Kako je še danes opevani komunistični pravnik in sociolog Jože Goričar ukazoval sodiščem, kako naj sodijo, in odvetnikom, kako naj branijo drugače misleče

Foto: STA

“Nahajamo se v zadnji fazi prehoda poti v socializem, kjer je potrebna najostrejša borba z fraznimi ostanki kapitalizma, katera pa mora biti brezkompromisna,” je v pismu odvetniški zbornici pred skoraj 70 leti zapisal Jože Goričar, pomočnik ministra za pravosodje Ljudske republike Slovenije.

Nedavno smo pisali, da je bil med tistimi, ki so po 2. svetovni vojni aktivno pomagali pleniti premoženje Slovencev, ki so bili drugačnega ideološkega prepričanja kot komunisti, tudi Jože Goričar (TUKAJ). Slednjega levičarski pravniki in sociologi še danes častijo, čeprav je dokazano sistematično kršil človekove pravice in kot vpliven politik pritiskal na povojne sodnike, da ne smejo odločati pravično, ampak v skladu s socialističnim družbenim redom. Knjižnica na FDV še vedno nosi njegovo ime, čeprav bi jo morali zaradi povojnih nedolžnih žrtev že zdavnaj preimenovati.

Tudi Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU) se mu še ni odpovedala. Celo več. Na spletni strani SAZU še vedno hvalijo njegovo “Sociologijo – orisom marksistične splošne teorije o družbi” in poudarjajo, da je s tem pridobilo družboslovno znanje več tisoč študentov v vseh jugoslovanskih vseučiliških središčih, kamor so v prevodu segali njegovi učbeniki. Zato sploh ne čudi, koliko pravnikov in sociologov je še vedno pod vplivom komunistične indoktrinacije.

Jože Goričar. Foto: wikipedia

Obsojeni!
Da si bomo lažje predstavljali, kaj je Goričar po vojni počel, si oglejmo primer, ki ga v knjigi Brezpravje opisujeta Roman Ferjančič in Lovro Šturm. Pred sedemdesetimi leti so bili kmet Mihael Celar, čevljar Franc Kozelj in Kozeljeva žena Marija obsojeni na nekaj mesecev poboljševalnega dela in denarne kazni. Sodišče jih je spoznalo za krive, ker niso živalskih kož, ki so bile več od potreb, izročili komunistom. Ker je po mnenju Goričarja sodnik Kitek izrekel premile kazni in ker sta odvetnika Ražman in Furlan dobro branila obtožene, je napisal ostro pismo odvetniški zbornici. “Pri vseh obtožencih gre za ljudi, ki jim še zdaleka niso mar pridobitve narodno-osvobodilnega boja ter cilj nove poti k socializmu, za katerega se naše delovno ljudstvo dnevno bori. V danem primeru gre za ljudi, ki so brezobzirno, kakor že rečeno, izrabljali skupnost v svrhe nenasitne želje po lastnem profitu in udobnem lahkotnem življenju. (…) Sodišče je premalo upoštevalo, da je to špekulacija težkega stila. (…) Nahajamo se v zadnji fazi prehoda poti v socializem, kjer je potrebna najostrejša borba z fraznimi ostanki kapitalizma, katera pa mora biti brezkompromisna,” je zapisal Jože Goričar in napadel tudi odvetnika. Ta sta med drugim trdila, da obtoženi trije “niso ostanek kapitalizma”, saj se “taka dejanja dogajajo v vseh družbenih sistemih”, poleg tega gre “za par majhnih kožic”, nikakor pa ne za špekulantsko združbo.

To je Goričarja tako razbesnelo, da je odvetniški zbornici zapisal: “Zaključek, ki si ga mora ustvariti človek iz takšnega načina zastopanja je tale: ali gre pri navedenih dveh odvetnikih za ljudi, ki ne vedo prav ničesar o nalogah našega kazenskega prava in o njegovih glavnih načelih ter zaradi tega tudi ne morejo razumeti nalog odvetništva v FLRJ, ali pa gre za nedopusten in škodljiv cinizem. Da je verjetneje druga alternativa, izhaja iz neumestnega apostrofiranja družbene nevarnosti po obeh odvetnikih in pa iz dejstva, da pomeni za odvetnika Furlana špekulacija le sredstvo za skromno preživljanje družine.” 

Od odvetniške zbornice je Goričar zahteval: “Mnenja smo, da je ena od aktualnih nalog odvetniške zbornice ta, da energično prepreči takšen, tako za stranke kot tudi za odvetništvo škodljiv način zastopanja. Zaradi tega predlagamo zoper oba navedena odvetnika disciplinsko postopanje in nas o izidu obvestite.”

J. B.

 • Franc Šink

  Prepozno so se takšne stvari začele odkrivati mnogo prepozno.

  • stajerc5

   Pravzaprav taksnih stvari sploh nebi bilo treba odkrivati, ker smo- so, vse te svinjarije poznali prav vsi! Ampak, kaj ces, politika ustrahovanja jim je uspela… Strah je bil, velik strah zase, za druzino, celo za prijatelje; ze sum je bil dovolj!

 • Mojca pokraculja

  ” Nahajamo se v zadnji fazi prehoda poti v NAŠIZEM, kjer je potrebna najostrejša borba z fraznimi ostanki kapitalizma, katera pa mora biti brezkompromisna”
  so povedali govorniki na proslavah dražgoške bitke zadnjih 25 let !

 • totex39

  Očitno je bil komunizem tudi v teh letih osamosvojitve tako močan, da si niso upali z resnico na dan.

 • Cvetoči mah

  Sudac ulazi kod kolege suca, koji sjedi sam u sobi i smije se na sav glas. “Čemu se smiješ?” upita kolegu. “Čuo sam odličan vic!” “Pa ispričaj ga.” “Ne smijem. Radi tog vica upravo sam osudio čovjeka na tri godine zatvora.”

 • Anonimni_Profesor

  Tudi sodniki v primeru Patria so morali dobiti navodilo, da sodijo brezkompromisno v škode Janše in soobtoženih ne meneč se za pravo. Tako, da pri nas s političnimi procesi očitno še nismo končali.

  • marta

   Še v marsikaterem procesu in ne le v procesu Patria .
   Odvisno od interesa “stričkov iz ozadja” – “roka roko umije”.

 • Osti jarej

  Vračanje lastnine od leta 1991 je v veliki večini ogromna prevara, laž, da se v kapitalistične in Cerkvene roke vrne last Slovencev.
  Nekoč ljudska lastnina, ki je bila samo preko tovarn izjemno uspešna, je izginila.

  Tujci imajo že skoraj vse naše v svojih rokah, če pa oni investirajo v gradnjo, kot Magna, pa to le zato, ker smo mi edini tiho pri strupenih tovarnah in jih, kot Cerar označujemo za tehnološki napredek stoletja. Že nekaj časa se krepi gibanje, ki zahteva vračilo nam ukradene lastnine, a kaj, ko je na drugi strani izdajalska druščina, torej politika.

  Je bilo oni dan glasovanje ali naj se sploh razpravlja o tej ukradeni lastnini, potem, ko je Parlament arogantno zavrnil možnost civilnemu gibanju, da tudi oni predstavijo svojo plat te ogabne kraje in predlog je bil gladko zavrnjen.

  Res je 6 poslancev pokazalo, da jim je še mar za ljudsko last /Juliana Bizjak Mlakar, Vatovec, Tomič, Mesec, Veber in Trček/, a vprašajmo se, komu ste naivno dali glasove, da danes sestavljajo korporacijsko koalicijo? SD, DESUS, SMC!

  Torej prevaranti, ki skrivajo svoj kapitalistični oderuški odnos pod lažnimi imeni in nameni.

  Ni jih sram, da je Vasko Simoniti podaril naš Blejski otok Cerkvi, da sta Bratuškova in Dragonja prodala tujcem Lek in Helios, da bi Cerkev poleg 10.000 ha Triglavskega parka rada še ostalo, tudi naravni Slap Savico, radi bi stavbo gledališča v Ljubljani in Križanke, vse, kar so gradili ljudje za njihove lažne odpustke.

  Stotine tovarn ni več, so jih tajkuni namenoma uničili in odtujili, nekoč pa so bile ponos ljudstva, recimo TAM, z nami upravljajo tujci na vseh področjih, za kar je poskrbel tudi pokojninski strokovnjak Peterle, ki je prosil Jeffreya Sachsa, da mu pomaga zgraditi tovarno za krajo Slovenije.

  In od vseh poslancev v lažnem hramu demokracije jih je samo 6 izreklo strinjanje, da bi se začelo vračati ljudem njihovo, ostali pa se pa raje strankarso koljejo okoli sramotne minimalne plače, ki bo ogrozila njihov luksuz!

  Zakaj moramo biti levi in desni, ko smo oboji izgubili vse?
  Zakaj ne moremo dojeti, da je državna lastnina naša lastnina, ki je ne sme nihče prodati, če nismo soglasno vsi za prodajo?
  Zakaj tako uživamo ob drobižu, ki nam ga mečejo po zraku, da ne vidimo kraje, ki se nam od leta 1991 dogaja?

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/347501/vrnite-kar-ste-narodu-ukradli

  • RATATA

   Ti se ne zavedaš, da si navedel imena šestih blesavih, pokvarjenih, preračunljivih osebkov.
   Težavo imaš ti in jo imam jaz. Zelo podobno težavo.
   Dogovoriti se pa ne moreva.
   Za pravico pa sem.

   • Osti jarej

    ..za pravico si,pa kritiziraš in zmerjaš one,ki jim je mar….kje je kakšen glas ZA…vaše nadvse pravičniške stranke???!!???….sem gledala prenos seje….kot,da jih ni…..

    • RATATA

     Ne bom ugotavljal kdo je B.Ž., me zanima.
     Stranke nimam. Inštitucije Cerkve ne maram, “Boga” se potegnil pa vase, saj zunanjega res ne nucam.
     P.S.:
     Brezkompromisno strinjati se ne sme pomeniti tega, da nam ni potrebno vsakič znova razmišljati!

     • Osti jarej

      ….brezkompromisno strinjanje v mojem primeru,pomeni podobno razmišljanje…..zakaj bi se matrala,če pa je nekdo,prej kot jaz,ubesedil moje razmišljanje

     • RATATA

      Preveč socializma vodi v propad. Vsak socialist postane kapitalist. Pot do tja si tlakuje s parolami, ki so všecne množicam, saj rabi podporo.
      Množice ostanejo vedno množice.
      Najprej revolucionarno zagnane, ob spoznanju resnice pa melanhonično razočarane in apatične.

     • Osti jarej

      …množice imajo moč…ki se je oblast prekleto dobro zaveda….ko se iz razočaranja in posledično apatije,prebudi srd,jeza,bes,strašanski bes….pohodi pred sabo vse…kot cunami….

    • Sinhron

     Osti jarej izgleda da imaš v sebi sizofreno filozofiranje.
     Kar naprej te nekaj muči in kar naprej bi se rad tolažil z lažmi. Včasih je dobro da bi se tudi komu spovedal. Bo zelo razbremenjujoče in ti bo lažje. Cerkev zelo dobro obvlada svoj posel. Morda se ti bo potem posvetilo v tvoji ozki pameti kaj ti delajo ti rdeči ideologi ki jih imaš tako rad!

  • Mojca pokraculja

   Ma kakšen antikomunist tvoj oče in kaj ima s tem državna lastnina, in vse ostalo- tajkuni, komunisti, demokracija, kapitalizem – pa dej človek božji vse si pomešal, d..k in volno.

  • Karmen

   PRAVILNO. VSE KAR SO LJUDJE ZAHTEVALI NAZAJ SO KOMUNISTI POKRADLI, RAZUMEŠ POKRADLI, LJUDEM IN CERKVI. NACIONALIZACIJA = KRAJA ZASEBNE LASTNINE.
   NAM SO UKRADLI VEČ HEKTAROV ZEMLJE V DESETIH MINUTAH, VRAČALI SO JO PA VEČ LET.

  • Katka

   Osti jarej, ti si v bistvu zelo bolan človek z resno obliko demence.
   Možgani so ti skurjeni in vse povezave zmešane. Potem pa ko prideš do zdravila boš končno le dojel da te je čas povozil in da so te tvoji rdeči ideologi izigrali. Modelirani socializem ti je pač v veliki meri skuril možgane. Je pa vprašanje če obstaja kakšno zdravilo za tvoj bolan primer?

 • Osti jarej

  ….kakor desnica:za pravico,za dobrobit ljudstva,za resnico…..ja,to bo….kar naprej šuntanje in razdvajanje

  kdo ,pri zdravi pameti,vas bo pa še volil?!?

 • Božobožo

  Haha dajte raje pogledat kakšne je klatil Janša pri svojih 20 letih.
  Komunistična partija je edini garant za dobrobit Jugoslavije.
  Vedno bomo hodili po Titovi poti
  Samoupravljanje je najvišji ideal demokracije

  • dob

   Ti si pri dveh letih sral v plenice, kar še zdaj počneš, samo brez plenic.

   • Osti jarej

    …dobro,no….saj je res…

    V biltenu AVNOJ 77, ki so nam poslali Janševi bivši prijatelji, je objavil tudi svoje popotniške vtise. “Tukaj se nahajamo, da bi si pridobili izkušnje, z njimi obogatili svojo aktivnost in hkrati te izkušnje prenesli na bazo, iz katere izhajamo. Vsi udeleženci pohoda ‘AVNOJ 77’ bi morali postati nosilci različnih aktivnosti v svojih sredinah, predvsem pa na področju splošnega ljudskega odpora in družbene samozaščite,” je med drugim modroval mladi Ivan. “V takih okoliščinah se torej rojevajo novi kadri, ki bodo sposobni prevzeti naloge, ki jih čakajo ali v komisijah pri predsedstvu občinskih konferenc ZSM ali pa v delovnih organizacijah na področju SLO. Kajti mladega človeka gradi akcija. Izkušnje starejših prehajajo na nas, mlajše. Hkrati s tem pa teče proces osamosvajanja – izkušnje starejših tovarišev so samo osnova za nadaljnjo izgradnjo. Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo, da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.” Ivan je z leti očitno skrenil na stranpota. O Avnoju oziroma o slovenskih delegatih je tudi imel za 180 stopinj drugačno mnenje: “Oni so postavili temelje, mi pa moramo na temeljih graditi naprej …”

    • dob

     Ja in? Poznaš tudi koga, ki je rekel, da je Partija en kurac in da bodo uničili deželo in da bodo ljudje zaradi komunizma obubožali?
     Ne poznaš, ne?
     Seveda ne, taki so končali na Golem. Ali bili na kak drugačen način odstranjeni, dokončno ali pa so se reševali z begom v tujino.
     Taki kot si ti, so volili za kučana tudi takrat, ko so imeli izbiro izvoliti Pučnika!!!
     Zato odjebi s takim svojim razglabljanjem.
     Nisem član SDS, ne nobene druge stranke. Vem pa, kaj je prav in kaj ni, ker ločim kriminal od poštenja.

     • Osti jarej

      ..poznam…mojega očeta,ki je partijsko knjižico ,partijskemu poverjeniku zabrisal v glavo in iz zveze komunistov izstopil….leta 1969

     • pajot

      lažeš.

     • Osti jarej

      ….kar tolaži se

     • dob

      Pred tem je pa vzklikal komunizmu, kenede?!
      In v čem je to različno od tistega, kar je naredil Janša?

     • Osti jarej

      ….moj oče je bil poštenjak…ko je spoznal,kakšni ljudje vodijo republiko,tovarne ipd…jih je odyebal…niso ga nagnali…od partije nikoli ni imel nobenih koristi in je živel izključno od dela lastnih rok…..janša jih je imel in še danes je pri koritu….s kučanom uspešno viharita,krmarita,vedrita,oblačita in manipulirata s slovenskim narodom…sta dve strani enega kovanca…jp,,,loza je pomembna in oba sta plava inu taprava…kakor zidar…in še malo se ne sovražita

     • Krtača 20

      Ti tud ne zastopiš poante janševe 666 sds: naš komunist je manj komunist kot je vaš komunist, ne ni res, naš komunist je manj komunist kot vaš komunist, ne ni res naš komunist je manj komunist kot vaš komunist….. Pač so trčeni ke v glavo….

     • tohuvabohu

      Kaj imaš ti zoper komuniste, bizgec?

     • Krtača 20

      Sdsovi komunisti ste fajn osli. Sam to.

     • Stran

      Krtača le katera ustanova za premaknjene te je spustila in te za to še plačuje.
      Ajd ne trosi neumnosti!
      Lahko je nekdo bil komunist, a to samo na papirju. Kako so ljudi določali in silili v partijo je tudi poznano iz Jugoslovanskega enoumja. So pa mnogi spoznali kakšno zlo pomeni komunizem in partija. Kot da bil paktiral s hudičem in se norčeval iz ljudi in humanizma. In to je vidno predvsem po vseh njihovem lažnivem in sprijenem delovanju, katere del ti osebno si tudi sam.
      In tebi je v glavo TRČILO celo vesolje in se ve kam spadaš!!!!!

     • dob

      Hvala za tvojo predstavitev Janše. Nism vedu. Ko te jebe.

  • radames

   Kučan je tik pred osamosvojitvo iz svoje umazane duše “sklatil”, da slovenska država ni njegova intimna opcija.

  • radames

   “Vedno bomo hodili po Titovi poti
   Samoupravljanje je najvišji ideal demokracije”

   In uničili še katero svojo državo poleg jugoslavije.

  • tohuvabohu

   Ti to še zdaj verjameš, siromak.

 • Osti jarej

  …vse je eno….. z namenom manipulacije 99% ljudi na tem svetu

  https://2.bp.blogspot.com/-xSuRy5Da08g/VikJ-68O1EI/AAAAAAAAAqA/5cEGNZMVxzs/s200/preuzimanje%2B%25281%2529.png

  Simboli su veoma važni, jer oni komuniciraju sa kolektivnom podsvješću tj. arhetipovima i kanaliziraju energiju. Na slici je zodijački znak saturna. Saturn je uvijek u starim kulturama predstavljao smrt. Bio je bog žetve, upravljao vremenom, zvan “gospodar prstenova”. Kada su rabini-leviti napisali 2 religije proizašle iz judaizma, islam i kršćanstvo (jednu za Arape, drugu za nas), razdvojili su simbol saturna na dva dijela. Nama su dali križ, koji još znači simbol ubojstva Boga, islam je dobio kosu, tj. polumjesec (to je u biti i polumjesec i saturnov prsten). Smrt je u drevnim kulturama predstavljana sa kosom (obično kao čovjek koji jede djecu), što je u biti njegov prsten. Saturn se predstavlja i sa crnom kockom..Muslimani kruže oko crne kockaste Kabe koncentrično u pravcu obratno od kazaljke tj. u pravcu kojim kruži prsten oko saturna. Crni kockasti šeširi upotrebljavaju masoni, svećenici, suci i kad se diplomira, crna kocka je jedan od simbola saturna. Židovska kapa tefillin je u obliku saturna. Šerifi su bili u Egiptu predstavnici zakona (egipatski glumac Omar Sharif), nosili su Davidovu zvijezdu kao i danas. Na južnom polu saturna je heksagram sa okom u sredini, kad spojimo linije dobijemo kocku. Sve te religije slave u biti saturn, jupiter, sunce i mjesec, nekad ih iskombiniraju da jedan simbol ima više značenja. Još se slavi venera tj. zvijezda danica u kršćanstvu, ona je lucifer tj. svjetlonoša i brka se sa saturnom tj. sotonom (nju su štovali na latinskom štovati je veneror, venerare). Kao što je kršćanstvo naslonjeno na paganizam radi lakšeg prelaska, tako je islam naslonjen na neka vjerovanja arapskih plemena, npr. obožavanje boginje mjeseca koju su zvali a-llaaah, slično egipatskoj iah ili lah. Formulu nisu mijenjali. Kada su izmislili komunizam, uzeli su cijeli znak saturna, srp i čekić. Jer se križ na znaku Saturna može prikazati kao tau-križ u obliku slova T, koji je isto simbol smrti. Tau se isto zove križ, križ sv. Franje, tau ima važno mjesto u židovskoj mitologiji. Znači, opet znak smrti. Elite koje su smislile judaizam i Židove namijenile kao čuvare odredile su Davidovu zvijezdu koja je u hinduizmu, budizmu također znak saturna (zato jer saturn na polu ima heksagram, ona je zamijenila originalni židovski simbol, menoru). Na ovom linku ima objašnjenje za mnoštvo šestica, npr. 6. planet od sunca, 6. dan u tjednu saturn-day (židovski šabat), značenje 3 šestice. Cernunnos je keltski rogati bog, institut “cern” ima simbol 3 šestice. Satan (u islamu shaaytan) je izvedenica od saturn koji predstavlja crno i smrt, suprotnost od sunca. Sunce i saturn su uvijek muški bogovi, oni daju svjetlost odn. tamu, mjesec i venera ženski jer primaju. Mjesec i venera su između ostalog bile boginje spolnosti, zato imamo venerične tj spolne bolesti i mjesečnicu. Saturn ubija sunce, 21. 12. sunce ulazi u znak jarca, rimljani su poslije saturnija slavili sunce koje uskrsava, sol invictus. Inače svakim danom u tjednu upravlja pojedini planet, tako su i dobili imena: Petkom upravlja venera (venerdi), subotom saturn (shabbatai na hebrejski), nedjeljom sunce (sun-day), ponedjeljkom mjesec (moonday, lunedi od riječi lunes). Subotom zbog utjecaja satruna nije poželjno otpočinjati poslove ni vjenčanja, zato Židovi ništa ne rade od 6 ujutro do 6 navečer (opet 6), zato su nama uvalili vjenčanja subotom na kojem mladoženja stavlja saturnov prsten na ruku mlade. Baron Samedi (subota) u Voodoo tradiciji je Loa koji čeka duše na raskrižju. Rimljani su slavili saturnije u prosincu, kada mi slavimo božić i Novu, jer je tada vladavina jarca kojim upravlja saturn. U Veneciji početkom zime dolazi Befanija ili Refana, refan/rempan je još jedno ime saturna. U paganizmu je saturn poznat pod imenom dabog, dažbog, hromi daba (zato imamo izraz dabogda) ili pan koji ima donji dio tijela od jarca. U vrijeme Božića kod pagana bi dolazio krampus, koji danas u nekim mjestima dolazi sa Djedom mrazom. Djed mraz predstavlja jupitera sa bradom, crveno-bijeli planet sličan saturnu i to što su zajedno ima veze sa njihovom konjukcijom, u mitologijama saturn prepušta mjesto jupiteru.. U Bibliji se spominje kao elohim 2500 puta, što je množina od el.izraelsko ime saturna (Judeja je imala Jahvu koji poslije se spaja sa elom), zato prefiks el kod arapa i u španjolskom Zato svi anđeli imaju nastavak na el, glasnici el-a. Gabriel, Uriel, Mihael, zatim riječi elections, elita (od izraelita). Pakao se kaže inferno zato jer zima tj. latinski inverno počinje za vrijeme saturnija, tj. zimskog solsticija (suprotnost od zime tj. ljeto je dobio ime po paganskom raju summerland). Saturn je također bog žetve, za vrijeme žetve se odvaja žito od kukolja, to je priča i iz biblije. Otuda mu i ime diablo, đavao, diavolo to je od latinskog diabolus “onaj koji razdvaja”. Vrag je dobio kod nas ime od svaroga vjerojatno, svarogovo je vrijeme bio prosinac. U hinduizmu je saturn shani (subota je shanivar), saturn upravlja vremenom i u raznim kulturama je poznat po imenu hronos, kronos (kronično, sinhronizirati, anakronizam), horos (to je sve riječ za sat, kod nas je sat-urn). Još jedan naziv saturna je malah, malak npr. imamo proroka malah-iju, proroka el-iju (ovo iah je staroegipatsko božantsvo mjeseca). Molohu u obliku jarca su se u Kanaanu žrtvovala djeca, odatle naziv “žrtveni jarac”. Na grčki je jarac tragos i oda je pjevati, odatle je tragedija, pjevanje saturnu, u tragediji ideje za koje se junak bori propadaju, tragično završava. Satira, u kojem se nekome rugamo, u Rimu se isprva zvala satura. To je poteklo vjerojatno od grčkih polubogova satira, koji su bili pola-čovjek pola-jarac, pratili su Pana, saturna (jedan od saturnovih mjeseca je pan). On je zaštitinik pastira, sam riječ pastir je fuzija pan+satir, možda nije slučajno ta riječ izabrana u crkvenoj terminologiji. Saturn ima 7 prstena, Saturnu treba sedam godina za obilazak sunca, zato muslimani idu 7 puta oko kabe, kod Židova mlada se okreće 7 puta oko mladoženje, zato imamo 7 vrata pakla, 7 smrtnih grijeha, 7 puta se škropio krvlju jarca žrtvenik el-u. Saturnov prsten je čest motiv u logoima (nike), zato sveci, santi imaju aureolu oko glave (Santa tj sveti je anagram od satan, sant salvador tj. spasitelj i el salvador). Zato su se redovnici brijali na tjemenu, a poslije su uvedene kape (yarmulka kod Židova) kod svećenstva, da ostatak kose opisuje prsten oko glave. Zato i Arapi imaju crnu traku oko glave. Kršćanska aureola oko cijelog tijela je mandorla, manda je još jedno ime saturna. Mandulis je bio nubijski bog vremena, sa sličnom elipsom oko sebe. Saturnove životinje su vrana ili svraka koje predstavljaju smrt. A planeti sigurno utječu na nas, mjesec ima silu da pokreće plimu i oseku. Normalno je da utječe na čovjeka koji je građen od 80 % vode, zato se luđak zove lunatik. nisu svi drevni narodi bili bezveze opsjednuti astrologijom. Na ćirililici znak saturna je ć, nije slučajno što većina prezimena završava na ć. Saturn upravlja zakonima i planinama Fuyiama i Sinaj, nakon što su Židovi prošli kroz pustinju Sin, Mojsije (koji se prikazuje sa rogovima, grijeh je sin) je primio na Sinaju zakone. Egipat i Sinaj spaja Suez, čitano odozada to je zeus kojim upravlja jupiter, jupiter je antipod saturnu (naopaki znak od saturna ima). Sinistra je na tal. lijevo, istra je inačica boginje istar. Dunav se nekad zvao Ister.

  • Skok

   Osti jarej , ti pa vaše manipulacije. Saj nič drugega ne znate. Če pišeš na srbsko-hrvaškem jeziku pojdi tja kjer je ta jezik doma. In ne trosi s svojimi debilnimi komentarji po drugi v Sloveniji. A misliš da smo vsi tako debilni v svojem razmišljanju kot ti?

 • Caetano

  Tako so delali boljševiški zločinci. Če je kdo kako stvar skril ob tem, ko so mu oropali premoženje so ga še dodatno oropali in zaprli ali pa poslali v taborišče, kjer je zaradi slabih razmer marsikdo tudi umrl.

 • montyamp

  Kaj so komunista olupili ???
  Tista koža ziher ni za uporabo , tako kot NKVD- kominternovski samozapravni socializem ne .
  V Avstriji nimajo komunističnih idiotov na oblasti , zato država normalno funkcionira .

 • Olga_10

  Vrniti bi jim bilo treba z isti mero, da bi razumeli!

  • Osti jarej

   …dej,ne meči jih v koš s kakor desnico…..ti pa res nimajo nobene empatije do naroda….kot cerar in kot niti pahor ne,ki je zguban,kot stara baba……mopsi so preveč lepi

   • Kontra

    Osti jarej, kreten zaruleni, levičarji so med vojno in še posebno povojni pokazali svoj pravi sprijeni karakter. Ste groza od groze, še pogledati se vas ne splača s tistimi krvavimi simboli in vso maškarado , ki jo še danes lažnivo propagirate. Še vedno živite te lažnive sanje kot so Dražgoše in Pohorski bataljon. Raje trosite laži in sprenevedanja, resnica vam je prav malo mar. Le nalijte si čistega vina in poglejte kako je bilo v resnici!
    Ti se poglej v ogledalo in boš videl kakšno ogabno podobo nosiš. Le od kod si se vzel Pr***c žaljivi?!!!

  • Anonimni_Profesor

   Contra humanizmu ste hotela povedati Olga mar ne.

 • Osti jarej
  • Krtača 20

   Pa sej veš da janša ni nikol nič kriv. Če ga pa slučajn obsodjo je pa to zarad udbovskih sodišč. Zmer pa pozab povedat da je lih sam najbolj zagaman partijc in največji udbomafijc. Pa še pisatelj pravljic za desne ovce. Sej so mogl verjetn vsi člani kupt njegove noriške nebuloze da je vsaj par izvodov prodal.

   • tohuvabohu

    Cepec. Pa pojdi ti sedet zaradi neugotovljenega dejanja na neugotovljenem mestu neugotovljenega dne na neugotovljen način in bodi vesel. Btw, kdaj gre pa Kurčan sedet?

    • Krtača 20

     Zaradi neugotovljenega dejanja na neugotovljenem mestu in neugotovljenem času je osel oslico nategnil. Ti, kot produkt tega nečednega početja pa potem takem ne obstajaš? Enkrat si vosu, zmer vosu!

     • tohuvabohu

      Ja, taki ste zahojeni komanči. Dobra primerjava! Za vas je celo obstoj nepravega bitja zločin.

     • xtc

      Torej sklepam ,da ti je osel neznano , kje in kdaj nategnil mamo-produkt tega si ti?
      Samo vprašam iz radovednosti.

     • tohuvabohu

      Mama je bila partizanska mula.

     • RATATA

      Je nosila težko Bredo hehe

     • Vsred

      Ti si pa sprijena rdeča podgana. Enkrat sprijen, zmer sprijen!
      In tako se iz dneva v dan nateguješ. Si produkt podlosti in spaka od človeka. Tvoje nečednosti so lahko samo produkt pokvarjene levičarske ideologije!
      Si enoumno zagrenjen, zdaj pa se utapljaš v svojem lastnem dreku. Zato raje bodi tiho in ne trosi svojega dreka po drugih!!!!!

   • rukija123

    od kolega babica je bila v komisiji ko so janši vzel partijsko knjižico in baje je padel na kolena in se zjokal kot otrok ki mu vzameš igračo…

  • RATATA

   Matkurba, zarad Mladine mi je poručnik jebal mater, ko mi jo je najdu v kaseti.
   Rekel je, da sem separatist in da nisem za bratstvo i edinstvo naših naroda in narodnosti in da mi bo pobral pas in šnirlce ter me strpal u ćuzu.
   Jaz sem se zagovarjal samo s tem, da nemam brata haha
   Ej hvala

 • radames

  Za uspešno izvedbo komunistične revolucije komunistom ni prav nič sveto. Ne človeško življenje, ne človekovo trpljenje, ne lastnina. Zato je treba vse “neprimerne” ljudi pobiti. Ne glede na to ali so nedolžni ali krivi.
  Komunisti so najhujša grožnja vsemu človeštvu. Sprva so jih same sladke besede; ko gre zares, za njimi ostajajo grmade trupel. Povsod. Ne samo pri nas.
  V Zahodni Nemčiji so se te nevarnosti zavedali in Komunistično partijo Nemčije leta 1956 prepovedali.
  Pri nas pa še vedno gojimo potencialne morilce.

 • Osti jarej
 • centurion

  Takole je bilo s temi sodniki in tako je še zdaj.
  KDO je postal sodnik- uradne objave:

  http://utrip-ljubljane.si/kako-mizarji-krojaci-sodili-v-imenu-ljudstva/

 • Israel Goldman

  Joze je bil ze fejst fant, bil je prijatelj IZRAELA, in to je edino kar steje.

  • Israel Goldman

   Tudi Tito je bil prijatelj izraela in Golde Meir:

   • Osti jarej

    ..ja,kakopak….pa angleške kraljice in papeža…rdeč je bil pa glih ene toliko,kot janša<

    • Artur

     Pa s Hitlerjem je tudi paktiral več kot eno leto .

     • MEFISTO

      Kar do konca vojne, saj mu je Hitler jedel iz roke.

 • MEFISTO

  Danes je dan spomina na žrtve nacizma oziroma na holokavst.

  Pri nas nismo prikrajšani za spomin na žrtve, ker so komunisti med in po vojni pobili toliko nedolžnih ljudi, da lahko vsak dan obujamo spomin na komunistični holokavst.

 • xtc

  Tale je izvraten primer slovenskega sodstva danes-Patrija pa izvrstna prispodoba.

 • MEFISTO

  Starejši bralci se najbrž še spominjate fanta Pirečnika, ki je živel pri ljubeči družini v Nemčiji in za katerega sta bila Nemca edina dobra starša, ki ju je poznal.

  Takratni odvetnik Jože Goričar je dosegel, da so ga vrnili v gnilo Jugoslavijo in ga onesrečil za celo življenje.

  • rukija123

   vrnil ga je svojim pravim staršem kar je edino pravilno

   • MEFISTO

    Si morda brat od pravega123?

    • rukija123

     jaz sem sestrica od 123

 • MEFISTO

  Tako dober človek sem, da ne bi namerno pohodil mravlje ali ubil muho, gada ali modrasa.

  Še podzemnega škodljivca, ki sem ga ujel in ki mi je na vrtu delal veliko škodo, sem odnesel kakih sto metrov proč ter ga zdravega in celega spustil v naravo.

  Ne morem si pomagati, toda sovražim pa komuniste in druge rdečkarje.

  Ne, ne bi jim storil nič hudega, kot si najbrž želite.

  V roke bi jim dal krampe in lopate ter šajtrge in bi jih po kratkem tečaju, kako se uporabljajo, poslal na slovenska gradbišča, tudi na zlati drugi tir, da si v potu lastnega frisa zaslužijo za vsakdanji kruhek.

  S tem bi tudi zmanjšal potrebe po Bosancih.

  • Artur

   Nič od njih, če pa ne znajo niti lopate prijet na pravem koncu . Zapret za rešetke v ZOO , to pa gotovo kot v opozorilo na predstavnike homo sapiens degenerirane invazivne vrste. Sredstva za njihovo vzdrževanje pa črpat iz njihovega zaplenjenega nakradenega premoženja.

   • MEFISTO

    Kaj pa, če ne bi bilo zanimanja za njih, potem bi p njihovo vzdrževanje spet postalo naš strošek.

  • rukija123

   A si živel v tistih časih?
   Zakaj sovražiš komuniste?

   • MEFISTO

    Vsak pošten človek v dno duše sovraži komuniste.

    • rukija123

     po čem se pa ti sodiš da si pošten?
     kaj si naredil poštenega v življenju daj povej podeli z menoj no

 • Asterix in Obelix

  Kaj pa Ljuba Prenner? Ni bila boljša od vseh hetero komunistov?

  • MEFISTO

   Vsakdo je boljši od komunistov.

 • Capi

  Takšno sodstvo je v Sloveniji še sedaj!!!!!

 • cosmosjasnovidec

  Sedaj pa sodiščem ukazuje predvsem komunajzerska driska tovariš “kurčan” na plačilni listi pa ima vse čefutarka copatarska sramota sexualni posiljevalec “jankovič”.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • rukija123

   dej se malo bol strpno izražej no

   • MEFISTO

    Koliki po vrsti si pa ti nick moža tisočerih nickov?

    • rukija123

     ti bom odgovorila ko te bodo izpustile halucinogene substance revček zblojeni

 • šmentanamuha

  Hudo. Zdajle sem prebrala, Džizs, človeka kr stisne pri srcu, še danes, kako neki je to moralo izgledati nekoč. Skozi to perspektivo lažje razumem, strah in nezaupanje Slovence do politike in želje, da bi se izpostavljali. Kako že gre tista: kogar piči kača, se boji zvite vrvi … komunistične zveri … gonite se u Satanovo deželo.

 • rukija123

  bila sem študentka omenjenega profesorja goričarja in ni bilo bolj poštenega človeka.

  tole je pa navadno klevetanje brez trdnih dokazov.

  • MEFISTO

   Ti si pa res trans ali biseksualec, sicer se ne bi predstavljal kot pocestnica.

   Mar nisi svojim nagnjenjem dovolj zadostil s Tetko iz ozadja in trantelo in še z nekaterimi drugimi nicki?

   • rukija123

    po tvojem odgovoru sodeč, se za tvojim nikom skriva neizobražen mamin sinko prikloplen na mamino dojko po vsej verjetnosti na socialni podpori ki malo stresa žolč po obskurnih forumih
    pamet v roke fant pa čimprej vime iz ust!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!