fbpx

Kaj pa svoboda govora?! Na Facebooku dovoljeno vse, le poročanje o nasilnih LGBT aktivistih ne

Foto: iStock

Facebook preži na objave Nova24TV kot pes na kost in blokira vsebine vsakega članka, v katerem kakorkoli opozarjamo na dogajanje okoli LGBT skupnosti, ki ga med ljudi širijo pripadniki homoseksualnega lobija. Cenzurirajo se članki, ki nikakor niso sovražni, niti žaljivi, so pa resnični. 

Nova24tv ni le iz meseca v mesec bolj bran spletni portal, temveč tudi vse bolj nadzorovan. Ne, v uredništvu našega spletnega portala se ne dogaja nikakršna (samo)cenzura, temveč nas želijo utišati na družabnem omrežju Facebook. Motijo jih predvsem naši članki, v katerih opozarjamo, da gejevski lobi še zdaleč ni tako prijazen, širokosrčen in dobrodušen, za kakršnega se izdajajo LGBT pripadniki ne le v Sloveniji, temveč širom sveta, ter da izvajajo tako psihične kot fizične oblike nasilja nad vsemi, ki opozorijo na kakšno od njihovih “pomanjkljivosti”, šibkih točk ali celo določenega tveganja, povezanega z njimi – kot recimo igralka v erotičnih filmčkih, ki je zavrnila igranje v sceni z gej igralci, to pa je opravičila z besedami, da ne ve, kaj geji počnejo v svoji zasebnosti in da se noče okužiti s spolno prenosljivimi boleznimi. Rezultat našega članka pa je bila seveda blokada na omenjenem družabnem omrežju, čeprav smo zgolj povzeli poročanje tujih medijev o vzroku smrti mlade ženske.

“Moška princesa” v otroškem programu nikakor ni primerna
Pisali smo tudi o tem, da Disney odkrito promovira homoseksualnost kot nekaj najbolj zaželenega in normalnega. V svojih šovih namreč predstavlja spogledovanje s homoseksualnostjo in težave s sprejemanjem svojega spola kot zabavno in privlačno. Na Disneyjevem kanalu so pred kratkim predstavili zgodbi, ki sta šokirali občinstvo po vsem svetu. V nedavni epizodi šova Andi Mack 13-letnica nenadoma “spozna”, da je homoseksualka in se razkrije svojim prijateljem. Njeni prijatelji navdušeno sprejemajo in potrjujejo njeno homoseksualnost in ji čestitajo zaradi izražanja svojega “resničnega sebe”. Druga Disneyjeva oddaja, Star vs The Force of Evil, na kanalu Disney XD, pa je promovirala “istospolni poljub” in moško princeso.  Poudarili smo, da te teme niso primerne za televizijske oddaje, ki so načeloma namenjene mladim in družinam. Pogovori o iskanju svoje identitete in kakršnihkoli težavah se morajo zgoditi doma, v varnem okolju, ko se staršem zdi primerno, še bolj pomembno pa je, da se o njih pogovarjamo v skladu z vrednotami družine. Vendar pa je za Facebook naše poudarjanje družinskih in moralnih vrednot preveč, spet je sledila blokada. Kaj pa menite vi, je ta objava res tako žaljiva?

Prepovedane tudi objave o spodletelih plastičnih operacijah
Na Nova24tv pišemo tudi o temah, ki v svetu naletijo na ogromen odziv. Kaj se zgodi, če imaš preveliko željo biti podoben svoji najljubši zvezdnici in se poslužuješ nepotrebnih plastičnih operacij, pa smo zapisali v članku, kjer smo razkrili, kako je svoje telo, predvsem pa obraz, iznakazila sicer pred tem popolnoma lepa 19-letnica. Nadvse si je želela postati kot Angelina Jolie, a ji to ni uspelo. Imela je kar 50 plastičnih operacij, rezultat pa vsekakor ni tak, kot si ga je zamišljala. Previdno torej punce, ki s plastičnimi operacijami svojemu lepemu obrazu naredite vse prej kot uslugo!

Želeli smo prikazati, kako škodljive so lepotne operacije, a je ob tem Facebook prižgal rdeč alarm in nas blokiral.

Prepovedano tudi citiranje politikov, ki razkrivajo šokantno resnico o gejih
S tem pa se seznam blokad spletnih člankov Nova24tv na Facebooku še ni končal. V nos jim je šel namreč tudi naš članek o srbskem politiku Bošku Obradoviću, ki je že v prvi točki svojega govora v tamkajšnjem parlamentu poudaril, da ni nobene potrebe, da se govori o domnevnem nasilju nad homoseksualci v Srbiji, saj imajo veliko več pomembnejših tem, o katerih bi morali govoriti, med drugim o beli kugi. Dejal je, da sam nima nič proti homoseksualcem in se nikakor ne vtika v njihovo življenje in zasebnost, vendar preprosto ne razume, kaj bi Srbija kot država zanje še lahko naredila, da bi jim ustregla. “Gej klubi cvetijo, cvetijo parade po celi Srbiji, imate vse, kar hočete. Lahko se poročate, v medijih ste. Lahko počnete, kar hočete v tej državi, v vladi imate gej lobiste, imate celo gej premierko. Kaj več še hočete od te države?” je vprašal v svojem govoru, poudaril pa je tudi, da taka miselnost ni v skladu z njihovo vero in tradicijo. No, Facebook je tudi zaradi tega članka blokiral Nova24tv na družabnem omrežju, čeprav smo poročali zgolj resnico.

Facebook obvladuje LGBT lobi, se boji njihovega udarca?!
Na Nova24tv sledimo našemu vodilu Prvi v službi resnice, pri tem pa poročamo tudi o temah, ki jih drugi namerno oziroma iz določenih interesov zamolčijo. Ena izmed takih je nasilje s strani LGBT lobija, ki pa očitno obvladuje celo družabno omrežje Facebook. Namesto, da bi slednji spoštoval svobodo govora, uvaja vse bolj poostrena interna pravila, kjer ne dovoli nobenih objav v zvezi z nasiljem, tako psihičnim kot fizičnim, ki ga povzročajo homoseksualni homofobični aktivisti. Svoboda govora se torej “reže” tudi tam, kjer naj bi veljalo, da lahko vsak pove svoje mnenje. No, mogoče pa se tudi vodstvo Facebooka boji “batin”, predvsem verbalnih, s strani sprevrženih posameznikov.

Marjanca Scheicher