fbpx

“Utihnil je glas, ki se je za vedno zapisal v srca in spomine ljudi”

Foto: Facebook

Simona Weiss je izgubila bitko z rakom, novica o njeni smrti pa je hitro zaokrožila po spletu. Odzvali so se mnogi znani in manj znani Slovenci, ki so delili svoje misli in izrazili sožalje ob tem tragičnem dogodku.

Svojo pretresljivo izpoved ob tragičnem dogodku je na socialnih omrežjih zapisal Simonin dolgoletni prijatelj in pevec Werner: “Draga Simona, bila si moja mentorica in moja vzornica, nekdo, ki me je nesebično sprejel kot svojega otroka. Verjela si vame in me učila, da se v življenju nikoli ne sme obupati, bila si prava borka … Samo redki smo vedeli, kaj si doživljala v ozadju žarometov in odra, ampak si vedno dokazala, da sreča in božji blagoslov spremljata pogumne … Spremenila si mi tok življenja in mi omogočila da posnamem prvo ploščo v Sloveniji … Neskončno žalosten v srcu in s solzami, ki tečejo, se, evo, zdaj moram posloviti od tebe … Čez glavo mi švigajo vsi tisi čudoviti trenutki, ko sem stal zraven tebe na odrih, ko sva pela najine duete in ko si me čvrsto stisnila za roko vedno, ko bi začutila mojo tremo na odru … Takrat si že bila dejanska kraljica ljudskih src … Občudoval sem to in se učil od tebe … Hvala za vsako besedo, vsak nasvet … Upam, da se bova spet kdaj srečala, ko bom tudi sam enkrat prišel tja in da bova objeta zopet zapela tisto najino kot v dobrih starih časih: ‘Nikoli ne pozabiva, da sreča je kot vrtnica, cvetela nama vedno bo, če zalita bo z ljubeznijo, nikoli ne pozabiva in Bogu se zahvaliva za vsak trenutek in vsak dan, ki v življenju tem je nama dan’ … Hvala za vse …”

”Glas in podoba tudi mojega otroštva in mladosti. Kako gre hitro, neprizanesljivo, udarno, brez vprašanj, vdihneš, začneš, šibaš, zmanjkaš. Poljub v nebo. Pa pazimo nase in na eden drugemu namenjene trenutke,” je Simoni v slovo na socialnem omrežju zapisala igralka Ula Furlan.

”Hvala za vse pesmi Simona, naj ti bo lahka …” se je pevki na Facebooku poklonil znani raper Trkaj.

“Žalostna sem. Zelo! Vsaka beseda bi bila odveč, zato le … počivaj v miru, vsem svojcem in prijateljem pa izrekamo iskreno, iskreno sožalje!” je na svojem Facebook profilu zapisala Rebeka Dremelj.

“Utihnil je glas, ki se je za vedno zapisal v srca in spomine ljudi. A kar je še pomembneje, zapustil nas je Človek z veliko začetnico. Nekdo, ki je predano in globoko ljubil svoje najbližje, a znal ob tem slišati in videti tudi stiske drugih in pomagati, ko je bilo potrebno! Z žalostjo v srcu se priklanjam talentu, pogumu in ljubezni Simone Weiss! Globoko hvaležna sem za priložnost, da sem lahko svoje prve korake v svet glasbe naredila ob njej – nesporni kraljici ljudskih src, ter ob njej pridobila prve oderske in študijske izkušnje. Iskreno sožalje izrekam vsem njenim dragim,” se je svoji kolegici na socialnem omrežju poklonila Saša Lendero.

“Tole me je pa res razžalostilo … Krasna pevka, dragocen človek, čudovita ženska nas je zapustila … Nimam besed … Kot da je padel težek oblak na mojo dušo. Kolikokrat sva si rekli, lej, res se morava dobit na kavici, ko tako blizu živiva; sama sem rekla, da samo da se mi stvari malo pomirijo, grem pa še Simono obiskat. Pa je bil Bog hitrejši in jo je prekmalu poklical k sebi … Simona, počivaj v miru. Njeni družini, Goranu pa izrekam iskreno sožalje, vam pošiljam prijazne misli in obljubim, da boste v mojih molitvah. Držite se …,” je svojo žalost na socialnih omrežjih opisala nekdanja udeleženka Eurovizije Alenka Gotar.

Svoje sožalje je na Facebooku izrekla tudi Natalija Verboten z družino: “Izrekamo globoko sožalje, Natalija z družino.”

A. D., M. G.