Ko ne pomaga več niti prijateljstvo s Kučanom: “Hudičeva odvetnica” Tjaša Andree Prosenc na stanovanje na Wolfovi 1 dobila plombo

Milan Kučan in Tjaša Andree Prosenc (Foto: Mediaspeed)

Boj med družino Pignatelli in »hudičevo odvetnico« Tjašo Andree Prosenc, ki naj bi bila dobra prijateljica šefa globoke države Milana Kučana, glede Mayerjeve hiše na Wolfovi 1 v Ljubljani traja že dlje časa. A kot kaže, odvetnici ne bo pomagalo več niti prijateljstvo s Kučanom, plačilo 105 tisoč evrov, kolikor mora Andree Prosenčeva plačati princesi Doris Mayer von Samassa, je Okrožno sodišče v Ljubljani zavarovalo s plombo na stanovanje na Wolfovi 1.

Že dlje časa traja sodni spopad, v katerem se lastnik enega največjih newyorških fotografskih studiev Federico Pignatelli Della Leonessa skupaj s svojo materjo, italijansko princeso Doris Mayer von Samassa bori proti ljubljanski odvetnici Tjaši Andree Prosenc glede Mayerjeve palače v Ljubljani, ki se nahaja ob Tromostovju. Andree Prosenčeva si je sicer zaradi domnevne goljufivosti v medijih že prislužila naziv “hudičeve odvetnice”, gre pa tudi za nekdanjo drsalko, dolgoletno funkcionarko Olimpijskega komiteja Slovenije in dobro prijateljico šefa globoke države Milana Kučana.

Zgodba glede Mayerjeve traja že dalj časa
V Mayerjevi palači, ki je bila po osamosvojitvi vrnjena družini Pignatelli kot dedičem, je takrat živela Andree Prosnčeva, ki je nato na predlog posrednikov za Pignatellijeve in njihovo podjetje Eurocapital Partners Estate d.o.o. prevzela tudi vodenje pravnih poslov. A pri tem naj bi kar mimo navodil klienta v sodnem registru spremenila zakonitega zastopnika in namesto direktorja Pignatellija vpisala kar njegovo mater, kar naj bi nato izkoristila za samovoljno prodajo sami sebi.

Foto: Nova24TV

Nato naj bi sinu Gregorju Prosencu prodala poslovni prostor, prodala pa naj bi prav tako še eno stanovanje, ki naj bi bilo predmet postopkov pred pristojnimi organi. Po poročanju Požareport naj bi bilo tukaj sporno oddajanje stanovanja, s strani nekdanjega direktorja BMW Slovenija Mihe Ažmana prek podjetja Stratus upravljanje d.o.o., arhitekturnemu biroju Sadar+Vuga, ki stanovanje koristi v poslovne namene. Glede tega je bila vložena prijava na Inšpektorat za okolje in prostor.

Mayerjeva palača (Foto: Nova24TV)

“Tjaša Andree Prosenc je dosegla, da bi imela to lastnino na svoje ime in ime svojega sina, tako stanovanje kot trgovino, ne da bi obstajal kakršen koli dokaz plačila in celo brez mojega podpisa. In to kljub dejstvu, da je bil Eurocapital solastnik te nepremičnine, ki je sedaj na njeno ime, jaz pa sem bil direktor Eurocapitala ves čas od leta 1993 do danes. Nikoli nisem odstopil,” je oktobra za televizijo Nova24TV povedal Pignatelli, ki je prepričan, da gre za kriminal in nekaj, čemur bi moral slovenski sodni sistem zagotovo nameniti pozornost.

Federico Pignatelli Della Leonessa (Foto: Nova24TV)

Okrožno sodišče v Ljubljani stanovanje Andree Prosenčeve obremenilo s plombo
Ni redko, da si Kučanovi prijatelji dovolijo prav vse, pri čemer jim gredo pogosto na roko tudi sodni mlini nelustriranega slovenskega pravosodja, samo odškodninskih tožb v zvezi z Mayerjevo hišo naj bi bilo skupno po poročanju Požareport že enajst. A očitno Andree Prosenčevi pri njenih “poslih” ne more več pomagati niti globoka država, sodnica Jelka Podgoršek je namreč 15. oktobra podpisala sodno odločbo o plombi. Ta Andree Prosenčevi močno omejuje razpolaganje s stanovanjem, ki ga zdaj ne more odtujiti ali obremeniti, dokler družini Pignatelli ne plača 105 tisoč evrov, kot ji je to naložilo sodišče.

Rok Krajnc

 • VERZIFIKATOR

  MALI IN VELIKI

  Mali vrag požvižgal se bo nanjo,
  kaj mu mar je za to advokatko,
  bo opravil z njo, kot on zna, kratko,
  toliko kot vragu mu je zanjo.

  Takšen, ki prijateljstva kupuje
  in sam sebi velik je sovražnik,
  vsakega imel bo za predpražnik,
  ko ga nujno več ne potrebuje.

  Mali vrag obraz le kaže kisel,
  ko ga takšna doleti zadeva,
  pravi vrag s slastjo se ga loteva,
  kdaj se srečata, ga vodi misel.

 • JANEZ GUS

  Joj slika…..

  • SIMON ROZIC

   …”božantva” pekla!

 • Skrajno Desni

  Nekdo mora začeti čistiti Slovenske elitne lopove.

  • Ivan Ivanovič

   Povej kdo? Superman?

   • milanček

    Narod, zapomni si, slovenski narod!!!! edino upanje, edina pot, da se osvobodimo te golazni, je narod! pa naj si bo to po mirni poti-volitve, ali s državljansko nepokorščino, ta bo zelo krvava!

    • Skrajno Desni

     Malo me bega ta Slovenski narod, če malo spremljaš poročila na TV POP, SLO1 je večji del vprašanih prebivalcev ob raznih dogodkih s polomljeno Slovenščino in značilnim Yu končnicam.

  • pupa

   V tem primeru je prišel oster namig iz ZDA. Če bi bil Pignatelli slovenski državljan je vprašanje, če bi prišlo do te plombe.

  • WISKY 1000

   To bo naredil SDS z Janezom na čelu.

 • Bucko

  Ja in kaj ima tu Kučan zraven,avtor tega zapisa je bolan,če Kučana ne omeni v vsakem skrapucalu,ki ga napiše.

  • JANEZ GUS

   Tu je bistvo lepota slike.

  • Ivan Ivanovič

   Nekateri pa so bolni takoj, ko nekdo omeni vsevišnjega.

   • Jernej

    in ti s njimi, ce verjames, da je Kucan le navaden upokojenec. Lp

  • marker

   Levičarji sami ga vedno tiščite naprej v v prvo vrsto, kot da ima povsod zasluge. Enako omenjajte povsod JJ, čeprav nima nič zraven, le bere se hitro.

  • Jernej

   ti si bolan. vsi so v forumu 21. pojdi se v kako ustanovo zdravit. V Svici kjer zivim take barabe zaprejo. Tukaj v Sloveniji se Jim pa nic ne more zgoditi. Razumes butec?????

  • Jernej

   kake imamo v Sloveniji. Nic cudnega da so Levicarji vedno na oblasti, ce imamo tako kot si ti. Tri ciste nimas v betici. Lp

  • samotoje

   Bucko, Bucko, očitno tavaš v temi. Pameten Slovenec prebere tole :”…dobra prijateljica šefa globoke države Milana Kučana…” in mu je vse kristalno jasno.

   • Bucko

    Tebi že mogoče,meni še vedno ni jasno kaj ima Kučan s tem.Kaj ti odgovarjaš za vsa sranja,ki jih naredijo tvoji znanci.Za toto babnco se mi glih je….,ampak še vedno ne vidim,zakaj vsepovsod mešate Kučana poleg,kot da je samo on pa nihče drugi.Ni čudno,da je tako popularen.

    • samotoje

     Ne le, da tavaš v temi, ti si v totalni temi in ti skoraj zavidam. Kakšno razkošje- nič vedeti.

     • Bucko

      Ti si celi v temi ,zato stabo ne nameravam več polemizirati,ker si zagrižen v Kučana,te ga pa mej,kaj se pa vedenja tiče,pa raje nebi s tabo,ker nisi dorasel svetu v katerem bi naj živel,ampak si še vedno v plenicah,pa tam kar ostani.

 • Ivan Ivanovič

  Permanenta revolucija = permanentna goljufija, kraja, zloraba…

 • Artur

  Enako z enakim – kriminalec s kriminalcem, govno z govnom, lopov z lopovom……kompatibilnost že po naravi.

 • Ivan Ivanovič

  S tem ko nismo obračunali z revolucijo kot zločinom in revolucionarji kot zločinci, smo de facto “uzakonili” zločin kot način sobivanja. Poleg ustave kot formalne družbene pogodbe imamo še neformalno mafijsko družbeno pogodbo, po kateri so goljufija, laž, prevara … skratka, zločini, družbeno sprejemljivi in dopustni, razen sevda ko gre za politično konkurenco, ki je pojmovana zgolj kot konkurenčno mafijsko pleme oziroma konkurenca za plen.

 • Antonius

  Skoraj 35 let bo tega nazaj, ko se je večno nasmejana strokovnjakinja dveh akslnov in z najnovejšo zmagoslavno plombo ovenčana za ukradeno prisvojeno, lotila mene s tožbo.
  Večstanovanjsko hišo sem na svoj strošek priključil na mestni plinovod, pa se me je na predlog zavistne stranke v hiši, lotila z grožnjo tožbe.
  Stopil sem do prijatelja advokata, da je pisno odreagiral na njeno pravniško grožnjo in njen advokatski napuh. Kot bi z mokro krpo obrisal mušji kakec, se je pravniških piruet navajena olimpijska smokulja advokatsko potuhnila in utihnila. Tudi moj advokatski prijatelj je takrat strokovnjakinji igranega smejanja pritisni plombo na njeno pravniško zaletavost, poštenje in njen pocukrani napuh.

  • KAPIBARA

   Tipično lavičarsko: Ko naletijoi na sebi enakaga, se potuhnejo

  • xtc

   Čestitam za zmago,a tukaj je malce drugačna igra-hitro se lahko v zadevi pojavijo mednarodni odvetniški težkokategorniki in mednarodna sodišča in kučan mafija na njihk in vse kar je okrog,tale star partijski bicikelj j pač primeren za žrtvovanje,Kučan s tem ni nikoli imel težav.

  • zokispoki

   Tako se postopa s komunajzarsko Kurcanovo prjatlco! Ce ne bodo vile, bo sekira, de !

  • samotoje

   Hehe, smokulja, ta je dobra. In vse ostalo tudi.

 • xtc

  Težava je ,da je v tej bitki tudi Kučan navaden pajacelj,kajti,mešanje d*** še napreje,lahko Kučanovi kompaniji navleče na grbo malce drugačno vrsto odvetnikov iz tujine,kot so Zdolšeki,Senice,Prosenčle,Zakonjški in seveda Čeferini,ki lahko Kučanovo mafijo in sodnijo mednarodno zmeljejo v prtah z drugačnimi vzvodi,Kučan je v tem pragmatik,ostarela partijska delavka itaq ni več zanimiva in uporabna zato se jo zlahkoto žrtvuje za preživetje drugih,kajti Kučan je očitno presodil ,da je partijski ostarel bicikelj bolj pogrešljiv kot pa mednarodni odvetniki na grbi Kučanove mafije.

 • Anton

  105 000? Sem vidu v Lj vrtno hišo za vrtičkarje za 450 000!
  Ukrademo vam, čez 70 žet pa nategnemo…

 • montyamp

  Še dobro da so jih komunist premalo poklali .
  Sedaj dobijo po 314zdi , da se jim bo še bolj kolcalo po partijskih privilegijih .
  Žvepleni se bo v hlače podelal , ker če se bo kaj napenjal , se ga bo lotila kaka prava sodnija in ne bavconovi ostanki udbovskega šodra .
  Na juriš mednarodno pravo , naj crkne krivosodje .

 • FRANC3

  Morda pa se bo le kaj premaknilo. Upanje umre zadnje.

  • ZatonMesecnikov

   Premakne se, če so posredi tuja sodišča. Če bi imeli slovenci možnost vlagati zadeve na sodišče v Strassbourgh ali pač Deželno v Celovcu, bi se marsikaj premaknilo…

 • šmentanamuha

  Če še ne veste, kdo je Ivan Pernar, potem je čas, da to nadoknadite:

  Govor IVANA PERNARA koji jos niste culi ni na jednoj televiziji
  https://www.youtube.com/watch?v=3ocoqDgrmoc

  To je pravi buditelj, nič za to, če je Hrvat.

 • Andrej

  Včasih se dvojna pirueta konča tudi s padcem. Kot razumem, ta pravnica oddaja nekaj, kar ni njeno in pobira najemnino. Pa to ti je Zokijev vzorec. Zdaj samo čakam, da bo izjavila, da sovraži Janšo in takoj bo vse skupaj rešeno v njen prid.

 • Marija

  Ah to bomo zopet plačali mi.

 • Olga101

  Zato pa komunistična banda ne bi delala novih “krivic”: kar je”naše” ( beri ukradeno izgnanim in pomorjenim) je “naše”za zmaraj! Pri tem sodeluje tudi krivosodje, spomnimo se “založenih” (zlorabljenih) oporok!
  Dol s komunističnimi tatovi in zločinci!

 • Skrajno Desni

  Za 105 tisoč evrov pa takoj kupim stanovanje na tej lokaciji.

  • jevidel

   Nič ne bo. Ni naprodaj. Pa še odvetnica bi ti povedala, da ima ona predkupno pravico. :)