fbpx

Brezplačne smučarske delavnice “Šolar na smuči”

Foto: PU Ljubljana

Smučanje je eden najbolj priljubljenih športov, a se hitro zgodi, da lahko postane tudi izjemno nevaren. Zato policija s smučarsko zvezo in nekaterimi smučarskimi centri za četrtošolce in petošolce organizira brezplačno smučarsko šolo z naslovom ”Šolar na smuči”. 

Smučanje se lahko iz pravega zimskega užitka zelo hitro prevesi v hudo nesrečo, še posebej, če svoje smučarsko znanje precenimo. Zato Smučarska zveza Slovenije, Zavod RS za šport Planica, policija in smučarski centri organizirajo brezplačno delavnico in šolo smučanja na slovenskih smučiščih.

Otvoritev projekta je potekala danes, 9. 2. 2016 ob 12. uri na Gospinci pri šoli snežnih športov Intersport Krvavec. Akcijo podpira tudi predsednik Borut Pahor, ki se je dogodka tudi udeležil. 

Letos za vse otroke brezplačno
Akcija je namenjena četrtošolcem in petošolcem, cilj akcije pa je otroke naučiti osnove smučanja in pravila varnosti na smučiščih. Akcijo izvajajo že drugo leto, lani pa se je na smučarsko šolo prijavilo skoraj 2000 otrok. Letos v akciji sodelujejo šolarji z več kot 50 osnovnih šol iz vse Slovenije. Ker je smučanje vedno dražje in je veliko otrok, ki niso še nikoli smučali, je letos delavnica za vse otroke brezplačna.

Akcija bo potekala 10., 11. in 12. februarja na smučiščih Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje in Vogel.

M. G.