Kredibilnost dokončno uničena?!: Damijan se je ponovno spravil nad ustavno ureditev Slovenije, novinarja pa označil za teslo in manipulatorja!

Profesor na ekonomski fakulteti dr. Jože P. Damijan (vir: twitter)

Ekonomist, ki ga skrajna Levica pred časom ni uspela spraviti na vrh Banke Slovenije in tako še vedno “razdaja” svoje znanje študentom na ljubljanski ekonomski fakulteti, se je ponovno spravil nad ustavno ureditev Slovenije. Tokrat je pri tem novinarja Dela Lipnika označil za teslo in manipulatorja, v nadaljevanju odziva pa skušal zagovarjati monopol države v šolstvu in nasprotovanje nevladnim šolam. Pred časom ga je že zmotilo ustavno fiskalno pravilo, ki vlado omejuje pri brezglavem zapravljanju, njegov blog pa mu pomaga z vsebino polniti zloglasni zapornik Kordež!

Zloglasni ekonomist Jože P. Damijan je ponovno presegel vse meje s svojim zapisom na družbenem omrežju Twitter, kjer se je odzval na članek iz sobotne izdaje časopisa Delo, v katerem je Karel Lipnik pisal glede uresničevanja odločbe ustavnega sodišča. Lipnikov članek z naslovom Koliko so vredne ustavne pravice šolajočega se otroka je komentiral takole: “Kakšno teslo / manipulator moraš biti, da zastaviš takšno izmišljeno dilemo? Osnovni princip je: država financira javno šolstvo, če kdo hoče otroke poslati v zasebno šolo, naj za to plača. Če kdo ustanavlja zasebno šolo, nima pravice od države zahtevati, da mu financira program.”

Novinarja Dela označil za teslo in manipulatorja …
Da ne gre za resnega ekonomista, pač pa psevdoekonomista, čigar izjave nimajo podlage v znanosti, in da za svoja stališča ni sposoben ponuditi argumentov, je napovedal že s tem, ko je avtorja žaljivo označil kar za teslo in za manipulatorja. Nadaljuje s totalitarnim bentenjem v slogu, “če vam v državi kaj ni všeč, se izselite”. Meni namreč, da država, ki financira državne šole, ni dolžna staršem za denar, ki ga v proračun vplačajo kot davkoplačevalci, ponuditi možnosti, da javno veljavni program obiskujejo na nevladnih šolah. Po njegovem mnenju bi v primeru takšne želje morali starši, ki so z davki že plačali izvajanje javno veljavnega osnovnošolskega programa, to plačati še enkrat zasebnemu izvajalcu iz lastnega žepa. V nadaljevanju pravilno ugotovi, da ustanovitelj zasebne šole sam po sebi nima pravice zahtevati sredstev od države, a zgreši bistvo. Gre namreč za pravice otrok in njihovih staršev.

Foto: posnetek zaslona

Damijan je sam po sebi dokaz, kako nevarno lahko postane prisilno državno šolstvo
Ko starši, razen elite, ki jo v Sloveniji v veliki meri sestavljajo režimski privilegiranci, nimajo možnosti izbire, kje bodo izobraževali otroke, in ob dejstvu, da je osnovnošolsko izobraževanje obvezno, pridemo v stanje, ko “javno” šolstvo efektivno postane prisilno državno šolstvo. To postane priročno orodje režima za ideološko indoktrinacijo otrok, v prihodnosti pa utegne postati tudi prostor za ovajanje staršev in sošolcev, ki ne bi bili zvesti režimu. In prav Damijan je sam po sebi dokaz za to, kako nevarno je prisilno državno šolstvo. Gre za skrajno levičarsko usmerjenega aktivista, ki je zaposlen na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer študente poučuje, seveda, na račun davkoplačevalcev. Kot je slišati, so študenti nad njegovim delom zgroženi, a na fakulteti študirajo prostovoljno. Le predstavljamo si lahko, kakšne učitelje lahko država prisili poslušati mnogo mlajše učence v osnovnih šolah.

Jože P. Damijan (Foto: Facebook)

Damijan tokrat ni prvič izrazil nasprotovanja ustavni ureditvi
Ni sicer prvič, da se Damijan ne strinja z ustavno ureditvijo Slovenije. Malo po neuspelem naskoku na funkcijo guvernerja Banke Slovenije je na svojem blogu ponovno izrazil svojo pripadnost nadkoalicijski skrajni Levici, in sicer s svojim daljšim zapisom na blogu, v katerem je pojasnjeval, zakaj naj ne bi bilo pravne osnove za ustavno presojo rebalansa proračuna, ki jo je takrat napovedal predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, prav tako pa naj bi bila po njegovem mnenju gnila ekonomska osnova. Fiskalni svet je takrat ocenil, da predvideni izdatki presegajo dovoljene izdatke v okviru ustavnega fiskalnega pravila za okrog 270 milijonov evrov. Tako kot levica ni spoštovala ustavnih odločb, tudi ni pričakovati, da bodo spoštovali zlato fiskalno pravilo, ki omejuje oblast, da se ta ne bi preveč zadolževala na račun davkoplačevalcev. Pravnik dr. Matej Avbelj je bil takrat oster, dejal je, da obstajajo prepričljivi argumenti, da rebalans proračuna, kot je bil sprejet, ni v skladu z ustavo, in dodal: “Če bi ustavno sodišče ugotovilo neskladnost, bi moral biti to v vsaki resni državi prvovrsten škandal. Škandal bi bil v urejeni pravni državi že to, da vlada ravna v nasprotju z zakonom.” V primeru ugotovljene neustavnosti bi bila po Avbljevih besedah podana tudi podlaga za ustavno obtožbo, šlo pa bi tudi za prelomno točko, ko bi se pokazala verodostojnost države v odnosu do evropskih partneric.

Foto: Ognjišče

Analitik že pred časom JPD-ja opisal kot popolnoma neverodostojnega, na svojem blogu pa daje mesto tudi znanemu zaporniku
Pred več meseci smo za mnenje glede Damijana vprašali ekonomista in političnega analitika mag. Bernarda Brščiča, ki je bil jasen: “On je opomba pod črto, gre za karierista, ki menja mnenja hitreje kot moški srajce. Je popolnoma neverodostojen in njegovo morebitno imenovanje pojmujem striktno v kontekstu političnih kupčkanj med Levico in gospodom Šarcem. K sreči smo tako vpeti v evroobmočje in EU, da nek JPD ali množica JPD-jev ne more ogroziti tega mesta. Je pa simptomatično, da lahko takšni plačanci prosperirajo v času Marjana Šarca in so jim pripravljeni oprostiti tudi obrate za 180 stopinj, samo zato, da zadovoljijo interese te izrojene multikulti pedromarksistične levice.” Damijanu pa na spletnem blogu bralce pomaga poneumljati tudi zloglasni zapornik Bine Kordež, sicer ustanovni član Foruma 21 Milana Kučana, krovne organizacije globoke države. Kot eden redkih članov te organizacije se je Kordež znašel v zaporu po goljufijah, povezanih s svojim neuspelim menedžerskim prevzemom Merkurja. Damijanovo sodelovanje s Kordežem se Brščiču ni zdelo presenetljivo: “Gre za samo enega izmed simptomov tega, da je v svojih zrelih letih postal Jože Mencinger št. 2 kleptokratske kamarile Foruma 21, ki je okradla slovensko državo.”

Bernard Brščič

Slovenska javnost nad tokratnim Damijanovim izpadom zgrožena
Kot omenjeno, sporočilo na Twitterju ni ostalo spregledano. V nadaljevanju smo za vas zbrali nekaj zanimivih odzivov. V komentarjih so nekateri spomnili tudi na njegovo posojilo v švicarskih frankih. Najem takšnih posojil, zaradi katerih so nekateri terjali celo pomoč od države, se je sicer pripisoval finančno manj pismenim prebivalcem, a Damijan ima na EF naziv rednega profesorja!

https://twitter.com/brez_soferja/status/1150301055353315328

Rok Krajnc

 • šmentanamuha

  Masonski prostitut J.P. Damijan nikakor in nikakor ne more prilest na vrh, pa čeprav je polizal jajca že vsem, ki imajo v politiki kaj moči. Model preprosto nima faktorja X, ampak je tolk butast, da si ne pride gor. Redni profesor ekonomije, jao …

  • joza joza13

   Čeprav je polizal jajca že vsem!!!
   …boljše formulacije preprosto ni mogoče najti!

  • SIMON ROZIC

   Ubogi študentje, ki morajo to poslušat ! Damjan bi jim moral ure poslušanja
   krepko plačat, ker uči drugače kot terja normalna napredna ekonomija!

   • Janez Korenjak

    Prvo učno uro lahko dobi od branjevke na tržnici – zastonj.

  • Franc Šink

   Tolažimo se. On ne verjame niti sam sebi več.

 • montyamp

  Ekonomija je za tole teslo , kot so orglice za magarca .

  • tasilo

   Daj no, lepo prosim, ne čefuriziraj slovenščine. Slovenci imamo osle, čefurji pa magarce.

   Z nekaj žlehtnobe bi ti najraje rekel, da se zdaj odloči: ali si osel ali magarac?

   LP.
   Hanibal Lector

   • kokobily

    Če se pripelješ s kočijo, zavit v bundo z velikimi gumbi, stopiš v sobo v kateri smo te dočakali in se zadreš:”lopovi, ves sladoled ste požrli”..
    Po vrsti:
    kočija – madjarska beseda
    bunda – madjarska
    gumb, gumbnica – madjarska
    soba – madjarska
    lopov – madjarska
    sladoled – hrvaška..
    Toliko o čefurjih in čefurizmih…
    Trubar je zapisal, da mu je največ preglavic ustvarjala ločitev pristnih slovenskih besed od kroatizmov. Trubarju je pa za verjeti več, kot kakšnemu novokomponiranemu “slovenistu”.
    Hvala bogu, Slovenci nismo živeli v nekem getu, ampak smo svoje besede razdajali, tuje pa poslovenili. Živ narod, živa beseda..

    • stajerc5

     Hvala Bogu, da si prenehal! Se malo je manjkalo, pa bi mislil, da sem rojen MadZar!
     Mimogrede; Bog se pise z veliko zacetnico! No ja, mogoce ne v madJarscini!?

    • RATATA

     Matr ti Kukubila si pa res ena encyclopederija jebote!
     Od kod si pa hrvatarje in hune prvleku matqrba nomadska jahaška nabijaška ??

    • Jovo Jamnica

     Pa ja, tak ajnfoh je to. Ajde pa bom jas zaj tebi malo nekaj razložo… Se strinjaš, da so naši predniki znali kovat preje, predno so za ove Ogre iza Urala sploh slišali… Tako. Iz besede kovati pride tudi beseda kovač, kovanec in podkev. Podkev je sestavljena iz besed pod in kovati. Madžari pa pravijo podkvi – patko (horseshoe). Kovač, ki podkuje konja je po angleško blacksmith, po madžarsko pa, gdo bi si mislo – patkolókovács. Hja, kaj je zaj to za en šmorn. Mađari bol po našo šprehajo??? No, Mađari rečejo za nekaj, da je – pod(spod).. alatt. Da se nea menimo o besedi kovanec. Po engleško je hudo pobobna naši besedi za kovino, kov, kovanje… COIN (a flat, typically round piece of metal with an official stamp, used as money).Ja, še prečita se po našo nekak – koin. Mađari pa rečejo kovancu… pénzérme. Od tu pride našo narečno peneze.

 • Antonius

  Jože P. Damjan pojma nima kako trg deluje. Karkoli na trgu zahtevaš, ni zastonj.
  Država od privatnih šol zahteva, da učitelji učencem predavajo njen predpisani program, potem je povsem logično, da jim bodo privatne šole zaračunale, kar od njih država zahteva.
  Je pa res, da so se švicarski franki iz Damjanovega ekonomskega doktorata zelo imenitno ponorčevali.

 • Surla

  Damijan je res kvaliteta!Boljše eden,kot nobeden!

 • Novakec1

  Ukint državo pa bo marsikaj rešenega čez noč. Bo pa še malo večji kaos kot je sedaj. Keš na roko pa plači tisto kar rabiš, čisto enostavna ekonomija.

  • Surla

   Plačilo na banko ne gre!Če rubežnik čaka!

 • Joško

  Kako lahko to teslo predava na Ekonomski fakulteti. in kakšno znanje bodo študebtje dobili pri njem? Nastajajo nova tesla.

  • Mojca pokraculja

   Tesarstvo EF!

 • est

  če se ne motim, je v zasebnih šolah 0,3 % vseh šoloobveznih otrok. To državo stane nekaj deset tisoč evrov. Pri vseh milijardah , ki so jih po nepotrebnem zapravili izbranci in sebi, svojim otrokom in vnukom priskrbeli brezskrbno življenje je to res pljunek v morje.

  • Janez Korenjak

   …res je. Ampak saj ne gre za denar, za ideološki boj gre! Za to, da se lahko javnost sedaj pogovarja o drobižu, medtem ko korupcija v zdravstvu cveti ali zlati tir dobiva obrise…. samo za to gre, za dvigovanje megle.

 • althar

  Damjanova kredibilnost ni uničena. Kaj takega, kot Damjanova kredibilnost, nikoli ni obstajalo.

  • Surla

   On na Tv svoje stališče pove!Ti tukaj skrit,kurac na njega drkaš!Piss!

   • althar

    Hehe, se je oglasil anonimni drkač svojega in tujih kurcev, Surla. Očitno mora biti tesnoba nesposobnega profesorja res velika, da take patetične smrklje poganja branit svoje ime po portalih.

    • Surla

     Ne bo ti dal,pa če se Hitler pišeš!

    • tomven

     Ah, saj to je samo ubogi beličič. Lahko da ravno stene pleskajo v ustanovi, pa je malo na zraku.

 • me

  Te teoreticne levoroke profesorske budale
  so unicevalci in zajedalci naroda.

 • VERZIFIKATOR

  Jože P.

  KRETNIČAR DAMJAN

  Zopet fant je s tira danes skrenil,
  ugotavljal je prometnik v službi,
  zopet bil je Damjan v slabi družbi
  in že spet ničesar ni ukrenil.

  Kretničar je, saj ga vsi poznate,
  rad pomika se po slepih tirih,
  črpa pa navdih pri takšnih virih,
  v vedno nove pride da zagate.

  Skrene levo, pa spet levo v prazno,
  ko je najmanj treba, rampe dviga,
  ko bi moral, zlepa se ne zmiga,
  stanje kretnic je pri njem porazno.

  Speljal rad bi vse na drugi tir,
  tam koristi zase si obeta,
  pa zato kot kretničar zapleta
  vsako stvar, da je vesel hudir.

  Ker njegovo delo je skrenitev
  s proge prave v slepo enotirnost,
  Damjana popadla je nezmernost,
  zlepa ne pojavi se streznitev.

  Stavi vse na drugi tir rešilni,
  s tem da bi se rampa poravnala,
  hrbtenica se ne bo zravnala,
  saj predolgo v drži je servilni.

  In zato je spet usekal danes,
  s tira kot že tolikokrat skrenil,
  od takrat ko odpustiti sklenil
  ga je šef postaje, neki Janez.

  Ko se ta bo spet pojavil v službi,
  kretničarju tja ne bo vrnitve,
  Damjanu nazaj na tir skrenitve,
  v starih bo končal vagonov družbi.

 • sloustava

  Ocitno temu trdobucnezu ne pride do zivega niti aksiom, da se celo studentje delajo norca iz njega. Z Mesecnikom sta za skupaj: en hodi okoli EF, drugi pa nic ne obvlada, ceprav je “noter v EF”. Ojoj, butalstvo, ojoj!

 • Common Sense

  Kdor je kao profesor ekonomije, pa vzame kredit v svicarjih, mora sele biti teslo!!!! Ubogi njegovi studentje.

  • SIMON ROZIC

   …kaj hočeš! Spomnite se, kako so profesorji ekonomije vlagali v Dadas d.d.,
   pa Zdenex d.o.o., pa v Novo KBM. Za vložek so celo najeli kredite pri isti banki !
   In kako naj rinemo s temi ekonomskimi kreteni naprej, če smem vprašat ?

 • antimur

  Damijan, kakšna tesla moramo biti šele mi državljani, da dopuščamo pokvarjenemu levofašističnemu kretenu, da s svojimi butastimi predavanji zastruplja našo mladino.

 • Nšo-či

  Samo v Butalah lahko vprašanje o dobrobiti otrok razdeli Butalce.

 • Andrej

  Tale Damjan je pa res vrhunski ekonomist. Še tega ne zna izračunati, da je privat šolstvo za državo cenejše. Ampak on je POLITIČNI ekonimost.

 • Skrajno Desni

  Kdo dovoljuje takšnim idiotom da na fakultetah poučujejo ( poneumljajo ) naše otroke.

 • kokobily

  Damjan:
  “Če kdo ustanavlja zasebno šolo, nima pravice od države zahtevati, da mu financira program”
  ************************************
  Zdrava pamet:
  Če kdo ustanovi društvo za zaščito levokrilih ujed, nima pravice od države zahtevati, da mu financira program

 • sveta preproščina

  Povedal je bistvo. Če želi kdo se iti elito, naj si jo sam plačuje oz. jim jo naj RKC. Ampak, to so samo pobožne želje.

  • tohuvabohu

   Kakšo elito, tele nedonošeno? Pravica in dolžnost staršev je, da omogočijo svojim otrokom solidno JAVNOveljavno izobrazbo.

  • stajerc5

   Zatipkal si se, verjetno si mislil rdece zelje!

  • Steiermark

   Ja, rdečim butlom je bolje, da vsi sledijo njihov zaostali način “poučevanja” in topoglavljenja otrok, da slučajno nebi zrastli novi, razgledani, z veliko znanja, ki ga rdeča srenja nemore in noče ponuditi, ker ga sama ni bila deležna. Pa še oni bi opleli, ko bi te generacije zrastle oz. postale polnoletne ter končno, odločile, kaj in kako, iti naprej! Seveda rdeči harači bi tako, čez noč postali in ostali odsluženi titovi izmečki! Takšnih, neindoktriniranih pa nobena jugokomunistična podgana nebi uspela prepričati, v “demokratični socializem” in v “božanskost” rdečih morilcev in uničevalcev avtohtonih v Sloveniji! Paraziti so obsojeni na izumrtje!

  • Common Sense

   Si ti prebral vsebino clanka ali 100% casa delujes na ideoloski pogon?

 • Ryuk

  Kdo hebe JPD-ja? A ne vidite, da je bedak.

 • stajerc5

  Marx- Stalin- Tito- NOB- Mencinger- JPD- Ahilova peta.
  Slovensko solstvo!

 • me

  In ti debili vzdajajo narod zato pa smo dežela butalcev!

 • RATATA

  Jožek Pe Damjana ima z ekonomijo toliko kot gimnazijcem brezplačno razdeljena knjiga “Ime mi je Damjan” h kateri je 16 strani zagovora napisal elgebitovski aktivist, profesor na FF.
  Poneumljanje skratka, ki ne more uspeti, nas bo pa še nekaj časa živciralo, dokler se ne zgodijo nujne akcije, ki že kar preveč zamujajo!

 • tohuvabohu

  Damijan je tisti slavni učenjak, ki je razkrinkal Adama Smitha in njegovo nevidno roko trga. Po dolgih letih mukotrpnega raziskovanja je zmagoslavno razglasil, da te roke ni, saj je ni našel nikjer. Seveda, kako naj jo najde, če je pa nevidna?!

 • tohuvabohu

  Čas bi že bil, da Damijan pojasni svojo vlogo nadzornika NLB v času, ko je murglski pritlikavec kopal bančno luknjo.

 • branči

  in kje bo ta strašna strokovna ugotovitev povzroćila efekt metuljevih kril? da nekdo, ki ga po domače “ne šmirgla” nihče, hoče vplivati na stroškovni del obubožanih slovencev? mazohistični trend – samo, da ni janša ne bo deloval večno! in kliniko v avstraliji je požrlo moćvirje!

 • xtc

  Moraš res biti teslo ,da se podpisuješ Jože P8eder) Damjan.
  Sedaj pa resno k zadevi Damjan je profesor na Ekonomski fakulteti in ima doktorat ekonomije?
  Človek je navaden ekonomski neandetalec-seveda socialistični,ki še zase ne zna pufa pravilno najet,da je ekonomski bebo popve že to,da nobeden resen in preudaren poznavalec ekonomskih ved ne najema pufov v drugih valutah saj gre za ogromna tveganja-no njemu se je to že zgodilo puf v CHF mu je eksplodiral.

 • svatne

  Mnogo hrupa za še več! A začeti je treba pri temelju. Hiše ne začneš graditi na vrhu dimnika. Zakonodajalci in drugi postavodajalci naj se najprej naučijo uradne govorice v državi, da ne bodo pacali zmede, ki jo sicer ustrezno poimenujejo ZAKONODAJA in imajo pri tem v mislih zakone in druge zavezujoče predpise, čeprav beseda pomeni DELANJE ZAKONOV… NE ZAKONI KOT TAKI. A pojmovna zmeda se začne že pri osnovnem predpisu, ki določa, kdo v državi bo imel mandat odločati o državnih rečeh. Hecno je, da je zadevni člen (člen 7 ZVDZ) eden redkih, napisanih zgledno: izrecno in nedvoumno. Seveda pa ga “strokovnjaki” bero po svoje, drugače, kot je zapisan. Če bi ga prebrali takega in tako, kot je zapisan (in le tako se sme brati zakone!), bi morali priznati, da so 12.9.1992 sklobasali vesoljsko šalo na račun države in zakonitosti. NEREŠLJIVO! Zavoženo, kot vse…

  In klobasarija, ki v tej podalpski kokošji pravni totalki tlači podanike, je brezmejna in brezkončna.