fbpx

Ko nižje ne gre: Na dan, ko beležimo neslavni rekord okužb, slovenski Playboy stopil v bran Potrču in stroko označil za intelektualno golazen!

Erazem B. Pintar (vir: twitter)

Na tako siv dan, ko v Sloveniji beležimo rekordno število okuženih z novim koronavirusom – 1503 primerov in kar deset smrtnih žrtev – je znani slovenski Playboy Erazem B. Pintar dosegel dno. Preko družabnega omrežja Facebook se je namreč spravil na mikrobiologa Gorazda B. Pretnarja, ki si je drznil javno izpostaviti prepričanje, da smo v tako slabi zdravstveni situaciji tudi zaradi vplivnikov kot je Marko Potrč, ki so na račun svojih izjav v javnosti prispevali k spodbujanju nespoštovanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Pri tem pa je še vso stroko označil za intelektualno golazen.

“Se bom tukaj namerno spustil na Pretkotov nivo, ker obstaja resen sum, da edino tega sploh razume! Mislim, če pa to ni najbolj zakompleksan tip med vsemi izobraženimi cepci, ki jih pozna ta država. Saj ne moreš verjeti. Naj se že enkrat sprijazni, da mu tudi 10 diplom ne more pomagati, da bi imel samo delček kulture, strpnosti in razuma (!!) ki ga, ob neprestanem žaljenju takih imbicilov kot je sam, premore Marko Potrč,” je Erazem B. Pintar uvodoma izpostavil v zapisu, s katerim se je odzval na zapis Gorazda Janeza Pretnarja, ki je nad obnašanjem Potrča precej manj navdušen, kot Pintar.

Stroko označil za kvazi intelektualno golazen?
Pintar je v nadaljevanju vlado označil za primitivno, zdravstvene strokovnjake in ostalo stroko pa za kvazi intelektualno golazen. Zapisal je namreč: “Covid zabloda in retorični pristopi te primitivne vlade so iz provincialnih lukenj na plano privlekli vso kvazi intelektualno golazen, ki si sedaj upa povzdigovati glas in žaliti vsepovprek! Tako lastni stroki kot vsem normalnim ljudem je ta nagnusni Pretnar lahko le v veliko sramoto. Upam, da kmalu pridejo časi, ko se bodo tovrstni ščurki spet zavlekli v svoje umazane luknje in grizli nohte v lastnem zavidanju svobodnih, zdravih, svobodomiselnih, uspešnih in vedrih ter prijaznih ljudi kot je Marko.”

Sicer Pintar navaja, da Potrča osebno ne pozna, saj ga ni nikoli videl v živo. “Motijo me pa zakompleksani psihoti kot je ta Pretko, ki nimajo nobenega konstruktivnega predloga, nobenega pametnega argumenta, nobene najmanjše ideje, le žalijo na okrog vse, ki se trudijo doseči nek družben dialog. In še to le zato, ker so neumorno ljubosumni na njihovo srečo, izgled in popularnost! Mislim, poln kufer ga imam!”

Foto: Printscreen

Pintar že dlje časa blati strokovno osebje
Takšen izpad kot si ga je privoščil Pintar je resnično neprimeren, namreč na račun spodbujanja k neupoštevanju zaščitnih ukrepov, se trenutno v bolnišnični oskrbi nahaja 333 oseb, med njimi pa jih kar 55 potrebuje intenzivno zdravljenje. Še posebej zastrašujoč je podatek, da se v UKC Ljubljana zdravi tudi pet otrok, ki so se okužili s covidom-19. Več kot očitno je, da vplivnik Potrč, ki je Pintarju vzor, nima prav, ko v svojem nagovoru vztraja, da bi morali še naprej nadaljevati z normalnim življenjem, pri tem pa zaščititi starejše. V drugem valu se je namreč virus, tako kot drugod po Evropi, preveč razširil, da bi bilo kaj takega sploh mogoče. Le dosledno sledenje ukrepom pa je tisto, ki lahko pomaga pri zajezitvi virusa.
Na Potrčevo pomanjkljivo znanje o medicini in infektologiji – ta namreč na ves glas poudarja, da koronavirus ni kuga ali ebola, je sicer pred dnevi opozoril priznani kardiolog Marko Noč. Poudaril je, da se je potrebno zavedati, da je težava koronavirusa izjemno hitro širjenje. Če primerjamo to z gripo, je epidemija gripe prišla veliko kasneje, kot je letos poraslo število okužb s koronavirusom. Glede na to, da nošenje mask dokazano pomaga omejevati širjenje virusa, ne čudi, da zdravstvena stroka svetuje nošenje takšne zaščite. Ker pa je influencerjem nekaj minut nošenja mask v trgovinah in drugih zaprtih prostorih predstavljajo tolikšno težavo, so pričeli povsem na neodgovoren način nagovarjati državljane, da je vse skupaj zabloda.
Danes smo se tako znašli  v nezavidljivi situaciji, pri čemer pa je potrebno zavedanje, da je slovenski zdravstveni sistem že 30 let podhranjen in zato nikakor ni pripravljen na oskrbo takšnega števila bolnikov, kot je to mogoče v nekaterih zahodnoevropskih državah. Le dosledno upoštevanje ukrepov je tisto, ki nas lahko vrne nazaj v normalnost. Zmerjanje ljudi, kot si ga je privoščil Pintar je seveda izpod vsake kritike. S tem v nič daje vse tiste, ki gredo vsak dan preko svojih zmožnosti, da bi pomagali ljudem. Virus namreč ne izbira!
Nina Žoher