fbpx

Kandidat za poslanca Združene desnice Pavel Rupar Jankovića postavil na realna tla: “Pošten Slovenec ima moralo in etiko, vrne kredite in ne nadleguje farmacevtk!”

“Zadnje čase so vas polna usta, koga boste nagnali iz Ljubljane, komu boste delali škodo, da ne bi zmagal, kako boste … Kaj boste, tovariš Janković? Kaj? Veste, pošten Slovenec ima moralo in etiko, pošten Slovenec vrne kredite in vse, kar si je sposodil, ne nadleguje farmacevtk za svojo korist in veste, spoštuje sodišča, četudi odločijo po krivici, in kamorkoli pride je ponižen, poslušen in spoštuje …,” je županu Ljubljane Zoranu Jankoviću – Zokiju odprto pismo namenil nekdanji župan Tržiča in kandidat Združene desnice na prihajajočih volitvah Pavel Rupar. V njem je zapisal, naj se umiri, utihne in spoštuje tiste, ki mu dajejo kruh ter mu še za silo gledajo skozi prste. Pismo ni namenjeno širjenju sovraštva, temveč je namenjeno zgolj eni osebi, ki ne spoštuje vrednot poštenega dela in spoštovanja domovine.

Oholo in brezbrižno obnašanje ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je z zadnjim medijskim pojavljanjem pokazal, da se izjemno boji zmage Janeza Janše na volitvah, in javno govori, da bo naredil vse, da do ponovne zmage desnice na volitvah ne bi prišlo, odpis dolgov ter nadlegovanje farmacevtke je očitno precej zmotilo tudi nekdanjega župana Tržica in nekdanjega poslanca Pavla Ruparja. Ta je na svojem Facebook profilu objavil javno pismo, namenjeno Jankoviću.

Rupar je zapisal, da so predniki številnih Slovencev, tudi Svetlane Makarovič, prišli iz vseh krajev Balkana prosit, da jih sprejmemo in nahranimo, saj so bili reveži, goli, lačni ni bosi. Tako so prišli tudi starši Zorana Jankovića. “Veste, Slovenci smo narod odprtih rok, dobrote in sprave! Nikoli niso pomislili, da bi kdo k nam prišel prosit kruha, obenem pa bi nam delal škodo, nas kradel in poniževal in se ne nazadnje ves čas smehljal kot nategnjena krota! Menda so vas tako učili, naučili pa ne,” piše Rupar.

Pravi Slovenec ima moralo in etiko
Ruparja je zmotilo, da so te dni Jankovića polna usta besed, koga bo nagnal iz Ljubljane in komu bi delal škodo, da ne bi zmagal na volitvah. Kaj boste, tovariš Janković? Kaj? Veste, pošten Slovenec ima moralo in etiko, pošten Slovenec vrne kredite in vse, kar si je sposodil, ne nadleguje farmacevtk za svojo korist in veste, spoštuje sodišča, četudi odločijo po krivici, in kamorkoli pride, je ponižen, poslušen in spoštuje … Kje ste bili, ko so vam to razlagali mati in oče? Če so sploh vam? Kje ste bili, ko bi morali svoje otroke učiti poštenega dela, odnosa do soljudi, do kraja, v katerega ste prišli prosit zavetja? In ne nazadnje: te dni bom veliko v Ljubljani! Sem nasprotnik kriminalnih združb nacizma, fašizma in komunizma! In zdaj vas čakam, da me boste zato nagnali iz mojega glavnega mesta moje Slovenije! Če si upate! Me res zanima!” 

Zoran Janković (Foto: STA)

Naš simbol je lipov list in ne zmazek od rdeče zvezde
Nekdanji župan Tržiča in poslanec Združene desnice na prihajajočih volitvah Jankoviću predlaga, naj vpraša starše, če so se kdaj šopirili in se napihovali, ko so prosili strehe nad glavo ali kruha. Hkrati mu je zabičal, da mora spoštovati red in navade kraja, v katerega kdo pride po pomoč. In povejte še Makarovićevi, da so naši predniki Slovenci, tako kot mi, in da so spoštovali LIPOV LIST, in ne zmazka v obliki rdeče zvezde, simbola povojnih morij in kriminala po vsem svetu!” Nato je zaključil: “Kot član ZDRUŽENE DESNICE vas prosim: umirite se, utihnite in spoštujte tiste, ki vam dajemo kruh in vam še za silo gledamo skozi prste. Da se ne bo nekega dne plošča, ki jo zdaj lajnate, obrnila!!

Na koncu je Rupar še poudaril, da ima mnogo prijateljev različnih narodnosti, ki se medsebojno spoštujejo, spoštujejo domovino in pošteno delajo, pismo pa ni namenjeno širjenju sovraštva, temveč je namenjeno zgolj človeku, ki ne premore teh kvalitet in vrednot.

C. Š.