fbpx

Fotogalerija novega izpada nestrpnosti do katoličanov: Skrajneži napadli ljubljansko stolnico

Foto: N. K., Nova24TV

Po napadih na zavod Božji otroci in dobesednih pozivov k odstranitvi ljudi, ki pred ljubljansko porodnišnico mirno in v tišini  molijo za splavljene otroke, se širi val sovražnih izbruhov proti Rimskokatoliški cerkvi. Da ima nestrpnost do katoličanov v Sloveniji domovinsko pravico, dokazujejo tudi današnji grafiti na ljubljanski stolnici, navsezadnje pa tudi članki v časopisu Dnevnik in izpadi skrajno levičarske Združene levice. 

Po številnih napadih na duhovnike po Sloveniji, po ropih v župniščih in izjemni toleranci tako osrednjih medijev kot tudi radikalnih levičarjev do tovrstnih dejanj, smo danes priča novemu sovražnemu izbruhu in nestrpnosti do katoličanov.

Na ljubljanski stolnici se je namreč pojavil grafit z napisom: ‘‘Cerkev, marš iz moje maternice.” 

Foto: N.K., Nova24TV

Foto: N. K., Nova24TV

Skrajni izpad sovraštva le nadaljuje misli, ki jih je v včerajšnjem članku o nekaj vernikih, ki v akciji “40 dni za življenje” pred porodnišnico v miru in tišini molijo in s tem izražajo svoje mnenje o splavu, povzel eden izmed osrednjih medijev. Da je njihova molitev pred porodnišnico neprimerna, da s tem, ko stojijo v tišini pred porodnišnico, vznemirjajo mimoidoče, da za protest zoper abortus izrabljajo vero ter da gre celo za poseg v pravice drugih, so zapisali v Dnevniku.

Kdo bo dvignil svoj glas sedaj?
Ko so neznanci na bodoči islamski kulturni center odvrgli prašičje glave, je slovenska – predvsem leva – javnost s samooklicanim svetom za odziv na sovražni govor na čelu dvignila glas. Na žalost pa ni moč pričakovati, da bi slovenski levičarji obsodili tudi to dejanje, kogarkoli pozvali k odstopu ali pregonu dejanj, prav tako pa verjetno ne bo reagiral niti mirovni inštitut. Kot smo že ugotovili, se v svojih izjavah opredeljujejo le zoper sovraštvo nad muslimani, nikoli pa nad kristjani.

Za odziv smo povprašali tako Rimskokatoliško cerkev, kot tudi Mirovni inštitut, Svet za odziv na sovražni govor in Lucijo Ušaj z Iniciative za svobodni govor. Prav tako smo vprašali policijo, kako bodo ukrepali v tem primeru. Na odgovore še čakamo. 

Molilci se zavežejo k miroljubnosti, v zameno dobijo izbruhe sovraštva in nestrpnosti
Namen akcije “40 dni za življenje” ni zmerjanje, obtoževanje ali nasilno preprečevanje splavov. Gre za miroljubno, tiho, religiozno izražanje mnenja in vrednot udeležencev, ki verjamejo, da je človeško življenje nedotakljivo in da si vsi otroci zaslužijo življenje. Ker verjamejo v različnost mnenj, podpiše vsak udeleženec pred začetkom akcije “izjavo miru, s katero se zaveže k izkazovanju blagosti in sočutja do vseh mimoidočih, k miroljubnemu bdenju v molitvi, brez vsakršnega obsojanja, političnega ali drugega opredeljevanja in ob upoštevanju navodil oblasti”.

Namesto kulturnega odnosa nasprotujočih pa so – ne le oni, temveč celotna Rimskokatoliška cerkev –deležni šikaniranja, sovraštva in nestrpnih izbruhov.

M. G.