Kradljivega vodjo mariborskega zavetišča za brezdomce odpustili, sledi kazenski pregon

Foto: epa

O Ljubomiru Gagiću – ki je na nehuman način na račun brezdomcev in socialno ogroženih v Mariboru ukradel več sto tisoč evrov – smo že pisali, tokrat pa je zgodba dobila svoj epilog. Vodja CSD Maribor Marjana Bravc je Gagića odpustila in proti njemu sprožila kazenske postopke. 

Vodja zavetišča za brezdomce je več sto tisoč evrov nakradel v več kot desetih letih svojega delovanja. O njem smo že pisali, ko smo prvi razkrili, da je v imenu socialno ogroženih dvigoval njihovo socialno pomoč in jo obdržal zase. Izkazalo se je, da naj bi socialno podporo dvigoval tudi od nekaterih uporabnikov zavetišča mesece po tem, ko so ti preminuli.

Kraja, goljufije in nesramnost
Na Gagiča se je zvrnil plaz obtožb o kraji denarja na različne načine, o preprodajanju paketov hrane Rdečega križa v Bosno ter goljufanju pri prejemanju donacij. Do uporabnikov zavetišča naj bi se izjemno grdo vedel, jim grozil. Tuširati so se morali na mrazu, denar za izgradnjo ženskega bloka zavetišča pa je porabil za prenovo lastne pisarne.

Obtožbe so se izkazale za resnične in direktorica CSD Maribor je ukrepala in Gagiču izročila izredno odpoved ter mu prepovedala prihajati v zavetišče za brezdomce. Ugotovitve je posredovala kriminalistom in ministrstvu, ki bodo nadalje ustrezno ukrepali.

M. G.