fbpx

Na slovenskih cestah 600 radarjev. Preverite, če bodo tudi v vašem kraju.

Foto: STA

Policisti bodo jutri izvajali maraton nadzora hitrosti. Radarje bodo postavili kar na 600 različnih lokacij, nadzor pa bo potekal med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji. S tem želijo policisti opozoriti na neprilagojeno hitrost, ki je eden pogostejših vzrokov za prometne nesreče.

Javna agencija za varnost prometa (AVP) je začela nacionalno akcijo Hitrost, v okviru katere bo policija nadzirala hitrost na cestah, jutri pa bo na več kot 600 lokacijah izvedla maraton nadzora hitrosti. Seznam krajev, kjer bodo policisti na preži, najdete tukaj. 

S policisti bo sodelovalo 25 občinskih redarstev
Policistom se bodo pri meritvah hitrosti in poostrenem nadzoru v času akcije pridružila tudi občinska redarstva. Pri meritvah bo tako letos sodelovalo najmanj 25 občinskih redarstev na območju 58 občin. Akcija Hitrost poteka v okviru nacionalnega programa varnosti cestnega prometa. Izvajala se bo v več delih, po aprilu jo bodo ponovili tudi v poletnih mesecih.

Voznikom se mnogokrat mudi
AVP je med 14. marcem in 7. aprilom izvedla anketo, ki je pokazala, da se vozniki za prekoračitev hitrosti najpogosteje odločijo zato, da se prilagodijo hitrosti drugih voznikov na cesti. Pogost razlog je tudi to, da se jim mudi. Direktor AVP Igor Velov je sicer dejal, da problem hitrosti ni samo slovenski, temveč je prisoten v vseh državah.

N. K., STA