fbpx

[Foto] To so novinarji RTV, ki mirno protestirajo ob sloganu “Smrt janšizmu, svoboda narodu”

Foto: Nova24TV

“Smrt janšizmu, svoboda narodu,” “Pazite, grizemo,” sta samo dva primera transparentov, ki so jih na seji programskega sveta RTV nosili levičarski aktivisti skupaj z novinarji, ki so se postavili levo in desno ob ta izbruh sovražnega govora. Gre prav za tiste novinarje, ki tudi sicer s svojim družbeno političnim delovanjem polnijo naslovnice časopisov. 

Prah okoli zadnje seje programskega sveta RTV se še ni polegel. Za to so krivi predvsem odgovorni na RTV, ki so v prostore, kjer je potekala seja, spustili pripadnike skrajne levice, ki so brezsramno klicali k pobijanju podpornikov SDS, v preteklosti pa so že sodelovali na nasilnih protestih, a proti njim slovenski policisti niso ukrepali. Na tej točki prav nič več ne čudi, da novinarjev, prav tako prisotnih na seji, sovražni napisi niso zmotili.

Foto: STA

Foto: STA

Na seji programskega sveta sta z napisom “Pazi grizemo”, paradirali aktivistki Mojca Pašek Šetinc (na sliki levo) in Eugenija Carl (na sliki desno).

Foto: STA

Foto: STA

Na seji programskega sveta se je prešerno smejala Tatjana Pirc, ki ji pozivi k pobijanju niso izbrisali nasmeška z obraza.

Pozivi k pobijanju ne motijo nikogar
Fotografije s seje razkrivajo vrednostni sistem novinarjev – aktivistov. Razvidno je namreč, da jih grožnje s smrtjo več kot 200 tisoč volivcem ni zmotilo, motilo jih je predvsem vpletanje v uredniško in novinarsko delo. Očitni primanjkljaj v moralni razsodnosti sta pokazali že vsem znana Eugenija Carl, znana po svojem sovražnem poročanju, Mojca Pašek Šetinc, ki je navdih za svoja novinarsko-aktivistična pisanja iskala pri svojem možu, znanemu lobistu Miletu Šetincu, v ideološki vojni pa so se jima pridružile še novinarke Jelena Aščić, Helena Milinkovič, Ines Kočar, Miša Molk in drugi.

Foto: STA

Foto: STA

Na stolih, na kateri sta mirno sedela direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj in direktor Radia Miha Lampreht, se je bohotil sporni napis “smrt janšizmu, svoboda narodu”. Za Ljerko Bizilj je stala Helena Milinković, ki je prav tako znana po svojem levičarskem aktivizmu in podpori Združeni Levici. Na novinarski konferenci sta bili prisotni tudi Miša Molk in Ines Kočar.

Levičarski aktivizem na javni RTV
Nedavna levičarska manifestacija je za mnoge samo simbolni prikaz dolgoletnega pristranskega in aktivističnega poročanja javne televizije, ki bi, glede na to, da je financirana s pomočjo paradržavnega davka, morala biti v svojem poročanju objektivna.

Ž. K.