fbpx

Kultura posiljevalcev že trka na vrata: Je RTV-jevkama Eugeniji Carl in Jasmini Jamnik več do migrantov kot do varnosti Slovenk?!

Foto: facebook, iStock

Ta teden smo bili lahko priča “novinarjem” nacionalne televizije, ki so v svojih napadih na Demokracijo zaradi “sporne” naslovnice zanemarili celotno bistvo svojega poklica in se raje prepustili ideološko motivirani propagandi, zagovarjanju migrantov ter zavajanju javnosti z nerelevantnimi informacijami in neosnovanimi obtožbami o rasizmu.

Najnovejša naslovnica tednika Demokracija je med pisuni režimskih medijev dvignila veliko prahu. Naslovnica, na kateri brezimno žensko temne roke otipavajo, vlečejo in trgajo oblačila z nje, je med drugim zmotila RTV-jevki Eugenijo Carl in Jasmino Jamnik, zaradi česar je bi objavljen nenavadno dolg prispevek v Dnevniku, ki pa ni imel nobene relevantne informacije.

Ravno tako so svoj lonček pristavili v Društvu novinarjev Slovenije, ki so na Demokracijo naslovili očitke o “rasizmu”, ter na ministrstvu za kulturo, kjer se te dni igrajo cenzorje. Nikoli ne vemo, s cirkusom Marjana Šarca se politkomisarjem ministrstva za kulturo morda le uresniči želja.

Zavajanje z nerelevantnimi informacijami
Na naslovnici Demokracije je tako pisalo “Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev”. S svojimi obtožbami pa sta novinarki RTV Slovenija pokazali svoje prave barve. Namreč, bolj kot za varnost Slovenk ju skrbi za “izkrivljeno” sliko o migrantih. Carlova je šla celo tako daleč, da je v svoj prispevek vključila tudi podatek, da je bilo v Sloveniji v zadnjih osmih letih prijavljenih 374 posilstev, od katerih so veliko večino zagrešili slovenski državljani.

Primer zavajanja javnosti novinarke RTV Slovenija Jasmine Jamnik. (Vir: Facebook)

A kaj, ko je to nadvse zavajajoče. Carlova namreč ni izračunala, kaj “4 posilstev migrantov” pomeni v odstotkih! Je pa to na svojem Twitter profilu naredil teoretski psihoanalitik Roman Vodeb:

Vir: Twitter

Sicer pa prispevek Eugenije Carl na noben način ne izpodbija ne trditev ne verodostojnosti Demokracije. Demokracija ni pisala o tem, koliko žensk posilijo Slovenci. Že ena je preveč. A kakršen je zakon, smo slovenske posiljevalce primorani trpeti, največ kar se da, je, da jih zapremo v zapore. Migrantski posiljevalci po drugi strani pa so realnost, s katero se nam ni treba ubadati. Vse, kar je potrebno, je reči migrantom ne in jih ne spustiti v državo.

Kajti vsaka država, ki je sprejela migrante in bila z njihovim posiljevalskim doprinosom tako obogatena v svoji raznolikosti, je prej ali slej svojo odločitev obžalovala. V Veliki Britaniji po sodiščih vlačijo člane pakistanskih posiljevalskih tolp, ki so mladoletne bele in sikhovske deklice dolga leta drogirali in serijsko posiljevali. Oblasti si niso upale ukrepati zaradi obtožbo rasizma. Zveni znano?

Kulturni obogatitvi sledi porast kriminala
Na Švedskem je policija nehala izdajati informacije o etničnem poreklu zločinca, saj bi to lahko pokvarilo vtis o migrantih. Vseeno so komaj kak mesec pred volitvami na državni televiziji SVT objavili podatek, da so kar 85 odstotkov vseh posilstev v zadnjih letih zagrešili moški, ki niso bili rojeni na Švedskem. Delež migrantskih posiljevalcev, obsojenih zaradi posilstva v zadnjih petih letih, je znašal 58 odstotkov. Švedski levičarji so burno protestirali, češ da se s takim poročanjem samo razpihuje rasno sovraštvo. Zveni znano?

Primer “igre” taharuš, ki so jo z Bližnjega vzhoda v Evropo prinesli migranti. Cilj je, da čim več moških skupinsko nadleguje, otipava in na koncu tudi posili izolirano žensko. Seveda nemuslimanko. (Vir: Twitter)

V nemškem Kölnu so ravno za novo leto 2016 migranti posilili in spolno nadlegovali več kot 500 žensk. Šlo je za še eno neverjetno kulturno obogatitev, tako imenovani taharuš. Po zadnji študiji, opravljeni v Spodnji Saški, so v zvezni deželi med letoma 2015 in 2016 zabeležili 10,4-odstotno rast nasilnih zločinov. In glej ga zlomka, za 90 odstotkov tega povečanja so bili po raziskavi züriške univerze odgovorni ravno migranti.

Vsi, ki napadajo Demokracijo zaradi svaril pred grozno realnostjo, ki nas čaka, če ne ustavimo pritoka migrantov v državo, niso rasisti. Oni so vsi po vrsti seksisti najvišjega reda, ki sovražijo ženske do dna srca.

Ivan Šokić