Karolina bližje ciljni vsoti zbiralne akcije za zdravilo: Za njeno pisanko zbrali že 60 tisoč evrov

Karolina (Foto: Društvo Viljem Julijan)

“V samo nekaj dneh akcije Pisanka za Karolino smo zbrali že izjemnih 60 tisoč evrov donacij. Ljudje so se resnično odzvali z vsem srcem in želimo si, da bi bila do ponedeljka ta vsota še višja, saj bo to pomenilo, da smo toliko bližje ciljni vsoti zbiralne akcije za zdravilo, ki je 2 milijona evrov,” pravi predsednik Društva Viljem Julijan, dr. Nejc Jelen.

V tem tednu za 4-letno Karolino, ki ima smrtonosno redko bolezen, poteka posebna praznična zbiralna akcija “Pisanka za Karolino”, s katero želijo v Društvu Viljem Julijan za velikonočno darilo za deklico zbrati čim več donacij za razvoj genskega zdravljenja zanjo. Kot kaže, so Slovenci spet pokazali, da so dobrosrčni, saj se je v petih dneh dobrodelne akcije zbralo že kar izjemnih 60 tisoč evrov. Ker bo akcija potekala do velikonočnega ponedeljka, lahko te dni še vedno prispevate donacijo za Karolinino darilo – pisanko.

“Otroci bodo te dni dobivali pisanke, ki jim bodo prinašale veselje in risale nasmehe na obraz. Za najino Karolino pa si želiva, da dobi priložnost za življenje, priložnost, da premaga svojo kruto bolezen. Zato je najlepša pisanka, ki jo lahko Karolina dobi, čim večja vsota donacij, s katerimi bomo lahko omogočili razvoj zdravila zanjo,” pravita njena starša Sabina in Borut Lavrič. “Ob tem se najlepše globoko zahvaljujeva za vsak poslan SMS in za vsako nakazano donacijo na TRR Društva Viljem Julijan. Iz srca hvala vsem, ki pomagate najini punčki in ki boste tudi ta vikend prispevali donacijo za njeno pisanko.”

Zbiralno akcijo za razvoj genskega zdravljenja za redko genetsko bolezen, ki jo ima Karolina, Cockayne sindrom – tipa B, so v Društvu Viljem Julijan začeli konec meseca februarja, v mesecu in pol pa so uspeli zbrati že neverjetnih 660 tisoč evrov.

“Ta vikend bomo s Karolino in njeno sestrico Tinkaro kot družina preživeli čarobne trenutke ob ustvarjanju pirhov in pripravi dobrot. Za nas je vsak trenutek še toliko bolj dragocen in tega se zavedava. Zelo sva vesela, da bo najina punčka za pisanko letos dobila še prav posebno darilo,” pravita Sabina in Borut.

Za razvoj zdravila – genskega zdravljenja – za Karolino lahko prispevate SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen “Za Karolino”.

Ana Horvat