fbpx

Ko se v zaporu pojavi verska radikalizacija

Fotografija je simbolična. (foto: epa)

V Franciji so se srečali kaplani, ki so odgovorni za pastoralo v zaporih. V imenu Slovenske škofovske konference je srečanje obiskal Robert Friškovec. Papež Frančišek je na udeležence naslovil poseben pozdrav, kjer jim je izrazil svojo hvaležnost za izkazano solidarnost z zaporniki in za varovanje njihovega dostojanstva.

V organizaciji Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) poteka v Strasbourgu v Francij od 30. maja do 1. junija ievropsko srečanje kaplanov, odgovornih za pastoralo v zaporih. V imenu Slovenske škofovske konference se srečanja udeležuje zaporniški vikar Robert Friškovec. Osrednja tema srečanja je pojav verske radikalizacije v zaporih in možne pastoralne rešitve.

Udeležence pozdravil tudi papež Frančišek
Ob tej priložnosti je papež Frančišek na udeležence naslovil poseben pozdrav, s katerim jim je izrazil svojo hvaležnost za izkazano solidarnost z zaporniki in za varovanje njihovega dostojanstva. Ob tem je papež zaporniške vikarje spodbudil, da bi v zaporih čim bolj plodovito praznovali jubilej usmiljenja z obhajanjem svetih maš in z zavestjo, da so vrata vseh zaporniških celic sveta vrata, kjer lahko, kdor jih prečka, prejme jubilejni odpustek, so zapisali na spletni strani Slovenske škofovske konference.

N. K.