fbpx

Kako lahko kar 36 odstotkov državljanov zagovarja zakone, ki so samomorilski?

Foto: epa

Rezultati referenduma so sicer spodbudni, menijo v društvu Prebudimo Slovenijo, kjer so hkrati tudi zaskrbljeni, ker je kar 36 odstotkov sodržavljanov, ki so “skupaj z vladajočo ekipo in dominantnimi mediji pripravljeni sprejemati ter zagovarjati zakone, ki so s svojo vsebino in z vsemi posledicami iz njih izredno problematični in za narod naravnost samomorilski”.

V društvu zato razmišljajo, “ali nas je vendar še kaj, ki bi bili pripravljeni kaj storiti, da bi se razmere predrugačile?” V ta namen v soboto ob 10. uri organizirajo srečanje kristjanov v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu.

Trojica znanih predavateljev
Na predavanju v soboto bodo nastopili nekdanji ljubljanski nadškof Anton Stres s predavanjem Kaj je levo in kaj desno od krščanstva, Igor Škamperle s predavanjem Sodobni sekularizem in njegove pojavne oblike in Igor Bahovec s predavanjem Okrogla miza s poudarkom na izzidu referenduma.

"Kristjani moramo prebuditi Slovenijo!" 2

Leta 2011 je zaživela civilna pobuda Prebudimo Slovenijo. Ustanovitelji pravijo, da se je pobuda rodila iz potrebe in spoznanja, da Slovenija kot družba in kot država ne napreduje, ampak nazaduje, in da smo pri tem s svojo politično apatičnostjo sokrivi tudi mi, kristjani.

A. R.