Kako se je začelo: Komunizem za slovenski narod usodnejši od okupacije – 1. del

Foto: Twitter

”Če se OF bori za osvoboditev izpod Nemcev, zakaj vendar pobijajo domače ljudi?” O tem in še čem se sprašuje tudi Janko Maček v svoji knjigi Kako se je začelo. V njej opisuje začetke revolucije in razlaga skrito ozadje medvojnega dogajanja. Ob tem priznava, da je bila revolucija za slovenski narod usodnejša od okupacije. Ljudje so hitro sprevideli, da se komunisti ne borijo proti okupatorju, ampak želijo revolucijo in novi, svoj družbeni red. Po množičnih umorih pa so se začeli spraševati, kakšni so resnični nameni OF. Pa poglejmo.

Janko Maček, ki prihaja iz kmečke družine, je že od ustanovitve Nove slovenske zaveze njen član, hkrati pa pisec besedil v reviji Zaveza. V rubriki Tako se je začelo je objavil že mnogo hudih zgodb ljudi in družin, ki so trpele kot žrtve nasilja komunistične revolucije. Maček v svoji knjigi Kako se je začelo opisuje začetke revolucije. Pokaže nam glavno ost medvojnega dogajanja in dokaže, da je bila revolucija za slovenski narod veliko hujša in usodnejša od okupacije. Prvobitni cilj Osvobodilne fronte (OF) in partizanskega gibanja je bila revolucija, boj proti okupatorju pa je bil v prvi vrsti le taktika Komunistične partije v njenem boju za prevzem oblasti. Da pri tem niso sprejemali kompromisov, je znano.

Razlaga, kako je treba osvobodilni boj zatiranih narodov opredeliti kot prvo fazo socialistične revolucije. Ta dopušča sodelovanje z zavezniki, a se jih je v drugi fazi, ko niso več potrebni, treba znebiti. Na temelju takšne strategije izvedbe revolucije, sprejete na začetku okupacije, je tudi slovenska partija z množičnimi poboji po koncu vojne usidrala svojo oblast. Do nemškega napada na Sovjetsko zvezo so bili komunisti edini zavezniki nacističnih okupatorjev. S Hitlerjem in Stalinom so sklenili pakt, do omenjenega napada pa so nacistom stali ob strani. Skupaj z njimi so preganjali in izganjali zavedne inteligence, duhovščino in druge razredne sovražnike na Štajerskem in Gorenjskem. V času največje narodove stiske so med svojim pohodom na oblast komunisti pobijali domače ljudi, svoje politične nasprotnike. Seveda je Komunistična partija delovala pod krinko OF.

Maček v omenjeni knjižni izdaji razlaga, kako so jim partizani doma vse požgali. Ostali so brez doma, kot so ga poznali, ubili so tudi njihove sosede. Kot enajstletni fantič je ministriral na številnih pogrebih, ki so se vrstili dan za dnem, pravi in dodaja: ”Od blizu sem videl žalost dvojcev pobitih ter stisko otrok, ki so ostali brez staršev.” Spominja se tudi Dolenje vasi sredi Selške doline in njene prve dni nemške okupacije. Starejši so se takrat zavedali, da to ne prinaša nič dobrega, redki pa so Nemce nestrpno pričakovali. Doma so šivali zastave s kljukastim križem, glavni vzrok njihovih simpatij pa je bilo prijateljstvo med Hitlerjem in Stalinom.

Igralec Radko Polič pripoveduje, da je tudi Bela krajina raje želela pod Nemce, kot pod komunistični režim
Polič v Belokranjskem odredu govori o belokranjskih vaseh, ki so bile nad Nemci zelo navdušene. Pri tem ne pove, koliko so k takšni propagandi pripomogli komunisti oziroma, kako so jih vodili. V knjigi pa opisuje naslednje: ”Zastave nemškega tretjega rajha na nekaterih mlajih v Beli krajini so  tisto bridko pomlad izpričale, da je hitlerjevska propaganda o nemškem novem redu, o delu in kruhu, ki ga bo vsem, ki so voljni pridno delati, priskrbel Adolf Hitler, ponekod tudi v teh krajih padla na plodna tla. Ponekod so pobirali podpise za Nemce, bili so tudi shodi, kjer so udeleženci vzklikali Hitlerju in veliki Nemčiji in zahtevali, naj pride tudi Bela krajina pod Nemce.”

Najprej so se topili od navdušenja nad Nemci, nato pa bili glavni pri osvobodilni organizaciji
Jakob Žakelj se je z okupacijo srečal na svoji kmetiji v Suhem dolu pri Lučinah. Piše, da je po vaseh mrgolelo zastav in mlajev, veliko mož je nosilo celo značke s polomljenim križem. ”V tistih dneh so bili ljudje od navdušenja za Nemce naravnost pijani in trezen človek se je moral vprašati, od kod vse to, kaj to pomeni. Naštel bi lahko celo vrsto ljudi, ki so se kar topili od navdušenja za Nemce, nekaj mesecev pozneje pa so bili že glavni pri ‘osvobodilni organizaciji’. Prav nobenega dvoma tudi ni, da so bili v mnogih krajih ravno komunisti tisti, ki so predlagali gestapu, koga naj izselijo, da ne bi bil morda njim v napoto, ko pride njihov čas.” Nekaj tednov kasneje pa je po vaseh že krožil črni avtomobil, pobiral zaznamovane in jih vozil v Škofove zavode v Šentvid.

Komunisti so razmere videli kot izredno ugodne, da lahko pričnejo s komunistično revolucijo. Že od začetka so imeli takšne namene, potem pa, ko je prišlo do tuje okupacije in, ker je narod bil brez oblasti, svoje načrte uresničili. Vse povprek so ubijali svoje nasprotnike, okupatorja pa prepričali, da so njih pustili pri miru in se pričeli znašati nad nekomunističnimi Slovenci. Okupacijo so izkoristili za svojo revolucijo, ubijali pa so tudi otroke in cele družine.

A. L.

 • Franjo Trojner

  Kako se je začelo: Komunizem za slovenski narod usodnejši od okupacije – 1
  VEMO KAKO SE JE ZAČELO, VEČJI PROBLEM, KI TARE NAŠO DRUŽBO JE, DA ŠE KR TRAJA, TRAJA, TRAJA!

 • Hun

  spet simpatiziranje nasih desnicarjev z nacisti

  • Anton

   Hvala za prispevek k večjemu branju nove24tv.
   Veš da je res kar so napisali…… Mogoče bojo tvoji potomci sprejeli resnico o komunizmu, in se ga sramovali. S tem pa tudi tebe.

  • Anton

   Komunisti so pa med vojno simpatizirali s nacisti.

  • Anton

   A maš kakšnega otroka? Mogoče hčer? Si predstavljaš da bi jo oženu en tak kot sem jaz, al pa en desničar, in ti jo spreobrnu v normalno žensko?

   • Hun

    ko bi jst s tvojo zeno spal ceprav dvomm, da jo mas…bi dozivela razodetje in spoznala v seb žensko

    • Anton

     Stran vrž tistu k neč ne nucaš!

  • Steiermark

   Nacisti nikoli niso bili tako smrtnonosni za narod, kot komunisti – rdeči zločinci! Povsod, kjer je bila Nemčija in s tem nacizem, so bili ljudje zaščiteni pred zvermi komunisti, ki so klali ropali, posiljevali itd. – izvajali strahote, kot jih pozna samo komunistična ideologija – komunistični zločinci, kot je bil stalin, lenin, tito itd.! Nacisti so pa preganjali komuniste, njihove podpornike in teroriste, ki so družno oz. po navodilih komunistov izvajali zločine, rope, posiljevanja….

   • Hun

    danes bi ti šprehala švabsk ce neb blo partizanskega upora…itak pa ti navijas da ni bla Slovenija švabska provinca

    • AlojzZ

     Veliko držav ni imelo partizanskega odpora pa ne “šprehajo švabsk”.

   • janko

    Res je! Nacisti in fašisti niso obsodili brez dokazov. Komunisti so pa brez pomisleka pobili vse, do korenin, kar ni bilo na njihovi strani.

 • Anton

  Zelo dober članek komaj čakam na drugi del.

 • MižekFiga

  Sedaj je že “skrajni čas za konec”.
  Takoj je “skrajni čas za konec”.
  Včeraj je že bil “skrajni čas za konec”.
  Predvćerajšnem je bil “skrajni čas za konec”.
  ……
  Če z lepa ne gre, bo šlo pa zgrda !!!.

  • janko

   Zgrda bi bilo katastrofa. Današnji komunisti so potomci rdečih kanibalov, nezmožni nepristranskega, realnega dojemanja sveta! Biti moramo maksimalno aktivni, neprestano razjasnjevati resnico, biti zgled zahodne krščanske kulture, vedno vsi na volitve!!

 • Franjo Trojner

  V prvi setovni vojni je v 4 letih na bojnih
  položajih padlo 40 000 naših fantov, v samo dveh mesecih po drugi svetovni v miru pa so krvi željni komunisti in njihovi fsrani podrepniki, sluge zverinsko pobili 15 000 naših fantov in deklet. Ma kaj med vsemi totimi komunisti ni bilo niti ene samcate vsaj malce normalne osebe, temveč vsi sami tatovi, psihopati in morilci? Sicer jim je pa sam njihov Oton Zupančič skesano zapisal : “Svobode naše jabolko se zlato nam zakotalilo je v kri in blato, in preden spet zasije v čisti slavi, vsi bomo blatni, ah, in vsi krvavi.'”

  • MEFISTO

   Odkod ti številka 15.000?

   Toliko so pobili samo domobrancev!

   Realna številka pobitih Slovencev je tam okrog 50.000 duš!

   • Steiermark

    Kaj je in kaj prinaša komunizem smo nazorno lahko videli v Kambdži – isti način klanja lastnega naroda in uničevanja vrednot ter vzpostavljanja vsesplošnega strahu, med narodom. Danes pa isti klavci ponovno vladajo, ja tisti, ki so svojim ljudem rezali vratove, jih ubijali s krampi, zapirali v koncentracijska taborišča, kjer so bili zverinsko mučeni…..naša realnost, kjer nam danes vladajo potomci teh zločincev!

   • Franc Šink

    Seveda obljubljen jim je nekaznovani rop.

 • AlojzZ

  Zakaj je komunizem nevarnejši od nacizma? Ker obljublja blagostanje, pravico in skratka vse a brez Boga. In to zapelje marsikaterega pravičneža. Brez Boga pa omenjenega ali na kratko sreče ni.

  Sicer pa poglejte svet brez Boga:
  https://www.google.si/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=sp_dyn_tfrt_in&idim=country:SVN:SVK:HRV&hl=sl&dl=sl#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_dyn_tfrt_in&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=region:MEA&idim=country:SVN:DEU&ifdim=region&hl=sl&dl=sl&ind=false

  Kar je pod 2,1 otroka na žensko, izumira. Kar je pod 1,9 otroka na žensko, neustavljivo izumira. V tej luči glejte prihod muslimanov v EU, da se bo svet brez Boga pokazal v vsej svoji luči.

  Rešitev??? Seveda je … ampak je pri Bogu. Molitev in pokora. Štirideset dni in smo rešeni. Ampak! Si rešitev sploh želimo? Kdo je sploh pripravljen moliti in delati pokoro?

  • tarantela

   Ko bo bog poskrbel za delovna mesta, za pravično plačo, za stanovanja mladim, potem bo več otrok, to je vsa matematika.

   • Zima prihaja

    Tudi država kot velika mama se ni izšlo .To so dejstva.

   • AlojzZ

    Pa še v Lidl naj hodi namesto tebe, kajne?

    Bog ti je dal navodila, kako moraš živeti, če hočeš biti srečen. Dal ti je tudi svobodo, da jih ne upoštevaš. In če jih ne, kot si se očitno odločil, bo pač tu živel nekdo drug. Neki črnec iz Afrike, ki vpije: “Allahu Akhbar!”

 • bubamara

  Komunisti so resnično prijeli za orožje in “osvobodili” Slovenski narod, ko so prišli iz hoste.

 • Krtača 20

  Nehajte zavajat ljudi. Resnica je bila drugačna in to domobranci dobro vejo. Tu ni skrivnosti: http://www.rtvslo.si/blog/george-patton/domobranci-hitlerjanci/28342

  • montyamp

   RESNICA O PREDNIKIH SLOVENSKE OBLASTI , BEDA KI JE NAPADLA PODALPSKI SVET

   Na klic kominterne združite se v čete – v boj za svobodo, v boj za Sovjete.

   Rdeče smo fronte bojevniki mi, ker naše je geslo —- SOVJETI SVETA .

   Iz ruskih step VELIKI STALIN kliče zmagovito, z naših se gora odziva mu TOVARIŠ TITO .

   Naglo pokradene puške smo zgrabili in v gozdove z doma šli, ko sovjetski so junaki skupen boj oklicali. Čez gore, polja po svetu naj doni,

   ————SLOVENIJA SVOBODNA SOVJETSKA BODEŠ TI .———–

   BANDA KOMUNIST-FAŠISTIČNA .

  • montyamp

   —–Julij 1940, SZ evroposkim KP: “Sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odproniška gibanja.”

   —– 27. april 1941, enaidvajset dni po nacifašističnem napadu na YU slovenskii komunisti tvorijo PIF usmerjeno proti V. Britaniji, Franciji, ki ju napada Hitler

   —– 13. maj 1941, dober mesec po nacifašističnem napadu na YU, Tito iz posvetovanega KP sestanka Moskvi: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

  • Minovak

   Če bi bila resnica drugačna, zakaj pa je rdeča oblast uničevala svoje arhive…? Nobena država s čisto vestjo tega ne počne, samo pri nas in to je odgovor, da nimaš prav. To ni bil boj za ljudi, temveč izključno za oblast, ne glede na žrtve in natančno to počnejo še danes.

  • sprehajalec

   Ni Komunistov – Ni hitlerjancev.

 • Zima prihaja

  Zakaj so slovanski narodi zaostali za razvitim svetom?

  • janko

   Ker so imeli komunizem!
   Pri nas ga pa še imamo in zato še vedno zaostajamo!

 • montyamp

  Tako pokvarjen človek kot so majmuni ki so 1935 bežali pod Stalinov rep iz Slovenije , se redko rodi , zato ga zlobneži vzgojijo .
  1920 je bila ustanovljena komunistična stranka na naši tleh .
  Nemci in Avstrijci nimajo rdečih idiotov na oblasti , zato tam ljudje lahko dihajo in živijo normalno življenje .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO ZLOČINSKI HLAPCI NA OBLAST .

 • MEFISTO

  Krtaćo20 pozivam, da nam prej ko bo z ostalimi nicki nadaljeval s svojim genocidnim nabijanjem, po resnici zaupa, kje so se borili njegovo prednikin kak položaj so imeli v “sovražnih” si vojskah?

  Pri tem imam v mislih njegove starše i

 • Franc Šink

  Če bom še enkrat videl ob kateri koli priložnosti viseti zastavo z rdečo zvezdo,bom izobesil svastiko. Čeprav jo ne maram preveč.Bomo videli če smo res enaki!!

  • janko

   Rdeče zvezde bodo še dolgo, z tardečimi retardi se ne da… Pustimo času čas, v svetu se vse spreminja, vedno hitreje in silneje.

 • MEFISTO

  V nadaljevanju vam dobesedno posredujem del Načrta Osvobodilne fronte iz leta 1943 o dokončni rešitvi slovenskega narodnega in ustavnega vprašanja slovenskega naroda. Besedilo je originalno in ni lektorirano, saj so ga pisali komunistični intelektualci.

  Načrt so OF-ovci obogatili tudi s praktičnimi smernicami deset prstnega tovariša Tita, zato je še posebej pomembno zgodovinsko pričevanje o dobrih namenih komunističnih “osvoboditeljev”

  »…Prvih šest ur po koncu vojne bo odločilnih za komunistično stranko. Če zmaga tedaj bo vladala, če ne, pade za vedno. Če propade, so izgubljeni voditelji in prvaki, zakaj bežati ne bodo mogli nikamor. Zato mora vsak pripadnik Osvobodilne fronte in Komunistične partije brezpogojno izpolniti svojo nalogo in bliskovito likvidirati vse nasprotnike in vse, ki bi bili komunizmu kakorkoli nevarni. Uiti ne sme nihče, zato odgovarjajo tisti, ki so za likvidacijo določeni, s svojo glavo…

  …Družina, ki ima v svoji sredi enega samega izrazitega protikomunista, se likvidira totalno, to je do zadnjega dojenčka. Brezpogojno pa morajo biti likvidirani sledeči:

  1. Znani voditelji protikomunističnega in protiofarskega gibanja, voditelji vseh nacionalnih organizacij itd.

  2. Vsi duhovniki, redovniki in njihovi najožji sodelavci.

  3. Likvidirati je treba vso inteligenco, ki ni včlanjena v komunistični stranki. Kdor samo simpatizira z Osvobodilno fronto, mu ne bo prizanešeno, ker bi taki mlačneži utegnili ustvarjati nezadovoljstvo v bodoči sovjetski državi.

  4. Poklati je treba vse trgovce, obrtnike, državne uradnike, zasebne nameščence, in male hišne posestnike in njihove družine.

  5. Jasno je, da morajo izginiti tudi vsi bogataši, veliki posestniki, industrijalci in podobno.

  6. Likvidirani bodo vsi predstavniki dosedanjega reda: častniki, podčastniki,orožniki, policaji, financarji z družinami, razen tistih, ki so člani komunistične stranke.

  7. Med prvimi bodo likvidirani imovitejši kmetje in njihove družine.

  …Kar se tiče bogatinov, trgovcev, in industrijalcev, ki z denarjem podpirajo Osvobodilno fronto, velja zanje isto, kakor za tiste, ki so navedeni zgoraj. S tem, da so dajalo denar za Osvobodilno fronto, so si hoteli rešiti kožo, a se jim ne bo posrečilo…

  …Pobijalo se bo po spiskih. Seznam tistih, ki jih je treba likvidirati v Ljubljani, vsebuje 12000 imen Poleg tega bo po naknadni likvidaciji pomorjenih še okrog 8000 ljudi, torej v Ljubljani skupno 20000 ljudi. V Ljubljani bo v glavnem pobita vsa slovenska inteligenca. Praktično za pokolj je to, da je skoraj vsa v Ljubljani. Vodstvo komunistične partije Slovenije sodi, da za Slovence ne bo nikakšne škode, če bodo ostali brez inteligence, saj bo Slovenija le košček velike boljševiške Rusije – bo kot njena skrajna zahodna pokrajina rezervirana zlasti za bodoče sovjetske obrambne naprave. Če naš narod ne bo imel svoje inteligence, se bo že v nekaj letih docela vživel v boljševiško življenje in miselnost…

  Izven Ljubljane bi se po sodbi vodstva Komunistične partije Slovenije moralo likvidirati še 20000 Slovencev. Pobitje 40000 ljudi, to za slovenski narod ne bo imelo nikakršnega pomena.

  Organizacija, ki bo imela nalogo likvidirati vse, ki so na seznamih, je v Ljubljani Ulična hišna zaščita. Ta je organizirana v trojkah in desetkah. Njeno načelo je, da mora v vsaki družini, če ne pa vsaj v vsaki hiši imeti enega organiziranega člana, ki do najmanjše podrobnosti nadzira vse življenje: koliko zaslužijo, kaj kuhajo, kaj govore, s kom se družijo; ki nadzira delo in govorjenje vsakega družinskega člana ali stanovalca ter o vsem poroča svojim višjim. Člani Ulične zaščite so lahko vsi: moški, ženske vseh starosti, tudi otroci. Zato je treba vse člane Ulične zaščite sistematično vzgajati za to nalogo s propagando, z upanjem na rop, itd. Zlasti važno vlogo v Ulični zaščiti igrajo ženske, posebno študentke. Vsak član Ulične zaščite ima nad sabo skrivnega nadzornika, zaupnika Komunistične partije, ki nadzira vse njegovo delovanje.

  Likvidacija bo trajala 1 – 3 dni. V tem času ne o nihče odgovarjal za umore, rope, in tatvine. Agitacijo za Ulično hišno zaščito je treba delati v glavnem z obljubami o ropu, da bodo člani Ulične hišne zaščite v času likvidacije lahko ropali vse, kar je bilo last njihovih žrtev.. Ulična hišna zaščita bo tiste dni gospodar nad vsem. Po preteku likvidacije se bo imovina likvidirancev razlastila v korist države.

  Znamenje za začetek likvidacije bo dalo glavno vodstvo Zaščite. Voditelji skupin bodo nekaj dni poprej obveščeni, kakšno znamenje za začetek. Če bo ponoči, bo najbrž za nekaj časa ugasnila luč. Morda bodo tulile sirene v določenih presledkih, ali pa se bodo na kolesih in avtobusih vozili okoli zaupniki Zaščite,. Na znamenje morajo stopiti v akcijo vsi člani Zaščite s pripravljenim orožjem.

  Vsakdo mora imeti pripravljeno svoje orožje. V kolikor ne bo strelnega orožja, mora vsakdo poskrbeti za nože, krampe, sekire, kladiva in podobno. Napad na stanovanje likvidiranca mora biti hiter, odločen in temeljit. Vsako usmiljenje ali oklevanje pomeni izdajo. Pri likvidaciji je treba paziti, da nihče ne uide.«

  Tisti, ki ste dovolj stari in tisti, ki ste prebrali še kaj drugega kot izbrana dela Marxa, tovariša Tita in Kardelja ter govore Janeza Stanovnika, se še spomnite, da so načrt uresničevali dokaj dosledno in da so ga vsaj kar se števila žrtev tiče celo presegli.

  • Franc Šink

   Skoraj jim je uspelo.

 • sprehajalec

  Ni Komunistov – Ni Antikomunistov. Vzrok in posledica. In ni državljanske vojne, ki je posledično vzela 82.000 življenj. Ki bi preživeli, če se komunisti ne bi pojavili. Kot se niso na Norveškem, v Franciji, Beneluxu oziroma so se v majhnem številu in se je odpor formiral iz meščanskega dela strank pod okriljem Angleške obveščevalne službe.

  In ne iz revolucionarne stranke, ki je prvenstveno izvedla revolucijo in si nelegitimno prisvojila oblast, skupaj z okupacijsko jugoslovansko armado iz juga.

 • montyamp

  Slovenci dragi , dokler boste imeli na oblasti ljudomrzneže , tako dolgo o normalnem življenju še sanjati ne smete .
  Rojeni v znamenju kozoroga ne spadajo na OBLAST .
  Antidemokrati , demagogi , lažnivci , hinavci , banditi , ………………… ne spadajo na oblast .
  Če pa že , se zgodi SLOVENISTAN .
  Tu jih imate :
  Kućan Milan , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek,Bizilj Ljerka , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Gregor Golobič , Zoran Janković , Violeta Tomić , Vesna Györkös Žnidar , Violeta Bulc , Igor Zorčič , ………….

  Če razširimo pas rojstev najbolj zlobnih , na november december januar in februar, dobimo še ducate znanih morilskih obrazov .
  Zakoni narave in statistika , na kratko resnica , so največji sovražniki morbidno ambicioznih idiotov , zato komunist fašisti kurijo arhive .

  • janko

   Se strinjam, le zvezdna znamenja pa nimajo najbrž nobene vloge…

   • montyamp

    Če te zanima in imaš par ur časa , ti pokažem stvari , da se boš za glavo držal .

 • Krtača 20

  Ko bojo domobrančki postregli s podatkom da je hitler demokratično vkorakal v Jugoslavijo, naj se pa spet javijo. Do takrat pa tišina z vsemi cerkvenimi podrepniki vred.

  Pa ko boste znal hijene razložit zakaj ste tekcal v Avstrijo po vojn pod hitlerjevo kiklco, če ste pa osvobajal Slovenijo, tud lahko spet čivkate. Izdajalci naroda ste! In to dobro veste. Smrt fašizmu in fašistom!

  • centurion
   • Krtača 20

    Butec si ti! In nimaš odgovora kreten!

    • centurion

     Za kretenčićće kot si ti je na ogled
     posnetek kolaboracije SS in komunistov.
     Dokumentirano, pederčina rdeča.
     https://www.youtube.com/watch?v=Q6Oeett-_bY

     • Krtača 20

      Kje imaš dokaz o demokratičnem hitlerjevem prihodu? A so ble volitve? Daj bimbo mal pobrskej po zgodovini.

     • Zima prihaja

      Saj tudi komunizem ni demokratično zašel nikamor.Sploh če pogledamo rusko revolucijo ki je bila pravzaprav invazija .

     • centurion

      Kje imaš ti dokaze o demokratičnem delovanju ilegalne KPJ in
      kasneje prihodu na oblast v nasilni združbi FNRJ?

     • Krtača 20

      Čist simpl. Če narod nebi stal za njimi, nebi zmagal. Še nobena vojska za katero ni naroda ni zmagala. Zato ste domobrančki usjal. Druge opcije pa ni bilo in niti ni bilo časa.

     • centurion

      Če se ne bi kapitalistični Ameri izkrcali v Normandiji bi bili
      smrdeči tolovaji še danes v hostah.
      Jebalo se je narodu za podporo tem vrečam bolh in zločincev.

     • Krtača 20

      Če nebi blo balkana bi bile žrtve gor neprimerno večje ker bi hitler vso vojsko poslal tja. Tko je imel pa priklenjeno na balkanu. V vsakem primeru bi pa hitler zgubil.

     • centurion

      Balkan so držali penzionirani policisti in ne enote Wermachta.
      Izključno.

     • Hun

      dolg casa so cakal ameri

    • Franc Šink

     Tudi ti ga nisi podal

     • Krtača 20

      Ga ne morem, ker se je hitler sam povabil sem. Brez dozvole.

  • janko

   Pod Nemčijo bi bili danes kot Švica. Srbi so ob ajnšlusu vpili “bolje rat nego pakt” in je bila v Yugi vojna; komunisti so pobili več lastnih ljudi (politične čistke) kot je padlo vseh ljudi v 4 letih borbe proti nemcem in italijanom.

  • Franc Šink

   A svobode narodu pa ne?

   • Krtača 20

    SMRT FAŠIZMU IN FAŠISTOM IN JANŠISTOM, SVOBODA NARODU!

    • janko

     Tvoje podstrešje je pa v obupnem stanju!

    • centurion

     Bulmastife in dildote komunistom in kurčanistom!

     • Hun

      ko nimas protiargumentov se spustis na primitivno ravn…tipicno za glupana

   • MEFISTO

    Malo pazi, da ne bo do konca ponorel.

    Saj sem ga že jaz dovolj znerviral z neprijetnim vprašanjem.

 • Krtača 20

  No pa če še kakemu farškemu zarukancu in zabitežu kot šparkasa po 70 letih ni jasn kje bi danes bili, imate en lep primer – Katalonija. Zjokajte se nad svojimi pokvarjenimi grehi idioti!

  • MEFISTO

   Nisi mi odgovoril na spodaj postavljeno vprašanje, ki se je glasilo:

   “Krtaćo20 pozivam, da nam prej ko bo z ostalimi nicki nadaljeval s svojim genocidnim nabijanjem, po resnici zaupa, kje so se borili njegovo predniki n kak položaj so imeli v “sovražnih” si vojskah?

   Pri tem imam v mislih njegove starše .”

   Z besedo na dan!

   • Krtača 20

    Ob priliki sem to že razlagal. Tebi šizofreniku pa ne mislim še enkrat. Mi je pod častjo.

    • MEFISTO

     Jaz, seveda, vem.

     Ker spadaš med najbolj aktivne rdečegardiste, bi to utegnilo zanimati tudi druge vedoželjne bralce in komentatorje.

   • Hun

    za tvoje vemo da so bili nacisticni podrepniki

   • janko

    No, Krtačl, z besedo na dan!

   • Johan

    Jat redno brišem fuk fehtarje krtača in ostali !

 • Franc Šink

  Kaj vse bi dali komunisti da narod ne bi vedel za njihove svinjarije.Potem bi nas šele manipulirali.

  • janko

   Vse enkrat pride na dan. V Sloveniji (in v Yugi ter v vseh komunističnih državah) se ni smelo govoriti zaradi strahovlade. Udba je pobijala (no, še danes vsako leto koga kokne), za besedo ugovora je človek potil krvavi pot vse življenje, v slučaju zaostritvenih razmer pa je bil na seznamu za likvidacijo. In takih je bilo na desttisoče samo v Sloveniji. Ampak Krtačo 20 in take vse takšno ne zanima.

   • Vojteh Dovč

    vsi ste živeli v yugi ,če ste stari 20-30-let
    zdej kot da tam niste nikoli bili! radi ste imeli to državo in radi imeli tita. kar na 1x ste vsi postali slovenci in vedno ste bili proti yugi. pa kje ste bili 50 let zdej ste veliki verniki,katoliki Kameleoni bogeci.Komunizem je pičkin dim proti tem kretenom danes ..velja tudi za vas.
    kaj mislite da je kdo šel v partijo iz prepričanja???šel je zaradi avta, šoferja in boljši denar (kako gre to danes’) isto kot zdaj ko gredo iz stranke v stranke za 300 e več bi se prodali. OK!!!!?

    • janko

     Meni so v Yugi naredili veliko hudega. Toliko trpljenja nikomur ne privoščim.

 • Krtača 20

  n ci
  Domobransko vodstvo so pozivali k prenehanju sodelovanja z okupatorji naslednji ljudje:
  – minister v kraljevi vladi v Londonu, duhovnik dr. Izidor Cankar. On je meseca avgusta 1944 pisal prijatelju škofu Rožmanu, naj uredi, da bodo domobranci nehali sodelovati z Nemci;
  – dr. Alojz Kuhar, tudi minister v londonski, kraljevi vladi in duhovnik, je pozival po Radiu London domobrance naj nehajo pomagati Nemcem. Oba sta opozarjala na posledice, če ne bodo nehali sodelovati z Nemci;
  – iz knjige Socialni revolucionarji in tajni agenti, stran 285, je razvidno, da je poveljnik sredozemske fronte general Harold Alexander dne 2. 9. 1944 domobrance izrecno posvaril po radiu in z letaki, vrženimi iz letal, naj nehajo pomagati Nemcem, in zagrozil, da bodo kaznovani kot vojni zločinci;

  • Hun

   očitno to noben ne zmore argumentirano replicirat

   • Krtača 20

    Itak da ne. Gonjo pokvarjene farške nebuloze. In oni bi radi na oblast? Ma ni ŠANS!!!

  • Zima prihaja

   Pa zakaj glih London ,zakaj ne Moskva?

  • komar marko

   še zapiši kolikokrat so ljudje prosili rdečkote da jim naj dajo MIR! Začelo se je v LAŽGOŠAH!

 • Zima prihaja

  Skrivna koda SFRJ
  Sedam filozofira ,jedan radi.

  • Hun

   dok pametan razmislja o zivotu budala ga prozivi

   • Zima prihaja

    Kdo je tu nor se vprašam?

    • Hun

     ti spadas med filozofe ne radnike

     • Zima prihaja

      Ti nekaj povem?V politiki ni denarja ,moraš tudi nekaj narediti.

  • andreas82

   Hehe točno to, filozofiranja na balkanu kolikor hočeš, a delal ne bi nobeden, edino Slovenci da smo bili delaven narod v jugi pa fajn za njih delal!!

 • andreas82

  Katoličan zaveden pošten, miroljuben, za domovino bi dal vse a na drugi strani cunja z rdečo zvezdo, pa povejte vi meni kakšen IQ ima tisti ki to nosi, rdeča zvezda ki na splošno simbolizira bajte brez fasad, blatne ceste po Balkanu, Hrvatska je fajn primer ko se zlijejo z okoljem ti simboli, ne vem no, meni so precej bližje zgodovinski simboli pod Avstrijo, za dom in cesarja, tudi bele čete mogočnih ZDA bi rad pozdravil, če pridejo red narediti ;))

 • Zima prihaja

  Pa zakaj je komunizem propadel?

  • Vojteh Dovč

   komunizem je pičkin dim proti tem kretenom danes ..velja tudi za vas

   • Zima prihaja

    Prva ali druga opcija velja zame?

    • Vojteh Dovč

     ZA VAS SDS ??

 • komar marko

  Hja kam so nas spravili. Če samo pogledamo BDP AVSTRIJE in SLO leta 45 potem vidimo, da je bil ta takrat na enaki ravni. Avstrija je nam morala plačevati vojno škodo. Leta 90 je BDP AVSTRIJE za 13 krat višji kot SLo BDP! Kje je tu vzrok. Poznam veliko SLO državljanov na delu v AVSTRIJI in NOBENEGA Avstrijca, ki bi prišel delat v SLO. Le zakaj je narod po 45 letu bežal na zahod in v NEMČIJO, še je bilo pri nas tako blesteče???????????????????

  • FORT WORTH

   Ker so tisti, ki so razmisljali s svojo glavo vedeli, da tako, kot se je delalo dolgo vse skupaj ne bo trajalo.
   Ce yugoslavije takrat v tistih letih ne bi filali z vse mogocimi krediti bi se yugo socializem sesul sam vase ze davno prej…
   Da zahodnjakov pri nas ni zaposlenih in, da nasi ljudje sluzijo kruh na zahodu se v resnici zaveda zelo malo ljudi…
   Oblastnikom ni v interesu, da bi to stevilo redno analizirali in objavljali, ker se v zadnjem casu zelo povecuje.

 • komar marko

  Ali kdo ve zakaj niso hoteli RDEČKOTE povabiti na proslavo ob 70 letnici osvoboditeve EU?

 • komar marko

  Ali kdo ve zakaj niso hoteli RDEČKOTE povabiti na proslavo ob 70 letnici osvoboditeve EU?

  • Olga

   Zato, ker je komunizem zločinski sistem in v EU prepovedan! Kancler Kohl ni hotel sprejeti komunista Kučana, to vam pove veliko. Nemci poznajo komunistične zločince! Komunisti vpijejo o “antifasizmu” in pozabljajo na svoje zločine.

  • Anton

   Zato ker so rdečkoti…

 • Vojteh Dovč

  10210448776962820?notif_id=1507357748247495&notif_t=notify_me

  • Zima prihaja

   Kaj je to?

 • hle

  Če bi okupacija trajala tako dolgo kot socializem Slovenskega naroda ne bi bilo več tako da ne zavajajte glede na to kako smo kot narod razdeljeni pa nas v bodočnosti čaka ravno to če bi želeli spravo bi se za začetek obe strani morali opravičiti Slovenskemu narodu za vse gorje ki sta mu ga povzročili potem pa šele ena drugi

  • Osti jarej

   ..pa ti ,si po mefovo tudi Osti jarej

 • Viktorh

  Še pomnite, tovariši?
  Koliko gorja ste naredili lastnemu narodu?

  • janez cepec

   ti si, kot komunajzar pa UDBOUC naredu velik škode, zato ti sledi kazn. še mal, pa bo zid sezidan, poj pa gasa,,,,,

   • Osti jarej

    ..a ti si tudi Osti jarej

    • Viktorh

     Ne, on je Mihec z Gorenjske, ki se skupaj s svojimi prasci namaka v mlakuži za svinjakom.
     Lahko ti posredujem podatke, da se srečata in spoznata.

     • janez cepec

      ma prasec si ti, namakaš se pa u bazenu, k’ si ga dubu za lon, k’ si cinkaru rojake, UDBOUC pofukan

     • Viktorh

      Mihač, kličejo te iz KOS-a.
      A LAHKO OBJAVIM TVOJ NASLOV IN TELEFON?

 • Krtača 20

  Enigma
  “Silent Warrior”

  Long ago, for many years
  White men came in the name of GOD
  They took their land, they took their lives
  A new age has just begun
  They lost their GODS, they lost their smile
  they cried for help for the last time.
  Liberty was turning into chains
  But all the white men said
  That’s the cross of changes
  In the name of GOD – The fight for gold
  These were the changes.
  Tell me – is it right – In the name of GOD
  These kind of changes ?
  They tried to fight for liberty
  Without a chance in hell, they gave up.
  White men won in the name of GOD
  With the cross as alibi
  There’s no GOD who ever tried
  To change the world in this way.
  For the ones who abuse His name
  There’ll be no chance to escape
  On judgement day
  In the name of GOD – The fight for gold
  These were the changes.
  Tell me – Is it right – In the name of GOD
  These kind of changes ?
  Tell me why, tell me why, tell why
  The white men said:
  That’s the cross of changes ?
  Tell me why, tell me why, tell why,
  In the name of GOD
  These kind of changes.

  • Zima prihaja

   In zdaj tale MAN širi demokracijo po celem svetu kot nekakšen oligarh.

 • Krtača 20

  Cerkvenjaki prišel je čas da se pokesate za svoje grehe:
  https://youtu.be/RB_qsKGjTrg

  • Osti jarej

   ..ej,a nisi Osti jarej

 • Zima prihaja

  https://www.danijel.org/index.php?id=clanak&articleID=202&pageID=1
  Zelo zanimiv opis stanja po padcu režima in čas tranzicije .

 • antimur

  Komunizem je od vseh ideologij najbolj zločinski. Da so nasledniki teh zločincev še hujši, ti sicer ne ubijajo kar povprek,že zaradi svetovne javnosti, razen v določenih primerih, ta kučanistična golazen ubija cel narod, kar počnejo je pravi genocid nad Slovenci. Seveda pa neinteligentni kreteni, kot je naprimer @Krtača [email protected], levaški poslanci, Levica, bedasti Cerar s svojo totalno nesposobno in pokvarjeno vlado, tega zaradi popolne zabitosti ne dohajajo

  • Valter BraniSlav

   Komunizem ni najbolj zlocinski. Je pa res da ima komunizem defektno DNA: ekonomsko pac ne more preziveti. Ker ljudje ne delajo pade produkcija, in ker komunizem podpira cel kup socialnih programov za lene drzavljane pride do inflacije (programe placuje z na novo natiskanim denarjem) Rezultat je stagflacija ki je zadavila prav vse komunizme doslej.

   • Steiermark

    Iz tvojih komentarjev veje udbovsko komunajzarska zločinska filozofija…… Sicer pa se spoprijazni, da ti s svojim delom in pohabljeno pametjo, si nisi sposoben prilužiti niti ene žemlje, kajšele, da bi “živel razkošno življenje” …… vse kar imaš in dobivaš, še vedno, ti je zrihtala zločinsa titova udba, za katero si “delal”, ko si ovajal svoje sonarodnjake, sedaj pa, po tvojih besedah , prevzema to “delo” tvoj “sin” (ali je to tista “hčerka”, ki je lezbijka in si je spremenila spol?)

 • šmentanamuha

  S tem naslovom se absolutno strinjam.

 • šmentanamuha

  Pa še vabilo v kino: oglejte si film Rudar, nov odličen slovenski film haane Slak, naš kandidat za Oskarja. Pravi sodobni slovenski triler, vam bo marsikaj bolj jasno. Pravkar se vrti v kinu.

 • Kobanc

  Neodomobranci se sprašujejo, kako je lahko brat dvignil roko nad brata? A vi to resno??
  Stopite na stran okupatorja lastne dežele, prisežete Hitlerju, začnete klat drugače misleče brate ter sestre in potem…??
  Konec vojne, pot pod noge, rep med noge , angleži kvizlinge nemudoma vrnejo, vi pa pričakujete kaj, bralno značko, medaljo, diplomo za kvizlinštvo ali kaj?

  Čas je, da priznate svoje grehe, prosite slovenski narod za odpuščanje in nato vam bo NOB vrnil priznanje, da je bila kazen za vaše svinjarije in morijo na domačih tleh poponoma zgrešena in vredna sankcioniranja.

  Včasih se vprašam, ali morda živite v paralelnem vesolju ali vas je spomin čisto zapustil ali se delate bebave??

  Reinkarnacija in bedasto opravičevanje vašega zla z lažmni ni mogoča in vam žal nikoli ne bo uspela.

  Zakaj domobranci niso naredili paralelnega odpora proti nacističnemu okupatorju in proti komunistom?? Bi lahko, a nič od tega.

  Danes pa vsi nedolžni, kot dandanes zajeti ISIS – ovci v Iraku in Siriji. Vsi so bili kuharji, nič krivi. Dajmo jim medaljo.

  • Valter BraniSlav

   Zakaj domobranci niso naredili paralelnega odpora proti nacističnemu okupatorju in proti komunistom??

   https://www.youtube.com/watch?v=V14a2rp5fAM

   Mislili so da bo Hitler zmagal in da bodo oni kot “ponemceni Slovani” v novem sistemu dobro ziveli. Usteli so so in placali zasluzeno kazen.

   • Steiermark

    Če bi Domobranci (ljudje , ki so branili svoje domove, pred zločinskimi ludožerskimi zvermi, tudi tvojim prednikom kardelom, ludožercem Slovencev!!!!) “naredili paralelni odpor” potem tebe in tvojega kardela in ostalih zločincev – klavcev slovensega naroda, ne bi bilo!
    Ravno na youtubu boš nešel posnetke, iz katerih je razvidno, kako so delovali Domobranci, za Slovenski narod in v slovensem jeziku in to vpričo nemških oblasti – na proslavah so bili prisotni nemški predstavniki oblasti, bilo je ogromno pravih Slovencev, v kranjskih narodnih nošah, z kranjsko zastavo in govorili so izključno slovensko in ne kot pod tvojim pedofilskim klavcem, kjer so uvajali srbščino ter omejevali širjenje slovenskega jezika! Lažnivi in natolcevalski bebec, za kar pa menim, da ni kriva tvoja visoka starost ampak dejstvo, da si kot bebec že prilezel na ta svet….

    • Valter BraniSlav
    • Valter BraniSlav

     Ta bebec živi že 40 let z eno in isto žensko, je biološki oče 4 otrok in stari oče 12 vnukov ki jih je vse spravil h kruhu. Ta bebec je na svetovnih trgih zaslužil milijone funtov.
     IN KAJ SI DOSEGLA TI?

     • sevenx

      “zaslužil milijone funtov.”. Če bi to bilo res ne bi imel časa tukaj pisat…

     • Valter BraniSlav

      In kaj bi sicer pocel?
      Otroci so pri kruhu, denarja dovolj za 10 generacij mojih potomcev…

   • Steiermark

    Debilćić, kakšen pa je bil “paralelni odpor” komunistov, proti nacistom? Saj je vendar vsesplošno znano, da so bili zločinci komunisti – partizani “paralelno povezani” z nacisti in fašisti ter jih sami prosili za klanje Slovencev, neslovanov….. in če ti spadaš med slovane, spadaj, nas pa pusti pri miru! Če ti tudi DNK raziskave, po katerih Slovenci nimajo slovanskih genenov, niso dovolj, ti pač ni pomoči – ti in tvoj debilni pedoffilček tito in kardel itd. golazen, ki je spadala gensko in kulturno divjakom slovanom , zaradi tega nemoreš metati v isti koš visokociviliziranih naroov v Sloveniji, ki smo pa brez prisotnosti vaših degeeneriranih genov!

   • Valter BraniSlav

    Namesto da pizdis povej raje kaj si v življenju dosegla. Imas potomce, partnerja? Koga imaš rada?
    Koga spostujes? na kaj si ponosna?
    SI SPOSOBNA KAKEGA POZITIVNEGA CUSTVA?

  • Ales Ciril

   Vaške straže so nastale kot odgovor na nasilje nad civilnim prebivalstvom s strani posameznih partizanskih komandantov. Je to lepo Dr. Repe opisal v učbeniku Naša doba.

   Kar se pa tiče ‘paralelnega odpora’…domobranci so bili v nemški službi, in kot taki seveda niso izvajali kakšnih odporov, so pa res podtalno delovali proti nemcem oziroma so se nekaj zarotili (vodstvo), a so jih nameci razkrinkali.

   Paralelni odpor pa so furali štajerski četniki (Melaher), napadli so 2 orožniški postaji, ustrelili učiteljico in župnikovo gospodinjo, nato pa so jih napadli partizani (!) in ker so bili ti četniki zelo maloštevilni, jim je pred popolnim uničenjem s strani partizanov ostal samo dogovor z nemci..

   zakaj so partizani napadali druge, paralelne borce proti okupatorju, je pa menda jasno.

  • Steiermark

   Izgleda, da sam spadaš zverem , rdečim ludožercem, partizanom, ki so bili edini, ki so se zaradi drugače razmišljajočih in komunizma boječih , branili pred vašim nasiljem, nad “lastnim narodom”! Zakaj pa misliš, da so ljudje sami prosili Nemce, da pridejo k njim in prevzamejo oblast v svoje roke? Ravno zaradi vašega zločinsega posiljevanja, klanja in ropanja . Kar se pa bebavosti tiče, pa ti očitno si bebavec in se ti zato ni potrebno “delati”!

   • Valter BraniSlav

    Kdo je tebe pohabil? Te je zapustila mati, pedofiliral oče, ali oboje? Take razvaline se rade obesijo. Kdaj se boš ti?

  • Steiermark

   Če še nisi opazil, so ti pluse dali sami privrženci rdečega psihopatskega komunizma, ki je po celem svetu poklal, predvsem v mirnem času, več kot 200 milionov ljudi! Fašisem in nacizem se niti slučajno nemoreta kosati z vašimi zločinci – zločini….

  • Andrej
 • Valter BraniSlav

  Sprasujete se: ”Če se OF bori za osvoboditev izpod Nemcev, zakaj vendar pobijajo domače ljudi?”
  Odgovor je: ”Če se OF bori za osvoboditev izpod Nemcev, zakaj vendar pobijajo domače IZDAJALCE?”

  NI slo za pomor domacih ljudi, slo je za likvidacijo narodnih izdajalcev. Seveda je slo za izdajo, narodne izdajalce so izdali Anglezi in jih vseh 130 tisoc vrnili v Jugoslavijo. Titova Jugoslavija ni hotela da se vrnejo, vendar so Anglezi vrnili svoje “prijatelje”, niso si hoteli mazati rok z izdajalci. Vedeli so da gre za ljudi brez principov ki bi tako kot so izdali svoj narod nekega dne izdali njih. Ljudje danes pozabljajo na ocitno resnico: ko je Hitler hotel pokuriti vse Zide, Slovane, cigane, homoseksualce in prizadete so mu zal nekateri Slovani skusali pomagati. Vec jim je bilo do morilskega Hitlerja kot do lastnega naroda. Mislili so da bo Hitler zmagal in da bodo oni kot “ponemceni Slovani” v novem sistemu dobro ziveli. Usteli so so in placali zasluzeno kazen. Priznam pa da je bilo med likvidiranimi tudi nekaj nedolznih, pac imeli smo malo casa da bi prav za vsakega preverili kako in kaj. Ce bi jih Anglezi vrnili par tisoc, bi bila situacija drugacna. Vendar je bila nasa vlada mlada in ni imela dovolj izkusenj in casa da bi sojenje bilo izpeljano bolj profesionalno.

  • Olga

   OF?? Antiimperialisticna fronta! Še danes paktiral komunajzli z mačeho Rusijo in blatijo zahod!

 • Valter BraniSlav

  Zakaj so partizani Maja 1945 pobili “nedolzne ljudi”…
  Da vam osvezim spomin, ocitno je da imate alzhajmerjevo bolezen:
  https://www.youtube.com/watch?v=V14a2rp5fAM

  • Olga

   Da vam osvezim spomin: brez sodišč in spoštevanja mednarodne zakonodaje in konvencij! Šlo je za genocid! Komunizem je zločinski sistem! Komunisti so zločinci, ki sodijo za rešetke!

   • Krtača 20

    Ja, šlo je za genocid okupatorjev in izdajalcev nad slovenskim narodom. Štiri leta je trajal ta genocid. Vse dokler vas nismo potolkl. Pol je bil pa mir. Pa tih bod baba usekana!

   • Valter BraniSlav

    Ce bi jih Anglezi vrnili par tisoc bi bilo tako kot si napisala. Ker pa so vrnili preko 100 tisoc narodnih izdajalcev se je Titova vojska ustrasila da se bodo obrnili proti njim.. mogoce ne takoj ampak kasneje. Po nacelu ce ne bomo mi njih bodo oni nas, se je moj zlahtnik Kardelj odlocil da jih bodo pospravili, Tito pa se je s tem strinjal.
    Bili so drugacni casi. Neumno je razmere izpred 72 let soditi z danasnjimi merili.

    • Kataklizma

     zanimivo, da se nihče ne vpraša (od teh, ki tukaj tako zagovarjajo sodišča in obešajo na veliki zvon “nedolžnost” žrtev), kaj bi se zgodilo partizanom oz vsem, ki so med vojno z njimi sodelovali, če bi zmagala nasprotna stran … verjetno bi jim z mednarodnim konsenzom odstopili neko ozemlje (tako kot Izraelu, npr.) in bi potem dovolili, da tam živijo svojo komunistično utopijo, a ne??!?!?!

   • Steiermark

    Niti za rešetke ne spadajo, zaradi svoje smrtnonosne kužnosti ampak spadao na deponijo hudo nevarnega materiala, ki ga sproti uničijo z ognem!

    • Valter BraniSlav

     kaj se repencis stara jalova zenska. Nimas nic, ne materialno, ne duhovno, niti druzinsko. Otrok nimas…

     • Steiermark

      Kot izhaja iz tvojih debilnih in zlobnih nakladalskih komentarjev imaš ti svojo “duhovnost” v tazadnji, odkoder oz. kjer si “spočel” vse svoje , kot sam praviš, homoseksualne potomce in svojim travestitom iz venezuele……

     • Valter BraniSlav

      TI SVOJIH OTROK NIMAS… NIMAS KAJ SKRIVAT.
      SI PAC STARA DEVICA… ALI PA STARA KURBA…
      REKEL BI BOLJ VERJETNO DA SI ONO PRVO.

     • Steiermark

      Primitivno prostaško zmene valteriću, pojdi si po tablete, da neboš kar naprej trpel zaradi karakteristik, ki jih obešaš drugim, medtem ko sam in tvoja gejevska “družina” spadate prav pod tvoj “opis”! Res je žalostno, ko gledam, kako si podn od podna in da nižje nemoreš pasti, ker si že pod podnom….. najverjetneje so to posledice zlorabe – pedofiliranje, ki si ga bil deležen od tvojega posiljevalca tita – postal si zblojen, zloben in nesrečen – ponavadi takšni “nesrečniki” storijo samomor – če in ko razumejo v kakšnem katastrofalnem stanju so ….

  • Steiermark

   kreten – se ti vidi da si potomec oz. ožje povezan, po genih, z zvermi, kot je bil tvo kardel, sovražnik človeštva – satanov izmeček, tako kot tvoj rabelj, pedofil tito!

   • Valter BraniSlav

    kretenasta Gretta. se ti vidi da si jalova zenska brez otrok. Bodisi stara kurba, bodisi stara devica… Popolna zguba.

    • Steiermark

     Če bi morala izbirati, biti “tvoja sorodnica” ali stara .k. in brez otrok, bi vedno izbrala tadrugo varianto, ker je manj hudodelska, kot pa tvoja po zločincu , tvojemu ožjemu sorodniku, kot sam praviš, morilcu slovenskega naroda, kardlu… Sicer pa mislim, da glede na tvojo onemoglost in starost, se bosta kmalu ponovno srečala pri satanu, kjer te čakajo vsi ostali zločinci, med njimi tudi tvoj pedofilski morilec tito, in se boste supaj, za večno cvrli v ognju!

     • Valter BraniSlav

      V pekel bos sla ti. Jaz v pravljice ne verjamem

     • Kataklizma

      a ker žal ne moreš izbirat, si in boš ostala stara .k. in brez otrok (mož te pa s farjem vara)

    • Kataklizma

     Ma ona je avtohtona potomka praNemcev, prvih ljudi, ki so obljudili Štajersko in jo tako tudi poimenovali … ne žali najbolj patriotske slovenke, ki si želi, da bi se Štajerska priključila k matični domovini (AUT – NEM) … mokre sanje od tistega 26.4.41 (v Hitlerjevi glavi verjetno že v drugi polovici 30ih let 20.stol), ko je njen največji brat in sorodnik vseh nemcev zakorakal med množico, ki ga je sprejela z odprtimi rokami …. po vrhu vsega pa je bil deloma tudi sam Jud.

     Tako kot naša Steierka (ti si bolj Stain – umazanija), 20% srbkinja, 30% štajerka, ostalo pa Ubermensch.

 • ogledalo

  Največji zločin je izdaja lastnega naroda in udinjanje okupatorju. Taka oseba ne zasluži drugega kot smrtno kazen. Smrt fašizmu-svoboda narodu!

  • Olga

   Natanko tako! Komunisti so se udinjali okupatorju in izvajali revolucijo ter skupaj z okupatorjem morili slovenski narod! Številke so zgovorne! Res so dvojni zločinci! Nacizem=komunizem=fašizem!

   • Krtača 20

    Ti si res prfuknjena! Pa dej poglej mal dejstva. Slabi si ko en verski fanatik ki bi šel z bombo okol vratu se razstreljevat nekam na javno mesto. Vse za svojega vodjo. Nenormalna si!

    • Kataklizma

     Dejstva, resnica … teh pojmov ni v njihovem slovarju, ker ne potrebujejo dokazov, važno je samo OD KOGA je prišla informacija, pa je že sveta!

  • Valter BraniSlav

   ogledalo, ko se oziramo nazaj v lastna zivljenja vidimo kaj nas je pri drugih ljudeh najbolj bolelo, to je izdaja… Otrok nikoli ne odpusti lastni materi ce ga je zapustila. Tudi prijatelju ki te je izdal ne bos nikoli odpustil.
   Moja zena je vcasih zelo tezka… ampak, nikoli ni izdala ne mene ne najinih otrok. Zato sem se vedno z njo.
   Tako je vedno bilo in vedno bo. Ljudje odpustimo marsikaj, A IZDAJE NIKOLI…

  • šmentanamuha

   Komunistične parole s katerimi so prali glave ljudstvu v šolah. Čas je, da se strezniš in zbudiš iz te zablode.

   • Kataklizma

    Bog s tabo …
    Bog vse vidi, Bog vse ve, greha delat se ne sme,
    Bog naj ti da zdravja
    Če Bog dopušča …
    V imenu Boga…
    Za Božjo voljo …
    Prisežem pri Bogu …
    Bogdaj, Bog žegnaj …

  • MižekFiga

   Kako,da si še ziv.

 • if

  Kolaboracija Titovih komunistov z nacifašisti je prva, hkrati vir vsem ostalim in zato zločinska veleizdaja slovenskega naroda! Zato jo imenujem prakolaboracija!

  Titovi komunisti so v končnci marca 1941 protestirali proti demonstrantom v BG, ker so ti v marčevskih demontracijah proti pristopu JU k trojemu paktu napadli dve tamkajšnji nacistični izpostavi. To so sotrili po diktatu Kominterne, ki ga je v BG poslal Diimitrov, takratni sekretar Kominterne.

  Enajst dni pozneje, 6, aprila 1941, so Stalinovi zavezniški nacisti napadli JU. Titovi komunisti so tudi tistega dne izvajali diktat svojega šefa Stalina, ki je prek Kominterne obvladoval vse KP po Evropi. Molčali so!

  Sodeklovanje jugoslo komunistov z okupatorjeem je bilo potrjeno tudi 27. aprila 1941 z ustanovitvijo PIF usmerjeno proti VB in Franciji, ki ju je do takrat že tolkel Stalinov Hitler.
  Sedanji neokumunsitčni barabari lažejo, da je bila tistega dne ustanovljena OF in na obletnce tistega dne praznujejo Dan upora proti okupatorrju.

  13. maja 1041 je kolaboracijo komunistov z nacisti potrdil sam vrh KP JU s Titom na čelu v obliki radiograma posanega Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”
  Istega dne se je slovensko odporniško gibanje TIGR na MAli gori nad Ribnico vojaško spopadlo s fašisti. Komunisti so v tistem času že preganjali tudi odporniško gibanje TIGR, kar je bilo skladno z diktatom Kominterne julija 1940 vsem evropskim KP “Sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odproniška gibanja.”

  • Kataklizma

   “Molčali so!”

   ja, nekateri molčijo še dandanes

 • xtc

  Komunizem je zlo in najhujši izdajalec narode,gre za za v bistvu psihopatsko religijo,ki je fanatična kot skrajni islam in nima nobene tolerance do drugih oz,jih ne priznava ali jih zasužnji ali pobije to je obema skupno.Komunizmi in ostali socializmi z nacionalno delavskim vred so zlo človeštva.

  • Kataklizma

   xtc, ta tvoja izjava je nekako na nivoju prvošolčka, ki doma od staršev sliši neko trditev in jo potem naslednji dan pred celim razredom pogumno razlaga, češ, sedaj ko sem popil vse znanje sveta, vam lahko povem nekaj kar niste slišali še nikoli prej in bo na vas naredilo tolikšen vtis, da boste vsa ostala dejstva v hipu pozabili in verjeli samo to kar sem povedal … pošlji CV na uredništvo portala, MOGOČE si dovolj prodoren, da ti bodo kako kolumno zaupali.

 • domovina mili dom

  Kdor pobija lasten narod v imenu revolucije je delomrzni morilec, izdajalec. Ti komunisti so naredili večjo škodo narodu, kot vse okupacije v vsej zgodovini slovenstva. Zato komunisti ne priznavajo TIGR, ker se je edini uprl okupatorju. Kasneje leta 91 smo pregnali okupatorja s slovenske zemlje. Tudi tega komunisti ne priznajo. V Slovenj Gradcu so hoteli poimenovati ulico po padlemu leta 91 za domovino Slovenije, po so jo komunisti z večino zavrnili. Logično je, da negirajo vse kar se dogaja okrog osvoboditve Slovenije. Kajti s priznanjem osvoboditve leta 91, bi morali priznati svoj poraz in pospraviti svoje lažne organizacije ter simbole.

  • Kataklizma

   “Kdor pobija lasten narod v imenu revolucije je delomrzni morilec, izdajalec.”

   Kdor sodeluje z morilci lastnega naroda v imenu Boga, je …

 • Catwoman

  Rdeča zveza je simbol smrti, enakovreden kljukastemu križu.

  • Valter BraniSlav
   • Catwoman

    Heineken pivo je ok.

    • Valter BraniSlav

     V znak protesta proti komunizmu moraš prenehati piti pivo Heineken

     • Catwoman

      Zelo redko pijem pivo. Jem in pijem tisto, kar mi paše. Bojkotiram edinole Najboljšega soseda, ker zvečer redno zavrže v biotero vse žemlje, pecivo in kruh, tistega dne, medtem, ko marsikateri otrok v Sloveniji strada.

 • MEFISTO

  Krtači20 sem v imenu bralcev in komentatorje NOVE že postavil sledeče vprašanje:

  “Krtaćo20 pozivam, da nam prej ko bo z ostalimi nicki nadaljeval s svojim genocidnim nabijanjem, po resnici zaupa, kje so se borili njegovo predniki n kak položaj so imeli v “sovražnih” si vojskah?

  Pri tem imam v mislih njegove starše .”

  Ker ga ni skoraj nič v hlačah in veliko na jeziku, prosim njegove sobrate po krstitelju, ki niso prav nič boljši, ogeldalo, Valterja BraniSlava in Kobanca, da nam namesto sramežljive Krtače 20 nalijejo čistega komunističnega vina.

  Morda nam bo potem pojem narodnega izdajalci bližji in bolj razumlji.!.

  • Kataklizma

   nikoli ne bo, ker ne razumete nekaterih osnovnih pojmov, za začetek sosledico zgodovinskega časa in dogodkov (vzročno-posledično) … ko se naučite in naštudirate te osnove, potem boste šele izpostavili Vaše možgane znanju, resnici in nečemu za kar si do sedaj niste upali niti pomisliti … dostojanstvu

 • Zgodovinar

  Šentjošt iz katerega prihaja g. Maček je bil belogardistično gnezdo. Okupatorji so bili za vse Slovence najbolj nevarni med drugo svetovno vojno. Razen kolaboranti bodo seveda trdili da so bili za njih najbolj nevarni partizani.
  Vaška straža v Šentjoštu je nastala julija 1942 in se takoj povezala z Italijani. Povedati je treba jasno da pred tem v Šentjoštu niso partizani nikogar ubili čeprav so vedeli da se klerikalni antikomunisti organizirajo proti OF.
  Že pred tem so se oboroženi antikomunisti skrivali pred partizani v okolici Šentjošta. Vabili so v svoje vrste z obljubami da jih bodo Italijani podprli. Pred nastankom vaške straže so Italijanom izdali lokalne sodelavce OF ki so bili v glavnem vsi krščanski socialisti. Štiri so nato Italijani ustrelili dva pa sta pobegnila. To so bile prve žrtve druge svetovne vojne v Šentjoštu.

  • MEFISTO

   Imaš v mislih Ivana Mačka – Matijo?

   Ta zločinec ni bil nikoli gospod!

   Razloži nam, zakaj so se ustanavljale vaške straž!?

   Mar ni žalostno, da so morale braniti svoje domove in družine pred hostnimi razbojniki, to je pred bodočimi komunističnimi “osvoboditelji”.

   • Kataklizma

    ja, ker ITA in NEM so jim prinesli šunko in jajca, ko so se ustavili na poti na morje 41′

 • Valter BraniSlav

  ZAKAJ SO PARTIZANI POBILI IZDAJALCE KI SO JIH VRNILI ANGLEZI:
  https://www.youtube.com/watch?v=V14a2rp5fAM

  • MEFISTO

   Zakaj so pa pobili še kaki 40.000 drugih Slovencev, ki so doma trepetali pred komunistično svobodo in zakaj so sodelovali pri poboju kaki 200.000 beguncev z Balkana in onečastili z nedolžno krvjo slovensko zemčljo?

   • Valter BraniSlav

    Slovenskih izdajalcev so pobili par tisoc… uradna stevilka je 12 tisoc, nekateri pravijo da samo par tisoc. Vseh skupaj okrog 100 tisoc.

    • Janez

     NIMAŠ POJMA.
     NE GOVORI O ” IZDAJALCIH” Zavedni ljudje, zavedni, ok Slovenci – so bili.
     Bili so nasprotniki komunizma. Zločinskega komunizma. L.r. J.KOMENDA

     • Valter BraniSlav

      Kdor je sodeloval s Hitlerjem je in ostane izdajalec.
      Kdor vabi muslimane je izdajalec.
      Kdor obožuje Valterja pa ni.

  • Janez

   In?
   KDAJ?
   SO POBILI – ZADNJE PREDANE JIM ANGLEŠKE UJETNIKE ? Slovenske protikomuniste.
   Ki
   SEVEDA NISO BILI NIKAKRŠNI IZDAJALCI. AMPAK PRAVI SLOVENCI !
   Pravi
   SLOVENCI – PA KPS KOMUNISTI – NIKOLI NISO BILI.
   TOREJ?
   Kdaj
   In
   KJE SO POMRLI, BILI UMORJENI ZADNJI
   – IZMED MAJA 1945 OD ANGLEŽEV – KPJ MAČKU PREDANIH LJUDI? L.r. J. KOMENDA

   • Valter BraniSlav

    Mislim da so zandje pobili tam nekje Junija Julija… Kajti v Avgustu je zacela veljati amnestija.

    • Janez

     Nimaš pojma !
     Povprašaj ljudi na Kočevskem ! L.r. J. KOMENDA

     • Valter BraniSlav

      Janez kolko si ti star?
      V Komendi poznam neke ljudi. Če sva ista generacija jih sigurno poznaš. TOREJ KOLIKO POMLADI STEJES?

     • Kataklizma

      mrtvi ne govore’

 • MEFISTO

  Krtači20, ki je tudi Valter BraniSlav se postavljal precej težko in zanj mučno vprašanje, ker ima edini veliko povedati o tako imenovanih “narodnih” izdajalcih, kot da so bili komunisti kdaj narod.

  Odgovora seveda ne bo.

 • MEFISTO

  V primerjavi s partizani so bili nemški okupatorji civilizirana vojska.

  • Kataklizma

   Hlapček si bil, hlapček ostajaš

 • Valter BraniSlav

  Najboljsi ljudje vseh časov so in ostajajo Komunisti.
  Pocastimo jih s pitjem piva KOMUNAJZER