, potem grožnja ni več nasilna, ker ima drugo pot; zato nasilje ni več potrebno. Potem je mir.

  Cerkev je dovolj dolgo iz človeškega telesa delala nekaj, zaradi česar bi nas moralo biti sram, ker je grešno. Iz božje bazilike, ki je Telo, je delala greznico!!!

  Iz ženskega telesa je naredila mašino za rojevanje, ker sama to potrebuje in brez nje ne zna rojevati, ne more. Ženska ta pritisk družbe in verskih inštitucij čuti kot suženjstvo, in ima za posilstvo.

  • Šiva

   Točno to. In migranti so samo fizični odraz te naše posiljevalske družbe. So del našega nezavednega, ki se je zavedel samega sebe in se UTELESIL.
   Migranti so nas prišli prebuditi, saj nam s svojimi dejanji samo kažejo, kaj SISTEM dela z nami.
   Tu se mi pa že dolgo pojavlja vprašanje – Ali jim bo to uspelo oz. ali bo nam uspelo??
   Ta trenutek je od tega odvisna naša prihodnost. Ja, usoda je v naših rokah.

  • Šiva

   Oprosti. Tebi pišem o stvareh, katere so ti kristalno jasne. : – (((

   • dob

    Po moje stvari ne morejo biti jasne same po sebi. Jasne lahko postanejo v odnosu, zaradi odnosa. Prek odnosov smo povezani z vsebinami in tedaj je med nami in nekom energija, ki potuje in s sabo nosi delčke nas v obliki čustev, misli, namenov…
    Ljudje pogosto uporabljajo besedo vest. Ne vedo pa, oz. se ne zavedajo, da je vest enako kot Bog. Nekateri ljudje nimajo odnosa do lastne vesti ali do vesti nasploh, ne poslušajo je, zato ne slišijo Boga. Okrog hodijo, ne da bi jih “pekla” vest in jih spominjala na to, kaj je prav in kaj narobe. So brez vesti in hkrati brez Boga, ker je to eno in isto. Nihče jih ne spominja na to, da lahko dajo svoje srce v mir, če se odločijo, da bodo imeli vest in jo spoštovali.
    Še naprej mislijo, da sta vest in Bog nekaj različnega, da to ni eno in isto, kaj šele, da je Bog lahko v njih in jim s prstom pokaže, kakšen bi lahko bil svet, če bi oni sami bili v njem njemu podobni. Torej, podobni Bogu, svetu, lastni vesti.
    Če jim je vest težka, potem jim je Bog težak.

    Vse je v odnosu, nič ni kar samo po sebi. Ali kot pravi moj Bog: Vse pomeni, ker je vse po Meni!
    Če jim je vest težka, potem jim je tudi Bog težak. In vendar je vest njihova in Bog je tudi njihov.

 • zaton

  Ti grafitarji so zreli za hospitalizacijo v psihiatrični ustanovi.

  • kekec

   Oni so junaki ZL.

 • zaton

  Na RTV SLO in POP TV niti besedice o grafitih. Polemizirali so le ob odvrženih svinjiskih glavah na gradbišču džamije.

  • Osti jarej

   …takrat ste navijali za svinjske glave in za one,ki so jih odvrgli….licemerci…

   • zaton

    Mogoče gre za iste zblojene osebke, ki netijo sovraštvo v naši družbi.

    • Osti jarej

     ..hehhhehhe…prideš sem,pa žolč sovraštva teče po ekranu compa…

    • Gr8_1

     Mogoče te iste osebe ne želijo muslimanov tukaj in tudi ne vmešavanja RKC v stvari, ki se je ne tičejo. Meni so to bolj razumne osebe ne zblojene.

   • Razocarana

    Slovenci si ne moremo pomagati, ko imamo pa tako radi svinjino.

 • Gloria Pollo – ZADELA ME JE STRELA https://www.youtube.com/watch?v=ynjLN4hERIA
  (pričevanje zobozdravnice) Si splača vzeti čas !

 • Osti jarej

  ..kaj je papež septembra počel v zda? in na kubi?…

  • Zakaj te to zanima ? Mene sploh ne zanima. To je državniški obisk. Tudi Cerar nam vsega ne poroča, mediji pa še skrajšajo.

   • Osti jarej

    …zakopala glavo v pesek….kako tipično..heh

 • Bojim se naše prihodnosti !

  https://www.youtube.com/watch?v=1DWztlnpnac bo moj vnuk še pel domače pesmi

 • samsara

  Kučahenini v akciji!!!

 • helena943

  Najbolj bedno je tisto od neke Iskre da so grafiti direktna aktivacija aktivistk ob dnevu delavnih zena. Rdece altivistke niso nobene delavne zene, one so funkcionarke ngo, ki se napajajo iz drzavnega denarja. In tukaj ni malo denarja. Zanj se splaca napisat kaksen grafit.

 • Slovenska vlada zgledujte se po Angoli, ki je razglasila Islam za nezakonito vero in odredila, da je treba vse mošeje po državi zapreti.

  Pri nas pa ravno obratno.

  Imate na vladi res vsi skisane možgane ???

 • Slovenka

  Kjer se psihopat mudi, tam sledove pusti.

 • Janez

  Pa? Stvar za MNZ preiskavo?

  Taki izpadi so posledica tega, da v šolah mladi o kar kvalitetnemu verskemu nauku RKC.
  NE IZVEDO – PRAKTIČNO – NIČ.
  Del mladih.
  KI JIH STARŠI NE UVEDEJO V OBISKOVANJE CERKVA ,
  TAKO OSTANE BREZ VSAJ MINIMALNEGA VPOGLEDA V DEJANSKO POZITIVEN NAUK RKC.

  Potem pa ti mladi slišijo kakšne zlonamerne nerealne “kvazinformacije” o RKC.

  Spoj dezinformacij o RKC in
  … osebna specifika “tvorcev” takih početij. Pa imamo, tak vandalizem – za nikamor? L.r. JANEZ KOMENDA

 • tarantela

  A niso v Rusiji spravili v arest tiste mule, ki so v cerkvi afne guncale?

 • Janez

  Ja, no.
  Mednožni organi od teh pisateljic so njihova privat stvar. Njih pa njihovih fantov. Če jih imajo. JANEZ KOMENDA

  P.S. NAJBRŽ SO NEPOROČENE. KAKO “SUPER ” ČLANE OZ. SKUPINE IMATE VI V ZL, SD, SMC..??
  Kar imejte jih. Vaše so. Biseri od biserov.?
  A BODO O TEŽAVAH SVOJE PREBAVE TUDI PISALE PO ZIDOVIH?