fbpx

Ko revolucija žre lastne otroke: Radio Študent obsodil Mladininega odgovornega urednika Repovža na smrt z ustrelitvijo!

Foto: Radio študent

Na Radiu Študent so nedavno začeli z novim segmentom, imenovanim Hitra ljudska sodišča, v katerem presojajo o zločinih “sovražnikov revolucije” in njihovi kazni. Presenetljivo so za prvo žrtev našli urednika Mladine, sicer vnetega zagovornika salonske levice, Grego Repovža in ga obsodili na smrt pred strelskim vodom.

Na Radiu Študent so v oktobru začeli z novim segmentom, ki naj bi ga jemali napol zares, napol za hec, kakor je razvidno že iz tona, v katerem je napisan. Namen segmenta, ki se imenuje “Hitra ljudska sodišča” in je za prvo žrtev vzel urednika Mladine Grego Repovža, je poslušalcem Radia Študent jasno pokazati, kdo je njihov sovražnik.

Čeprav smo mogoče navajeni metati Mladino in Radio Študent v isti koš, pa med omenjenima medijema obstaja vrzel, ki se je razrasla v prepad. Ta prepad bi lahko opisali z besedami, da je Mladina za radikalizirane levičarje Radia Študent preveč liberalna in zato prodana duša, ki se naziva za socialistično, čeprav to v resnici ni. Gre za spopad generacij. Mladina živi od starih salonskih levičarjev, ki obožujejo denar in bogastvo, hipijev, ki niso nikoli odrasli in srečali pameti. Publiko Radia Študent pa po drugi strani predstavljajo mladi idealistični marksisti, ki Marxov Komunistični manifest prebirajo kot Sveto pismo.

Prodaja žilnih opornic
V segmentu, v katerem so na Radiu Študent kot prvega obdelali ravno Repovža, povzemajo ugotovitve “buržuazne” preiskovalne komisije poslanke SDS Jelke Godec v zvezi s preprodajo žilnih opornic in naštevajo Repovževe zločine “proti revoluciji in proletariatu”. Repovževo “širjenje laži in protidelavsko hujskanje se že leta dogaja vsem na očeh, v uvodniku propagandističnega lista liberalcev Mladina. Njegovo kapitalistično zmikavstvo, rokohitrstvo z delnicami in krajo skupnega premoženja pa so pred nedavnim opazili celo represivni aparati buržoazne države. A ker je obtoženi eden izmed vplivnih ideologov zgoraj omenjene države in spajdašen s politično in ekonomsko elito, ki mu krije hrbet v zameno za njegove slavospeve ali tišino, kadar je ta potrebna, se sankcij s te strani seveda ne gre nadejati”.

Repovža so mladi marxisti po zgledu titoističnih hitrih sodišč obsodili na smrt z ustrelitvijo. (Foto: STA)

Repovž je “s kapitalom, ki mu ga je priskrbela družba KB 1909, odkupil večje število delnic Mladine ter jih nemudoma dal omenjeni družbi. Ta družba pa je tako hkrati večinski lastnik Mladine kot tudi lastnik Mark Medical, družbe, ki se bavi s prodajo žilnih opornic bolnišnicam za večkratne cene, pri čemer se je posluževala celo za meščanske standarde spornih praks. Ta denar oziroma del njega, ki naj bi se, z goljufanjem ranjencev, pretakal iz skupne blagajne preko Mark Medical v KB 1909, pa naj bi bil porabljen za tiskanje Mladine”. Priznati moramo, da na Radiu Študent ne prizanašajo Repovžu.

Metek za Repovža
Ob tem so se na Radiu Študent obregnili še ob samo pisanje Mladine, ki so ga označili za laži in zavajanja. Mogoče to pojasni, zakaj je revija morala presedlati na cenejši papir. Namreč, njeno starejše bralstvo počasi umira, mlajši radikalni levičarji pa ne nasedajo njenim lažem, saj se lahko sami igrajo revolucionarje tako v svojih lastnih medijih kot znotraj svojih lastnih strank.

Za vse to in povrh vsega še za izkrivljanje Marxovih besed je samooklicano ljudsko hitro sodišče Radia Študent Repovža obsodilo na odstranitev. “V skladu z njegovimi lastnimi zahtevami, kako ustaviti propagandni aparat kapitala in laži, obtoženega Grega Repovža v imenu delavskega ljudstva zaradi njegovih laži, izdajstva, širjenja sovražne propagande in kraje skupne lastnine ustavljamo in obsojamo na odstranitev. Odstranitev naj brez odlašanja izvrši strelski vod.”

A. B.