fbpx

Kdo je “cukal belo”? Kaj s takšno sliko sporoča prva dama Maribora?

Irena Polak Fištravec, prva dama Maribora s svojo novo naslovno sliko na omrežju Facebook. Vir: Facebook

Prva dama Maribora, znamenita žena mariborskega župana Andreja Fištravca, ponovno preseneča. Po njenem pustnem rajanju, na katerem je plesala z moškim, oblečenim v nacistično uniformo, je tokrat na omrežju Facebook objavila naslovno sliko, ki na prvi pogled prikazuje primer drogiranja.

Na družabnem omrežju Facebook je zaokrožila objava “prve dame Maribora”, ki so jo Mariborčani pospremili z različnimi komentarji. Nekateri bi njeno objavo postavili v rubriko “Saj ni res, pa je!”, spet drugi pa dvomijo o tem, če gospa sploh razume, kaj slika prikazuje. Predvidevajo tudi, da se ji slika verjetno zdi “le kot lepa zasnežena podoba Facebook-a”. Drugih, vsaj približno pametnih razlogov, se komentatorji niso spomnili.

Vir: Facebook

Vir: Facebook

Marko Pigac, novinar in znan mariborski fotograf, je med drugim v enem izmed komentarjev predlagal, naj pristojne službe naslednji seji vsem svetnikom – pa tudi županu – vzamejo bris in en las ter naredijo analizo, “kdo je cuknil kdaj v življenju belo in kdo ne”. Kot je pojasnil, “če nekdo cukne belo, ostane sled v laseh”. Torej če se v zadnjem mandatu ni nihče obril “na nulo”, dobimo celo informacijo, če je v tem času kdo njuhal – kot Pigac poimenuje “zabavo za elito”.

Najprej z nacijem na ples, potem pa …
Kaj je Polak Fištravčeva hotela sporočiti s to sliko, ki prikazuje osebo, njuhajočo beli prašek, in ki zdaj krasi njen profil, ne ve nihče. Prva dama Maribora je sicer duhove burila tudi pred tremi tedni, ko je v pustnem času na svojem Facebook profilu objavila video, na katerem pleše z moškim v nacistični uniformi. Po burnih odzivih javnosti in Sonje Cunder, interniranke koncentracijskega taborišča Ravensbrück, se je Polak Fištravčeva sicer opravičila in dejala, da ni imela namena nikogar užaliti.

A. D.