Golobova izbranka je promovirala izginulo kriptovaluto, v kateri je bilo na stotine zavedenih

Tina Gaber (foto: FB)

Kot kaže je ljubica predsednika Roberta Goloba Tina Gaber v preteklosti promovirala piramidno shemo, v kateri je bilo na stotine zavedenih. Na svojem Youtube kanalu pa se še vedno predstavlja kot promotorka izginule slovenske kriptovalute Xaurum, za katero vlagatelji danes ugotavljajo, da je bila t. i. “exit scam”, kar pomeni, da so ustanovitelji javnost pozvali k investicijam, potem pa pobrali vloženi denar in preprosto pobrisali sledi za projektom, je razkril Mirko Mayer. Pri svojem promoviranju kriptovalute je razkrila tudi, kakšno zaroko si želi: “Ful enih kamer z vseh strani, fotografa pa en velik kos zlata” — ni čudno, da Robert Golob ne preživi s plačo.

Razkril je še, da je bil vodja globalne prodaje kriptovalute Xaurum Klemen Nicoletti, javnosti znan iz zgodbe podjetja s hitrimi testi Majbert Pharm. Ta naj bi pred časom, informacijo je potrdilo več nepovezanih virov, na eni od preiskovalnih komisij v državnem zboru na vprašanje, kdo mu je predstavil Roka Snežiča, odgovoril, da je bila to prav Tina Gaber.

 

 

Tina Gaber na svojem Youtube kanalu še vedno promovira Xaurum. (Foto: posnetek zaslona YT)

Je bila spremljevalka predsednika vlade promotorka ponzi sheme?
Ponzi shema kot druge piramidne sheme deluje tako, da ponuja izjemne zaslužke. Organizator takšne sheme deluje neposredno s strankami in ponuja fantastične naložbe, ki so zasnovane na skrivnostnih poslovnih podvigih, insajderskih informacijah in nejasnih pojasnilih o naložbah. Kot vsaka prevara je tudi tovrstna zasnovana na psihologiji. Organizator sheme mora s svojimi strankami namreč najprej zgraditi oseben odnos, poln zaupanja. Pomembno je, da mu stranka verjame in zaupa. Tu pa tudi na vrsto pridejo promotorji, kot je bila očitno za omenjeno kriptovaluto tudi Tina Gaber.

Tako si predstavlja svojo zaroko
Xaurum je promovirala tudi na svojem Facebook, kjer je zapisala, kako si predstavlja svojo zaroko. “Ful enih kamer iz vseh strani, fotografa pa en velik kos zlata,” je zapisala. “XAUR je prva slovenska kriptovaluta, ki marca praznuje 3. rojstni dan. Hkrati je prva in edina kriptovaluta na svetu, ki ima podlago v fizičnem zlatu. V tem trenutku za kovanci ne stoji svezž zrak, temvecč 129,1 kg zlata, kar predstavlja že cca. 4 % zlatih rezerv, ki jih hrani banka Slovenije. Od preteklega ponedeljka dalje je na voljo na vseh poslovalnicah @petrol.si, bankomatih Hranilnice Lon in preko Moneta Sms-a @telekom_slovenije,” je še zapisala.

Ali si spremljevalka predsednika vlade lahko privošči biti del prevare?
“Si predstavljate, da bi za partnerko Boruta Pahorja ali za soprogo Janeza Janše razkrili, da sta promovirali piramidno shemo, v kateri je bilo na stotine zavedenih?” je v svojem razkritju še zapisal Mayer. Tomaž Štih pa je prepričan, da si partnerka kateregakoli drugega predsednika vlade ne bi mogla privoščiti biti del crypto scama. Toliko bolj zaskrbljujoče je to, da Gabrova, ki je promovirala kriptoprevaro očitno vpliva tudi na oblikovanje politike v Sloveniji.

Sara Kovač