Gregor Pivec odstopil z mesta direktorja UKC Maribor

Gregor Pivec (foto: STA).

Gregor Pivec je danes predsednici sveta zavoda Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vlasti Kovačič Mežek s priporočenim pismom podal odpoved pogodbe za delovno mesto direktorja, so sporočili iz UKC Maribor.

Potem ko je vlada danes dala zeleno luč novemu direktorju UKC Ljubljana, pa je z direktorskega stolčka odletel Gregor Pivec, ki je mariborsko bolnišnico vodil več kot 20 let. Razloga za odstop niso navedli, so mu pa mnogi očitali osebno odgovornost za pomanjkanje kadra in odpadanje operacij.

Pivec: Ne želim biti priča pogrebu UKC
Pivec je še februarja dejal, da odstopa ne izključuje, če se razmere do konca leta ne bodo uredile in če UKC Maribor ne bo mogel uresničevati svojih zastavljenih ciljev. “Kakor sem bil pri ustvarjanju kliničnega centra, ne želim biti pri njegovem pogrebu,” je takrat dodal.

Mandat bi se Pivcu iztekel 31. oktobra 2019 …

Kot je zapisal v obrazložitvi ob podanem odstopu, želi z odstopom z mesta direktorja zdaj tudi sam osebno prispevati k pozitivni rešitvi kadrovske stiske v UKC Maribor, ki je posledica pomanjkanja usposobljenih zdravnikov specialistov. Zato se je odločil po preteku 60-dnevnega odpovednega roka nemudoma vrniti na delovno mesto zdravnika specialista in se za polni delovni čas posvetiti medicinsko-terapevtski obravnavi bolnikov.

Težavo z anesteziologi so rešili Hrvati
Sicer pa je danes na novinarski konferenci ocenil, da je z vključitvijo hrvaških anesteziologov, iskanjem in načrtovano zaposlitvijo dodatnih iz tujine ter predvideno zaposlitvijo specializantov problematika pomanjkanja anesteziologov v UKC “več ali manj” rešena.

Glede na to, da je ključni problem tujih anesteziologov pomanjkljivo znanje slovenskega jezika, zaradi česar pri delu prihaja do takšnih in drugačnih zapletov, je situacija navkljub povečanemu številu operacij najbrž še vedno zaskrbljujoča.

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor se bo v četrtek seznanil z odstopno izjavo Gregorja Pivca z mesta direktorja bolnišnice in imenoval v. d. direktorja. Začel bo tudi s postopki izbire novega direktorja, je v sporočilu za javnost napovedala predsednica sveta UKC Vlasta Kovačič Mežek.

N. K., STA