fbpx

Krkovič o prisluškovanju Udbi: Največjo pozornost zbudil človek, ki je bil neverjetno pokvarjen

Predsednik društva MORIS Anton Krkovič je bil oproščen na sodišču zaradi smrti pilota JLA Tonija Mrlaka (Foto: Nova24TV)

V prisluhih nekdanjim pripadnikom SDV je Tone Krkovič ugotovil, da so med njimi izjemno umazani ljudje. Najbolj umazan med vsemi je bil udbaš Sefket Suljević.

Na današnji novinarski konferenci na sedežu Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve VSO je osamosvojitelj Tone Krkovič pojasnil več kot 20 let stare ugotovitve, ki jih je dobil pri prisluškovanju nekdanji tajni politični policiji Udbi in njenim agentom, ki so bili v službi nekdanjega režima. Krkovič je za svoje srhljive izsledke dejal, “da če ne bi bilo tako, kot je bilo, bi bilo v Sloveniji tako, kot prikazuje film V deželi medu in krvi.”

Kot je dejal Krkovič, je sedaj izredno hvaležen gospe Mrlakovi, da je odprla rano, saj lahko sedaj z imeni in priimki razkrije združbo, ki že 20 let uničuje državo. Po njegovem gre za “bando, ki je nekoč delovala v Udbi in se tudi danes združuje pod šefom Milanom Kučanom.” Da mu je to uspelo, gredo zasluge njegovemu agentu Darku Njavru, ki je briljantno odigral vlogo dvojnega agenta in se uspešno infiltriral v to družbo.

Krkovič je pri svojem obveščevalnem delu razkril Rudolfa Oberstarja, Vinka Beznika, Jožefa Novaka in Sefketa Šuljevića, za katerega je preko obveščevalnega dela ugotovil, da je “neverjetno umazan” in celo povezan z mučenji ljudi. Vsi so tako ali drugače še vedno povezani v združbi, ki ji poveljuje Milan Kučan.

M. P.