fbpx

Huda sramota Reporterjevega novinarja: Hčerka Jožeta Zagožna ob šesti obletnici očetove smrti na Facebooku objavila čustven zapis, Igor Kršinar pa jo je tri dni pozneje takole oklevetal na naslovnici

Igor Kršinar levo, pokojni Jože Zagožen s hčerko Ano desno. Foto: Facebook.

“Kadarkoli izgubimo ljubljeno osebo, je težko. In priznati bolečino ni šibkost, ampak veličina. Nikoli nismo dovolj ‘stari’ za to življenjsko izkušnjo. In lahko mine ogromno let, a se nam zdi, kot da smo bili z njo še včeraj. Tudi meni se 6 let zdi kot včeraj. Ampak to je del življenja, ki je kratko in minljivo, zato pa nam ostanejo lepi spomini. Meni je sreča to, da sem sploh imela v življenju tako ljubo osebo, pa četudi samo 26 let, a so ta bila čudovita. Je pa ostal moj ponos, moj vzor in dejansko vedno znova spoznavam, da prava ljubezen ne mine nikoli,” je ob šesti obletnici očetove smrti na Facebooku zapisala Ana Zagožen. Jože Zagožen je umrl 13. septembra 2013 za posledicami kratke, a hude bolezni, s katero se je soočil ob pritiskih zaradi zrežirane afere Patria.

Ana Zagožen smrti svojega očeta, na katerega je bila zelo navezana, nikoli ni prebolela, in da se jo dva dni po obletnici očetove smrti novinar tednika Reporter Igor Kršinar brez preverjenih dokazov, na podlagi lastnih predpostavk odloči poskusiti osramotiti in diskreditirati, je samo še en dokaz, kako nizko je padel nivo novinarstva pri nekoč uglednem tedniku, odkar ga je prevzel propadajoči tajkun Martin Odlazek.

“Enigma Janševe kraljice instagrama: hčerka pokojnega Jožeta Zagožna ponosno razkazuje svoje čare in luksuzno življenje. Od kod ji denar,” se v zadnjem od svojih novinarskih zmazkov sprašuje Igor Kršinar, ki se je na Reporterju v zadnjem času specializiral za obračunavanje s SDS, njenim predsednikom Janezom Janšo, televizijo Nova24TV, zdaj pa še s nič hudega slutečo hčerko pokojnega politika, ki še vedno žaluje za svojim očetom.

Čustven zapis Ane Zagožen ob šesti obletnici očetove smrti na Facebooku. (Foto: FB)

Ana svojega očeta po pripovedovanju prijateljev nikoli ni prebolela. Medijem ne more oprostiti, kako so se družine lotili v času afere Patrija. (Foto: FB)

Kršinar frustriran, ker je Ana dopustovala v Dalmaciji in ker je organizirala zabavo za rojstni dan!?
Kršinarjev prispevek gre nekako takole: “Ana Zagožen, 32-letna hčerka pokojnega Jožeta Zagožna in ljubljanska mestna svetnica SDS, na družbenih omrežjih ponosno razkazuje svoje čare in luksuzen način življenja. Spomladi je obiskala veliko evropskih prestolnic, poleti letela na počitnice v Dalmacijo, organizirala zabavo z živo glasbo in se sprehajala po Sloveniji z razkošnimi oblekami in torbicami.”

Kršinarjev zmazek, ki je sicer napoved izdaje nove številke revije Reporter, v kateri so Ano Zagožen postavili kar na naslovnico, je na socialnem omrežju Twitter naletel na burne odzive. Tviteraši Kršinarju očitajo, da za Odlazkov denar razprodaja svoj novinarski ugled, da nima več nikakršnega občutka za moralo. Oglasila se je tudi skupina Generacija identite, ki se sprašuje, “če je to luksuz, če se odpraviš na počitnice v Dalmacijo, se prehranjuješ z zdravo prehrano in praznuješ svoj rojstni dan?”. Ana Zagožen je namreč v začetku septembra praznovala svoj 32. rojstni dan na vikendu v slovenski Istri, od koder je doma njena mama, in ne njen oče. Prav tako obiskovanje evropskih prestolnic danes ni več nedostopno mladim, Instagram-influencerji, tudi Zagožnova je med njimi, to pogosto počnejo na stroške turističnih agencij, saj jim delajo reklamo. S torbicami se na Instagramu rada pohvali marsikatera mlada Slovenka, kar tudi ni nič posebnega.

Reporter se ukvarja z 32-letno Ano Zagožen, ker se je Igorju Kršinarju zamerila zaradi objav na Instagramu. Sodeč po njegovih odzivih ji preprosto zavida. (Foto: Twitter)

Aktivno sodelovala tudi v Logarjevi županski tekmi
32-letnica ljubljanska svetnica SDS je javnosti najbolj poznana kot aktivna članica lanskoletne kampanje Anžeta Logarja za župana Ljubljane, sicer pa bratu in mami pomaga voditi družinsko nepremičninsko agencijo. Ana Zagožen po naših zanesljivih informacijah ne živi razkošnega življenja, saj živi v manjšem stanovanjcu na Topniški ulici v Ljubljani, skrbi za dva kunca in se ukvarja z zdravo prehrano. Svoje dneve rada preživlja v naravi, velikokrat se peš odpravi na Šmarno goro, poleti pa je dopustovala v Dubrovniku – na sosednjem Hrvaškem, tako kot še več kot milijon drugih Slovencev.

Ana Zagožen je torej čisto normalno  mlado dekle. Kaj neki je zmotilo Igorja Kršinarja, da se jo je odločil sprevrženo diskreditirati in objaviti kar na naslovnici, samo zato, ker tako kot drugi mladi ljudje, aktivni na socialnih omrežjih, z drugimi rada deli, kje je dopustovala, kaj je jedla in kaj je še počela (in to v državi, kjer so Jankovićem, družini na oblasti v glavnem mestu, odpisali 29 milijonov evrov dolgov), ni popolnoma jasno.

Morda lastne frustracije. Kot je zapisal v odgovoru enemu izmed jeznih tviterašev, bi rad vedel, zakaj že pri 32-ih lahko živi tako razkošno, medtem ko on bojda še pri 52-ih životari. Glede na nivo novinarstva na Reporterju je vse več takšnih, ki upravičeno pričakujejo, da bo šel omenjeni tednik po poteh Maga. Potemtakem bi se lahko Kršinar, ki že zdaj mladim puncam zavida, da uživajo življenje, znašel še v večjih težavah.

Tibor Ferk