fbpx

Hrvati so nam poslali novih 3285 migrantov in napovedali nove

Vkrcavanje na vlak proti Šentilju (foto STA).

Minulo noč do 4. ure zjutraj so s Hrvaške v Dobovo prispeli trije vlaki s skupno 3285 begunci in migranti. Hrvaški varnostni organi pa so že napovedali prihod novih dveh vlakov z nekaj več kot 2200 potniki. 

Dobova ob 7.00

Približno polovico tujcev, ki so ponoči prispeli v Dobovo, so po opravljenih postopkih in oskrbi policisti z vlaki in avtobusi že pospremili proti Dolgi vasi, Petišovcem, Gornji Radgoni in kraju Podrožca v Avstriji.

S PU Kranj poročajo, da je vlak s 540 evidentiranimi tujci trenutno na poti z Jesenic proti Avstriji, danes pa sta predvidena še dva takšna prevoza. Včeraj so sicer iz Dobove prek Jesenic v Avstrijo prepeljali tri izredne potniške vlake s skupno 1530 migranti.

Gornja Radgona in Lendava ob 7.30

S PU Murska Sobota so sporočili, da bo danes med 8. in 9. uro iz Dobove 8 avtobusov pripeljalo okrog 420 migrantov, ki bodo nastanjeni v nastavitvenem centru v Gornji Radgoni.

V nastanitvenem centru v Lendavi in sprejemnem centru v Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

Šentilj ob 8.00

V nastanitvenem centru v Šentilju je bilo danes ob 8. uri 2655 migrantov. S PU Maribor sporočajo, da tudi danes pričakujejo prihode novih migrantov v nastanitveni center Šentilj. Sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi sta trenutno prazna.

 V. V.