Je to pri nas zdravstvo?! Hudo bolni osebi pripadata le 2 plenici dnevno! “Kako naj ji pod dozami zdravil rečem, naj se samo tolikokrat polula in pokaka?”

Foto: iStock

Kljub razmeroma visoki gospodarski rasti slovenski zdravstveni sistem vse hitreje razpada. Ko mislimo, da smo videli že vse, nas naše zdravstvo še vedno uspe šokirati, tako je tudi v primeru uporabnice Facebooka, ki skrbi za hudo bolno teto, ki pa ji pripadajo le dve plenici dnevno in ena ponoči. Bolna gospa tako živi v nemogočih razmerah, po drugi strani pa 400 milijonov evrov letno namenimo samo za izplačevanje bolniških odsotnosti, kar je dvakrat več kot pred leti. Pomenljivo je tudi, da režim nima težav plačevati po 1.963 evrov mesečno za vsakega nelegalnega migranta, ki ga oskrbujemo v Sloveniji, kar je sicer nekajkrat več od povprečne pokojnine.

Medtem, ko še vedno beležimo relativno visoko gospodarsko rast, je vse bolj jasno, da do naslednje recesije očitno ne bomo videli nobenih reform, med katerimi je prav reforma zdravstvenega sistema bistvena. A namesto, da bi se stanje izboljševalo, zdravstveni sistem dobesedno razpada, čakalne vrste so nemogoče, za delovanje sistema pa plačujemo več in več denarja. Na ta račun bogatijo nekateri privilegiranci, ki si izplačujejo mastne zaslužke ali pa zdravstvenemu sistemu dobavljajo predrag material. Vsake toliko časa nas tako šokirajo posamezne grozljive zgodbe ljudi, ki so postali žrtve slovenskega socialističnega zdravstvenega sistema.

Za hudo bolno osebo na voljo samo dve plenice dnevno in ena ponoči
Na družbenem omrežju Facebook se je tako oglasila uporabnica, ki ima hudo bolno teto, za katero nihče ne more skrbeti, saj je sina izgubila v prometni nesreči, ima pa še očeta, a bo ta kmalu dopolnil 90 let. Kot pojasnjuje, je bila po nekaj časa včeraj odpuščena iz bolnišnice, saj žal ni bilo več pomoči. Ko je šla uporabnica Facebooka po plenice in vse drugo, kar hudo bolan človek potrebuje, je bila naravnost šokirana, saj človeku v takšnem stanju pripadajo samo dve dnevni in ena nočna plenica, pa še to za doplačilo: “Mislim … kako ji sedaj pod dozami in dozami zdravil naj rečem oz. dopovem, kar ji je sedaj v tem stanju nemogoče … naj se samo toliko in tolikokrat polula in pokaka??”

Foto: posnetek zaslona

Pri oskrbi bolne tete ni prišel pomagat nihče, saj naj ne bi bili urejeni nalogi
Uporabnica Facebooka je zdaj obupana in razočarana nad zdravstvenim sistemom, ob tem pa se sprašuje, ali naj svojo teto pusti takšno po pet, šest ali celo sedem ur, da bo čas za drugo pleničko, saj je samo danes popoldan porabila tri, najprej jo previli v bolnišnici, dan kasneje pa ni prišel nihče, saj nalogi naj še ne bi bili urejeni. Gospa se ob vsem sprašuje, kje je naše zdravstvo, če človek v takem stanju ne dobi niti plenice več?

Aleš Šabeder in Marjan Šarec (foto: STA)

Aleš Šabeder in Marjan Šarec (Foto: STA)

Za plenice ni, po drugi strani pa zaradi čakalnih vrst izpuhtelo kar 400 milijonov evrov?
Da vlada Marjana Šarca in minister Šabeder resnično ne obvladujeta položaja, kaže to, da medtem ko zmanjka denarja za osnovne potrebščine, na drugi strani Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije plačuje kar 400 milijonov evrov za bolniške odsotnosti, znesek pa je še pred petimi leti znašal okoli 250 milijonov evrov letno in pred desetimi leti 200 milijonov evrov.

Zdravstvo po Šabedrovo: Zaradi dolgih čakalnih vrst – le zaradi bolniških odsotnosti v letu 2019 izpuhtelo 400 milijonov!

Za oskrbo nelegalnih migrantov očitno ni težava najti 1.963 evrov mesečno na osebo
Še bolj perverzno pa je, da medtem ko Slovenke in Slovenci, ki plačujejo prispevek za zdravstveno zavarovanje, naletijo na takšno oskrbo, po drugi strani pa se lahko bivanje in oskrba nelegalnih migrantov financirata s praktično neomejenimi sredstvi, vsaka taka oseba nas namreč stane 1.963 evrov mesečno – kot v posmeh davkoplačevalcem in številnim upokojencem, ki po celem življenju trdega dela prejemajo nekajkrat nižjo pokojnino.

Vir: družbena omrežja

Rok Krajnc

 • Ježek Teka Teka

  V pripravi je nov komunistični zakon … ko boste moral vsi penzionisti 3x na dan čez RDEČO – zabeleženo na videu … če ne nau penzije …

 • bubamara

  Komunist skrbi za ljudi. Za svoje ljudi.

 • Andrej

  Z ilegalci je lahko. Oni ne serjejo v plenice, ampak kjerkoli.
  Saj tudi za otroke ni plenic.

  Je pa stotine milijonov za Đovanija de la tera. Pa ne za plenice.

 • Ježek Teka Teka

  Kolk jih pa dobijo mednarodni heroj Franta … Makarovićka in Stanovnik …

 • Anton

  ko se na človeka ne gleda kot na človeka temveč zgolj na številko, katerega cilj je manipulacija, kajne levičarji?

  sarkazem press

 • Unikatna

  To je že kar nekaj let tako, kar se tiče hudo bolnih, da jim plenice in inkontinenčne vložki zmanjšujejo na minimum…Potem ni čudno, da so bolniki polni ran, katere zelo bolijo in jih skoraj ne moreš pozdraviti, če ležijo par ur v svojem blatu in urinu! Sramota!

 • Jernej

  Ljudje v Sloveniji, ki imajo sorodnika ali sorodnico, ki dela v zdravstvu Bodo takoj ugovarjali, ce le kdo rece cez nas zdravstveni sistem kaj slabega. Pa je slab. Slovenija ima sovjetski sistem zdravstva in zanic zdravnike in sestre. Lp

  • Unikatna

   Jaz sem do našega zdravstvenega sistema vedno kritična! Ni pa res, da so vsi zdravniki in sestre v SLO zanič. Če bi to držalo, bi jih v tujini ne bi tako spoštovali!

 • Jernej

  V Svici, kjer zivim placamo na zacetku fransizo in pol zavarovalnica a je nas sistem idealen, kjer prides v istem dnevu takoj v bolnico ko si bil prvo pri zdravniku. To sem imel sam lanski Januar zaradi oci. V istem dnevu so mi vse uredili. V Sloveniji pa so pustili mojega strica bolanega domov kjer je umrl ali babico odklopili od aparatov, ces da ji ne morejo vec pomagati, To je zdravstveni sistem v Sloveniji.

 • Balkica

  Ni čudno, če se vsi tako zelo bojim starosti in nebogljenosti. Zdaj vemo, kaj nas čaka: 3 plenice na dan, zaležanine, rane…
  Grozno, ni kaj.
  Včasih so ljudje molili za srečno zadjo uro, tudi zdaj bi za potrebo.

  Najbrž ga ni, ki bi rešil tole situacijo.

 • sodnikisozločinci

  Tako je, če živiš v Sloveniji, morišču na sončni strani Alp, v moji deželi, pod krvoločnim EU režimom, skritim za levimi marionetami. Medtem, ko se izbranci družijo z miškami in navdušujejo nad fantastičnimi dnevi, se zgarani reveži prebujajo usrani in čakajo na menjavo plenice.

  And so what?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!