Italijanska plemiška družina toži Kučanovo prijateljico in odvetnico Tjašo Andree Prosenc, ki naj bi namigovala na podkupovanja

Štefka in Milan Kučan ter Tjaša Andree Prosenc. (Foto: Mediaspeed)

Tako POP TV oz. portal 24ur kot tudi Večer poročata, da sta Federico Pignatelli in njegova mati, princesa Doris Mayer, sicer rojena na Bledu, v Avstriji vložila ovadbo proti slovenski odvetnici Tjaši Andree Prosenc. Kot sta povedala, je Tjaša Andree Prosenc vedno zahtevala plačilo v gotovini, nikoli ni izdajala računov, na njen račun pa so prihajala nakazila iz Avstrije. Na pripombe družine Mayer se je odzvala z odgovorom, da je na področju denacionalizacije kar koli mogoče doseči le s podkupovanji. 

Omenjena vplivna slovenska odvetnica, ki je povezana tudi z Olimpijskim komitejem Slovenije, naj bi po pripovedovanju obeh predstavnikov družine Mayer – mimogrede, Federico Pignatelli sedaj živi in deluje v ZDA in je tudi prijatelj ameriškega predsednika Donalda Trumpa – delovala kot njuna pravna zastopnica pri vračanju premoženja, ki ga je po drugi svetovni vojni komunistična oblast zasegla tudi vsem plemiškim družinam. Tjašo Andree Prosenc naj bi družini Mayer v začetku devetdesetih let priporočil kar sam predsednik (predsedstva) RS Milan Kučan.

Kot sta povedala, je Tjaša Andree Prosenc vedno zahtevala plačilo v gotovini, nikoli ni izdajala računov, na njen račun pa so prihajala nakazila iz Avstrije. Na pripombe družine Mayer se je odzvala z odgovorom, da je na področju denacionalizacije kar koli mogoče doseči le s podkupovanji. Ob tem naj bi celo grozila, da če jo bodo še naprej nadlegovali z zahtevami za izdajo računov, bo izstopila iz postopka, ki bo tako končan v škodo družine Mayer.

Predstavnika družine Mayer sta razkrila umazano igro slovenske odvetnice. (foto: Pop TV)

Kakor koli že, očitno že tujci opažajo, kako v Sloveniji deluje politična mafija. Le kaj si o vsem tem misli Pignatellijev prijatelj Donald Trump?

Demokracija