fbpx

Kri ni voda

Foto: iStock

Znanstveno dokazano: Skrbna in ljubeča mama in oče sta naravna izbira okolja, v katerem naj otrok raste in se razvija. Narava je naredila, kar je bilo v njeni moči, da bi mama in oče vzljubila otroka.

V triletni kampanji o Družinskem zakoniku so njegovi zagovorniki, teoretiki spola, trdili, da otrok ne potrebuje mame in očeta, ampak zgolj ljubezen (katerih koli) dveh odraslih oseb. V zagovarjanju teh stališč so šli tudi tako daleč, da so zanikali pomen mame in očeta za razvoj in rojstvo otroka. Dr. Darja Zaviršek, profesorica na Fakulteti za socialne vede, je na nekem predavanju celo vzneseno vzkliknila: “Ni res, da kri ni voda.”

Pred tedni je bil na spletni strani MMC RTVSLO objavljen članek z naslovom “Izkušnje generacij, ki se kot “genetski spomin” prenesejo na potomce‬Izkušnje generacij, ki se kot “genetski spomin” prenesejo na potomce“. V njem so predstavljena najnovejša odkritja genetike, objavljena v znanstveni reviji Nature Neuroscience. Zadnja znanstvena dognanja kažejo, da se tudi izkušnje genetsko prenašajo iz roda v rod. Starši otrokom ne podarijo samo življenja, identitete, značaja, dednih bolezni itn., ampak celo osebne izkušnje.

Foto: iStock

Ženski in moški spol izjemno pomembna za rojstvo, vzgojo in razvoj otroka
Mama in oče za otroka nista kdorkoli, kot nas posiljujejo aktivisti teorije spola, ampak sta mu genetsko in naravno najbližji bitji na vsem svetu. Vse očitno zato, da bi jima bil otrok karseda blizu in da bi zanj kar najlepše in najbolje skrbela. Da bi bilo starševstvo čim bolj skrbno in vestno, je očitno naravno poskrbljeno še celo bolj, kot smo si mislili doslej.

Skrbna mama in oče torej nista le stvar morale, ampak sta tudi znanstveno dokazano naravni tok stvari. To je še en dokaz več o zablodi tistih, ki ne priznavajo naravnega ženskega in moškega spola ter izjemnega pomena materinstva in očetovstva za rojstvo, vzgojo in razvoj otroka.

24kul.si