Golobova spremljevalka zbira podpise proti uporabi krzna – odeta v krzno?

Datum:

Tina Gaber je na Instagramu objavila posnetek in pozvala k podpisu peticije Za Evropo brez krzna. Gre za vseevropsko državljansko pobudo, vendar Slovenija pri zbiranju podpisov po njenih besedah ni najuspešnejša – je pa še le nekaj dni časa. Na posnetku se sliši tudi moški glas, “daj še meni ta link,” pravi, kar Gabrovo spravi v smeh – se vam zdi, da se je morda oglasil premier?

“Večina držav je cilj že dosegla, Slovenci imamo še nekaj dni časa,” je na Instagramu pozvala influencerka in Miss Hawaiian Tropic 2008 Tina Gaber, ki naj bi bila sedaj spremljevalka premierje Roberta Goloba. “To ni navadna peticija, ampak je vseevropska državljanska pobuda,” je poudarila, da bo Evropska komisija dolžna ukrepati. Zveze uradno sicer nista potrdila, sta se pa že na več dogodkih pojavila skupaj, nazadnje v Planici – nekatere je pri tem zmotilo, da je bila tudi Gabrova oblečena v uradno bundo organizatorja prireditve. Komentatorji na družabnih omrežjih so ji nadeli nekaj neprijaznih nazivov, med drugim plačanka in priležnica.

K podpisu peticije je pozval tudi Golob in ob tem priložil povezavo z dostopom. “Borimo se, ker nismo več v dobi kremenčkovih,” je dejala Gabrova in dodala, da prepovedujejo krznarske farme in izdelke teh farm na evropskih tržiščih. “Naj raje zbira peticije za brezplačno prehrano naših šolarjev, za izgradnjo tretje razvojne osi, za dostojne pokojnine itd.,” so se oglasili nekateri – vsekakor pa bi predsednik vlade za začetek lahko pojasnil sporne transakcije hčerinske družbe Gen-I “svetovalcu” Martinu Berishaju, proti katerem je Demokratska zveza Kosova (LDK) pred kratkim vložila kazensko ovadbo, in sicer zaradi krivega pričanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Tina Gaber je tudi veganka, kot velika ljubiteljica živali se menda niti ne dotakne mesa ali kakršne koli hrane živalskega izvora. Tudi svojo magistrsko nalogo je pisala na temo diskriminacije veganov v različnih socialnih okoljih, uživanje mesa pa celo povezuje s seksizmom in rasizmom. “V mnogih primerih (vegani, op. a.) so prisiljeni prispevati k izkoriščanju živalskih vrst in pri tem sodelovati proti njihovi volji,” je zapisala v magistrski nalogi – ob tem pa izpostavila plačevanja davkov – s čimer so po njenih besedah primorani podpirati dejanja države, ki jih osebno ne podpirajo. Absolutno podpiramo idejo – naj vsak plača toliko davka, kolikor se strinja z dejanji posamezne vlade – držimo pesti, da Gabrova to zlobira pri Golobu. Kakor koli, rumeni mediji že nekaj časa ugibajo, če je prav Gabrova premierja nagovorila, da v imenu klimatske pravičnosti prodaja svojo brezmesno agendo.

Foto: Instagram

Je pa zanimivo, da se Gabrova kljub vsemu rada obleče v krzno – četudi je morda umetno. Kot bi rekel Slavoj Žižek, današnji hedonizem združuje ugodje z omejitvijo. Na podoben način je nekoč opisal politiko, ki je, tako kot dietna kokakola brez kofeina, v svojem bistvu “prazna”, poganjajo jo sile, ki niso tiste, ki jih sprejemamo kot resnične. Prav gotovo bi to razmišljanje lahko navezali na aktualno politiko Roberta Goloba, ki jo s svojimi potezami očitno odraža tudi njegova domnevna izbranka. Je pa vprašanje zase, kakšno sporočilo daje javnosti odeta v krzo – četudi je morda le videti kot pravo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...