fbpx

Ko ne pomaga več niti prijateljstvo s Kučanom: “Hudičeva odvetnica” Tjaša Andree Prosenc na stanovanje na Wolfovi 1 dobila plombo

Milan Kučan in Tjaša Andree Prosenc (Foto: Mediaspeed)

Boj med družino Pignatelli in »hudičevo odvetnico« Tjašo Andree Prosenc, ki naj bi bila dobra prijateljica šefa globoke države Milana Kučana, glede Mayerjeve hiše na Wolfovi 1 v Ljubljani traja že dlje časa. A kot kaže, odvetnici ne bo pomagalo več niti prijateljstvo s Kučanom, plačilo 105 tisoč evrov, kolikor mora Andree Prosenčeva plačati princesi Doris Mayer von Samassa, je Okrožno sodišče v Ljubljani zavarovalo s plombo na stanovanje na Wolfovi 1.

Že dlje časa traja sodni spopad, v katerem se lastnik enega največjih newyorških fotografskih studiev Federico Pignatelli Della Leonessa skupaj s svojo materjo, italijansko princeso Doris Mayer von Samassa bori proti ljubljanski odvetnici Tjaši Andree Prosenc glede Mayerjeve palače v Ljubljani, ki se nahaja ob Tromostovju. Andree Prosenčeva si je sicer zaradi domnevne goljufivosti v medijih že prislužila naziv “hudičeve odvetnice”, gre pa tudi za nekdanjo drsalko, dolgoletno funkcionarko Olimpijskega komiteja Slovenije in dobro prijateljico šefa globoke države Milana Kučana.

Zgodba glede Mayerjeve traja že dalj časa
V Mayerjevi palači, ki je bila po osamosvojitvi vrnjena družini Pignatelli kot dedičem, je takrat živela Andree Prosnčeva, ki je nato na predlog posrednikov za Pignatellijeve in njihovo podjetje Eurocapital Partners Estate d.o.o. prevzela tudi vodenje pravnih poslov. A pri tem naj bi kar mimo navodil klienta v sodnem registru spremenila zakonitega zastopnika in namesto direktorja Pignatellija vpisala kar njegovo mater, kar naj bi nato izkoristila za samovoljno prodajo sami sebi.

Foto: Nova24TV

Nato naj bi sinu Gregorju Prosencu prodala poslovni prostor, prodala pa naj bi prav tako še eno stanovanje, ki naj bi bilo predmet postopkov pred pristojnimi organi. Po poročanju Požareport naj bi bilo tukaj sporno oddajanje stanovanja, s strani nekdanjega direktorja BMW Slovenija Mihe Ažmana prek podjetja Stratus upravljanje d.o.o., arhitekturnemu biroju Sadar+Vuga, ki stanovanje koristi v poslovne namene. Glede tega je bila vložena prijava na Inšpektorat za okolje in prostor.

Mayerjeva palača (Foto: Nova24TV)

“Tjaša Andree Prosenc je dosegla, da bi imela to lastnino na svoje ime in ime svojega sina, tako stanovanje kot trgovino, ne da bi obstajal kakršen koli dokaz plačila in celo brez mojega podpisa. In to kljub dejstvu, da je bil Eurocapital solastnik te nepremičnine, ki je sedaj na njeno ime, jaz pa sem bil direktor Eurocapitala ves čas od leta 1993 do danes. Nikoli nisem odstopil,” je oktobra za televizijo Nova24TV povedal Pignatelli, ki je prepričan, da gre za kriminal in nekaj, čemur bi moral slovenski sodni sistem zagotovo nameniti pozornost.

Federico Pignatelli Della Leonessa (Foto: Nova24TV)

Okrožno sodišče v Ljubljani stanovanje Andree Prosenčeve obremenilo s plombo
Ni redko, da si Kučanovi prijatelji dovolijo prav vse, pri čemer jim gredo pogosto na roko tudi sodni mlini nelustriranega slovenskega pravosodja, samo odškodninskih tožb v zvezi z Mayerjevo hišo naj bi bilo skupno po poročanju Požareport že enajst. A očitno Andree Prosenčevi pri njenih “poslih” ne more več pomagati niti globoka država, sodnica Jelka Podgoršek je namreč 15. oktobra podpisala sodno odločbo o plombi. Ta Andree Prosenčevi močno omejuje razpolaganje s stanovanjem, ki ga zdaj ne more odtujiti ali obremeniti, dokler družini Pignatelli ne plača 105 tisoč evrov, kot ji je to naložilo sodišče.

Rok Krajnc