Ko se v zaporu pojavi verska radikalizacija

Fotografija je simbolična. (foto: epa)

V Franciji so se srečali kaplani, ki so odgovorni za pastoralo v zaporih. V imenu Slovenske škofovske konference je srečanje obiskal Robert Friškovec. Papež Frančišek je na udeležence naslovil poseben pozdrav, kjer jim je izrazil svojo hvaležnost za izkazano solidarnost z zaporniki in za varovanje njihovega dostojanstva.

V organizaciji Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) poteka v Strasbourgu v Francij od 30. maja do 1. junija ievropsko srečanje kaplanov, odgovornih za pastoralo v zaporih. V imenu Slovenske škofovske konference se srečanja udeležuje zaporniški vikar Robert Friškovec. Osrednja tema srečanja je pojav verske radikalizacije v zaporih in možne pastoralne rešitve.

Udeležence pozdravil tudi papež Frančišek
Ob tej priložnosti je papež Frančišek na udeležence naslovil poseben pozdrav, s katerim jim je izrazil svojo hvaležnost za izkazano solidarnost z zaporniki in za varovanje njihovega dostojanstva. Ob tem je papež zaporniške vikarje spodbudil, da bi v zaporih čim bolj plodovito praznovali jubilej usmiljenja z obhajanjem svetih maš in z zavestjo, da so vrata vseh zaporniških celic sveta vrata, kjer lahko, kdor jih prečka, prejme jubilejni odpustek, so zapisali na spletni strani Slovenske škofovske konference.

N. K.

  • Caetano

    Verska radikalizacija v zaporu? Bolj, kot z zaporom je treba islamiste kaznovati z izgonom. Norveška, ki jo ne omejuje EU to že nekaj časa prakticira in se je tam bistveno zmanjšal kriminal.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!