fbpx

Z onkološkega inštituta vodilni odstopajo eden za drugim

Foto: STA

Zaradi nestrinjanja z vodstvom bolnišnice so z vodilnih položajev onkološkega inštituta odstopili trije vodilni. V. d. generalne direktorice Zlata Štiblar Kisić in strokovni direktor Viljem Kovač sta dejala, da je ena izmed treh odstopnih izjav že preklicana, drugi dve pa naj bi bili umaknjeni do konca tedna. 

“Kjer se veliko dela, je velika verjetnost za zaplete,” sta dogajanje komentirala Štiblar Kisićeva in Kovač.  Po njunih besedah so vzroki za nesoglasja v neenotnih pogledih med oddelki glede organizacije delovnih procesov.

“Razmere urejamo skupno, z upoštevanjem in uvajanjem metod za izboljšanje organizacije dela, to pa je tudi sicer ena od prioritetnih nalog onkološkega inštituta v okviru izboljšanja kakovosti in varnosti bolnikov,” sta zapisala v izjavi.

Uvajanje novih metod naj bi bil razlog za nesporazume
Na onkološkem inštitutu namreč uvajajo nove metode izboljšanja kakovosti in varnosti, klinične poti, akreditacije, kjer gre za vrsto aktivnosti, ki prinašajo tudi veliko sprememb. Kot sta še navedla, je tak proces povezan tudi z občasnimi nesporazumi, kar sodi v procesa dela in spreminjanja.

Prepričana sta, da bodo s strpnim in argumentiranim pogovorom lahko razrešili tudi ta zaplet. “Rešitve bodo gotovo uspešne, saj imamo vsi zaposleni skupni cilj, kako najprimerneje in najučinkoviteje pomagati bolnikom,” menita vodji onkološkega inštituta.

Delo na inštitutu poteka nemoteno
Kot sta dejala, poteka delo na inštitutu popolnoma nemoteno. “Nobeno notranje urejanje razmerij in uvajanje sprememb v procesu dela in prizadevanjih za izboljšave doslej ni in tudi v bodoče ne bo vplivalo na delovanje ustrezne celostne zdravstvene oskrbe bolnikov,” sta še poudarila.

M. G., STA