Intervju z Janezom Janšo: “Varnost naše države in varnost ter blaginja Slovencev in vseh državljanov Republike Slovenije je naša prednostna skrb!”

Foto: Urban Cerjak

“Omrežja bodo razpadla, ko bomo uveljavili naš program. Predhodniki so pustili veliko nedokončanih nalog, precej stvari bo treba postaviti na povsem nove temelje. Seveda ni vse samo slabo, zato bomo stvari, ki delujejo dobro, nadaljevali. Dela je veliko in za prihodnjo vlado ne bo 100 dni miru. Prav tako ne bo prostora za učenje, pač pa se bo nemudoma treba prednostno lotiti več področij hkrati. Bojim se, da bo prihodnja vlada imela veliko dela tudi zaradi zaostrenih varnostnih razmer na naši južni meji. Varnost naše države in varnost ter blaginja Slovencev in vseh državljanov Republike Slovenije je naša prednostna skrb. Stranka SDS ima jasen program in jasno vizijo, kako državo vrniti njenim državljanom,” je v intervjuju za Demokracijo o ključnih izzivih prihodnje vlade povedal vodja opozicije Janez Janša.

Mandat Cerarjeve vlade se pod vtisom najpomembnejših dogodkov izteka, katastrofalno stanje v zdravstvu ostaja, za luknjo v slovenskem bančnem sistemu in pranje milijarde evrov v največji državni banki NLB še vedno ni odgovarjal nihče od ključnih banksterjev. Ali bo na nedeljskih volitvah prišlo do obrata in sprememb, pa je v glavni meri odvisno od vas – drage bralke, spoštovani bralci – volivke in volivci. V zdravstvu je treba narediti red. Na sodiščih obsoditi odgovorne za milijardno krajo davkoplačevalskega denarja. Gospodarstvu in podjetništvu pa dati priložnost, da ustvarja – ustvarja dodano vrednost in skrbi za razvoj in napredek. Predvsem pa Slovenija potrebuje stranko, potrebuje vlado, ki bo delala Zate, ki bo delala za vse državljanke in državljane RS.

Usoda je hotela, da bodo letošnje parlamentarne volitve skoraj do dneva natančno ob 30. obletnici tako imenovane afere JBTZ, ki je bila sprožena, da ustavi demokratične sile v takratni socialistični državi, hkrati pa so dogodki pomenili eno od prelomnic na poti k samostojni Sloveniji. Slovenija se je tri leta kasneje tudi osamosvojila, a nikoli resnično osvobodila komunističnih spon in jugoslovanske preteklosti, saj če pogledamo, nam danes vladajo tisti, ki so bili proti samostojni in suvereni Sloveniji. Človek bi rekel, da gre za težko razumljiv fenomen. Kako si vi to razlagate?
Fenomen je, ni pa tako težko razumljiv. Posebej ne s te časovne razdalje. Znamenitih besed “Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan”, ki jih je izgovoril nekdo, ki mu samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, takrat mnogi niso dojeli. Ljudje, ki so na plebiscitu z ogromno večino glasovali za samostojnost, si najbrž niso mogli predstavljati te sprevrženosti. Vendar so bile te besede neposredna napoved kontinuitete starih sil. Na zunaj in s pomočjo medijev so se zavzemali za demokracijo, v resnici pa so obdržali vse vzvode oblasti.

Toda več kot očitno je, da jim ne gre samo za funkcije.
Ne. Jasno je, da ne gre le za funkcije same po sebi, ampak gre za denar in vse privilegije, ki ga ta prinaša. Temu se stare sile nikoli niso odrekle in še danes se z vsemi sredstvi borijo za ohranitev svojega položaja. Ne ustrašijo se ničesar, ne kraje volitev in zapiranja političnih nasprotnikov ne plenjenja državnega premoženja. Še vedno imajo v rokah institucije in medije, ki jim pomagajo vzdrževati globoko državo. Kako naj si sicer razlagamo, da obstajajo imena in dokazi o kriminalnih poslih, pa nihče, ki pripada pravemu političnemu miljeju, ne odgovarja. To hobotnico, ki duši državo, je treba razgraditi.

Letos bodo osme parlamentarne volitve v zgodovini samostojne Slovenije, od teh so bile troje predčasne. Ampak pustiva to ob strani. Pogled v to nekaj več kot četrtstoletno zgodovino pokaže, da levica takrat, ko je zmagala, nikoli ni zmagala na pošten način. Če začneva leta 1992 z likvidacijo Ivana Krambergerja, nadaljujeva prek afere Depala vas do leta 2008, ko se je kar prek trojih volitev v različnih oblikah vlekla montirana in nastavljena afera Patria. Ali to kaže neizmerno željo tranzicijske levice po oblasti ali njen namen, da dediči komunizma ne izgubijo privilegijev, ki so jih dobili že v nekdanji totalitarni državi? Ali kar oboje hkrati?
Oboje. Oblast pomeni moč in več kot očitno je, da si jo nekateri želijo na vsak način, za vsako ceno in z uporabo vseh sredstev.

S prvimi vladami v samostojni Sloveniji je kljub gradualistični politiki država kolikor toliko napredovala. Če pa pogledamo malo natančneje vladanje levih vlad v tem tisočletju, so imele en sam namen: nobena ni želela izvesti reform, vse so branile obstoječe stanje. Edina vlada, ki je zagrizla v sicer nepriljubljene, a prepotrebne reforme, je bila vaša prva in tudi druga vlada. Česa se boste zdaj najprej lotili, če zmaga SDS in vam uspe oblikovati dovolj trdno koalicijo? Bo to razgraditev klientelističnih omrežij globoke države ali nekatere gospodarske reforme?
Omrežja bodo razpadla, ko bomo uveljavili naš program. Predhodniki so pustili veliko nedokončanih nalog, precej stvari bo treba postaviti na povsem nove temelje. Seveda ni vse samo slabo, zato bomo stvari, ki delujejo dobro, nadaljevali. Dela je veliko in za prihodnjo vlado ne bo 100 dni miru. Prav tako ne bo prostora za učenje, pač pa se bo nemudoma treba prednostno lotiti več področij hkrati. Bojim se, da bo prihodnja vlada imela veliko dela tudi zaradi zaostrenih varnostnih razmer na naši južni meji. Varnost naše države in varnost ter blaginja Slovencev in vseh državljanov Republike Slovenije je naša prednostna skrb. Stranka SDS ima jasen program in jasno vizijo, kako državo vrniti njenim državljanom.

Pred nekaj meseci ste v nekem intervjuju priznali, da ste v zadnjih 25 letih na pomladni strani storili nekaj napak. Med drugim ste omenili vstop nekaterih pomladnih strank v Drnovškove vlade. Tudi SDS, res pa je, da takratna LDS ni bila tako skrajno levičarska in ni nikoli tako prisegala na simbole nekdanje države, kot to danes počno leve politične stranke. Je mogoče, da bi še kdaj sodelovali s kakšno levo stranko? Sprašujem zato, ker je zadnja leta zelo »moderno«, da leve stranke vnaprej razglašajo, da z Janšo nikoli ne bi sodelovale, kaj šele da bi z njim oblikovale vlado.
Slovenska demokratska stranka vedno in povsod postavlja na prvo mesto Slovenijo in njene interese. Prav zato smo vedno delovali povezovalno, nikoli izključevalno. Če je bilo mogoče najti skupni jezik s koalicijskimi partnerji, smo ga našli. Tudi z opozicijo smo v mandatu 2004−2008 zelo dobro sodelovali v okviru tako imenovanega Partnerstva za razvoj.

Če prav razumem, precej nedemokratično od levih političnih strank?
Ideja, ki sloni na povezovanju z namenom izključevanja, ne more nastati v okolju, kjer demokracija resnično deluje. Na volitve gremo zato, da nekoga izvolimo in mu damo v upravljanje državo, ne pa zato, da nekoga ne izvolimo. Levica se vse bolj radikalizira in odmika od sredine, kar postaja problem. Sodelovanje med Jankovićem in Erjavcem v t.i. levem bloku kaže, da Janković išče povezave s tistimi, ki bodo njemu in njegovi družini v prihodnje omogočili odpis milijonskih dolgov. Karl Erjavec pa verjetno v tej obliki sporazuma vidi možnost političnega preživetja. Pravice upokojencev so več kot očitno na stranskem tiru.

V zvezi s prejšnjim vprašanjem še nekaj. V začetku tedna je v javnost pricurljala vest, da se pred volitvami povezujejo stranke sedanje koalicije, se pravi SMC, SD in DeSUS, in da se jim pridružuje Alenka Bratušek, čeprav so bili še pred dnevi med seboj sprti. Se opravičujem, ampak meni gre ob tem na smeh. Pa vam?
To namero so glede na posmeh v javnosti očitno še malo pustili v predalu. Glede na njihovo porazno vodenje države bi bilo zanje najbolje, da bi na volitvah vsi pozabili, katere stranke so bile nazadnje del koalicije.

Foto: Urban Cerjak

V zadnjem mandatu ste bili sicer v opoziciji, a je SDS kljub temu močno zaznamovala sedmi sklic državnega zbora. Govorim o nekaterih vaših predlogih, ki niso bili sprejeti, kot je denimo, da se dopolni ustavni zakon in zavaruje NLB pred hrvaškim plenjenjem zaradi prenesenih deviznih vlog, ter o dveh vaših poslancih (Anžetu Logarju in Jelki Godec), ki sta predsedovala dvema preiskovalnima skupinama. Njune ugotovitve so javnosti razkrile delovanje različnih lobijev in globoke države, ki dobesedno ropa slovenske davkoplačevalce. A vprašal bi vas nekaj drugega. Zdaj se kaže, da je bila komisija, ki jo je vodil poslanec SMC in največji politični konvertit Jani Möderndorfer, ustanovljena izključno za predvolilne namene. Kako naj si namreč razlagamo, da komisije oprana milijarda evrov iranskega denarja sploh ni zanimala, ampak jo je zanimala izključno NKBM, ki jo je levica povezala z vašim domnevno spornim kreditom. Imate tudi vi tak občutek?
Nameni te komisije so bili nam, ki dnevno živimo in spremljamo dogajanje na politični sceni, jasni že ob njeni ustanovitvi. Jani Möderndorfer je s poročilom poskrbel, da je dejstvo, da je globoka država v NLB oprala milijardo evrov, kar je kriminal epohalnih razsežnosti, prikazal samo kot neko malce bolj tvegano poslovanje. Nobenih razlogov ni bilo za ustanovitev te komisije, saj je dogajanje dosledno in do podrobnosti natančno razkrila že preiskovalna komisija, ki jo je vodil Anže Logar.

In posojilo?
Ustvarjanje afere s posojilom, ki je tipična zlepljenka, narejena po že omenjenem Kučanovem načelu “najprej diskreditacija, nato likvidacija, četudi fizična”, omogoča POP TV, kjer je urednica Tjaša Slokar Kos, žena Draga Kosa, ki je bajno služil s čiščenjem kreditnih map v NLB. Verjemite mi, da tukaj ni naključij. Posojilo, ki smo ga povsem transparentno pridobili in objavili, smo tudi vrnili do zadnjega centa, potem ko je Računsko sodišče RS najem kredita zaradi omejitve vsote definiralo kot morebiten prekršek. Dogajanje okoli posojila pa je Möderndorferjeva komisija ob pomoči POP TV ravno pred volitvami napihnila prek vseh proporcev.

Ob tem, da praktično ni bilo novic o dogajanjih v zvezi z bančnim kriminalom.
Res je. Neverjetno, kaj vse se je dogajalo v slovenskih bankah, pa o tem nismo slišali bombastičnih novic ali brali mastnih časopisnih naslovov, niti ni Logar nikoli, ko je razkrival ta bančni kriminal, imel prime-timea na vseh spletnih portalih kot Jani Möderndorfer. Za mainstream medije ta kriminal preprosto ni bil omembe vreden, čemur bi se moral čuditi vsak normalen državljan. Milijonski krediti, pranje denarja, nepotizem: vse to je bilo rezervirano za elito, medtem ko so državljanke in državljani iz svojih nizkih plač in pokojnin plačali zapitke bankirjev. Ti niso v ničemer nosili odgovornosti za svoje slabe bančne odločitve. Še več – slabe bančne prakse so se le nadaljevale in poglabljale, bankirji, ki so slabo opravljali svoj posel, pa so bili nagrajeni z različnimi visokimi funkcijami, tudi v kabinetu predsednika vlade.

Prek NLB se je oprala dobra milijarda evrov iranskega denarja, politična odgovornost je bila ugotovljena, posledic ni bilo. Dogajanje v slovenskih bankah, ki ga je odkrivala Logarjeva komisija, pa zelo plastično prikazuje, kako globoka država deluje, kako se ohranjajo privilegiji, kako poteka kroženje kadrov in kako bankirji popolnoma brez slabe vesti svoja dejanja opravičujejo le z lahkotnim “ne spomnim se”. To je treba spremeniti. Odgovorni za bančno luknjo morajo odgovarjati in v SDS bomo naredili vse, da se to v resnici tudi zgodi.

Prva soočenja so pokazala, da sta glavni temi volitev dve: prva so ilegalni migranti, druga upokojenci. Naj začneva pri slednjih, ki jih je več kot 600 tisoč in so tisti del volilnega telesa, katerega največji delež gre na volišča. Druge stranke upokojencem obljubljajo nemogoče: od najrazličnejših olajšav do pokojnin okoli 1.000 evrov. Kaj pa vi?
Mi ne obljubljamo nemogočega. Upokojencem obljubljamo le to, kar lahko v realnosti tudi uresničimo, to so dostojne pokojnine in lepa jesen življenja. Če izpostavim le nekaj ukrepov, ki jih nameravamo narediti na pokojninskem področju, potem je to uvedba državne pokojnine, ki bo zagotavljala osnovno varnost vsem upokojencem; zagotovili bomo večjo povezanost med prispevki in pokojninami, kar pomeni, da bodo imeli višje pokojnine tisti, ki bodo vplačali več prispevkov; uveljavili bomo večjo preglednost in pravičnost, med drugim s tem, da bomo iz pokojninske blagajne izločili vse izdatke, ki niso pokojnine iz naslova vplačanih prispevkov. Menimo, da je 40 let dela dovolj za pridobitev osnovnih pravic. Tistim, ki so se upokojili in bi še želeli delati, pa tega ne bomo preprečevali. Predlagali bomo spremembe v delu, ki ureja poklicne pokojnine, ker je sedanjo ureditev povozil čas, prav tako pa tudi spremembe pri prostovoljnem zavarovanju, ki mora postati privlačnejše za individualno varčevanje. Za tiste z najnižjimi pokojninami pa bomo uvedli tudi božičnico ob koncu leta.

Nekateri mediji so v zvezi z upokojenci neuradno poročali, da jim levica po volitvah, če bo vladala, pripravlja neljubo presenečenje. Zaradi pomanjkanja stanovanj za mlade in imigrante naj bi jih upokojencem, ki živijo sami, preprosto vzeli oziroma jih prisilno odkupili po nizki ceni. Ali je po vaši oceni tak scenarij mogoč? Enkrat v zgodovini so namreč to že naredili.
Je in deloma se že dogaja. Ljudje, ki danes težko živijo, ker imajo nizke pokojnine, čeprav so dolga leta pošteno delali in so si ob odpovedovanju bogatim dopustom in potovanjem ter ob skrbi za otroke sami zgradili hiše ali kupili stanovanja, jih morajo danes v zameno za socialno pomoč prepustiti državi. Tistim, ki živijo v najetih stanovanjih ali pa prišlekom, ki bi jih levica na vsak način rada naselila v Slovenijo, tega ni treba. Včasih smo temu rekli nacionalizacija. Danes to poimenujejo solidarnost in uporabljajo podobne lepe besede, ampak bistvo ostaja enako. Tega v Slovenski demokratski stranki ne bomo dopustili. Najprej bomo poskrbeli za naše državljane, šele nato za druge.

Druga predvolilna tema pa so ilegalni imigranti, zaradi česar s strani levice že dežujejo očitki o rasizmu, fašizmu, ksenofobiji. Ampak pustiva to, saj so ti termini zaradi levičarske inflatorne uporabe že povsem izgubili pravi pomen. Od kod preži glavna nevarnost nenadzorovanih in ilegalnih migracij v Slovenijo?
V zadnjih dneh je Evropska komisija objavila poročilo o stanju glede migracij, v katerem ugotavlja, da razmere ostajajo nestabilne zaradi nenehnega migracijskega pritiska. Še posebej opozarja, da je treba okrepiti varnost na zunanjih mejah in izboljšati proces vračanja migrantov. Naši mediji so to poročilo interpretirali povsem napačno ali pa so se zavestno izognili pravemu poudarku. S tem so zavajali slovensko javnost.

Foto: Urban Cerjak

Medtem pa ilegalni migranti skoraj neopazno in brez večjega medijskega pompa prihajajo v Slovenijo.
V zadnjem mesecu lahko tudi sami opazimo vse več ilegalnih prehodov naše južne meje, kar potrjuje, da se balkanska migrantska pot znova odpira. Razlika med migracijami leta 2015 in danes pa je v tem, da mnogi ilegalni migranti zaradi preblage azilne politike kot ciljno državo omenjajo Slovenijo. Dejstvo je, da je dotok migrantov stalen, čeprav v tem trenutku ni tako množičen, kot je bil leta 2015. Pred tremi leti so imeli migranti za cilj Nemčijo, danes pa ni več tako. Takrat je Slovenija organizirala prevoz migrantov čez državo, tokrat so avstrijske meje zaprte.

Že pred tremi leti je bilo jasno, da so zunanje meje Evropske unije nezavarovane in da je bila Evropa na množičen prihod migrantov nepripravljena. Nepripravljena pa je bila tudi Slovenija, ki jo je vodila vlada Mira Cerarja. Danes je prvotni cilj migrantov oz. prebežnikov vstopiti v EU. Sedaj, ko so se že skorajda vse države EU začele zavedati pomena in pasti, ki jih tako množične migracije prinašajo za narodno identiteto, Slovenija še vedno spi kot Trnuljčica in se na spremenjene razmere ne odziva. Najmanj, kar potrebujemo, je strožja azilna politika in zahteva po zavarovanju zunanjih evropskih meja pa tudi zavarovanje naših meja, bodisi z dodatnimi ograjami bodisi z več pripadniki policije in vojske na južni meji.

Človek se nikakor ne more znebiti občutka, da je Slovenija v veliki krizi vrednot, saj je levici uspelo razvrednotiti skoraj vse, kar je Slovencem kot narodu vredno in sveto: od družine do ljubezni do domovine. Tudi indoktrinacija v šolskem sistemu je huda. V zadnjem govoru na konvenciji ste dejali, da vidite Slovenijo v drugačni in boljši luči, da vidite Slovenijo, v kateri bo vsak, ki jo čuti, brez težav prepoznal svojo domovino. Vprašal bom takole: ali je glede na moralni razkroj družbe in izprijenost levice, ki ljudi posiljuje s svojim kulturnim marksizmom, še mogoče popraviti škodo, ki so jo povzročili? Je še mogoče, da vzpostavimo Slovenijo, za katero smo se borili v osamosvojitveni vojni?
Škoda, ki je bila povzročena, je velika, a ni nepopravljiva. Usmeriti se moramo v dejanske težave in jih začeti reševati. Za to pa potrebujemo močno desnosredinsko vlado. Slovenci smo inteligenten narod, zato verjamem, da je že vsem jasno, kam sta nas leva oblast in globoka država pripeljali. Vse resnične afere so bile mnogokrat razkrinkane, a nikoli sankcionirane, glavni interes pa je bil ohranjane stanja, kjer lobiji in omrežja lahko še naprej mirno plenijo po družbenih podsistemih.

Človek bi dejal, da se nadaljuje ribarjenje v kalnem.
V zdravstvu vlada kaos, čakalne dobe so neracionalno dolge. Nesprejemljivo je, da ljudje umirajo, ker zaradi čakalnih vrst ne pridejo pravočasno na vrsto za pregled. Pravosodni organi sodijo po krivici in že dolgo ne več po pravičnosti. Kmetje so dodatno finančno obremenjeni, birokracija in administracija sta se razrasli čez vse mere. Imamo več kot 20.000 zakonov, pravilnikov, ukrepov, ki dušijo podjetnike, občanke in občane. Višajo se davki, uvajajo se nepotrebne registracije mopedov, državljane bremenijo z ukrepi, ki ne služijo drugemu kot temu, da bogatijo redki posamezniki, povezani z oblastjo.

Sedanja koalicija je stala križem rok.
Da. Vse to je koalicija sicer dolgo časa skušala pomesti pod preprogo in skriti pod krinko ugodnih gospodarskih rezultatov, vendar so ti dejansko posledica dobrih gospodarskih razmer v evropskem in svetovnem okolju, kamor naše gospodarstvo izvaža. Miro Cerar si rezultate lasti kot svoje, a kot rečeno, mislim, da so ljudje z osnovnim ekonomskim znanjem tudi to prevaro spregledali.

Ljudje seveda niso več naivni.
Ko hodim med ljudmi, občutim, da se je končno spet začela prebujati slovenska pomlad. Vse bolj se krepijo temeljne vrednote, ki so nas kot državo postavile na zemljevid sveta. Verjamem, da bo ta pomlad 3. junija vzcvetela in da bo setev, ki smo jo zasejali v času plebiscita, bogato obrodila.

Metod Berlec, Jože Biščak, Demokracija

 • sprehajalec

  Dajmo Ivan Janez, spucat lobije, ki so omrežili Slovenijo. 10 let Vlada ne more več kontrolirati lobijev, ampak oni kontrolirajo Vlado. Na eni strani bajno bogastvo, na drugi strani revščina.

  Spucat to Ivan janez, pa ti bodo prihodnji rodovi hvaležni, sedanje obdobje pa bo samo epizoda v zgodovini. Tako kot na Kitajskem naprimer, ko govorijo o Bandi štirih, v 70tih letih. Tako bo v zgodovinskih učbenikih govora pri nas o Rdeči bandi.

  • Batman

   Baje se že piše učbenik. Kot glavni heroji so zapisani komentatorji na Nova24 TV. Ker oni so rešili slovenijo.

   • joza joza13

    Batman je glavni heroj.

    • Batman

     Vedno!

 • Naj nam še dolgo plapola naša SLOVENSKA zastava.

  • Vojteh Dovč

   NA DA BOŠ MEL KAJ ČISTIT-
   -https://narodnooslobodenje.wordpress.com/2014/07/07/ivan-janez-jansa-kosovarj/

   • Tem napisanim pravljicam pa ne verjamem.

    • Vojteh Dovč

     pa bi lahko če verjamemo vse živo lahko tudi to —-ta pravljica je zrela za tožbo a ne —

     • Ja da je JJ bančno luknjo skopal, pa tudi verjameš…to je tudi zrelo za tožbo.

     • Vojteh Dovč

      tudi —–je vedel za njo ne se bat..

   • Antonius

    Dajte nam razložiti, kako je z leta 1734 rojenim Antonom Janšo? A je avstroogrski čebelar tudi Šiptar posvojen v avstroogrsko?
    Beden ste, da bolj ne morete biti. Na podoben način iz vsake poštene ženske, Kučanovi politikantsko udbovski prasci z lahkoto naredijo kurbo.
    Pozanimajte se od kje, kakšnih narodovih korenin je sperma, ki je na svet zaplodila Boruta Pahorja. Očeta nikoli nikjer ne omenja, sveti duh je bil pa vpleten samo pri rojstvu Kristusa.
    Pri *Piki Polonci* vam odgovarjam, ker ste se zaradi sovraštva do Janše v očeh, očitno zaplezali.
    Ona namreč nikjer ne omenja čiščenja, ker jo navdušuje plapolanje slovenske zastave

    • sprehajalec

     Gre za konstrukt službe državne varnosti konec 80tih. Vzeli so kar grdavše iz srbske mitologije, Šiptarje, da bi ga kao očrnili. In ne slovenske.

     Šiptarji so bili v propadli državi državljani II reda, tako kot so danes domoljubni Slovenci v Sloveniji.

   • macon

    Albanci so delavni ljudje, veliko jih recimo gara v gradbeništvu. Večkrat grem k njim po hamburger, burek ali kebab, ker so njihovi fastfoodi boljši od McDonaldsa. Menda so zelo patriarhalni, imajo mafijo, ki iz vzhoda v EU prevaža droge, ampak o tem ne vem veliko, njihovega jezika pa itak ne razume nihče razen njih.

    Medtem levi fašisti nekaj zaničevalno drkate na Janšo kot Albanca. Vseeno bi mi bilo, če bi imel fotra iz Gane, glede na to, kaj zagovarja in kako konsistenten je. Bravo, Janša.

 • Olga2345

  Spoštovani gospod Janez Janša, komaj čakam, da prevzamete krmilo države in očistimo to zadnjo komunistično kloako sredi Evrope! Srečno!

  • Batman

   Oprostite ampak mi nismo srednja evropa. Ovo je blakan.

 • Kučko pod pručko

  Prednostna skrb mora biti tudi naš jezik

  Z vsem, kar reče Janša, se strinjam, saj je izredno razumen in inteligenten voditelj, ki se bori za boljšo Slovenijo. Dodal pa bi rad še skrb za naš jezik, ki so nas ga naučile naše mame. Zaradi sebične izdajalske levice, zaradi katere se po radijskih valovih vse pogosteje sliši balkanska glasba, je slovenščina ogrožena in v nevarnosti, da bo izginila, brez nje pa bo izginil tudi slovenski rod.

  Poskrbeti moramo, da se to ne bo zgodilo. 3. junija bomo imeli zadnjo priložnost in če jo bomo zamudili, nove ne bo več. Poskrbimo, da bodo naši vnuki, njihovi vnuki in vsi tisti, ki jih bodo čez stoletja rodile slovenske matere, govorili slovensko.

  Poskrbimo za našo svetinjo, za naš jezik. Edini garant, da bo slovenščina še obstajala, je močna vlada stranke SDS!!!

 • Franc Šink

  Janša rabi vsaj dva polna mandata da bi pospravil to slovensko politično smetišče.Zato mu dajmo priložnost. Vsega naenkrat res ne bo zmogel Preveč je zasvinjano.

  • Batman

   Ja glede na njegove sposobnosti, bi jaz rekel da tri. Ni ravno nekdo ki bi pridno in marljivo delal.

 • Antonius

  Tretjega junija, po volitvah v nedeljo zvečer se pa masovno povabimo k Francetu Prešernu sredi Ljubljane, da se s SLOVENIJO in za SLOVENIJO v srcu razveselimo dolgo pričakovanega odhoda na pot, da bomo s skupnimi močmi pospravili zasvinjano, Kučanovo štalo, *јуgoСловенијo*.
  Takrat bomo dali tudi ljubljanskemu posiljevalcu vedeti, kaj se mu na jesenskih županskih volitvah obeta.

  • rubec

   **********

 • Vrba

  Poet tvoj nov Slovencam venec vije,
  ‘z petnájst sonetov ti takó ga spleta,
  de “magistrale”, pesem trikrat péta,
  vseh drugih skupej veže harmonije.

 • Vojteh Dovč

  Bravo Janezzzz-
  -https://narodnooslobodenje.wordpress.com/2014/07/07/ivan-janez-jansa-kosovarj/

  • slosin

   mucek, vsak, ki dobro dela za SLO, je zaradi mene lahko iz samega Marsa….
   Kako pa kaj tvoj Enonogi, za katerega pravijo, da ni ta prav Enonogi…A ti spet gate nekam vleče, ker ankete dobro kažejo Janši….No, pa glej, da si ne boš 3.6. kej naredu….vidim, da vam levakarjem že blodijo samomorilske misli po beticah…

  • sprehajalec

   V srbski mitologiji, je šiptar nekaj grdega in zlega. Tako je tudi Ivan Janez postal Šiptar, In to je samo dokaz več, da Srbski lobi vlada Sloveniji, Vojc.

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA IN DOLGE ZIMSKE GATE. Bom razložil zakaj. Levaki so kot vemo sila pretkani. Letos so organizirali volitve kar v gasilskih domovih, ker nameravajo v kaosu pod okriljem lažnih alarmov prirejati rezultate. Zato tisti ki imate možnost in dolge lojtre, še pred sedmo v alarmne naprave zatlačimo dolge gate.

  • sprehajalec

   Ja, letos bodo pa še gasilci potencialno nevarni, saj je baje Grims rekel, da bi jih ukinil….

   tako so levi prenesli Grimsovo idejo o ukinitvi Mirovnega inštituta in Agencije za ionska sevanja kar na gasilce.

   • Vera

    Grims ni imel v mislih gasilcev, saj brez njih ne moremo mirno živeti , dočim brez raznih ” mirovnikov” in druge navlake , lahko !

   • rubec

    Butasti grims bi itak ukinil vse ki nosijo čelade. Tako mi je zadnjič zatrjeval en ribič s čelado.

    • Anton Zor

     Grims, ni butast , ampak je butast tisti ki piše

     • rubec

      Ni butast tisti ki piše ampak Anton Zor. (Lucius Annaeus Seneca)

     • Nšo-či

      Mene si nasmejal do solz…:)

     • rubec

      hehe

     • Nšo-či

      Hmm..ja. Pozabila sem na hvala..maš prav. Po takem dnevu sem potrebovala dozo smeha.

  • Lepotica

   Živel Rubec!!!

   • rubec

    Bohloni schoonheid. Ta prvo je po flamsko ta drugo pa gorenjsko.

 • joza joza13

  Edini, ki zna, zmore in hoče…
  Vedno ga je zanimivo poslušati. Izredno dober je pri oceni trenutne politične situacije v državi – tu ne fali niti za mm.
  Janez je eden redkih, slovenskih, normalnih in sposobnih politikov in z lahkoto bi ga lahko klicali tudi JANEZ VELIKI !

  O njem bo zgodovina pisala z zlatimi črkami.
  Ali kdo dvomi v to?

  • žogica

   Res je dober pravljičar!

   • xtc

    Sploh,ko obrazlaga partizanske pravljice.

    • žogica

     Domobranske pravljice so mu najbolj všeč!

     • joza joza13

      Tonček se še kar gre nemce, pa partizane, pa domobrance…
      Dom bi moral pa vsak braniti, a veš?

     • žogica

      A samo domobranci branite dom? Edino v Sloveniji se imate izdajalci (domobranci) za domoljube, ki branite dom, tu enostavno ni logike.

     • tohuvabohu

      Komunisti so izdali Slovenijo. Sklenili so pakt s Hitlerjem, v težkih trenutkih naroda so sprožili krvavo revolucijo in zanetili državljansko vojno. To je VELEIZDAJA.

     • žogica

      Domobranci so izdajali Slovenski narod, to je dejstvo……….! Domobranci ste sodelovali z Hitlerjem, izdajali Slovence……………PIKA!

     • sprehajalec

      Komunisti so jih pa pobijali, zavedne Slovence.

     • WISKY 1000

      Ta butara žoga nima pojma,saj se vidi ,da je napumpana rdeča uš.

     • joza joza13

      … s Hitlerjem se zapiše.
      Ja, izdajali so mogoče zgolj primitivne bandite, za katere so verjetno menili, da so v dometu trenutne oblasti.

     • tohuvabohu

      Butara. Naroda sploh ni mogoče izdati drugače kot tako, da sprejmeš pripadnost drugemu narodu. Domobranci so bili zavedni Slovenci in naroda nikoli niso zatajili. Za razliko od rdečkarjev, ki ste hodili na dresuro v Moskvo in sanjali o sovjetski republiki ter o boljševistični diktaturi. Potem ste nas pa prodali Beogradu. To je izdaja, ki nas je težila 45 let partijske diktature in nas teži še zdaj.

     • žogica

      Veš kaj, tvojega SDSovskega sprenevedanja in laganja, mi pa res ni treba prenašati. Tolk ste pokvarjeni, da že sami sebi verjamete….

     • tohuvabohu

      Ti si malo pršvasana, sirota. A sem si jaz izmislil internacionalo? Po 75 letih sistematičnih laži in potvorb s strani “delavske avantgarde” boste demokratom očitali laži? Marš v kot.

     • žogica

      Lažete, kradete, potvarjate, se sprenevedate….., to so vaše največje vrline!

     • tohuvabohu

      Hvala enako. Jaz ti dam konkretna dejstva, ti pa samo nekaj pavšalno obtožuješ in lepiš etikete. Spel se, pokveka.

     • žogica

      Tudi tebi hvala enako, pokveka!

     • pupa

      To so te učili v šoli in ponavljaš kot papiga brez, da bi preveril.

     • žogica

      Ne rabiš biti pametna, če že nisi lepa!

     • sprehajalec

      Kaj hočeš reči, da so ga Komunisti branili ali kaj? Ko so skupaj z okupatorsko vojsko iz Beograda okupirali Ljubljano? In jo imeli okupirano do leta 1991?

     • joza joza13

      Slovenske domove, Slovence in Slovenijo ste izdajali (in še danes izdajate) samo in zgolj t.i. komunjare. Prej ste bili komunisti, danes ste mafija v mnogih preoblekah in z različnimi obrazi.

      Logike pa ti itak nimaš. Tebe so federbali že kot pamža.

     • žogica

      Ve se, kdo so bili izdajalci Slovenstva, to ste bili,ste in boste vedno !

     • joza joza13

      Itak trobiš ves čas zgolj 2 stavka…
      … sposobnost pač.

      Pred kom so nas pa tvoji partizani branili?
      Pred lakoto? Ne.
      Pred okupatorji? Če ste pa bežali…
      Pred banditi? Če ste pa to bili partizani, ki ste sovojake, ki so bili zavedni Slovenci, streljali v hrbet!
      Ful imaš razlogov za biti ponosen na to…, ja.

     • žogica

      Bežali ste vi, izdajalci in večno boste izdajalci !

     • joza joza13

      Bejš no… in večno boš bedak!

     • Anton

      Ozkogledost vas bo pokopala. Koministi so okupirali Slovenske partizane.

    • WISKY 1000

     Si ti že gate tresejo,še bolj se ti bodo tretjega

  • Vera

   Niti sence dvoma ni o Janezu in njegovih v stranki SDS !

 • totex39

  Slovenci dokažite, da vam je za boljšo domovino, kjer vam bodo vladali domoljubi in ne priseljenci oziroma ljudje, ki jim ni za Slovensko državo. V teh težkih časih to lahko zaupamo samo taki osebi kot je Janša in njegova stranka SDS.

  • Batman

   Ne vem no če je nekdo ki je bil v zaporu zaupanja vreden. A bi dal za čuvat denarnico nekomu k je bil pred tem zaprt zaradi kraje?

   • piko8

    Pol pa zorangutan je tvoja izbira; nategnu ti bo ženo, ti mu boš pa *FUK* Še plačov!!!
    Iteligenca levakov na nivoju SOBNE TEMPRATURE!!!

    • Batman

     NE DERI SE!

   • pajot

    Imaš prav. Jaz nisem nikoli zaupal Josipu Brozu.

   • totex39

    Veš zaupanja niso vredni tisti, ki so ga po nedolžnem in brez dokazov zaprli.

   • pupa

    Ti nisi nič bral o Nelsonu Mandeli. Tudi Mandela je bil zapornik po krivici in to še veliko dlje kot Ivan Janez Janša.

    • Batman

     Najbolje da se JJa predlaga za nobelovo nagrado.

 • joza joza13

  Edini, ki zna, zmore in hoče…
  Vedno ga je zanimivo poslušati. Izredno dober je pri oceni trenutne politične situacije v državi – tu ne fali niti za mm.
  Janez je eden redkih, slovenskih, normalnih in sposobnih politikov in z lahkoto bi ga lahko klicali tudi JANEZ VELIKI !

  O njem bo zgodovina pisala z zlatimi črkami.
  Ali kdo dvomi v to?

  P.s.
  …in to bom danes še 20x prilepil!

  • žogica

   Kosovar Ivan!

   • žogica

    Ti kar lepi Kosovarja !

    • macon

     Levi fašisti si ne morete kaj, da ne bi poniževalno pisali o Albancih, saj zato pa ste fašisti.

     • žogica

      Aja, kdo pa sovraži vse,kar ni SDS, sovražni in nestrpni ste do vsakogar, ki ni po vaših merilih, bljek. Imate pa Kosovarja, hihihiiiiiii, še vedeli niste !

    • joza joza13

     Govorim o velikem Slovencu in ne o nekih enodnevnih, s strani mafije nastavljenih kretenih…

     Tonček… a partizani so branili slovenske domove, domobranci so se pa po šumah skrivali? A tako je to bilo?
     …ti mater, nisem vedel.
     Revolucije, Golega otoka, 600 grobišč… pa sploh ni bilo?

     • žogica

      Ne govoriš o velikem Slovencu, govoriš o Janši!

   • tohuvabohu

    Prismoda.

    • žogica

     Ti si prismoda, mogoče boš kdaj ugotovil ali pa ne !

   • Anton

    Kosovar je tista gospa ki se je lupčkala z našim Borčitom?

  • Matt von Glanz

   to je vse odvisno od tega, kdo bo pisal zgodovino …

   • Batman

    Narod sam!

 • xtc

  Ja trenutno je res edina alternativa podivjani ekstremni levici in garant za vsaj malo normalno državo ostalo je levo ekstremistično ali pa dr****** mešalci.

  • Batman

   Sprašujem se ali ti kdaj zaviješ levo?

   • xtc

    V avtu imam volan nsa levi a si ti morda Anglež?

 • Pravnik

  ZPolS→21. člen→Prepovedano je pridobivanje sredstev stranke iz prispevkov tujih pravnih in fizičnih oseb ter tujih samostojnih podjetnikov posameznikov in posameznikov, ki samostojno opravljajo dejavnost, iz prihodkov od premoženja stranke iz tujine oziroma vsakršno drugo pridobivanje sredstev za stranko iz tujine.

  • Pravnik
   • WISKY 1000

    Ti nepravnik,lahko si na trepalnice mečeš,SDS z Janezom prihajajo,da vas levake skorumpirane pošlihtajo kamor spadate.

    • Batman

     A v koncentracijska taborišča?

  • Boco

   Hrvat Branko Roglič je sponzoriral politična start upa SMC in Most:

   https://live.finance.si/8882915

   • Pravnik

    Razlika je med 2.626 evri(Branko Roglič) in 2M(Viktor Orbán).

    • branči

     a je prekršek če greš 20 km/h ali 30 km/h več od dooljenega? v obeh primerih si v postkb kršenja predpisov

    • branči

     aja, pozabil si povedati, da ti preje morajo dokazati krivdo, vse ostalo je nabijanje za lahko živo rajo

    • macon

     Prosim za link o Orbanovem financiranju SDS ali Nova24Tv.

     • sprehajalec

      Zastonj boš čakal nanj. To je način levičarske komunikacije. Nek rekla kazala, ko jih pa prosiš za dokaze, se pa potuhnejo in nekje drugje nabijajo isto. Vsa njihova filozofija je zgrajena na tem principu….

     • Pravnik

      Internetni naslov: https://siol.net/posel-danes/novice/orbanovi-mediji-v-lastnistvo-nova24tv-438752

      Lahko pa tudi pogledate v Ajpes(poslovni register R.SLO) če imate odprt račun.

      Lp

     • macon

      Prosim še za razlago, kaj je v tem nezakonitega.

     • Pravnik

      Nezakonito je to, da 3 Mađarske medijske hiše(ki so pod komando enega lastnika→ Orbana) skupno zavzemajo 45% delnic NOVE24TV. S temi 3 medijskimi hišami so se izognili Zakonu o prevzemih kateri določa, da pri 33% in več mora prevzemnik ponuditi odkup ostalih delnic in če delnice odkupi postane lastnik. In če je lastnik oz. večji delničar NOVE24TV tujec potem posledično financira tudi kampanjo SDS.

      21. člen ZPolS pa določa, da politične stranke ne sme financirati tujec.

      Za tiste, ki pa imate namen da glasuje SDS vedite, da ni njen predsednik Janša.

      Lp

  • WISKY 1000

   Člen je brez predmeten,SDS in Janez bo čista zmaga,zato pametni slovenci vsi na volitve,v nasprotnem primeru bomo izgubili slovenijo.

   • Batman

    Slovenijo smo zgubili že takrat ko so na Nova24 TV omogočili komentarje.

  • pajot

   Pozanimaj se mal o Sorosu. Koliko je doniral komunajzarjem,predvsem pa Luki mescu in ostali pritlikavi bandi. Začuden boš.

   • Batman

    Sem se pozanimal. Vsem je doniral 1.265,52 € od tega 560,43 € Luki Mescu. Za ta denar mora nekdo z minimalno plačo delati dva meseca!

    • pajot

     Tebe ni nobeden nič vprašal. Majmun.

     • Batman

      Ne nazadnje tudi tebe ni. Če smo že dlakocepski.

     • rubec

      Hehehe

  • Marjan

   Si ti kurca pravnik.

   • Batman

    Meni po napisanem deluje da je pravnik. Po tvojih izjavah pa da si primitivac.

 • Boco

  3. junija bom volil SDS.
  Moj glas gre Janezu Janši.

  • joza joza13

   3. junija bom tudi sam in kompletna moja razširjena družina (16 volivcev) oddal glas za SDS, ki ga vodi veliki Slovenec – JANEZ JANŠA!

   • Batman

    Smo vam že poslali plaketo franca mlakarja. Hvala da ste se odločili namesto 16 samostojnih ljudi. Vidimo da vam je komunizem v krvi. Še enkrat se vam iz srca zahvaljujemo.

    • joza joza13

     Ej Batman, nihče se ni odločal namesto kogarkoli. Ob zadnjem nedeljskem pikniku je o tem stekla beseda in …vsi enako mislimo. Ne boš verjel, tudi dva iz FF.
     Plaketo si kar vtakni .. tja, kjer ti hemeroidi gnijejo.

     • Batman

      Ta piknik se sliši kot komunistična partija.

 • Me muči majčkena radovednost. Kot sem opazil, so v Delu vsakodnevno objavljeni predvolilni intervjuji s predsedniki strank. Sicer nisem bil na te zadeve pozoren, ampak zdi se mi, da intervju z Janšo še niso naredili in se mi malce zdi, da ga tudi ne bo. Če ga je kdo opazil naj me opozori, ker imam občutek, da gre za eno klasičnih MSM zarot, ker ignorirati stranko, ki je 1. na anketah in je hkrati največja opozicijska stranka.
  Toliko o manipuliranju medijev.

  • Batman

   Saj je radio1 naredil intervju z njim. Tak več folka posluša radio1 kot bere Delo. Tako da ne vem kaj zdaj tukaj jokaš?

 • Matt von Glanz

  “”“Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan”, ki jih je izgovoril nekdo, ki mu samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, takrat mnogi niso dojeli. “”
  Ja dojeli niso, da se je nomenklatura prenesla v našo naslednjo državo.

  • sprehajalec

   Ja, bil je samo nov dan. Navade, postopki, razmišljanje pa je ostalo enako. Samo Srbi so odšli, pa se potem vrnili….

 • Amerikanc

  Kućanov zet že brusi jezik,..Ko bo IJJ prevzel krmilo bo ponovno nagnal vso javno rajo v Ljubljano; zlepa ali zgrda. Za extra penzije in za extra prihodke se je treba borit !

  • sprehajalec

   Saj to je največja in objektivna nevarnost. Vsi novi obrazi doslej so namreč iz javne uprave in za javno upravo, ki je država v državi. Če bo poskušal Ivan janez kaj narediti pri krčenjih ali varčevanjih, bo pognala vstajnike na ulico, skupaj z ZZB in vstalo primorsko, Žerjavisti ter Kombinatkami. Med vsemi temi pa bodo tekali LGBT prijateljčki. Obeta se neka oblika Parade ponosa torej.

   jaz bi na Ivan janezovem mestu vse skupaj prepustil Troiki. Kot v Grčiji. Razglasil plačilno nesposobnost za kredite….

   • joza joza13

    Janez je borec, če bo minimalna možnost, bo zadeve izpeljal na pravi način.
    Zna pa biti hudo, ja…

    • Batman

     A zato je nakradel toliko orožja? No saj res brez orožja se je težko borit.

     • joza joza13

      Vprašaj se batmsn, kdo pri nas krade že 73 let? Pa ne samo krade, tudi onemogoča, lažr, ubija, zatira…

     • Batman

      Koliko si star?

     • joza joza13

      Moje telo je staro 120 let. Moji možgani pa so na nivoju 5-letnika. Kaj čes :)

     • Batman

      Fotr sn ti lahko!

     • joza joza13

      Ja mogoče. Za mojo mamo so zmeraj govorili, da je KUR_ _.

 • WISKY 1000

  Te lažnive levake je potrebno imeti na volitvah vedno pod strogo kontrolo,da ne bodo prirejali in kradli volilne lističe.Nujno poklicati nevtralne opazovalce.

  • Batman

   Sem zelo užaljen. Samo zato ker je moja primarna roka leva, sem lažnivec, kradljivec ki prireja volilne rezultate. To ni bila moja izbira, tak sem se rodil.

   • pajot

    Rodil si se kot majmun,umrl boš kot majmun.

    • Batman

     Oprostite gospod plemeniti pajo!

 • joza joza13

  Edini, ki zna, zmore in hoče…
  Vedno ga je zanimivo poslušati. Izredno dober je pri oceni trenutne politične situacije v državi – tu ne fali niti za mm.
  Janez je eden redkih, slovenskih, normalnih in sposobnih politikov in z lahkoto bi ga lahko klicali tudi JANEZ VELIKI !

  O njem bo zgodovina pisala z zlatimi črkami.
  Ali kdo dvomi v to?

  P.s.
  …in to bom danes še 19x prilepil!

 • Marjan

  Janko ima spet bujno domišljijo, nazadnje nam je davke gor nabil.

  • sprehajalec

   Namesto da bi pufe jemal, a marjane?

   • Batman

    Zakaj pa nebi nabil davke in pufe vzel. Bi živeli kot kralji.

    • sprehajalec

     Pa tako kot v Jugi bi potem tri mestna eurska inflacija pufe požrla. Krasna formula.

     Tukaj je za razliko od Juge revalorizacija in pufe bodo morali plačevati otroci. Ampak to te boli koko….

     • Batman

      Life hack! Nimaš otrok in je problem rešen.

     • Super woman

      A ne ljubi? Zato imava midva papagaje.

     • sprehajalec

      Takšni kot ti, ponavadi ne dobijo partnerja za razmnoževanje….

      narava je že prav naredila.

 • Pravnik

  NOVA24TV in vodstvo SDS kršijo zakon, zato ker jih financirajo tuje osebe(3 Mađarska podjetja imajo 45% delež NOVA24TV, da ne govorim o kampanji SDS). Upam, da bodo organi pregona ustrezno reagirali.

  • Marjan

   A ne ga fukat, budala jedna?

   • Batman

    Prosim da pazite na besede. Te komentarje berejo tudi otroci. Hvala, uredništvo Nova24 TV.

 • joza joza13

  Edini, ki zna, zmore in hoče…
  Vedno ga je zanimivo poslušati. Izredno dober je pri oceni trenutne politične situacije v državi – tu ne fali niti za mm.
  Janez je eden redkih, slovenskih, normalnih in sposobnih politikov in z lahkoto bi ga lahko klicali tudi JANEZ VELIKI !

  O njem bo zgodovina pisala z zlatimi črkami.
  Ali kdo dvomi v to?

  P.s.
  …in to bom danes še 19x prilepil!

  • Batman

   On je ful uspešen dokler ne pride na oblast. Oblast je njegov kriptonit.

   • sprehajalec

    nekdo se že 40 let drži oblasti ni kriptonit, za nekoga ki je bil pa 4 leta na oblasti se pa reče, da je ful zasvojen z oblastjo….

    • Batman

     A ti sploh veš kaj je kriptonit. Prešaltaj na stripe, politika je zate še pretežka.

     • Super woman

      Jaz ga redno jem, da te dohajam, lepotec.

     • sprehajalec

      Hočeš reči, da nekdo kot ti, ki vso svojo izobrazbo in filozofijo vleče iz stripov ve več od politike kot jaz?

     • Batman

      Glede nato da jo ti iz riti, vseeno vem več.

     • sprehajalec

      Ti si še za Alana Forda premlad, ki je bil pameten strip. Ne bi ga razumel. Samo betmena….

     • Batman

      Prva številka Alana Forda je izšla 1969, prva številka Batmana 1939. Oprostite ampak vi ste bedak.

     • sprehajalec

      Če bi znal ti angleško, bi ti še rekel vau. Tako pa je prvi betmen v srbohrvašččini izšel šele v 80tih v okviru politinog Zabavnika. Tako da si šele takrat izvedel zanj….

     • Batman

      Znam angleško. Srbohrvaško pač ne.Tako da mi lahko rečeš vau.

   • joza joza13

    Kriptonit mafije bi znal biti njegov prihod na oblast…
    Batman z usranimi gatami. Ja, težko je, če ti je prpa…

    • Super woman

     Moj Batman pa nima nikoli usranih gat, ker mu vse sproti operem, baba zmešana!

 • ajajajaja

  Aja nasa varnost ga skrbi, tako kot ga je skrbela nasa varnost, ko je ukazal napad na ljubljanske vojasnice in smo ljubljancani in drugi preziveli le zahvaljajoc generalom kot so miha butara, neven borak in drugi, ce bi ukaz izpolnili, bi prislo do napada na jedrsko v krskem in druge objekte…s strani jla, totalna vojna.

  • sprehajalec

   Vesel sem, da si odnesel cela jajca. Imaš pa smolo, da je imel Ivan janez prav takrat in na tvojo žalost danes Kolo ni uradni ples slovenije, ampak Polka.

   • Batman

    Če bi šel v kakšen ljubljanski lokal bi vedel da se motiš.

    • sprehajalec

     Ivan janez je bil v Fužinah zadnjič, pa so ga ljudje navdušeno sprejeli.

   • ajajajaja

    Zato je treba omenjenim osebam, ki so nas resile, podariti posebej visoko nagrado v zahvalo in kaksno priznanje in najmanj spomenik.Gor bi pisalo v spomin junakom, ki so nas resili.

    • sprehajalec

     Saj so dobile penzije. vsekakor pa poteze nasprotikom osamosvojitve niso povšeči takratne poteze Ivana janeza.

     Vojska bi ostala tukaj, hrvaška bi bila obkrožena in zlomljena, vi Srbi bi pa slavili Srboslavijo.

 • piko8

  SDS in g. Janez Jannša sta garant za boljši jutri za nas in naše vnuke!!!!
  Samo tako se bomo znebili in izsušili močvirje, ki ga je naredila rdeča golazen pod vodstvom krvavorokca milana kučana!!!
  VSI NA VOLITVE IN VOLIT SDS IN g. JANEZA JANŠO ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENK IN SLOVENCEV!!!!

  • Batman

   Samo v vednost Milan Kučan ni na oblasti že več kot 5 let. Prosim da zamenjate koledar. Hvala.

   • Super woman

    A ti nisem rekla da vmes ne piši komentarjev, ko ti ga vlečem?

   • piko8

    milan kuçan je šef *BOS* slovenske *MAFIJE*, ali če hočeš GLOBOKE države!!!
    In ta mafijozo je še kako odgovoren za SRANJE v Sloveniji!!!

    • Batman

     Ti imaš globoko grlo, tako kot super woman.

     • pupa

      Malo preberi kakšen intervju z Vero MEJAK, pa odddaje, ki jih je posnela Ljerka Bizilj Z Nikom Kavčičem si vsaj trikrat oglej, morda boš na koncu le ugotovil kaj pomeni GLOBOKA DRŽAVA.

     • Batman

      Ne rabim, sem že gledal Globoko grlo.

 • Nobody

  Čas je ZA: Janez Janša https://www.youtube.com/watch?v=Ma_sTOxAcYA
  Pravo lice Janeza Janše

  • sprehajalec

   Ne vem če je v kakšni normalni državi na svetu Vodja opozicije tako spljuvan, kot Ivan janez in si vladajoče družbene strukture želijo enopartijski sistem in enoumje.

   V nenormalnih državah, pa Vodje opozicije pobijajo. Pa zapirajo. Kam torej spadamo?

   • Stajerka

    tja kamor lezejo lewaki…..v Putinovo zadnjico!!

 • Stajerka

  na spet jih je 75 prosilo za mednarodno-slovensko zaščito……KDO bo to futral in nadzoroval????

  • sprehajalec

   Čisto simpl bo vseh 50.000 pristalo tukaj, ker sedaj vedo, da v avstrijo ne morejo priti, pa pač rečejo za Azil tukaj.

   Ker nihče ničesar ne stori glede tega, skupaj z bosno, črno goro in Hrvaško. nekoč je Kurz to zaprl, sedaj ni več to njegov problem, ker ne bodo prišli v Avstrijo.

   • Stajerka

    res je……še bolj kot to, da ne morejo v Avstrijo, je k invaziji pripomogla Ahmedova promocija……zasluga prvovrstnih kretenov, ki bi jim morali odvzet slovensko državljanstvo in jih izgnat iz slovenske zemlje – skupaj z Ahmadom!!!

 • Marjan

  Kakšna je razlika med radikalnimi đihadisti in janšisti? Ni razlike :)

  • pajot

   Za janšiste ne vem, tvoji komunisti pa so jih pobili cca. 50 do 100 tisoč. Slovencev.

   • Marjan

    Ne slovencev, ampak IZDAJALCEV Slovenije

    • pupa

     Če bi bila Jugoslavija, za katero ste pomorili toliko ljudi med in po vojni, dobra za Jugoslovane, ne bi nikoli tako klavrno razpadla. Tisti, ki jih ti imenuješ izdajalce so videli in čutili kam rine Jugoslavija s komunizmom na čelu pod rdečo zvezdo. Kot je nastala tako je propadla. HVALA BOGU!!!!!

    • Mojca pokraculja

     Bejž no, najlažje je to prodajat. Kdaj in kdo je pa ugotovil da so izdajalci ? Izdajalci česa? Slovenije ? Ja eden je pa res še živ !

  • sprehajalec

   janšisti ne režejo goltance Ateistom, tako kot radikalni džihadisti. razlika je ogromna Marjane….

 • Tweety Bird

  RESNIČNA ZGODBA:

  Mlad levičar je na podeželju od starega desničarja kupil osla. Desničar mu je obljubil žival naslednji dan pripeljati na dom. Drugi dan desničar pozvoni pri levičarju in reče: “Zelo mi je žal, toda osel
  je ponoči poginil.”

  Levičar: “No, kaj moremo. Ampak denar mi morate vrniti.”
  Toda desničar odvrne: “Hja, denar sem pa že zapravil…”
  Pa se levičar odloči: “OK, potem mi pripeljite osla, kakršen že je…”
  In desničar mu pripelje mrtvega osla.

  Čez mesec dni pa se spet slučajno srečata in desničar vpraša levičarja:”Povej mi,
  kaj si napravil z mrtvim oslom?”
  Levičar odgovori: “Heheh, prodal sem ga na loteriji.”
  Desničar: “Ampak to ni mogoče – mrtvega osla ponujati za nagrado.”
  Levičar: “Saj nisem povedal, da je mrtev. Prodal sem 500 srečk po 50 eur, to
  je skupaj 25 000 eur, in zdaj izračunajte neobdavčen dobiček, če odštejete
  še, kar sem vam dal za osla.”

  Desničar zmiguje z glavo in vpraša: “Pa se nihče ni pritožil, ker je bil osel
  mrtev?”

  Levičar: “Seveda se je, vendar samo eden , tisti, ki je kupil “polno” srečko
  in osla zadel. Njemu sem seveda vrnil kupnino za srečko in možakar je bil
  zadovoljen. Ostalih 499 pa tako nima pojma, da je bil osel mrtev.”

  In levičar je odrasel in zdaj je verjetno direktor kakšne banke, direktor
  VZAJEMNE, direktor investicijske družbe, kakšnega pokojninskega sklada,
  sindikata ali pa je politik.

  PS: Vi desničarji pa ste tisti crknjeni osli, s katerimi trguje… iiiiiiii-aaaaaa….

  Smo vas in še vas bomo…3.6.2018… VELIKI POK !!!

  • Nobody

   Čas je ZA: Janez Janša
   https://www.youtube.com/wat

  • sprehajalec

   RESNIČNA ZGODBA:

   Levičar srednjih let, je v hlev uvedel samoupravljanje. In izpustil krave. Krave so se med seboj molzle, mleka je bilo malo za prodajo in nakup futra. Čez čas so krave pocrkale.

   Stari levičar pa je modroval: Pa tako dober sistem je bil, škoda da ga krave niso razumele….

 • Tweety Bird

  Ne volite proti, volite ZA. Za gospodarsko uspešno Slovenijo… ZA LEVICO !!!

 • Nobody
 • Tweety Bird

  Tako kot vedno, tudi tokrat verjamem samo desnim ! :)

  • garfi

   kdaj boste komunajzli odgovarjali za 70 let laži

 • Tweety Bird

  Čujte, kolikšna debata okoli javnega in zunanjega dolga… Janševa vlada je v letih 04-08 javni dolg zmanjšala za cca 5% BDP – ampak saj se ve kako, s kreativnim računovodstvom, npr. s prepisom dolgov za avtoceste na Dars… Tako da se ne more ravno tolči po prsih za zasluge… Če jaz svoje pufe prepišem na mojega moža Tuneka, bom jaz manj zadolžena, moja družina pa nič manj kot prej… Kapish?

  • garfi

   vrnil boš svoj dolg
   z obrestmi

  • sprehajalec

   Tako kot danes Umar naračuna gospodarsko rast Levičarjem na oblasti, hočeš reči? In NLB ustvari dobiček? ha, ha, ha….

 • Pravnik

  ZPolS→21. člen→Prepovedano je pridobivanje sredstev stranke iz prispevkov tujih pravnih in fizičnih oseb ter tujih samostojnih podjetnikov posameznikov in posameznikov, ki samostojno opravljajo dejavnost, iz prihodkov od premoženja stranke iz tujine oziroma vsakršno drugo pridobivanje sredstev za stranko iz tujine.

  Internetni naslov: https://siol.net/posel-danes/novice/orbanovi-mediji-v-lastnistvo-nova24tv-438752

  Lahko pa tudi pogledate v Ajpes(poslovni register R.SLO) če imate odprt račun.

  Lp

 • luckyss

  Spet gobci polni obljub, potem pa klicanje trojke in spodkopavanje države…
  Povejte kaj konkretno boste storili v primeru migrantov,,, mamo vam jebem hinavsko !!

  • sprehajalec

   Iz naslova NE Troki in vi dount nid manej vi nid tajm, Slovenija plačuje 800 milijonov Eurov letno preveč obresti na najete kredite po 4% obrestni meri. Od skupaj 1,6 milijarde obresti letno. Troikini iz skladov so namreč zaradi negativnega Euribora pod 1%.

   Komu je koristil torej NE Troiki? Samo mafiji, povprečni Slovenec je zaradi tega še bolj obdavčen.

   Predstavljajte si, koliko lačnih otrok bi nahranili iz 800 milijonov Eurov, ki gredo sedaj Bankirjem? Koliko spomenikov revoluciji in NOb bi obnovili in na novo zgradili, koliko več sredtev bi šlo lahko za ZZB in pevske zbore ter Vstalo primorsko….

   • luckyss

    Ne poskušaj biti ciničen ker ti ne gre….
    Ali ti veš koliko malic dobiš za 50 milijard evrićev, ki so v oaze izginili med vladavino SDS ?!

    • sprehajalec

     Kar s papirji na policijo in pred novinarje. če te boda kdaj veseli, te bodo zdaj…..

     Praviš 50 milijard spizdil SDS, potem pa 10 let za njimi sami levičarji, pa tega niso odkrili…..

     • luckyss

      Ista lopovska banda..sami bivši in sedanji komunisti…Le ovce imajo vsak svoje..tukajšnja pasma je še posebej butasta..

     • sprehajalec

      Levičar ima krajo programirano v svoj program. Jemati tistim ki imajo in dajati sebi in tistim ki nimajo. Zato naredi družbo in ljudi revne.

      desničar tega nima.

     • luckyss

      Prava levica skrbi za socialno šibke in da delavec s svojo plačo dostojno preživi…
      Prava desnica skrbi, da so delavci in narod nasploh zadovoljni s standardom, ker tako povečujejo svoj dobiček..
      Enih in drugih pri nas NI !!

     • sprehajalec

      Katera pa je prava? Delavski socializem, samoupravni socializem, nostalgični socializem, realni socializem, agrarni socializem pol pota, demokratični socilizem…

      nabor je kar velik, reputacija pa bolj slaba. težko se človek odloči…..

     • luckyss

      Humanizem in pa demokracija starih Grkov..
      Ampak pozabi…tega ne bo nikoli več..

     • sprehajalec

      Brez ženskih volilcev pa s sužnji. Toliko o humanizmu…

     • pupa

      Ne poznam vseh lopovov do podrobnosti in bi te prosila vsaj za eno ime in priimek bankirjev, ki pripadajo SDS oziroma jih so kadrovale pomladne stranke na mesta kjer so na veliko kradli. In takoj vsakemu rubit ukradeno in v zaslužen zapor.

     • macon

      Ko ti vsega zmanjka, se zatekaš v vsegliharstvo. Prozorno, da je kaj. Podpiraš komunajzarje, vendar se delaš moralnega.

   • rubec

    Ne pomaga to njemu. Matematika se začne v 4.razredu do koder pa on nikoli ni prišel.

  • totex39

   Po hitrem postopku treba spremeniti azilni zakon za tujce in vse takoj natovoriti na prevozna sredstva in poslati v države od koder so prišli, vse stroške pa naj plačajo tisti, ki so jim omogočili, da so lahko pri nas, to se pa točno ve kdo je ta banda.

  • učko

   Ma kaj ga provociraš h gobcanju, še preveč otresa in pametuje. Do zdej je pa 4 leta spal u senci in vladal Noriškemu kraljestvu !

   • luckyss

    Ja..Dolanc je bil bolj prizemljen…Je rad gobe nabiral in razumel šale na svoj račun..
    Poreklo pa praktično enako …SS in KP

 • sprehajalec

  Od prevzema dalje Heineken podeseteril čisti dobiček ljubljanske in laške pivovarne

  https://www.dnevnik.si/1042823544

  Potem se pa pojdi socializem in “naše”.

  Ni ga čez dobrega in skrbnega gospodarja z now hawom. Še vsaka firma, ki se izvije iz objema “naših” postane dobra firma…..

  • Tweety Bird

   Sam Heiniken ima RDEČO ZVEZDO :)

   • sprehajalec

    Imel jo je pred Komunisti in ima edini legalno pravico jo nositi, kot znak ceha srednjeveških pivovarjev. Ima vse papirje.

    komunisti ste jo pa preprosto hainekenu ukradli….

 • Tweety Bird

  Slovenci nehajte si nagajat in blatit drug drugega, seveda če ste sposobni presežti svoje ege… imejte se radi pa srečno Slovenija !!!… Aja…in VOLITE LEVICO !!! :)

  • luckyss

   Če rečeš “VOLITE LEVICO” …koga torej misliš ?!
   Največji še živeči skrajni komunist je bil in ostaja JJ.
   Tista “levica” od Lukeca je farsa..
   SD je zločinska in mafijska organizacija..
   Korl je blesav..
   Kje imaš levico, ki bi jo volil normalen državljan ?!!

   • nEJC

    Volitev se udeležujejo samo ovce. VLADA DELA ZA SEBE NE ZA DOBRO DRŽAVLJANOV

    • sprehajalec

     Takšen kot ti, je pravzaprav bolje da ne voli….

     • nEJC

      Jst bom glasoval, ampak proti Janši. Slovenija ne rabi obsojenega kriminalca kot premierja SLO. Vseeno mislim da bodo levi povzročili manj škode kot desni :)

     • sprehajalec

      Praviš, da 100.000 mrtvih ni dost velika škoda….

     • nEJC

      Vaši ljubljenci katere podpirate kot so ustaši, nacisti, domobranci(izdajalci SLO) so pobili več kot 20M ljudi. Tok da 100 tisoč ni velika škoda v primerjavi s 20M.

     • sprehajalec

      Tvoji ljublejenci stalin, pol pot pa Mao, pa Castro pa 100 milijonov. tako da so tisti ki si jih naštel amaterji proti vam.

     • nEJC

      Tipično desnuharsko izmišljevanje stvari. Povej mi kje sem podpiral Stalina in ostale? :)

     • sprehajalec

      Levičar si. Oni so temelj vaše filozofije.

     • Zaskrbljen

      The terms “left” and “right” appeared during the French Revolution of 1789 when members of the National Assembly divided into supporters of the king to the president’s right and supporters of the revolution to his left.
      vir: wikipedia

     • sprehajalec

      Potem so jih pa levičarji obglavili 25.000 v Franciji. Po najnižji oceni. Je te žrtve treba prišteti k skupnim žrtvam levičarjev? Mao Ce Tung, Broz, pol Pot, Stalin, lenin, Castro, Hitler? Potem je številka še veliko večja kot 100 milijonov.

     • Zaskrbljen

      Torej pod desnico, pa pasejo vse zrtve do pojava levice. :P

     • sprehajalec

      Praviš koliko pa je teh žrtev do leta 1800, ko je bilo ocenjeno 900 milijonov ljudi po svetu? Imaš kaj oprijemljivh številk? 500 milijonov žrtev konkvistadorjev, kolikor ocenjujejo Levičarji na 500 milijonov ocenjene svetovne populacije v tistem času nekako ne pije vode…

      kaj praviš?

     • Zaskrbljen

      Odvisno pod kaj stejes politiko starega rima in sumerije. :P

     • sprehajalec

      Ja, desničarska in izkoriščevalska. Je pa že Pol Pot v Kambodži mislil enako kot ti, in ga je navduševala praskupnost brez lastnine. Kamboških kmetov v gorah. Zato je pognal vse mestne prebivalce na eksodus iz mest, tiste z očali pa pobil, ker je smatral, da znajo čitati. Na polja smrti, kot pozna zgodovina to epizodo.

     • Zaskrbljen

      Dela pol pota precej spominjajo na biblijske zgodbe. Eksodus, pomori, napadi kobilic… Ocitno je imel dobro literaturo. :P

     • sprehajalec

      Težko, ker sveto pismo ni preveč priljubljeno čtivo v tistih koncih. Bolj se je naslanjal na teoretike marksistične misli med študijem v parizu….

      kaj pa napad Apačev na Suje in pokol sujevske skupnosti? Oboji so živeli v praskupnosti brez lastnine. levičarji?

     • Zaskrbljen

      Je bil morda Kapital priljubljeno ctivo v tistih koncih?
      Apaci, prebivalci juznih delov zda, napadejo suje, ki zivijo na severnih delih zda? Morda preko gen. custerja?
      Napad helikopterja apache na helikopter sioux?

     • sprehajalec

      Ok, ker vidim, da si poznavalec, bom takole rekel.

      pol pot je marksizem in kapital študiral v Parizu. Tako kot mnogi drugi marskisti. Pa vzemiva levičarje Lakote ki so vzeli zemljo levičarjem Šejenom. leta 1770.

      Bo šlo sedaj?

     • Zaskrbljen

      Zakaj dajes indijance v skupino levicarjev? Konzervativno ljudstvo, ki zivi po starih pravilih in ne mara novosti, npr. prihod evropejcev. :P
      Torej indijanci so bili ze pred pojavom levice in desnice v evropi, konzervativno ljudstvo, desni. :P

     • sprehajalec

      lastnina odloča in lastnisštvo produkcijskih stredstev. To loči levičarja od desničarja. Indijanci so imeli praskupnost in torej skupno lastništvo….

     • Zaskrbljen

      Ne drzi. V osnovi je levica progresivna, napredna, medtem, ko je desnica konzervativna, nazadnjaska.

     • sprehajalec

      Imaš kakšen kompetenten esej na to temo, ali si si sam tako zamislil?

      ne pozabi, da so sile progresa pokončale preko 100 milijonov ljudi, pa 20 milijonov delavski socialisti v nemčiji, ki so bili za svoj čas zelo napredni in progresivni. Pa 25.000 giljotiniranih v parizu, od jakobincev, za svoj čas naprednih in progresivnih.

      Bojim se, da si hudo indoktriniran, ker pri nas v šolah se uči od leta 1945 naprej, da je levica napredna in progresivna. Ne pa tudi, da pušča kupe mrtvih za seboj v imenu progresa….

     • Zaskrbljen

      https://en.wikipedia.org/wiki/Left%E2%80%93right_political_spectrum

      Generally, the left-wing is characterized by an emphasis on “ideas such as freedom, equality, fraternity, rights, progress, reform and internationalism”, while the right-wing is characterized by an emphasis on “notions such as authority, hierarchy, order, duty, tradition, reaction and nationalism”.

      +moj dodatek: pacifizem, nenasilje, toleranca=levica (ne govorim o politiki, temvec o vrednotah)

      P.S. Jezus je bil progresiven. :P

     • sprehajalec

      Jezus ni pobijal. Za razliko od ostalih progresivnežev….

      Kot bi vrednote bivše Jugoslavije opisoval. Pa Sovjetske zveze. Pa levičarji so bili oboji. kako sedaj to?
      authority, hierarchy, order, duty, tradition, reaction and nationalism

      Kdo je torej tista kompetenca, ki odloča, kaj je levo in kaj ne? Včasih je bila to Kominterna. kaj pa danes? Profesor na FDV? RTV Slovenija?

     • Zaskrbljen

      Cisto preprosta razlaga. Desno=za staro pravdo; levo=odprto za nove ideje.

      Mene ne zanima kamenodobna SZ ali YU, kot tudi ne nacisticna Nemcija ali pa “demokraticna” ZDA.

      Kar se politicnih polov tice, je precej odprto podrocje za razlicne interpretacije. Osnovo imas v moji prvi povedi.

      Primer: Republikanci v ZDA so na zacetku svojega delovanja bili progresivni. ;)

     • sprehajalec

      Inštanco mi povej. nekdo pač mora odločati, kdo je progresiven. Ker za ene je naprimer Mesec zgoraj potem lahko čisti Levičar, za druge pa čisti Desničar. Po tvoji definiciji, saj želi obuditi neke stare sive čase?

     • Zaskrbljen

      A ti potrebujes nekaksen urad za dolocanje kaj spada pod kaksno ideologijo??
      Ne vem, ce poskusa mesec obuditi stare case, ne spremljam domace politike. :P

     • sprehajalec

      Zakaj potem mesec zase trdi da je Levičar? laže?

     • Zaskrbljen

      Ocitno :)

      P.S. Po teh novih info lahko brez problema in slabe vesti, volis meseca. :P

     • sprehajalec

      Vseeno bom volil po zdravi pameti….

      Torej si ti inštanca za presojo kdo je levičar in desničar?

     • Zaskrbljen

      Zakaj potrebujes neko instanco? Sam ne premores dovolj intelekta, da bi razumno presodil? Zakaj potem sploh gres na volitve?
      Ce je tvoja zelja res tako velika ti lahko pomagam.

     • sprehajalec

      Ok, rimski cesar August, dal zgraditi številne akvadukte, ceste…

      levičar?

     • Zaskrbljen

      Je ta poteza prinesla kaksne resne druzbeno koristne premike? Dandanes imamo zgradbe, ki spominjajo na babilonski stolp, hkrati imamo kugo, lakoto, vojno in smrt.

     • sprehajalec

      seveda jih je prinesla. vodo v mesto do prebivalcev. Družbenih premikov se vendarle ne da piti in jesti….

      kuga je skoraj izkoreninjena, občasne lakote pa so posledice extremne natalitete v tretjem svetu. Nikoli ne morejo toliko pridelati, kot pa se jih sproti rojeva.

      zrele družbe obilja, ne poznajo več kuge, lakote vojn, smrti se pa ne da izogniti.

     • Zaskrbljen

      kuga=bolezen; vojna=nasilje; lakota=pomanjkanje(lahko tudi nematerialno); smrt=zaslepljenost. Tega na zahodu ne poznamo?

     • sprehajalec

      Kje v Europi se pa to dogaja? Daj koordinate….

     • Zaskrbljen

      Ne poznas nikogar, ki je bolan, zmalicen in ubogi? Tvoje zivljenje tece kot po maslu, brez tezav? Te ne motijo vsaj brezglavi volilci “levice”? Imas notranji mir?

     • sprehajalec

      Omenjal si vojne, kuge….

      Po tem sem spraševal. V razvitem svetu.

     • Zaskrbljen

      Kuga je sopomenka bolezni. Rak je danes precej razsirjena “kuga”. Vojno imas pa vsak dan v zivljenju. Rece se ji boj za prezivetje, boj za prevlado ideje, boj za zenske, otroke… Vedno smo v vojni, celo z brati in sestrami, vendar zaradi zaslepljenosti tega vecina ne opazi. Normalno zivljenje pac.

     • sprehajalec

      Poln si neke simbolike. Raka nosiš v genih, Prave vojne nisi doživel, zato ne bi našteval kar naštevaš. Ali si v vojni ali pa nisi z naštetimi, je pa od tebe odvisno, tvojega karakterja, sposobnosti obvladovanja sebe in jeze. In na gornje stvari pač lahko gledaš kot vsakodnevni iziv in ne vojno. Je pa vse kar naštevaš v odvisnosti od splošnega stanja v družbi in posledično zadovoljstva v njej. Za Slovence je značilen nadpovprečno visok odstotek nezadovoljstva s svojim položajem v družbi in na delovnem mestu. Morda zato, ker so izgubili svoj notranji mir in zadovoljstvo, ki iz njega izhaja.

      Turistični delavci so mi nekoč rekli, kako prepoznaš Slovenca v vrsti čakajočih z mednarodno zasedbo. Ker se grdo drži.

     • Zaskrbljen

      Raka sem dal kot primer, imas cel kup bolezni in vsak zboli za kaksno. Poleg tega bi se dalo diskutirat o raku in genih, povzrociteljih. Trenutno o raku se ne vemo nic, da bi lahko tako preprosto zakljucil – je v genih.
      Se strinjam, da je odvisno od posameznika kako dojema okolje in kam gre njegova pot. Dejstvo le ostaja, da se od ranega otrostva pa do pozne starosti “ruvamo” z vrstniki, borimo za boljse zivljenje, boljso streho nad glavo, boljso zensko…
      Kar se pa slovencev tice, se delno strinjam. Zdraharji so povsod, neglede na nacionalnost.
      Visok druzbeni polozaj in kvalitetno delovno mesto pomeni notranji mir??

     • sprehajalec

      Zadovoljstvo je subjektivna kategorija, ki je odvisna od vsakega posameznika. Ali ga vzpostaviš v sebi ali si pa kronično nezadovoljen. Lahko ga vzpostavi visok položaj in delovno mesto, lahko pa nekvalitetno mesto in nizek položaj. če si s tem sam zadovoljen, vzpostaviš svoj notranji mir.

     • Zaskrbljen

      Ne vidim povezave med druzbenim polozajem in notranjim mirom. Razlozi.

     • sprehajalec

      kdo pa omenja družbeni položaj? je komu pomemben?

     • Zaskrbljen

      “Lahko ga vzpostavi visok položaj in delovno mesto, lahko pa nekvalitetno mesto in nizek položaj. če si s tem sam zadovoljen, vzpostaviš svoj notranji mir.”

      Razbere se, da je notranji mir pogojen z druzbenim polozajem.

     • sprehajalec

      Preveč zavito govorim izgleda.

      lahko da sem naprimer komunalec s solidno plačo pa stabilnimi dohodki, zadovoljen sem in želim, da to traja. Našel sem torej notranji mir….

      Sprijaznil sem se, da ne bom šef komunale.

     • Zaskrbljen

      Ponovim vprasanje. Kaj ima skupnega notranji mir in druzbena vloga, podrocje zaposlitve, dohodki, status…?

     • sprehajalec

      Nič.

    • luckyss

     No, končno eden, ki ve kako zadeve potekajo…”Nastavi” te kapital, med vladanjem jim pa to vračaš..

     • macon

      Vprašanje je samo, koliko imajo tudi sleherniki od tega in kako vulgarna in lopovska je oblast pri svojem vladanju. Drugače je pa vladanje zmeraj potekalo v okrilju denarja.

   • macon

    Hm, zanimivo, da je SD zate zločinska organizacija. Koga bi pa volil?

    • luckyss

     V tej štali nikogar…
     Ovce se same zmenite..

     • pupa

      Jaz pa bom volila in to vedno. Volila bom med med slabimi vedno najmanj slabe.

     • luckyss

      Ja, zato si “pupa”…
      Verjemi, da če bi lahko volitve karkoli spremenile v dobrobit slehernika, bi bile prepovedane!!

  • sprehajalec

   Če boste Volili LEVICO, bo od tega imela nekaj samo violeta pa lara pa kordiš pa Mesec, seveda.

   ostali Slovenci bomo imeli pa Venezuelo.

  • ajajajaja

   Kot da bi rekel, nemci bodite prijatli, ne se kregati s temi ss-ovci. Nimamo biti kaj slozni s takimi ljudmi. Vecina ljudi sdsovce sovrazi, res je brezveze pozivati, da bi moral biti kdorkoli slozen s to hordo.Ljudje jih ne marajo.

   • pupa

    Slaba primerjava, ki bi prej veljala za kakšno drugo stranko. Koliko trupel, z priimki in imeni na dan, ima na vesti SDS?

    • ajajajaja

     potencialno celo slovenijo, ce ne bi bilo par razsodnih oseb
     Aja nasa varnost ga skrbi, tako kot ga je skrbela nasa varnost, ko je ukazal napad na ljubljanske vojasnice in smo ljubljancani in drugi preziveli le zahvaljajoc generalom kot so miha butara, neven borak in drugi, ce bi ukaz izpolnili, bi prislo do napada na jedrsko v krskem in druge objekte…s strani jla, totalna vojna.

     • pupa

      Vsake laži ni možno cepiti. Kdo in kaj je Neven Borak vem morda boljše kot ti. Će je kdo izdajalec je to on prav gotovo. V arhivu DNEVNIKA imajo vse njegove prispevke, ki jih je pisal pod psevdonimom Veno Karbone. Poišči in preberi.

     • ajajajaja

      jaz vem, da je zavrnil ukaz napada na vojasnice, kjer so bili sami osemnajstletni slovenski fantje v vecini, to je dovolj vedeti

     • pupa

      Poskrbi za javno soočenje med osamosvojitelji in Nevenom Borakom.

     • ajajajaja

      saj ni le on, so se cvetezar, butara, zupan se mi zdi

     • ajajajaja

      no evo ta link so mi ze spemali
      https://www.dnevnik.si/1042567248

     • pupa

      Povej koliko sta bila stara ta dva pisca v času dogodkov, ki sta jih sfrizirala v tem prispevku na željo naročnika prispevka?

    • ajajajaja

     no glede ukaza sestrelitve helikopterjev mu je pa uspelo, ni se niti opravicil nikoli, ampak lagal….

     • pupa

      Je bilo pri pojavi helikopterja nad Ljubljano vse tako nedolžno kot želiš prikazati? Le kako, da niso obsodili Krkoviča kot je bil namen????? V vojašnicah so bili potencialni napadalci na Slovenijo in če bi ti dobili ukaz bi ga morali izvajati ne glede na starost, kot v vsaki vojni.

 • učko

  Jest ne maram levuharjev, sam tega JaJota mam že poln kurac. Kar naprej sam one nekej pametuje u tri pizde materine. Ma hujši je k’ Kim !!!!!

  • luckyss

   Te zadeve spadajo na področje klinične psihiatrije…O tem pa v dotičnem primeru ni zdravo govoriti..
   Po pravici povedano je le eden izmed mnogih….barva ni pogoj..

   • macon

    Kaj konkretno v njegovih odgovorih ga po tvojem določa za klinično psihiatrijo? Prosim za odgovor, ker me zelo zanima, sam najdem samo zdravo razumarstvo v njegovih odgovorih.

  • holzer

   Oja imaš ti svoje Kime v vaših levih strankah.Jih je kolikor hočeš.
   Predvsem jih je pa sam gobec,sej da bi kaj nardil za ljudi in dobrobit države,tega pa ni in nikol ne bo.
   So se že izkazal z dosedanjim vladanjem in tud že mnogo prej.
   Pa kljub odstopu z mesta predsednika vlade,ti isti ki niso bili v stanju pripeljat svoj mandat do rednih volitev,zdaj ponovno kandidirajo na volitvah.
   Pa kdo je tu nor.
   Upam vsaj da imajo volivci vsaj nekaj spomina in zdrave pameti,da teh nesposobnežev 3.6 NE volijo.
   Njim je mesto kvečjemu pred vrati parlamenta.Marsikakšnemu pa tudi v arestu.

 • sprehajalec

  Tiste, ki nameravajo voliti Židana (upajmo da ne) in Karla (tudi upajmo da ne) velja vseeno tole opozorilo.

  Ne gre za istega Židana in Karla, kot sta bila v prejšnjih treh Vladah. Podobnost v imenu in izgledu je zgolj naključna.

 • Miro

  po volitvah bodo Jajo &Co zapeli: Samo nasmeh je bolj grenak

  • pupa

   Enkrat sem senemu rekla, ker je slavil zmago enega volišča, “KDOR SE ZADNJI SMEJE SE NAJSLAJŠE SMEJI”. Imela sem prav na koncu celotnega štetja sem bila zelo srečna ( referedum za družino )

  • Olga2345

   65%..

  • sprehajalec

   Bo tvoja Levica prestopila prag parlamenta? Slabo kaže Miro. Tragedija je, da ima nekaj levičarskih strank, ki zberejo posamezno okoli 5% v šahu ves slovenski narod. na 45 let podlage…

 • ajajajaja

  no spemajte se enkrat ta link
  https://www.dnevnik.si/1042567248

  • pupa

   Povej koliko sta bila stara ta dva pisca v času dogodkov, ki sta jih sfrizirala v tem prispevku na željo naročnika prispevka?

  • sprehajalec

   Kot sem dejal, tvoja želja Srboslavija je zaradi Ivana janeza propadla. in njegove odločnosti. ker bi JNA ostala tukaj, Hrvati pa bi bili obkroženi.

   • ajajajaja

    hvala bogu se je njegovi odlocnosti uprlo predsedstvo rs.
    https://www.dnevnik.si/1042327729

    sicer pa politikom ne bi bilo nic hudga, so imeli lepo bunkerje pripravljene. lahko je biti potem odlocen, ce ves, da te cakajo razkosni bunkerji.

    • pupa

     Še vedno čakam tvojo informacijo koliko sta bila stara pisca prispevka iz linka, ko se je Slovenija osamosvajala od jugovojske

     • ajajajaja

      kako pa naj vem, to ni pomembno, pomembne so izjave teh poveljnikov, ki to razlagajo tudi na kaksnih omizjih in ob drugih priloznostih, ni vse zrezirano, in niso vsi, ki so proti jansi, komunisticni nastavljenci.

     • pupa

      Drugič je boljše, da si tiho , da ne kakaš sam po sebi pa pa.

     • ajajajaja

      saj se ves cas oglasa civilna druzba, samo vi vsakogar razglasite za komunista, ker to ustreza vasi sli po oblasti.

    • sprehajalec

     Lej pusti to, kar danes govorijo, pa preberi kar bom napisal, pa poskusi razumeti.

     Tako kot v strelskih jarkih ni ateistov, tako tudi takrat nihče ni razmišljal o upravičenosti napada na vojašnice. Na srečo so se prej vdale, drugače bi bilo pa pač treba. Tako kot v Zagrebu naprimer, pa ni bilo kot praviš pol Zagreba razrušeno. Ne vem zakaj bi bila Ljubljana? zato, ker JNA ni imela takšnih sredstev, da bi povzročili rušenje mest iz vojašnic. Kot je pokazalo Sarajevo, je bilo treba navleči artilerijo okoli mesta, da si lahko povzročil občutnejšo škodo. Nihče si ne bi takrat drznil rušiti mesto okoli vojašnice, ker so imeli oficirji tam familije. In so se bali zanje. zato je ta tvoj današnji strah povsem odveč. šele ko so spravili familije iz mesta, pa navlekli topove naprimer na krim, pa šmarno goro, pa griče okoli mesta, potem bi te pa bilo lahko upravičeno strah. zatorej preženi ta tvoj strah iz sebe. Ni bilo objektivne nevarnosti.

     Lahko je biti pameten za 30 let nazaj, ampak verjemi, da ni takrat nihče razmišljal napad da ali ne pa smiselnosti takšnega napada. Če bi se začelo, bi se pač začelo.

     • ajajajaja

      jaz nism vojaski poznavalec, zato ne vem, so pa povedali ljudje, ki so poznali jla in generali jla, kaj bi se zgodilo, ce bi bil ukaz izpolnjen.

     • sprehajalec

      V Zagebu so izpolnili ukaz, pa kaj se je zgodilo?

      Tui ljudje opravičujejo svoj poraz in iščejo vzroke povsod, razen pri sebi. zato jim ne verjemi.

 • Olga2345

  Živel Janez Janša! Živela SDS! Srečno Slovenija!

  • Prle

   Živel Janez Janša, živela OF.

   • Olga2345

    Vas bomo dali na off!

 • totex39

  Pri nas v trgovinah se dobi zeliščni liker Marschall z Titovo podobo in rdečo zvezdo, socialisti skrbijo za tržno nišo, pri nas je namreč njim vse dovoljeno.
  https://trgovina.mercator.si/market/izdelek/10939748/liker-marshal-0-7-l

 • pupa

  Priporočam SDS da za bodočo vlado zasnubi gospo Vero MEJAK, ki bi bila zelo uporabna tako za finačno kot za pravosodno ministrstvo saveda, če je pripravljena sprejeti ponudbo. Je ena tistih, ki nima niti potrebe niti želje, da bi se na tem položaju osebno okoristila.

 • Prle

  Ivan Janez Janša je človeček, ki se boji svoje lastne sence. Bojte se takšnih ljudi.

  • pupa

   Če bi se Ivan Janez Janša bal svoje sence, se nikoli ne bi postavil po robu takšni “mogočni” vojaški formaciji kot je bila JNA. Se strinjaš?

   • Prle

    Hočeš reči, da se je uspešno skrival v zaklonišču. Kolikolkrat je bil pa ranjen, v prve bojne linije je pošiljal kmete, pogosto do onemoglosti pijane,

    • pupa

     Strategija je bila enkratna ker so uspeli, pa čeprav s “pijanimi” “kmeti” nasrati tako zelo “mogočno” jugovojsko.

     • Prle

      Ha,ha,ha, s čim je pa premagal aviacijo. res me zanima tvoj odgovor. Mimogrede, takrat je bil heroj št. 1 KACIN, da ne boš živela v zablodi. Ja?

     • pupa

      Ne oporekam Kacinovi vlogi, niti Bavčarjevi, niti Krkovičevi pa še bi lahko naštevali vsi so bili enkratni. Janša kot obrambni minister je bil zgodovinsko uspešen osamosvojitelj.

   • rubec

    Bi janša tenko piskal če ne bi prletov fotr glih v tistem času zaradi preveč pojedenega pasulja moral deset dni sedeti na čučavcu svoje kasarne.

    • Prle

     Ivanu se pozna še danes, saj nosi rekelc kar z obešalnikom vred. Nisi opazil, kar dobro ga poglej.

  • sprehajalec

   Nihče se ne boji bolj lastne snece kot ti Prle.

  • Olga2345

   Že parkirate? 3.6. je blizu! Tresejo se samo vaši! Cekuta, ki je zbežal pred kaznijo, levajzli, ki so zbežali ob srbski agresiji v avstrijske hotele in bodo verjetno spet spizdili, če bo prišlo do problema z migracijami, ki so jih sami zakuhali…
   Sicer pa smo videli “pogum” JLA, ko so jih slovenski fantje z Ivanom Janezom Janšo nasuvali v zadnjico in nagnali iz Slovenije!

 • Olga2345

  Bravo Janez Janša! Spet odlično soočenje! Čestitke!

  • Zaskrbljen

   Najboljsi!

   • žogica

    Zaskrbljen, ti si pa res lahko zaskrbljen….

    • Zaskrbljen

     :D sej sm

     • žogica

      Saj te bo Janez potolažil, je najboljši!

     • Zaskrbljen

      Janez je vecni heroj nasih src!

     • žogica

      Absolutno, postavite mu spomenik!

     • Zaskrbljen

      O saj mu bomo. Njegovemu kipu bomo podelili celo nasmesek.

     • žogica

      Ja,ja, to mu pa manjka, pa še marsikaj drugo!

     • Zaskrbljen

      Mogoce bo dobil celo kip mladostnega Janeza, z lasmi.

     • žogica

      Pa ste res dobri SDSovci, vse za svojega Janeza, še gate dol!

     • Zaskrbljen

      Gate so ze dol! Pa prosim lepo, bolj vsecna je kratica SdS.

     • žogica

      Fuj !!!!!!!!!!!!!

     • Zaskrbljen

      Mi nismo fini, ne potrebujemo vecerjic in pihanja na duso.
      Stala je nam zabava in iz spostovanja do nasega firerja, imamo njegovo sliko obeseno tudi poleg krav.

     • žogica

      Saj, v štalo poleg krav tudi spada !

     • Zaskrbljen

      Pa ne delaj razlik med zivino. A pujsi so pa nezazeljeni?

     • žogica

      A tudi pujsi imajo Janezovo sliko, pa jih ni nič strah?

     • Zaskrbljen

      Pujsi pridno rijejo po blatu in zrejo pomije. Janez jih pa gleda in nadzira. Red mora bit!

     • žogica

      To je njegova nova služba, nadziranje pujsov?

     • Zaskrbljen

      Nadziranje, preprodaja, koordinacija med parjenjem… Za vse je dober!

     • žogica

      Dober je za v štalo!

     • Zaskrbljen

      On je kot kruh, on je za vse.

     • žogica

      Neverjetno, v kakšni zmoti ljudje živite!

     • Zaskrbljen

      Voli SdS in bo kot v pravljici. Krave in pujsi za vse!

     • žogica

      Živeli boste v Orbanistanu, kjer imajo 250eur penzije….

 • Olga2345

  Na soočenju se je lepo videlo, kdo izključuje in deli državo! Levičarji z Židanom na čelu!
  Kodila jim je lepo povedal, da je treba tudi v politiki stopiti skupaj in sodelovati, če želimo biti uspešni!

  • žogica

   Spet nakladaš?

  • RATATA

   Kodila je židana tikal. Kot se pač tika domače živali.

 • rebula7

  DOBRO VEMO KDO JE OSVOBODIL SLOVENIJO LETA 1991 .NAJ OMENIMO DA JE LETA 1991 POTEKAL BOJ PROTI RDECI ARMADI ZLA CEPRAV SAMO 10 DNI.VSI TISTI KI SE VEDNO POVELICUJEJO RDECO ARMADO ZLA SO TEDAJ KO JE POTEKALA VOJNA BEZALI PREKO MEJE IN ZAPUSCALI SLOVENIJO SEDAJ IMAJO ZASLUGE .VSI TISTI KI SO BRANILI SLOVENIJO PA SO BILI NA STRANI G.JANSE TO POLICIJE ITD IN NAVADNIH POSTENIH LJUDI SLOVENIJE KI SO BRANILI SLOVENIJO.KO JE BILO VOJNE KONEC PA SO NAZALOST DRUGORAZREDNI DRZAVLJANI NATO SE JE RDECA ARMADA VRNILA NAZAJ IZ TUJINE IN SLOVENSKI NAROD JI JE NAZALOST NASEDEL.IN ZE 27 LET GLEDAMO TO RDECO ARMADO ZLA KI JE SISTEM SLOVENIJE KORUPCIJE IN LOPOVCIN NAREDILA PO SVOJE SKREGALA POSTENE LJUDI SLOVENIJE DA LAHKO MAFIJA RDECE ARMADE ZLA KRADE ZE 27 LET.G .JANSA ISKRENA ZAHVALA DA SE NIKOLI NISTE PREDALI CEPRAV JE RDECA ARMADA ZLA OGROZALA VAS IN VASO DRUZINO IMASTE ENAKO PODPORO ISKKRENO KOT LETA 1991 ZA VECNO .BREZ SKRBI NISMO POZABILI.ISKRENA ZAHVALA IMASTE VSO PODPORO ZA VECNO.

  • ajajajaja

   jaz si isto zelim, da pride na oblast, da se zacnejo vstaje, se vrze taksne ljudi iz oblasti in nadzorni organi zacnejo delat, ne pa da so na oblasti levicarji, ki jim je najbolj na svetu vsec, da oni kradejo, jansi pa lepo pustijo proste roke, da dela kar zeli, bolj je na slabem glasu, bolje za njih in to je absurdna situacija

  • ajajajaja

   levi in desni, oboji ste enako sprijeni in to narod dobro ve

 • Olga2345

  Levičarji si jemljejo pravico uzurpirati oblast, ne spoštovati rezultatov volitev, uvažati divjake mimo volje ljudstva in se tajno dogovarjati s Hrvati (!)..

 • rebula7

  VSA PODPORA VSEM DOBRIM POSTENIM LJUDEM STRANKE SDS .IN VSA PODPORA VAM G .JANSA ENAKO KOT LETA 1991.ISKRENA ZAHVALA DA STE.PRELEP POZDRAV

 • rebula7

  ISKRENA ZAHVALA ENAKO VAM DOBRI IN POSTENI LJUDJE 24 NOVA TV.KONCNO MEDIJ RESNICE .ISKRENA ZAHVALA ZA VAS TRUD IN VSA PODPORA VAM DOBRIM LJUDEM ZA VECNO.HVALA VAM

  • žogica

   Hvala tudi vam!

 • šmentanamuha

  Moram priznati, da je Janša vedno bolj simpatičen in priljuden.

  • žogica

   Imaš pa problematičen okus!

   • šmentanamuha

    O okusih se ne razpravlja. To je samo ugotovitev, da z leti pridobiva eno žlahtno karizmo, za razliko do tebe.

    • žogica

     In tebe, o njegovi karizmi pa drugič!

  • lili pili

   Tebi in svojim siptarjem…..

 • Sodni dan

  Danes na soočenju se je končno videlo kam pes taco moli. SDS+LMŠ+NSI. Mislim da nas čakajo boljši časi pod taktirko Janeza Janše in njegove ekipe!

  • žogica

   Šarec bo mandatar?

   • Sodni dan

    Seveda, če zmaga na volitvah!

    • žogica

     Saj bo!

     • Sodni dan

      Nekoč bo lahko !

     • žogica

      Nekoč je Janša tudi!

     • RATATA

      Vlogo zna.

     • žogica

      Janez se je kar dobro naučil svojo vlogo!

     • RATATA

      Ni butast!

     • žogica

      Zase ni butast!

     • lili pili

      Zgleda pa butasto, podoben je jacu v glavo

     • RATATA

      jajc nima glave butl!

     • lili pili

      Ti ocitno ne ves, da je kura…. glava od jajc in tako on izgleda

     • mona lisa

      Potem smo Slovenci totalni idioti. Spet bo zmagal kučan.

     • žogica

      15% je sigurno idiotov!

   • mona lisa

    Ne lomi ga. to je kot da volka spustiš med ovce.

 • xtc

  Hja tisti,ki bodo volili SD,SMC,LMŠ ipd spake naj jim bo jasno Slovenijo ,delajo Libanon ali Sirijo.

 • Republic Commando

  Crknil sem skoraj od smeha, ko sem gledal soočenje na popu. :) Levi so totalno pogoreli, sploh Mesečnik pa Židan :)))

 • Franjo Trojner

  Kljub vsem podlim zarotam in PROTI SLOVENSKI nečastni, panični levičarski prevolilni antijanševski združbi/koaliciji in njim servilnim dominatnim levičarskim medijem, tudi v teh zelo očitno pristranskih, zrežiranih predvolilnih srrečanjih, katerih je edini namen zamegljevanje predvolilnega boja, g. Janez Jsnša vedno ostaja hladen, kot špricar in vedno znova odločno in jasno pove, kaj vse je potrebno storiti, da se v državi znova vzpostavi RED in BLAGOSTANJE za vse!
  Nedomoljubni, komedijanti, pajaci, levi nespodobni , nesposobni, narcisoidni nastopači tipa Cerar, Šarec, Židan, Rjavec in v času, prostoru, manirah, izobrazbi, znanju in izkušnjah izgubljen Mesec, so živ primer osebkov, ki jih zrela demokracija in zrel narod nikoli ne naplavi na politično prizorišče. Takšni in njim podobni se vedno neopazno plazijo tam nekje na obrobju in so nujno zlo demokracije.
  Kako je možno, da ravno v naši državi na volitvah takšni čudni nespodobni in nesposobni tiči, kot drek vedno znova priplavajo na površje?
  Diagnoza je menda že lep čas znana, volilci imamo očiten problem z odgovornim, zrelim in modrim odločanjem na sam dan volitev! Morda, pa se tokrat samemu Bogu zasmilimo in nam na sam dan volitev podari malce modrosti, kar bi lahko pomenilo izvolitev domoljubnih, zrelih in modrih politikov, ki bodo znali v prvi vrsti poskrbeti ZA našo SLOVENSKO domovino in naš SLOVENSKI narod!

  • lili pili

   Bomo videli koliko glasov do dobil ijj po mojem cca. Max 240.000.

 • mona lisa

  Upam da JJ zmaga. Ostali so sam balast.

 • MižekFiga

  Jekleni Janez bo dovolj večinsko zmagal in s tem omogočil velik prevzem oblasti Slovencev v Sloveniji.

  • lili pili

   Po mojem bo prej zarustal ….. vceraj se je lepo videlo na koncu, da ga izdajajo zivci ko so mu vsi v obrszno povedali, da z njim pa ne v vlado….jansha je kot kuzen po, itik

   • Republic Commando

    Ne seri, celo soočenje je bil popolnoma miren, niti ene kaplje švica na njemu, drugi vsi mokri in živčni, presenetil je pozitivno edino še Tonin. In če je tisto , ko je na koncu matiral totalno kretena Židana, za tebe izpad pol si navaden idiot. Suvereno je bil najboljši, za njim takoj Tonin, levi so se pa skoraj med sabo pojedli :))

    • Zaskrbljen

     Janez je zvit. Obraz si je namazal z antiperspirantom. :P

    • lili pili

     Ti si gledal cez mat steklo, anza je bil zivcen ko pes, nakoncu se jeclat ni mogel od besnila

  • Zaskrbljen

   Kaj smo pa potem ostali? Bosanci? Alzirci?

 • jovan jovan

  Je lahko predsednik vlade ali koalicijski partner nekdo, ki ponareja dokumente, zlorablja osebne podatke in družbene medije? Je lahko predsednik vlade ali koalicijski partner nekdo, ki ima težave s pojasnjevanjem izvora premoženja; ki po obvodih dobiva denar za kampanjo iz sosednje fašistoidne države; ki po optimistični varianti najema za delovanje stranke in kampanje t. i. mafijske kredite od fizičnih oseb (!), po pesimistični pa prek fiktivnih kreditov pere lasten denar? In za teatralno vrnjen denar še danes ne vemo, kam je bil nakazan … To so vprašanja za Cerarja, za Židana, za Šarca, za Dobovška, za novinarje in vse, ki pravijo, da jim je mar, kje živimo in kdo to državo vodi….

 • lili pili

  Tale anza je pravi gnjavator, ze 30 let bluzi, strasi in nekaj obljublja pa mu nic ne ratatata, naj gre ze enkrat u penzijo