Katarina Nzobandora: Splav je še vedno tabu!

V galeriji Družina je potekala uradna predstavitev knjige z naslovom Novo upanje po splavu. Po predstavitvi izbora pričevanj in strokovnih prispevkov so si obiskovalci ogledali tudi fotografsko razstavo, naslovljeno Ti, ki si življenje samo.

Novo upanje po splavu je izbor pričevanj mater, ki so se morale soočiti z umetno prekinitvijo nosečnosti, in zapisi strokovnjakov, ki se s tem problemom soočajo na svoji profesionalni poti.

»Knjiga je nastala iz življenja vseh, ki sem jih srečevala preko Zavoda Ž!vim. Srečevali smo se na pogovorih, v skupini s starši po umetni prekinitvi nosečnosti. Skupaj smo začutili, da so te zgodbe še vedno tabu in da je to tema, ki mora priti na plan,« je razloge za nastanek knjige navedla Katarina Nzobandora, direktorica Zavoda Ž!vim. Pri uradni predstavitvi so se ji pridružili še nekdanji nadškof dr. Marjan Turnšek, terapevt Jani Jeriček in Polonca Sokol, vsi tudi avtorji prispevkov v knjigi.

Odprtje razstave Ti, ki si življenje samo.

Ob predstavitvi knjige je potekalo tudi odprtje razstave avtorice Agate Hren, ki smo si jo lahko predhodno že ogledali na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani. Razstava je hvalnica življenju, materinstvu, očetovstvu in družini. Avtorica Agata Hren, tudi sama mlada mamica, je z njo hotela prikazati lepoto nosečnosti, družine in prave ljubezni. Več o razstavi si lahko preberite tukaj

Žiga Korsika

 • Frater

  S pojočim črnecem ste zadeli v terno. Tako se h konservativnim idejam prida ščepec multikulturnosti.

 • karlina

  Glede na to, da je na voljo dovolj zaščite, je res hudo žalostno, da je še vedno v Sloveniji opravljenih preveč splavov, pa že tako nam močno pada rodnost.

  • Instalater Ivan

   a ti bi s prepovedjo splava dvigovala rodnost?

   • karlina

    Si me napačno razumel, normalno,da ne bi prepovedovala, saj to je pravica vsake ženske, pravim samo, da je dovolj zaščite na voljo, pred neželjeno nosečnostjo v teh časih. Rodnost res ni povezana s splavi, tukaj so druge stvari, se strinjam.

    • Jani

     Pravica tudi tistih žensk, ki so bile splavljenje?