fbpx

Kako bi profesor ljubljanske univerze Pribac nižal stroške v slovenskem zdravstvu: Evtanazija je cenejša od zdravljenja

Rakavi bolniki na Onkološkem inštitutu ostali brez osnovnega zdravila karboplatin in niso mogli opraviti nujnega procesa kemoterapije. (Foto: STA)

“Evtanazija je bistveno cenejša od stroškov večine bolnikov v bolnišnicah ob koncu njihovega življenja,” je zapisal eden izmed glavnih zagovornikov evtanazije v Sloveniji filozof Igor Pribac. Ob takšni izjavi se lahko vsak Slovenec zgrozi, kako si Igor Pribac predstavlja nižanje stroškov v slovenskem zdravstvu.

Spomnimo da eni izmed študentskih zabav v Sloveniji se je med nedolžno igro zadušila 23-letna študentka. Zaradi poznega prihoda reševalcev so pri tragičnem dekletu komaj zaznali utrip. Sedaj je v umetni komi. Gospod Igor Pribac, ali bi temu dekletu vzeli še zadnje upanje za življenje?

Igor Pribac je nazorsko levo usmerjeni filozof. V preteklosti je bil vodja volilnega štaba bivšega predsednika države Danila Türka. V zadnjih mesecih pa si je Pribac zadal cilj, da se v Sloveniji uzakoni evtanazija. Tudi za tiste bolnike, starostnike, ki vsak dan bolj vegetiraju pri življenju. V Sloveniji ni problem vsakoletna kraja 400 milijonov evrov v slovenskem zdravstvu. Problem so tisti, ki se vsak dan borijo za svoje življenje v slovenskih bolnišnicah in v domovih za starejše.

Igor Pribac zagovarja evtanazijo, ker je cenejša
Njegovi zapisi o evtanaziji so v zadnjih mesecih postajajo vedno bolj radikalnejši. Med drugim je zapisal,  da je čas, da se spregovori o kulturi trpljenja in diskriminaciji tistih, ki nočejo biti njen del. Pribac pa predstavlja evtanazijo kot zastonj postopek, ki bi rešila vse muke. Vendar postopek evtanazije ni zastonj in je zelo drag. Vendar Pribac v debati vztraja, da je postopek evtanazije še vedno cenejši kot pa ohranjanje nebogljenega bolnika pri življenju.

Foto: twitter

Zgrožena slovenska javnost ne more verjeti Pribčevim besedam; Ali bo reagirala Univerza v Ljubljani in obsodila sporne besede Igorja Pribaca
Zgražanje na socialnih omrežjih je veliko. Blaž Mrevlje pa je pozval Univerzo v Ljubljani, ali je to stališče univerze, kateri Pribac pripada. “Univerza v Ljubljani, je kalkuliranje vašega profesorja kakšno končanje človeškega življenja je cenejše tudi stališče Univerze v Ljubljani? To smo v zgodovini enkrat že videli. Ni se končalo dobro,” sporoča Mrevlje. Spodaj pa si lahko ogledate še nekaj burnih odzivov slovenskih državljanov, ki jih je razburila Pribaceva misel. Še ena sporna izjava iz nazorsko levo usmerjenih ljudi, ki so razburili slovensko javnost v zadnjih mesecih.  

https://twitter.com/BojankaStern/status/1220617612503277568?fbclid=IwAR3w3XAmJkOSXfHnT_cHw-jWXytGdlgw7wmwAxvjScwMRXRd9EIcSIqYqK8

https://twitter.com/LottaS10/status/1220629535374356480

Luka Perš