fbpx

Fotografski dokazi: Protestniki, ki se jim je pridružil Milan Kučan, so imeli s seboj orožje

Protestnik oborožen z mečem in pretepaškimi rokavicami. V ozadju poslanec ZL Miha Kordiš. Foto: Twitter

S posnetkov sobotnih protestov na Kotnikovi ulici v Ljubljani prihaja na dan vse več dokazov, da so bili nekateri protestniki resno oboroženi – eden celo z izredno nevarno katano (japonskim mečem), skrito v dežnik, in rokavicami za pretepanje. Da gre za prepovedano orožje, je potrdila tudi policija.

Poleg rdečih zastav, ki so bile pripete na debele kole in so v mnogih protestih uporabljene tudi kot sredstvo za izvajanje nasilja, so pri zamaskiranemu protestniku našli še dežnik s skrito katano, ki velja za izredno nevarno hladno orožje – nekoč so jo uporabljali tudi japonski samuraji.

Po naših informacijah gre za Igorja Briclja iz skupine “Kazenska ovadba”, ki se redno udeležuje ekstremističnih shodov, na katerih je v ospredju rdeča zvezda.

Na sobotnem shodu, ki se ga je udeležil tudi Milan Kučan, je bil Bricelj zamaskiran in oborožen – in to celo dvakratno – pri sebi je imel smrtonosni dežnik in rokavice, ki so na členkih ojačane in so posebej prirejene za ulične boje, vse skupaj pa je opremil še s totalitarnim simbolom rdeče zvezde.

Sobotnega shoda v podporo migrantom so se udeležili vidni člani levice: Milan Kučan, župan Ljubljane Zoran Janković, evropska poslanka Tanja Fajon, državna sekretarka na ministrstvu za delo družino in socialne zadeve Martina Vuk, poslanec Miha Kordiš, sindikalist Branimir Štrukelj ter nekdanji vidni član stranke Zares in raper Darko Nikolovski.

Dežnik s katano lahko kupite na Amazonu za 23 dolarjev.

Dežnik s katano lahko na Amazonu kupite za 23 dolarjev.

Orožje za proteste – samo 23 dolarjev
Šokantno je dejstvo, da so vsa nevarna sredstva, ki so bila videna na protestu na strani levičarskih skupin, dostopna v prosti prodaji. Nevaren dežnik s katano lahko na spletni strani Amazon dobite že za 23 dolarjev.

Policija: Omenjeno orožje je prepovedano
Iz policije so nam sporočili, da zakon o orožju v omenjeno kategorijo uvršča tudi orožje, ki je prikrito v druge predmete, ki se pa v skladu z istim členom štejejo za prepovedano orožje. “Pri tem pa je potrebno zavedanje, da v kolikor je orožje prepovedano, da je z njim prepovedan tako promet, kot nabava in posest. Glede na vse navedeno je tako omenjeno orožje prepovedano posedovati, seveda pa tudi prenašati v javnosti nasploh,” so bili jasni.

“V okviru javnih shodov oziroma javnih prireditev nasploh, je potrebno poudariti, da je v skladu s 23. členom Zakona o javnih zbiranjih, prepovedano na shod oziroma prireditev prinašati orožje, eksplozivne snovi, pirotehnične izdelke ali nevarne predmete. V tej zvezi je na vseh organiziranih prireditvah za sam vnos predmetov v prvi vrste že odgovoren organizator prireditve, seveda pa tudi policija izvaja vse aktivnosti, da se nevarne oziroma prepovedani predmete odstrani. Na neorganiziranih javnih shodih oziroma prireditvah, kjer pa ni organizatorja prireditve, pa omenjene  aktivnosti  ves čas izvaja policija. V primeru zaznav tako izvede vse potrebne ukrepe, da se omenjeni predmeti odvzamejo oziroma zasežejo ter da se izvedejo ustrezni prekrškovni postopki,” so še dejali na policiji.

M. P.