Hrvaška novinarka razkrila: Je tajkunska družina Hakl vilo na Krku plačala z gotovino?

Njivice na otoku Krku, v zaščitenem zalivu Beli Kamik, so bile nekoč zgolj ribiško mesto. Danes je to ena od najlepših turističnih destinacij na severozahodu Krka, kjer so vile in apartmaje kupili številni znani Slovenci. Vplivnim Slovencem so Njivice privlačne tako zaradi cestne povezave s kopnim kot tudi zaradi letališča. Med srečneži, ki na severu hrvaškega Jadrana uživajo na čistih plažah, v mediteranskem podnebju in na dolgih sprehajališčih s kolesarskimi stezami, sta tudi zakonca Hakl.

Marijana in Boris Hakl, starša lobista ter lastnika in direktorja Večera Uroša Hakla, sta svoj kos morskega raja našla na Ulici kralja Tomislava. Ta se nahaja v tretji vrsti od morja, tako da Haklova do plaže, restavracije in promenade potrebujeta komaj deset minut vožnje.

Prijatelj Dejana Židana ter oče lobista in lastnika Večera Uroša Hakla Boris Hakl (foto: Mediaspeed)

Po podatkih iz hrvaških zemljiških knjig sta Haklova počitniško vilo z vrtom (kupila) od Petra Ilijevskega, lastnika dentalnega laboratorija v Krapinskih toplicah. Ta je vilo podedoval od svoje mame, Aleksandre Ilijevske. Nepremičnina Haklovih je vpisana kot hiša z dvoriščem, površine 450 kvadratnih metrov. Na vili ni nobene hipoteke, tako da je bila očitno v juniju 2010 kupljena z gotovino. Haklovi se očitno na Krku počutijo kot doma, saj za razliko od drugih znanih Slovencev v hrvaško vilo niso investirali preko agencije za nepremičnine. Preiskali smo hrvaški sodni register in odkrili, da v južnem sosedstvu nimajo nobene registrirane družbe.

Urednik Večera Matija Stepišnik in lastnik Večera Uroš Hakl. Foto: mediaspeed

Na vilo jim ni bilo potrebno vknjižiti hipoteke
Nedavno smo objavili razne sporne posle družine Hakl. “Pomgradu v solasti Marijane Hakl v letih 2017/18 iz proračuna kar 34 milijonov evrov!”– je bil članek, ki je pričal o spretnem izčrpavanju proračunskih milijonov mame Uroša Hakla. “Milijoni slovenskih lekarn družini Hakl za sporni prevzem Večera” – smo pisali v januarju 2018. Ostaja odprto vprašanje, ali je družina Hakl slovenski davčni upravi prijavila vilo na Hrvaškem? Kvadratni meter novogradnje na tisti ulici se vrti okoli dva tisoč evrov, zato predvidevamo, da so Haklovi za vilo z zemljiščem leta 2010 plačali impozanten znesek.

No, glede na vroče poletje se je družina Hakl zagotovo odpravila na jug v svojo preurejeno vilo. Posnetki namreč kažejo, kako so Haklovi okoli svojega posestva na Krku zgradili visok kameni zid in opravili renovacije. Tako da radovednežem ni mogoče motiti idile in zasebnega počitnikovanja tajkunsko-vlagateljske družine iz Murske Sobote. Haklovi nimajo nobene hipoteke na jadranskih nepremičninah, zato je jasno, da so vse plačali z gotovino.

Hakl se je obdal z obzidjem.

Lokacija Haklovega luksuznega počitniškega doma.

Haklovi imajo v Njivicah še eno, kar se da zanimivo hrvaško sosedo. Govorimo o Zagrebčanki Gabrijeli Beranek Pazman, ki ji je grozil tudi zapor, zato ker je masovno goljufala potrošnike preko telefonskih številk, ki so se začenjale z 060. To so številke z dodano vrednostjo, na katere so klicali naivneži, ki so želeli zadeti na jackpotu ali slišati svojo najljubšo pesem v oddajah ali na lokalni televiziji na Hrvaškem. Sedaj bo ime te Hrvatice, poznane po prevarah, tisto, s katerim se bodo znani Slovenci srečevali na ulici, ko pridejo na počitnice na Krk, in se nahaja na seznamu davčnih dolžnikov. No, navedeni Slovenci v Njivicah imajo tudi ugledne sosede, kakršen je nekdanji župan Opatije Axel Luttenberger.

Zemljiškoknjižni izpisek:

Irena Divković

 • Vrhovni sodnik

  Pa kaj ste ljubosumni ali kaj? Naj človeka v miru uživata za svoj trdo prisluženi denar .

 • Franc Šink

  Za vas so malo boljše barake hitro vile ali graščine.Pišite o čem drugim.

 • Vera

  Ojoj kvadratni meter v bloku v Ljubljani stane vsaj 2.000 eur bedaki.

  • Borut Stari

   Ja, dva jurja daš za navadno stranišče s školjko in umivalnikom.

 • Krtača 20

  Dejte se rajš razpisat kako sta sikošek pa jajo arhivirala notarske zapise. A sta si pomagala s pečjo al sta šredala?

  • Amerikanc

   Vprašaj izkušene Milane, kako se to eliminira.

   • plamen100

    A so ae tam tudi taksni denarji obracali? Tisto je pljunek v primerjavi s tem, pa se zankredit je slo ki mora biti vrnjen, to pa je mafijski posel v ozadju, lekrarniska dejavnost, kjer spet v ozadju strasi vampir Zemljaric, ki bi ze 3x moral biti prekopan. In te lekarniske dejavnosti se v Sloveniji se nihce niti lotil ni zato pa so v Sloveniji najdrazja zdravila v EU. V ozadju lekarniske dejavnosti se skriva enaka ce ne se hujsa mafija, kot se v zdravstvu. Problem je da v tej drzavi ni ustreznih sluzb, ki bi taksnim kot je ta Hakl stopils na prste. V Italiji bi mu preprosto rekli naj dokaze izvor denarja prihodki in odgodki ba TRR racunu v vrednosti bakupa nepremecnine ali pa tudi premecnine. Tega pa pri nas naklepoma ni zsto oa imamo taksne Hakle in hog ve koliko ju se je ob tem pa imamo hkrati 50.000 lacnih otrok po solah in za operacije otrok zbiramo denar. Ne vem v kateri drzavi v zahodni evropi se pocnejo kaj taksnega??

    • Darth Vader

     v italiji bi mu finpol pomolil šnelfajerco pod njegov malce zamaščen nosek, potem pa bi govoril, kot da je namazan :)

    • Mojca pokraculja

     V tisti kjer imajo komunizem. V tisti, ki ni podpidala resolucije eu o izenacitvi vseh treh diktatur.

    • Borut Stari

     Ne sanjaj. Zato so ukinili SDK. Predvsem se je bilo potrebno znebiti Romane Logar,

     • Jovo Jamnica

      Malo za osvežitev spomina…

      Šepet
      3. junij 2008

      https://www.dnevnik.si/323949

     • plamen100

      Pa ti sploh ves kdo je ukinul SDK??? Janez Drnovsek, da je lahko lazje uvedel d.o.o. ki so potem brez vse odgovornosti pokradli navadne male ljudi nato pa sli v stecaj in spet odprli nov d.o.o.!

 • Franjo Trojner

  Vsi levičarji v Sloveniji non stop pljuvajo po izkoriščevalskem kapitalizmu in kapitalistih, kar je že hecno, če vemo, da so večinski lastniki kapitala v Sloveniji ravno rdeči tajkuni. Rdeči tajkuni v navezi z stranko SD in ostarelimi strici in tetami okoli nje v bistvu preko globoke države vladajo v Sloveniji, ki so si jo vzeli za svoj fevd. Sedaj vlečite pararele in vam bo koj jasno zakaj so kljub vladavini levice v novi baje demokratični Sloveniji plače in penzije še vedno mizerne, kar niti rodečih sindikatov kaj posebno ne gane. V strahu pred izgubo dostopa do nenasitnega in brezsramnega prenažiranja iz državnega korita so izigrali volilni rezultat in si navkljub volji volilcev postavili svojo levo , manjšinsko, luzersko, koalicijo, vlado med seboj na smrt skreganih levičarjev.

 • Amerikanc

  Če nisi v prvi vrsti, nisi in. Tam doli si že tretjerazredni. Žalostno, kam je padel Hakl, v primerjavi z ostarelimi udbopartijskimi direktorji, ki so vsi v prvi vrsti !

 • Djuro Sumar

  Kapitalizem je hudič za sirotinjo in raj za lopove.

  • lojze

   Saj Hakli so komunisti in socialisti. In prav imaš: komunizem je hudič za sirotinjo in raj za lopove.

   • Djuro Sumar

    Hakli niso komunisti, temveč kapitalisti, tako kot to velja za Zorana Jankovića. Oni levo politično opcijo le izkoriščajo za svoje bogatenje.

  • Soave

   Jurij ? Pa ne zopet o kapitalizmu, no ??
   Ali pa bodi pošten in napiši NAŠ kapitalizem.Saj smo mi v prav vsem unikum !!

   • Djuro Sumar

    Naš kapitalizem ni omembe vreden. Govorim o svetovnem kapitalizmu, tistemu ki vodi cel planet.

  • traktor

   Bolj ko te berem,bolj vidim,da nimaš pojma.

   • Djuro Sumar

    Pomembno je, da si ti zadovoljen sam s seboj, za mene se ne sekiraj.

 • luka globus

  lastniki rdečih trobil so hkrati lastniki največjih vil…
  isn’t that ironic?:)

 • dr Janez Sveti

  Davčna uprava bi lahko pogledala prijavljene dohodke omenjene družine in porabljena oziroma investirana sredstva. Preprosto kot pasulj.
  DR Janez Sveti genij

  • traktor

   Lahko bi,pa ne bo.Nismo Avstrija. Pri nas je še vedno veliko prevec takih ki so jim tisti,ki se malo znajdejo,vsaj idoli.

   • dr Janez Sveti

    Krast, goljufat in podkupovat ne spada med “znašel se je” ampak med kriminal.
    Dr Jnaze SVeti lolidol

    • traktor

     Povsod, tako je. Razen pri nas.

 • mona lisa

  Kaj pa davčna in komisija za korupcijo. Jim verjetno še vrečo držijo.

 • RATATA

  Tretja vrsta od morja pa deset minut vožnje? Halo divkovićka, kaj ga pa serješ matr?

  • Darth Vader

   hočeš rečt, da je to laž, da sploh ni haklova vila :D hočeš rečt, da so ZK izpisi in nobenega podjetja na hrvaškem,čeprav to po pravilih vzajemnosti nepremičninskega trga mora biti, ker je to pogoj hrvatov….hočeš rečt, da je hakl čist kot solza in nedolžen kot ovčica na polju? :D

   • RATATA

    Kar sem hotu rečt sem povedal.
    Tretja vrsta od morja, pa deset minut vožnje mi ne gre skupaj.
    Drgač pa lahko rečem še tole; na qrac mi gredo taki prispevki, ki samo dražijo folk in ga živcirajo. Boljš da bi bli tih, kot pa neki drkart!
    Vsak lahko poda kazensko ovadbo, se pa lažna ovadba kaznuje…

    • Soave

     Ratata ? Počitnice so, no. Ne jezi se.

     Tole poslušaj, pa se boš takoj manj jezil na silno Hakeljčkovo vilo, oz. na pisanje novinarke. . . . .
     https://www.youtube.com/watch?v=iBv-qqqjY_A
     Miserere. . . . .

     • RATATA

      O hvala!!
      Posluši tole:
      Živeti, ne prezirati,
      prezreti prezir,
      prezirati lepih manir,
      manikirari nemir.
      Mir.
      A nisem kot nagrajenec A.Novak?
      Dobra špagetrja si mi poslala!! Lepo lepa!

     • Soave

      Si, ja ! Boljši. O Novaku pa kdaj drugič.

    • Darth Vader

     a je kdo na tem planetu še toliko neumen, da ne ve, da je najbolj standarden način legalizacije v tujino preseljenega denarja skozi nepremičninske projekte…v tujini? :) zdej če je bil priden in šparal in si je svojo lastnino ustvaril sorazmerno s svojimi zakonitimi dohodki potem najbrž ni nobenega problema…..problem nastane, kadar je denar pridobljen na nelegalne, netržne, nezakonite načine, preseljen v tujino in tam “legaliziran” skozi nepremičninske projekte :) takrat pa ima javnost pravico zahtevati pravico do obveščenosti :) …. če so že vsi organi, ki bi najbrž mogl kaj povedat na to temo….na isti sttrani :)

     • RATATA

      To, da bi nujno blo hakle zahaklat je jasno že dolgo.
      Ena od mojih največjih želja je tudi to, da se po pravici in pravem pravu sodi popolnoma vsem, ki so v skupini uzurpatorjev oblasti.
      Toda ta skupina je tako velikoštevilčna in širokorazvejana, kot je 91.bila tista, ki bi jo bilo potrebno lustrirat. Kaže da tako kot ni bilo lustracije, žal tudi procesiranja raznoraznih haklov ne bo!

     • Aron

      Ok, treba pojasnt par stvari, ker pišeš nebuloze.
      Prvič, če kdorkoli hoče v tujino preselit denar, tega ne naredi tako, da si za lastne potrebe kupi hišo v sosednji državi in jo vknjiži na LASTNO IME. Saj veš, da se to naredi na prijatelja ali znanca, mogoče starše, kliniko pa pišeš na brata :)
      Nabijaš o nekih nelegalnih in netržnih (wtf, kaj je to?) načinih. Spet, v tem primeru bi vknjižil lastninsko na nekoga tretjega.
      Ker opažam, da nimaš pojma o pravu in javnih naročilih, poznaš samo talking pointse, ki ti jih servira skrajna desnica. Ker nisi podkovan v tematiki, pač to bluziš dalje:)
      Se pa strinjam s tabo, da če je bilo pri JN karkoli narobe, so za to pristojne službe, ki naj ukrepajo. Tak počitniški pamflet, kot ga je izpljunila Nova, pa jasno ni podlaga za kakršnokoli ukrepanje, ker pač v nakupu počitniške hiše na taki povprečni lokaciji ni nič v primerjavi s kliniko čez ocean ali pa preprodaja ničvredne zemlje v Trenti.

     • Luiggi

      Ce kdo kaj bluzi,si to ti.Kaj si imel v mislih s tisto kliniko,tisto v Australiji??

     • Luiggi

      Narbl me pa razpizi,ker je tukaj na moji screen na desni skoraj povsod tisti ugly Serpentinskov ksiht!!

     • Darth Vader

      vidim da si levi gasilec samo…..o trgih vi marksisti tako ali tako ne debatirate radi, ker je motiv dobička tista stvar, ki jo socialisti želijo uničiti……kimu in maduru je to uspelo :) no…..ampak kolikor jaz razumem te debate niso za mene in o tem naj mediji ne pišejo…..da so hrvaški novinarji razkril zadevo in ne nova?

    • Luiggi

     Tocno tako,lazna ovadba se kaznuje,goljufija in kraja se pa pri vas nagrajuje,kapish?

     • RATATA

      Kapiš te je naredu! Kdo pa misliš da sem jaz? Čist kot solza sem! Kapiraj že končno, da si bebavec, nevreden mojega časa, pa se pober v štalo tja na prašičjo farmo židanovega kolhoza krepec prfukjen.

   • Jovo Jamnica

    Jaz ga zastopim. Vem , da je prisebn.

  • Soave

   Ja, no. . . . . . ko pa je toliko ovinkov !! Pa v hrib je potrebno peljat.

   • RATATA

    Ne vem zakaj je treba folk živcirat s takimi bebavimi. Brezplodno je to.

    • Soave

     Saj te razumem. Sem se malo pohecala. Ne zameri.

     • RATATA

      Malce pozno sem Baldrijanove kapljice popil z 1dcl vode danes.
      No zdaj so pa prijele.
      Miren sem,
      ne norim,
      ne zadiram se,
      se smehljam …. lebdim hehe

     • Soave

      Lepoooooooooooooo

     • Luiggi

      Nevoscljiv bi biu,sam,ce bi to vilo tadesn kupu,al marde ne?

     • RATATA

      Kaj marde ne(?), merda ja!

 • Borut Stari

  Članek je navadna fovšija.

  • Darth Vader

   res sem mu fovš, da je lohk tak gnoj,da ni sposoben na trgu zaslužit za eno usrano luknjo na krku ampak more za to nategovat davkoplačevalce republike slovenije :) res….fovšija na vrhuncu :)

   • Vrhovni sodnik

    Res si fovš. Sam ne moreš nič ustvariti.

    • Darth Vader

     ah dej no :) jaz mu privoščim obliko užitkov, ker čist iz te zgodbe ne bo prišel nikoli več….takšno življenje kot ga imajo oni….pa ni vredno psa, kaj šele človeka :)

     • Soave

      S tem, da bo za vedno umazan, se strinjam.
      Ampak, on se pa le lepo ima. . . . .ta trenutek !

    • tov
   • Borut Stari

    Nateguje davkoplačevalce zato ker jih lahko. Država smo mi državljani in smo si zato, da nas nategujejo krivi sami. Ende.

 • Soave

  Hm. . . . . . .Nova ?? Sem ena skromna muskontarica veste ? Pa še vseeno ni zame tole na sliki vila ! Včasih ga pa res pihnete !
  O Hakeljčkih in drugih slovenskih kavljih pa le pišite. Vse , kar veste.

 • tohuvabohu

  Ali ni ta Divković žena Zorana Milanovića, bivšega šefa hrvaških rdečkarjev, stranke SDP?

  • tohuvabohu

   Po dodatnih poizvedovanjih kaže, da gre za naključno enaki imeni.

 • soc

  Me zelo, zelo zanima, ali bo naveza Židan-Hakl-Polanič-Kučan uspela obdržati svojega lopovskega policaja Jevška na mestu župana nekoč klene Murske Sobote. In na kakšen način se bodo lotili tega podviga, saj samo “ustrezno” štetje glasov verjetno ne bo zadoščalo.

  Saj za to gre, kajne?

 • Eddie

  Ni važno, kdo je kupil to nepremičnino (v nadaljevanju N) na Krku, levi ali desni, poštenjakar ali lopov. V kolikor je kupil N z hipotekarnimi kreditom, je za to financiranje zastavil nepremičnino v SLO in je posledično na tej N v SLO vpisana hipoteka in ne na N na Hrvaškem. Če si državljan SLO, za nakup N na Hrvaškem ne moreš zastavljati taiste N, ki je predmet nakupa.

 • Get Smart

  Tovariš Baris Hakl & co. NI SLOVENEC,
  ampak je
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI PARAZIT v
  Sloveniji.
  .
  Ali je pijavka na tvoji (recimo, da ti je ime IRENA) rokici tvoja, torej Irenina pijavka?
  Ali je klop, ki se je prisesal na IRENO, IRENSKI klop?
  .
  Govorimo o DOKAZANIH MURGL JUGOKOMUNISTIČKIH kaviar ŽIDOkomunjarah
  (lahko pa, če hočete, govorite komot o SRBSKIH RVACKIH … nje – ker te tvorbe, torej SRBIJO RVACKO je USTANOVILA kaviar ŽIDO KOMINTERNA = so kaviar ŽIDO KOMINTERNISTIČNE so
  SERBUSNE strukture narejene za SERBUSE, za SERBUSE rojene SERBUSE tekovina revoilucije)
  .
  POMNI: Ni vse, kar je V SLOVENIJI (ali pa v ŠPANIJI), zato tudi že kar slovensko ali špansko. Pač ni.
  MESSI ni španski nogometaš. RONALDO ni španski nogometaš.
  Sta nogometaša v Španiji.
  In tako MURGL JUGOKOMUNISTIČNI tovariši tipa HAKL = FEJK nabiralnik oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI TAJKUN nje, je kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI bastard
  in torej
  seveda ni slovenski.
  .
  Je lahko, ker so si pač podelili državljanstva, kao državljan države Slovenije, ima državljanstvo države Slovenije,
  ni pa slovenski
  .
  .
  SLOVENEC oz. SLOVENSKO je le tisto, ki je V LASTI Slovenca, kar je ustvaril Slovenec, “ki igra ZA SLOVENIJO”, kar pomeni, da sledi SLOVENSKIM KULTURNIM VREDNOTAM,
  ki smo jih SLOVENCI PODARILI svetu in so znane kot KULTURA ŽIVLJENJA.
  Sledimo?
  Kaj pomeni biti SLOVENEC, igrati ZA SLOVENIJO, slediti SLOVENSKIM VREDNOTAM?
  SLOVENSKE VREDNOTE – pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  Pamet v glavo.
  .
  .
  Katerega od kriterijev SLOVENSKOSTI izpolnjujejo HAKLI in ostale kaviar ŽIDO KOMUNJARE (lokalno seveda znane kot MURGL JUGOKOMUNJARE)?
  – so pošteni delavci, ki opravljajo pošteno človeku dostojno delo?
  – so predani pravičnosti?
  – so RESNICOLJUBNI?
  – so človekoljubni?
  – so SVOBODOLJUBNI?
  Odgovor na vsa vprašanja je NE.
  Torej MESSI NE igra za Real, ni madridski, ni španski, ampak je
  argentinski nogometaš V ŠPANIJI. NI španski, je v ŠPANIJI.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  Ker je ena micena kaviar židoKOMINTERNISTIČNA MURGL JUGOKOMI pussi privlekla na dan pojem “fovš”,
  bomo ZNOVA obnovili
  to SVETOVNO in še posebej v Sloveniji razširjeno kaviar ŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. MURGL JUGOKOOMUNISTIČNO poturancijo.
  .
  Pomni! ZAVISTNI oz. FOVŠ smo vsi na tem svetu.
  .
  Vidimo, tu gre za UPRAVIČENO vsegliharjenje, zato ne govorimo o vsegliharstvu.
  Vendar pa se to VSEM SKUPNO čustvo kaj hitro razcepi na DVA dela,
  ki vseskozi zaznamujejo dve vrsti prebivalcev tega planeta:

  – ČLOVEK = človek, ki je sprejel SLOVENSKO KULTURO ŽIVLJENJA,

  – parazit = MURGL SRBO RVACKO kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA oz. tu
  MURGL JUGOKOMUNISTIČKA kreatura = celo samoimenovan
  SMRTNI NEPRIJATELJ LJUDI.

  VSI, tako vsak ČLOVEK kot vse
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINSKE kreature
  smo torej kakor zavistni (kao “fovš” nje),
  razlika pa je zopet samo in le v tem, KAKO=na kakšen NAČIN ta ČUT izkazujemo,
  kako ga udejanjamo
  (vedno JIH PO DELIH PREPOZNATE).
  Zato lahko pogojno rečemo (da boste LAŽJE RAZUMELI),

  da sta FOVŠIJI DVE =
  – DOBRA in
  – SLABA.

  Zopet nam bo pomagala Tina MAZE.

  Tina MAZE je bila FOVŠ Mateji Svet, Vreni schneider itd., zato je,
  KOT SE za SLOVENKO spodobi, ZAVIHALA ROKAVE in s POŠTENIM DELOM
  dosegla in PRESEGLA svojo vzornico Matejo Svet.
  To je torej DOBRA FOVŠIJA, ki nas ljudi žene naprej.

  Kaj pa SLABA oz. kaviar ŽIDOKOMINTERNISTIČNA oz.
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNA FOVŠIJA?

  Kako pa delajo te kreature? Na KAKŠEN način te kreature POTEŠIJO svojo fovšijo?
  Te kreature so FOVŠ ČLOVEKU, toda še na kraj pameti jim ne pade, da bi s poštenim
  delom in z učenjem dosegli oz. presegli človeka (česar po defoltu tako ali tako ne
  morejo),
  pač pa tisto, kar je ČLOVEKOVO, dosežejo tako, da gazdi nastavijo svoj SERBUSNI biča vajen in željan hrbet in dupe ter
  da ČLOVEKA ZAKOLJEJO, si prilastijo njegovo imetje, se vselijo v njegovo hišo
  (btw, SD = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE še vedno biva v hiši svojega sicer kaviarŽIDO rojaka, ki pa ni bil pasjejebec, zato so ga zaklali in se vselili v NJEGOVO HIŠO).
  Razumemo?
  Kdor drka o kao slovenski nevoščljivosti, fovšiji in kar je še POTURJENIH LAŽI in
  kretenizmov,
  je kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA kreatura ali pa je do daske
  pobebavljen ritard, ki še sedaj verjame u LUKŠIć školske pravljice o sicer
  neobstoječih sljovanih in ostalih dosežkih kaviar židoKOMINTERNISTIČNE oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE agit-propagande.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Včlasih pa vam kao na sLJoveNJački nje poturijo “ne-voščljivost”, kar je sicer nekaj drugega, vendar pa oprani ljudje vse te zadeve ponavadi razumejo pod enotno POTURJENO SERBUSNO “fovšijo” nje.
   .
   Torej o “ne–voščljivosti” in “pri–voščljivosti”.
   .
   Pojem nevoščljovost je SFEJKANA in enoznačno (kao eno-pomenljivo = kot da bi ta pojem imel
   le EN pomen in ta naj bi bil SLABŠALNI = vse to je FEJK) razširjana parola, ki jo
   KOMINTERNA uporablja proti ljudem po vsem svetu.
   Kot pove že beseda sama, pomeni “ne-voščljivost” stanje,
   ko nekdo NE VOŠČI.
   Vsi, tako ljudje kot kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE in MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature nekomu
   nekaj PRI-VOŠČIMO.
   Toda, kaj in komu?

   SLOVENEC = ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO, vse najboljše, ko mu vošči za naprej, in mu
   (=SOČLOVEKU) pri-VOŠČI (v smislu ODOBRAVA prisluženo) vse, kar si je ČLOVEK PRISLUŽIL s POŠTENIM DELOM.

   SLOVENCI smo Tini MAZE PRIVOŠČILI vse najboljše za naprej (vse zmage …)
   in smo ji z veseljem priznavali in častili njeno NAJBOLJŠOST na svetu.

   Nasproti ČLOVEKU pa tako širom sveta kot V SLOVENIJI stojijo kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE
   satanistične kreature in njihovi SERBUSI (hlapci nje),
   tukaj torej MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =

   ŠARAC SMC SD DeSUS Levi Zares LDS …

   i tako dalje do tokija nje =
   te kreature pa Tini Maze NISO PRIVOŠČILE česarkoli dobrega,
   ampak VSE SLABO,
   ker te kreature (oz. samoimenovani SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI)
   želijo PRIVOŠČIJO ČLOVEKU VSE SLABO, vse najslabše:

   “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi.
   Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere…
   Samo nesrećnici postaju komunisti,
   zato MI MORAMO NESREČU STVORITI, mase u očajanje baciti,
   MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI SVAKOG BLAGOSTANJA, REDA i MIRA …”
   (tako se vam spove prerok kaviarŽIDO bastarda JOSEPHA BROZA TiTA
   MOSES Moša Pijade nje), ki mu MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA u Stoščah nje PRISEGA VEČNO
   ZVESTOBO.
   .
   Povzemimo!
   ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO,
   medtem pa
   kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE kreature (tu torej MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature
   pa
   PRIVOŠČIJO ČLOVEKU vse SLABO = “Sloveniju TEPIHOVATI”,
   ČLOVEKA “sfukati”.

   Po njihovih delih jih boste spoznali.

   • Get Smart

    Še s primerom, da bo res JASNO VSEM:

    Skoraj vsak na tem svetu je fovš (to pomeni bi tudi sam rad imel VILO na nekem OTOKU nje),
    in v tem NI ČESARKOLI SLABEGA:
    zaslužiš in si kupiš. Pika. Konec. In si potešil željo, ki ti jo je vzbudilo nekaj, kar si videl drugje.
    .
    Kako pa kaviar ŽIDOKOMUNJAR oz. tukaj seveda MURGL JUGOKOMUNJARA pride do VILE na OTOKU?
    .
    Z “rezanjem žive meje” kot kao Jurće Janković nje”, ki kot najboljš stručnjak za “Dej, ubi tega!” in žive meje zasluži za en rez žive meje 100.000 € nje?
    Taka je seveda propaganda.
    Dejansko pa kaviar ŽIDO KOMUNJARA pride do VILE tako, da ZAKOLJE LASTNIKA, če vila že stoji, ali pa si jo da zgraditi z NAROPANIM denarjem, ki ga je naropal DELAVCU, radniku nje, pri čemer mu vilo gradijo uvoženi radnici iz Bosne, ki jih potem SEVEDA ne PLAČA,
    ampak raje preko MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH medijev LAŽE,
    da kao Slovenci nismo plačali ubogih bosanskih radnika,
    kot da smo jih mi uvažali in jim storili graditi Stošce,
    kjer kaviar ŽIDO KOMINTERNISTIČNA MURGL JUGOSLAVIJA
    poje in prisega svojemu PEDRU PEDOFILU klavcu
    JOSEPHU BROZU TITU, da z njegove poti ne bo skrenila.

    Pamet v glavo.

 • tomven

  Jebela, sam če je to vila, potem imam jaz grad… potem nisem vilinec, ampak graščak.

 • Olga2345

  “Naši”, s Kučanom na čelu, vedno z gotovino in osebno (nikoli telefon, je rekel udbaš Mesić)…

 • jajo absolutni luzer

  kaj pa če bi objavili fotografijo Tuerkove, Vitoslavove, črnogradje na slovenski obali. Tuerk drugorazredni je namreč šef ELESa, zaposluje Brščiča, človeka nizki moralni kriterijev in zapiteža iz kavarne Hayek, šankista in noriškega napovedovalca letečih slonov, paranoika in pedrskega nedojebanca, ki sesa na državni sisi. Vitoslavova vila jeres vredna tega imena, tale staja pa ni niti za desetino Ruplove vile v Kortah, to je bolj tak skret iz Lepene, ki ga potem proda janšari za bajne denarje

  • lojze

   Rea di nor!

 • žogica

  To pa je VILA, tako še pa premore marsikateri Slovenec!!!!!!!!!

  • KP

   Kaj je blo,Papak?

 • Rajko

  Kaj če bi na podoben način objavili podatke o Jajotovem dvorcu, ki ga je kupil s kešom, ki mu ga je posodila mama, ki ima nizko penzijo.

 • rebula7

  Ne kregajte se vec kdaj vsesplosne demonstracije po vsej Sloveniji
  proti mafiji 27 let da se zamenja gnili sistem korupcije in odstavi
  mafijo-Lep pozdrav POZIV

 • Smrt Janšizmu in Janšistom

  S čem pa nej bi drugače kupa? Bitcoini?

 • mona lisa

  Vila kupljena z nakradenim denarjem slovenskih davkolačevalcev.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!