fbpx

“Generacije bodočih otrok pričakujejo vašo podporo”

Foto: iStock

V tem svetu, kjer padajo merila, norme in klasični vzorci, je vedno več ljudi prepričanih, da je treba zaščititi zakonsko zvezo in družino. Avtorji pobude Mama, oče in otroci predlagajo zapis enotnega pomena zakonske zveze in družine v zakonodajo EU, in sicer: Zakon kot stalna in zvesta zveza med moškim in žensko ter družina kot skupnost, ki temelji na zakonu in/ali potomstvu. Če si tudi vi želite, da naši potomci odraščajo v klasičnih družinah, potem vas vodstvo državljanske pobude prosi, da oddate svoj glas. “Generacije bodočih otrok pričakujejo vašo podporo,” pravi Mojca Belcl Magdič. 

Nacionalna koordinatorka evropske državljanske pobude Mama, oče in otroci Mojca Belcl Magdič nam je zaupala, da gre za pobudo, ki je od 11. decembra 2015 uradno registrirana pri Evropski komisiji. “Cilj le te je zaščititi družino in zakonsko zvezo znotraj EU, in sicer s poenotenjem navedb znotraj EU-direktiv, ki omenjajo družinsko in zakonsko življenje. V nekaterih EU-direktivah (2003/86/EU, 2004/38/EC, 2012/29/EU) so si definicije družine in zakona povsem drugačne in ta razdrobljenost konceptov Uniji povzroča težave, saj direktiv ni možno pravilno interpretirati in so neuporabne.”

Državljanska pobuda Mama, oče in otroci zbira podpise, da bi bilo na območju celotne Evropske unije črno na belem zapisano, da je zakonska zveza trajna in zvesta skupnost med moškim in žensko, z namenom osnovanja družine, da družino sestavljajo mama, oče in njuni otroci ter da so družinski odnosi razmerja med dvema zakoncema, med staršema in njunimi otroki.

Opredelitev, ki bi odražala splošno realnost človeštva
In ravno zaradi težav, ko si direktive vsak razlaga po svoje, pobuda Mama, oče in otroci predlaga enotno opredelitev zakonske zveze in družine, ki odraža splošno realnost človeštva – zakon med moškim in žensko ter vezi med mamo, očetom in otrokom. Za to, da se doseže nek premik (upoštevanje volje ljudstva), je treba v enem letu zbrati milijon podpisov znotraj vseh 27 držav. Glas za klasično razumevanje družine, ki jo sestavljajo mama, oče in otrok ali več njih, je tako možno oddati le še do 3. aprila. To lahko storite prek povezave: http://www.mumdadandkids.eu/si

Bo vaš glas odločilen?
Zbiranje podpisov traja le še nekaj dni, zato nacionalna koordinatorka evropske državljanske pobude Mama, oče in otroci Mojca Belcl Magdič poziva k čim prejšnji oddaji glasu. “Sloveniji je dodeljena nacionalna kvota 6.000 podpisov. Do danes smo jih zbrali 5.400, kar pomeni, da nam manjka še 10 odstotkov podpisov,” je pojasnila.

Marjanca Scheicher