Konec dolgoletne romance Vincencije in Ivana Zidarja

Ivan Zidar (foto: STA).

Slavni slovenski gospodarstvenik Ivan Zidar, ki je imel glavno vlogo v aferi “Čista lopata”, se je v 78. letu starosti ločil od svoje dve leti starejše žene Vincencije. Zakonca naj ne bi bila več za skupaj, prav tako pa otroci niso več ovira za razhod, saj sta hčeri že odrasli, pravi Zidarjev odvetnik Boštjan Podgoršek.

Z današnjim dnem je gradbeni baron Ivan Zidar spet samski. Pri svojih 78 letih se je ločil od 80-letne žene Vincencije. Današnji narok za razvezo je bil sicer zgolj formalnost. “Če nekdo ni več za skupaj, se pač loči. Drugih ovir, kot denimo majhni otroci, ni, saj sta hčeri že odrasli,” je po poročanju Slovenskih novic pojasnil Zidarjev pooblaščenec Boštjan Podgoršek.

Najprej zdravstvene težave, sedaj pa še ljubezenske
Mediji za zdaj lahko le ugibajo, kaj je razlog za Zidarjevo ločitev od žene. Vincencija naj bi bila precej slabotna, zatrjuje njen odvetnik Zoran Hartman. Poleg bolezenskih težav torej Zidarja očitno pestijo tudi ljubezenske tegobe.

Spomnimo. Ivan Zidar se zaradi številnih zdravstvenih težav ni bil sposoben udeleževati sojenj, prav tako v povezavi z zadevo “Čista lopata” ni mogel oditi v zapor za več kot leto dni. Poleg ljubezenskih težav pa mu očitno pretijo tudi hudi finančni problemi, saj je v začetku leta okrožno sodišče nad njim znova začelo postopek osebnega stečaja.

N. K.

 • Kučko pod pručko

  Zidar je ena največjih barab, ki je vseskozi dobro vozil in pod okriljem Partije odiral slovenske davkoplačevalce. Bil je Mačkov miljenček, kasneje pa ga je pod svojo marelo vzel don Murgelone. Prav po njegovi zaslugi in s pomočjo Masleše, Zidar ne bo nikoli grel jetniške postelje. Seveda pa nisem naiven, da bi Ivan vse težke stomilijone, ki jih je nagrabil, pospravil v svoj žep. Prepričan sem, da so se delili po nekem ključu in da si je Kučan odrezal velik kos zase in za svoje najzvestejše pajdaše. Komunisti držijo skupaj!!!

  • soc

   Velja še povedati, da je bil priznani nasilnež Zidar (fizične moči mu tudi ne gre oporekati) hkrati glavna povezava med Cerkvijo in partijo. Kar precej let je trajalo, preden ga je na funkciji nadomestil Marko Pogorevc, ex-policija.

   In ja, povsem prav imaš, Mački, Ribičiči, pa zdaj Kučani in Zidarji, nikoli ne bodo dobili in odslužili zaslužene kazni. Velike ribe Novega razreda.

  • FORT WORTH

   Ampak nikjer ni nobenega,ki bi nacel kao nedotakljivega kucana…
   Javna tajna je da razpolaga z veliko kolicino denarja !

  • modrost

   Nekoč je nekdo zapisal, da je bil poročen z Mačkovo hčerko. Je mogoče Vincencija Mačkova hči ?

   • rdeča pesa

    ni. Cenka je kmečka deklina iz Zadvora.

  • 19slovenec91-2

   NLB Frankfurt, in tako naprej !!!!!
   Tale rdeča mafija ima na svojih računih verjetno še desetine milijonov, z katerimi poskušajo kontrolirati Slovenijo !!!!!

   Dandanes pa so se združili še pod okrilje “človekoljubnosti” ter nas poskušajo pobiti v naši lastni domovini !!!!!

   • macon

    Gospodje tovariši imajo skupaj na računih vsaj par milijard, ne par milijonov. Še naprej pa pridno kradejo sveže milijone.

  • karlina
   • Kučko pod pručko

    Karlina, ne vem, prav lahko pa je vlomil v Zidarjevo hišo, čeprav mi ni znano, kje ta lopov stanuje. Če je odnesel za 100 jurjev zlata in nakita, je to samo drobiž. Levičarski kriminalec si je v vseh desetletjih ropanja slovenskih davkoplačevalcev nagrabil veliko več!!!

 • totex39

  Ta je pa pravi lažnivec in kradljivec, kdo mu pa verjame,da ima pri teh letih ” ljubezenske tegobe”.

  • renee

   Za rajo ,kao naj bi ble ! ma ni vreden da diha!

 • PIA PlA

  Nekateri imajo pa res vse življenje privilegije. Veliko vprašanje je ali bo Zidar sploh sposoben za Matildo.

  • indijanka

   Kaj pa, če razmišlja o Matildi? O ženini. Tudi nujnega deleža ne bosta pustila upnikom. Ker je mehkega srca se je verjetno v boj za premoženje ne bo podal. Me pa zanima ali bo to naredil stečajni sodnik?

   • Saj se mu ne bi izplačalo dedovati, ker bi mu takoj vso dediščino upniki pobrali.
    Ata je pameten, čeprav je zelo “dementen”.

    • indijanka

     Drži. Zato bi moral premoženje ob taki ločitvi zaščititi stečajni upravitelj. Lahko si pa žena želi umreti svobodna. Življenje ob človeku, ki misli, da je božanstvo in zanj ne veljajo nobena družbena pravila predstavlja zlato kletko. Če je ohranila srce in dušo bo to krvavo premoženje podarila ali pa vrnila upnikom. Šele potem bo v resnici svobodna.

 • garfi

  So takšni sploh sposobni romance ?

  • modrost

   so. denar je takih romanca,

 • Branidom

  Ubogi Ivanček.

 • 19slovenec91-2

  Tale oseba je poosebitev vsega, kar je narobe v Sloveniji.
  Da ne omenjam, da je prenašal denar ki ga je ukradel tudi na svoje družinske člane in sorodnike !!!!

  Vkolikor kdaj uspemo dobiti Slovenijo nazaj, moramo poskrbeti, da se jim vzame vsak cent, ki so ga ukradli !!!!!!

  Zaradi takih barab je nasankalo na tisoče delavcev, da ne omenjam kako so nategnili delavce iz bosne in tako naprej !!!! Potem pa se sprašujemo, zakaj imamo tak slab ugled tam doli pa tako naprej !!!!

 • don g

  tukaj pa se je res trebe vprašat zakaj se ločujeta???

 • neny

  kaj že ima 78 let….. vsaki dan v medijih taka stara baraba….na britof pa mir s tem lopovom. Nihče ne bo žaloval.

  • indijanka

   Nor gor ali dol. Če mu ne bi upniki dihali z vratom, se ne bi ločil od žene, ki poseduje večino, kar je pokradel. Torej sedaj tudi teoretično, če bivša žena umre pred njim ni njen dedič. Oziroma niso dediči upniki v stečajnem postopku. Življenje ob takem moškem pa je bilo ženi težko v veselje v katerkoli letu skupnega življenja. Njemu pa tega že prej ni bilo dosti mar.

 • MissingLink

  Zakaj ne gresta k družinskemu terapevtu? Kaj 50 let ni bilo dovolj časa za pogovor?

 • Rožle

  Tastar uživa do konca življenje…he..!
  Dobesedno…

 • Steiermark

  Kako se pa lahko ločuje oseba, ki ima psihične težave in ni sposobna za odgovarjanje na sodišču za huda kazniva dejanja – premoženjsko oškodovanje (kot nam je bilo sporočeno po sredstvih javnega obveščanja) in ki blede o titu ter tudi služenja kazni, zaradi istih težav, ni sposobna ter takšno osebo prikazujejo kot bolnika….Ali imajo takšne osebe “opravilno sposobnost” ali pa je vse skupaj zaigrano iz drugih razlogov – najprej zaradi “branjenja” pred sodniki in pred zaporom, sedaj pa morda zaradi “porazdelitve” premoženja, ki je še “ostalo” in bi mu moralo biti zaseženo? Koga pa mislijo, da vlečejo za nos – vse to je že podobno delovanju – , kot pri italjanski mafiji……medtem, ko se nam, državljanom režijo v obraz in se norčujejo iz nas!

 • karlina

  Saj je tudi nikoli ni bilo-bila je le romanca do denarja, itak pa je ta ločitev tudi umetna, zaradi denarja in vsega, da mu ga ne bodo mogli vzeti, tako so mu svetovali njegovi branilci, kakor so mu tudi svetovali, naj se naredi grozno bolanega, celo v PB so ga nekaj časa zaprli, samo,da mu ni treba iti več na sodišče, iz zaupnih virov pa vem,da ga videvajo še kako zelo zdravega v Ljubljani v gostilnah piti viski.
  Aja, pred tem je pa zaigral tudi lasten rop, skratka, nismo vsi ljudje v tej drzavi zaplankani ,da bi verjeli vsemu, kar o njem pišejo.

 • rdeča pesa

  Pred leti je Zidar svojo Cenko garbal. Večkrat je hodila okoli s sončnimi špegli.

 • Osti jarej

  .mu bo vincencija vse kakor pobrala …vse zato,da premoženje ostane v familiji …nedotakljivo in nedotaknjeno?…celo ločitvena farsa na sodišču?…

 • piko8

  Zidarjeva prava ločitev bi bila ločitev od denarja in premoženja !! Pa 400€ pezije pa naj fura kakpr ve in zna!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!