fbpx

Je Cerar svojo spremljevalko Vesno res brutalno ‘zabrisal’ na cesto ?

Foto: STA

V slovenski politični in medijski javnosti se širijo govorice, da je predsednik vlade Miro Cerar na brutalen način prekinil zvezo s svojo dolgoletno partnerico. Govori se celo, da jo je tako rekoč s prtljago vred ‘zabrisal’ na cesto. Cerarjeva partnerka Vesna Arnšek razhod zanika. 

Če ste mislili, da je prekinitev razmerja s pomočjo SMS-sporočila brezčutna, verjetno ne veste, kako zelo še so lahko prekinitve brezčutne. Miro Cerar, sicer dvakrat poročen in dvakrat ločen, naj bi z Arnškovo zvezo prekinil tako, da je vso njeno prtljago postavil pred prag, medtem ko je za velikonočne praznike obiskovala svoje sorodnike na Dolenjskem, poroča Požareport. Cerar govoric ne želi komentirati.

Govorice, katerih vir naj bi bili vladni krogi, so se prvič pojavile pred tremi tedni. Vladni krogi naj bi že dolgo časa opažali, da se Arnškova na uradnih dogodkih ne pojavlja več ob boku predsednika vlade. S Cerarjem se je prvič pojavila leta 2013, tudi po parlamentarnih volitvah leta 2014 jo je bilo pogosto videti v njegovi bližini. Ob predsedniku naj bi se nazadnje pojavila v Cankarjevem domu, 23. decembra, na dan samostojnosti in enotnosti.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Vesna Arnšek, lastnica turistične agencije Kompas Krško, naj bi v telefonskem pogovoru sicer zanikala razhod s predsednikom vlade, a ji javnosti v to zaenkrat še ni uspelo prepričati. Ravno nasprotno – govorice se vedno bolj širijo. Olje na ogenj verjetno prilivajo njuni spori na javnih dogodkih, ki govorice še dodatno podžigajo. Arnškova je bila sicer do tega trenutka znana kot Cerarjeva zaupna in najtesnejša svetovalka. 
Foto: Twitter

Foto: Twitter

Si bo Cerar omislil novo spremljevalko?
Ni znano, ali si bo Cerar omislil novo spremljevalko ali zaupnico, čeprav te možnosti ne gre popolnoma izključiti. Govori se, da naj bi se predsednik usodno zbližal s svojo predstavnico za stike z javnostmi Tino Štrafela, ki mu je menda predlagala – sedaj že ponarodeli in hkrati kolosalno spodleteli slogan – Slovenec sem, ne jamram, iščem rešitve. Spodrsljaja ji očitno ni zameril. Cerar je bil sicer do sedaj dvakrat poročen, prvič s hrvaško slikarko Majo Cerar in drugič z državno uradnico Danico Cerar, s katero ima dva odrasla otroka.

Ž. K.