fbpx

Konec dolgoletne romance Vincencije in Ivana Zidarja

Ivan Zidar (foto: STA).

Slavni slovenski gospodarstvenik Ivan Zidar, ki je imel glavno vlogo v aferi “Čista lopata”, se je v 78. letu starosti ločil od svoje dve leti starejše žene Vincencije. Zakonca naj ne bi bila več za skupaj, prav tako pa otroci niso več ovira za razhod, saj sta hčeri že odrasli, pravi Zidarjev odvetnik Boštjan Podgoršek.

Z današnjim dnem je gradbeni baron Ivan Zidar spet samski. Pri svojih 78 letih se je ločil od 80-letne žene Vincencije. Današnji narok za razvezo je bil sicer zgolj formalnost. “Če nekdo ni več za skupaj, se pač loči. Drugih ovir, kot denimo majhni otroci, ni, saj sta hčeri že odrasli,” je po poročanju Slovenskih novic pojasnil Zidarjev pooblaščenec Boštjan Podgoršek.

Najprej zdravstvene težave, sedaj pa še ljubezenske
Mediji za zdaj lahko le ugibajo, kaj je razlog za Zidarjevo ločitev od žene. Vincencija naj bi bila precej slabotna, zatrjuje njen odvetnik Zoran Hartman. Poleg bolezenskih težav torej Zidarja očitno pestijo tudi ljubezenske tegobe.

Spomnimo. Ivan Zidar se zaradi številnih zdravstvenih težav ni bil sposoben udeleževati sojenj, prav tako v povezavi z zadevo “Čista lopata” ni mogel oditi v zapor za več kot leto dni. Poleg ljubezenskih težav pa mu očitno pretijo tudi hudi finančni problemi, saj je v začetku leta okrožno sodišče nad njim znova začelo postopek osebnega stečaja.

N. K.