fbpx

Izpoved hrvaškega varnostnika: Ja, rasist sem, ker ne želim, da se črnci okoli sprehajajo goli, ščijejo in serjejo, kjer želijo, se drogirajo, pretepajo in posiljujejo

Slika je simbolična. (Foto: Twitter)

“Domoljub sem in nacionalist, od tega poletja naprej tudi rasist. Ne zaradi barve kože, ampak zato, ker nekateri svoj pigment kože ali poreklo izkoriščajo, da bi bili nad hrvaškimi zakoni in načeli demokracije,” je v pismu, ki ga je objavil portal Dnevno, zapisal Mario Maks Slaviček, ki je letos varnostnik v Novalji na Pagu.

Slaviček se sprašuje, čigava je sploh obala, če je turizem nekega kraja odvisen od delikventov, preprodajalcev in narkomanov, če lokalne oblasti dopuščajo uničevanje in degradacijo hrvaških norm obnašanja in zakonov.

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

“Na ulici je masa ljudi raznih jezikov in ras. Oni jedo, ležijo, spijo, serjejo in ščijejo na javnih površinah. Glasni so, pretepajo se, ustrahujejo domačine, mečejo smeti, kjer lahko. Drogirajo se, vozijo skuterje brez vozniškega dovoljenja in čelade, mladoletniki najemajo najdražje avtomobile, temnopolti ‘raperji’, ki čez dan hodijo naokoli, kot jih je rodila mati, se zvečer ob drogiranju koljejo z noži, uničujejo apartmaje, grozijo in mlatijo kogarkoli, ki pride mimo,” piše Slaviček in dodaja, da je vsak dan vsaj deset posilstev, a nihče, niti policija, ne ukrepa.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Demokracija.si