fbpx

[Video] Je lahko še kaj bolj kriminalnega?! Stevanović bi sodno preganjal vse, ki verjamejo v obstoj virusa!

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović (Foto: Družabna omrežja)

Kranjski mestni svetnik Zoran Stevanović in predsednik stranke Resni.ca v zadnjem času buri duhove. Proteste proti uvedbi pogoja PCT v vseh sferah javnega življenja namreč s pridom izrablja za lastno samopromocijo na prihajajočih volitvah drugo leto. V enem izmed svojih promocijskih filmčkov, ki je opremljen z imenom njegove stranke, sporoča, da bi sodno preganjal vse, ki verjamejo v obstoj virusa in so prejeli državno pomoč. Pri tem pa očitno “pozablja”, da sam spada med slednje. 

V uvodu posnetka, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, je mogoče slišati trditev, kako naj bi bila vsa pandemija v resnici zgolj in samo hudodelsko združevanje skupin in posameznikov, ki pri zločinskem projektu sodelujejo iz koristoljubja ali pa drugih motivov, ki pa so verjetno še mnogo hujše narave. “Zato se zavezujemo, da bomo vse, ki so pri zadevi kakorkoli sodelovali, pa niso kot javni funkcionarji izdajali/izvajali ukaze, kot posamezniki jemali denar, javni denar, ali pa namenoma niso izvajali svoje javne funkcije, kot na primer pravosodje, in to z namenom omogočanja izvedbe kriminalnih dejanj prej omenjenim osebam, najstrožje sodno preganjali,” sporoča Zoran Stevanović. 

Zanikal obstoj covida-19
Čeprav jeveč kot jasno, da covid-19 obstaja, je Stevanović julija lani vztrajal, kako ta naj ne bi obstajal, in vse skupaj označil kot svetovni nateg. “Bil sem en redkih, ki si je upal to trditi že od samega začetka. Ko je bilo še nehvaležno! Corona ne obstaja! Ne v takem smislu, kot nam jo predstavljajo. Bil sem na “žariščih” domnevnega virusa,” je zatrdil in dodal, kako naj ne bi bilo bolnih.

Po njegovih besedah nihče ne ve, za kaj gre, obstajal naj bi namreč “globalni plan, ki jim dobro uspeva”. “Nacionalne vlade to izkoriščajo za svoje rabote. Če je človeka, ki umira zaradi pljučnega raka, pred smrtjo pičil komar, ni umrl zaradi pika komarja. Enako je s corono. V vsakem primeru boste morali upoštevati navodila kriminalnih vlad in nočem Vas prepričevati v nasprotno.” Poudaril je, kako naj bi le želel, da se ve, da je vse skupaj zarota. “Ne teorija zarote, ampak zarota! Samo zavedajte se, da je najbolj zadovoljen suženj, prestrašen suženj. In to smo mi postali!“, je zatrdil in ljudi pozval k delitvi svoje objave. Resnica in mediji naj bi bili namreč po njegovem skregani.

Stevanović je med drugim na Facebookovem profilu stranke Resni.ca aprila letos objavil celo karikaturo glede ukrepov vlade in pomoči državljanom in podjetnikom. A zanimivo, ko gre zanj, je očitno pesem drugačna.

Skupaj prejel 9.900 evrov pomoči
Če si pogledamo javno dostopne podatke spletne aplikacije Erar, ki prikazuje porabo javnega denarja, lahko vidimo, da se je Stevanović kljub temu, da ne verjame v obstoj virusa, prijavil za pomoč s svojim podjetjem Zoran Stevanović s.p. in devet mesecev prejemal pomoč v znesku 1.100 evrov, in sicer vse od 10. 11. 2020, ko je prejel prvo nakazilo, pa do letošnjega 9. julija,  ko je prejel zadnje nakazilo, ker se je epidemija končala. Skupaj je tako prejel 9.900 evrov pomoči zaradi razmer, ki jih sicer sploh ne priznava.

Vir: Erar

Kot je znano, je Stevanović v ponedeljek govoril s predsednikom republike Borutom Pahorjem, kjer so zahtevali izpolnjevanje PCT. Na Facebookovem profilu stranke Resni.ca je javil, da sam PCT izpolnjuje, ker ima potrdilo, da je prebolel covid. “Čeprav sem že večkrat povedal, da sploh nisem vedel, da ga imam. Spremljala sta me dva naša piarovca, ki sta bila testirana. Pogoj za vstop v palačo je bil tudi začasen odvzem telefonov za čas sestanka. Zagotovo pa do sestanka ne bi prišlo, če bi od nas zahtevali nošenje mask,” je še dodal. Kot lahko vidimo, gre za zmedene izjave. Nič ga namreč ne moti uveljavljanje potrdila o prebolevnosti, čeprav v covid naj ne bi verjel. Ga pa na drugi strani moti nošenje zaščitnih mask, o katerih je stroka enotna, da preprečujejo širjenje virusa. Najbrž temu botruje dejstvo, da ima protitelesa in meni, da je nedotakljiv. A v resnici niti slučajno ni tako. Naj razume, kdor more. Gre pač za izkoriščanje poceni političnih točk, to pa je tudi vse.

Sara Kovač