Je to pri nas zdravstvo?! Hudo bolni osebi pripadata le 2 plenici dnevno! “Kako naj ji pod dozami zdravil rečem, naj se samo tolikokrat polula in pokaka?”

Datum:

Kljub razmeroma visoki gospodarski rasti slovenski zdravstveni sistem vse hitreje razpada. Ko mislimo, da smo videli že vse, nas naše zdravstvo še vedno uspe šokirati, tako je tudi v primeru uporabnice Facebooka, ki skrbi za hudo bolno teto, ki pa ji pripadajo le dve plenici dnevno in ena ponoči. Bolna gospa tako živi v nemogočih razmerah, po drugi strani pa 400 milijonov evrov letno namenimo samo za izplačevanje bolniških odsotnosti, kar je dvakrat več kot pred leti. Pomenljivo je tudi, da režim nima težav plačevati po 1.963 evrov mesečno za vsakega nelegalnega migranta, ki ga oskrbujemo v Sloveniji, kar je sicer nekajkrat več od povprečne pokojnine.

Medtem, ko še vedno beležimo relativno visoko gospodarsko rast, je vse bolj jasno, da do naslednje recesije očitno ne bomo videli nobenih reform, med katerimi je prav reforma zdravstvenega sistema bistvena. A namesto, da bi se stanje izboljševalo, zdravstveni sistem dobesedno razpada, čakalne vrste so nemogoče, za delovanje sistema pa plačujemo več in več denarja. Na ta račun bogatijo nekateri privilegiranci, ki si izplačujejo mastne zaslužke ali pa zdravstvenemu sistemu dobavljajo predrag material. Vsake toliko časa nas tako šokirajo posamezne grozljive zgodbe ljudi, ki so postali žrtve slovenskega socialističnega zdravstvenega sistema.

Za hudo bolno osebo na voljo samo dve plenice dnevno in ena ponoči
Na družbenem omrežju Facebook se je tako oglasila uporabnica, ki ima hudo bolno teto, za katero nihče ne more skrbeti, saj je sina izgubila v prometni nesreči, ima pa še očeta, a bo ta kmalu dopolnil 90 let. Kot pojasnjuje, je bila po nekaj časa včeraj odpuščena iz bolnišnice, saj žal ni bilo več pomoči. Ko je šla uporabnica Facebooka po plenice in vse drugo, kar hudo bolan človek potrebuje, je bila naravnost šokirana, saj človeku v takšnem stanju pripadajo samo dve dnevni in ena nočna plenica, pa še to za doplačilo: “Mislim … kako ji sedaj pod dozami in dozami zdravil naj rečem oz. dopovem, kar ji je sedaj v tem stanju nemogoče … naj se samo toliko in tolikokrat polula in pokaka??”

Foto: posnetek zaslona

Pri oskrbi bolne tete ni prišel pomagat nihče, saj naj ne bi bili urejeni nalogi
Uporabnica Facebooka je zdaj obupana in razočarana nad zdravstvenim sistemom, ob tem pa se sprašuje, ali naj svojo teto pusti takšno po pet, šest ali celo sedem ur, da bo čas za drugo pleničko, saj je samo danes popoldan porabila tri, najprej jo previli v bolnišnici, dan kasneje pa ni prišel nihče, saj nalogi naj še ne bi bili urejeni. Gospa se ob vsem sprašuje, kje je naše zdravstvo, če človek v takem stanju ne dobi niti plenice več?

Aleš Šabeder in Marjan Šarec (foto: STA)
Aleš Šabeder in Marjan Šarec (Foto: STA)

Za plenice ni, po drugi strani pa zaradi čakalnih vrst izpuhtelo kar 400 milijonov evrov?
Da vlada Marjana Šarca in minister Šabeder resnično ne obvladujeta položaja, kaže to, da medtem ko zmanjka denarja za osnovne potrebščine, na drugi strani Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije plačuje kar 400 milijonov evrov za bolniške odsotnosti, znesek pa je še pred petimi leti znašal okoli 250 milijonov evrov letno in pred desetimi leti 200 milijonov evrov.

Zdravstvo po Šabedrovo: Zaradi dolgih čakalnih vrst – le zaradi bolniških odsotnosti v letu 2019 izpuhtelo 400 milijonov!

Za oskrbo nelegalnih migrantov očitno ni težava najti 1.963 evrov mesečno na osebo
Še bolj perverzno pa je, da medtem ko Slovenke in Slovenci, ki plačujejo prispevek za zdravstveno zavarovanje, naletijo na takšno oskrbo, po drugi strani pa se lahko bivanje in oskrba nelegalnih migrantov financirata s praktično neomejenimi sredstvi, vsaka taka oseba nas namreč stane 1.963 evrov mesečno – kot v posmeh davkoplačevalcem in številnim upokojencem, ki po celem življenju trdega dela prejemajo nekajkrat nižjo pokojnino.

Vir: družbena omrežja

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nemčija: V napadu z nožem ranjenih več dijakov

V šoli v mestu Wuppertal na zahodu Nemčije je...

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...