Kdo bo odgovarjal za požar: Direktor Kemisa je kazensko ovaden

(Foto: Nova24TV)

Medtem, ko številni Vrhničani v jezi in strahu opravičeno zahtevajo,  da jim odgovorni pojasnijo, ali je njihovo zdravje in zdravje njihovih otrok po požaru v tovarni Kemis ogroženo ali ne, je Policijska uprava Ljubljana sporočila, da so kriminalisti v sodelovanju s kriminalističnimi tehniki in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija okvirno določili kraj, od koder se je začel širiti požar. Poleg tega so tudi potrdili, da je bila zoper direktorja tovarne podana ovadba.

Po besedah predstavnikov policijske uprave so v preiskavo vključene tudi druge službe, saj je za preiskovanje takšnih primerov značilno, da so po naravi zelo zahtevni. Glede na to, da je šlo v tem primeru za obsežen požar, pa je še vedno težko napovedati, kdaj bo preiskava o tem tudi zaključena.

Foto: iStock

Ovadbo naj bi vložil Lado Troha
Glede na to, da konca kriminalistične preiskave ni mogoče napovedati, pa je mogoče z gotovostjo reči, da je bila vložena kazenska ovadba zoper direktorja Emila Nanuta. Po poročanju Slovenskih novic naj bi ovadbo vložil Lado Troha, v imenu Osveščenih prebivalcev Slovenije.

(Foto: Nova24TV)

Prejšnji ponedeljek okoli 20. ure je zagorelo v tovarni Kemis. Gre za družbo, ki se ukvarja z zbiranjem, predelovanjem, odstranjevanjem in posredovanjem različnih vrst odpadkov – mednje prištevajo tudi več kot 1.500 ton različnih vrst nevarnih odpadkov, kot so odpadna olja, laki, topila, barve in celo zdravila. STA poroča, da so na dan požara skladiščili celo tono pesticidov.

N. Ž.