fbpx

Britanski mediji o izginotju mladih fantov: Slovenija se boji serijskega morilca

Foto: PU Maribor

“V Sloveniji se nekaj dogaja. Zdaj, ko je izginil še en fant, Domen Simonič, se vsi še bolj bojijo. Lahko gre tudi za serijskega morilca,” pišejo britanski mediji o izginotju Domna, ki je živel v Londonu.  Domnova družina ne more verjeti, da ga po vseh potencialnih nevarnostih, ki so mu pretile v velikem Londonu, zdaj iščejo v Mariboru, ki je v primerjavi z angleško prestolnico tako majhen.

“Njegova mama je strta. Ne morete si predstavljati, kako je, če izgine tvoj otrok. Cele dneve hodi naokrog po parkih, ulicah in ga išče. Domen in njegova mama Eva sta si zelo blizu. Mama se je preselila v London, kjer je delala kot varuška, zato da je lahko plačala njegovo šolnino in hkrati bila blizu njega, da mu je stala ob strani,” je za East London Advertiser povedala Tadeja Ribič, družinska prijateljica.

“Ljudje se bojijo, da obstaja serijski morilec. Glede na to, da sta dva fanta že pristala v reki, so zdaj vsi še bolj zaskrbljeni,” je še dodala.

Prostovoljec, ki pomaga. Zdaj pa prostovoljci iščejo njega …
Londonski spletni portali in časopisi sledijo zgodbi o izginulem študentu, za katerim je izginila vsaka sled. Domen Simonič je študent drugega letnika prava univerze Mary Queen. V London se je odselil septembra 2014, saj se je vpisal na študij prava, kjer je kot študent zelo uspešen. V prostem času je aktivni prostovoljec, ki organizira brezplačno pravno svetovanje za vse, ki to potrebujejo v predelu Londona, kjer živi. Njegovi sošolci so za britanske medije povedali, da je med sošolci priljubljen.

Tudi Londončani vključeni v iskanje
Iskalna akcija pa ne poteka le v Sloveniji – posredno so se vanjo vključili tudi njegovi sošolci, ki zbirajo prostovoljne prispevke. Uspeli so zbrati že več kot 1900 €, s katerimi bodo plačali zasebnega detektiva, ki bo pomagal pri iskalni akciji. Iskanje pa poteka tudi s pomočjo spleta; družinska prijateljica Tadeja Ribič je ustanovila spletno stran gofoundme.com/domen, na družabnem omrežju Facebook pa je narejena posebna stran v več jezikih – tudi angleščini, nemščini in italijanščini, kjer uporabnike pozivajo k zbiranju informacij in pomoči pri iskanju.

 Iz slovenske ambasade v Londonu so za East London Advertiser sporočili, da pozorno sledijo vsem dogodkom v povezavi z Domnovim izginotjem, vendar za zdaj tudi oni nimajo nobenih sledi.

Anja Dangubič